Новини
Останні статті і огляди
AMD також працює над гібридними процесорами Strix Point для платформи AM5
-
unique-neon
Member
Пропоную обговорити AMD також працює над гібридними процесорами Strix Point для платформи AM5
Фух, відлягло
Фух, відлягло
-
Rage86
Member
Учитывая очень высокую стоимость процессоров, эти решения ещё можно оправдать в мобильном сегменте, но вот зачем они в десктопе? 
-
alexeygalas
Member
10 та 12 ядер в монолітному виконанні буде цікаво. Але графіка все ще буде RDNA 3.5 з VCN4.0. По графіці за рахунок частот може бути до 20% приросту.
-
Олег Мандріаник
Member
9500G с графикой 16CU был бы интересным камнем
-
FastBullet
Member
К тому времени уже Мак Мини М5 за 600 баксов и уже есть М4 за те же 600 долларов… А тут по ходу камень только стоить будет 500+, да и еще сильно слабее встройки М5 и к тому же без RayRage86: ↑ 23.10.2025 15:57 Учитывая очень высокую стоимость процессоров, эти решения ещё можно оправдать в мобильном сегменте, но вот зачем они в десктопе?![]()
-
daesz
Member
FastBullet
не те що в М4 6 кадрів з РТ в КП77, вірно?
не те що в М4 6 кадрів з РТ в КП77, вірно?
-
Yalg
Member
FastBullet
А в мак мини уже завезли нормальную замену и апгрейд ОЗУ или все ещё эмейзинг по самый экспириэнс?
А в мак мини уже завезли нормальную замену и апгрейд ОЗУ или все ещё эмейзинг по самый экспириэнс?
-
1234waltz
Member
Добре б тільки ram розпаяна, але ssd теж розпаяний. Добре що в нових версіях макосі дозволили зовнішні під встановлення частини софта юзати.Yalg: ↑ 23.10.2025 21:18 FastBullet
-
unique-neon
Member
Не виправдовую епл, але. Установлений софт ссд особливо не зношує. На скільки знаю ссд час від часу переписує дані після багатьох читань в нові комірки, щоб освіжити заряд, але не більше того. То має відбуватись хронічний перезапис тимчасовими даними. Не знаю, може монтаж відео тому сприяє, чи щось таке. Так як в маках рами як кіт наплакав, то можливо ще своп там мутозить той нещасний ссд. Ну і розмір ссд має значення, маленький ссд, що епл любить туди пхати зношується пропорційно швидше порівняно з більшими.1234waltz: ↑ 23.10.2025 23:02Добре б тільки ram розпаяна, але ssd теж розпаяний. Добре що в нових версіях макосі дозволили зовнішні під встановлення частини софта юзати.Yalg: ↑ 23.10.2025 21:18 FastBullet
-
yurarad
Member
На Strix Halo я бы посмотрел, а это будет немногим лучше предыдущих APU для десктопов. Под хорошим охладом с хорошим питаловом и снятыми лимитами Ryzen AI Max+ 395, чтобы ничего не мешало поглядеть на раскрытие потанцевала:)
-
FastBullet
Member
Напиши скільки кадрів в Strix Point
Може тоді зрозумієшь !?
Отправлено спустя 9 минут 14 секунд:
Так так)) Тут 3 дурня оновились на 5080 і один на 5090)) за 150к грн (за 5090) можна на Мак Міні (якщо раз в 3 роки новий купувати), то років 15-18 оновлюватисьYalg: ↑ 23.10.2025 21:18 FastBullet
І це ще при тому, що такі як ти ще Інтел купують
Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
А ти прям цей, з клубу знатоків, так??? на Мак Міні М4 ссд не розпаяний1234waltz: ↑ 23.10.2025 23:02Добре б тільки ram розпаяна, але ssd теж розпаяний. Добре що в нових версіях макосі дозволили зовнішні під встановлення частини софта юзати.Yalg: ↑ 23.10.2025 21:18 FastBullet
P.S. Не дякуй за ЛІКБЕЗ)))
Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
Уже куча обзоров в сравнении с Мак за єти же бабки)) Иак оказался лучше и бістре даже с 32 ГБ ОЗУ)) как-то так))yurarad: ↑ 24.10.2025 00:19 На Strix Halo я бы посмотрел, а это будет немногим лучше предыдущих APU для десктопов. Под хорошим охладом с хорошим питаловом и снятыми лимитами Ryzen AI Max+ 395, чтобы ничего не мешало поглядеть на раскрытие потанцевала:)
P.S. Юзай Google
-
daesz
Member
FastBullet: ↑ 24.10.2025 02:02Напиши скільки кадрів в Strix Point
- спойлер
-
1234waltz
Member
Mac Mini на М4 не тицяв, тому навіть здивований, бо в базових М1/М2 було розпаяно все і SSD не мінявся (ну, звісно можете ризикнути випаяти та припаяти новий). Мабуть в лісі щось здохло (продажі Мак Міні), що Кукан Тіма такий щедрий став.FastBullet: ↑ 24.10.2025 02:02 А ти прям цей, з клубу знатоків, так??? на Мак Міні М4 ссд не розпаяний![]()
![]()
інфа 100, навіть є варіанти купити до 2 Тб
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. Не дякуй за ЛІКБЕЗ)))
-
alexeygalas
Member
Так на десктопі буде двоканал і не буде того потанцювалуyurarad: ↑ 24.10.2025 00:19На Strix Halo я бы посмотрел, а это будет немногим лучше предыдущих APU для десктопов.
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
так 395 це Srix Halo. Strix point це 375/370/365. Мабуть промахнувся не те відео вставив.daesz: ↑ 24.10.2025 08:54Калькулятор дати?
-
FastBullet
Member
daesz: ↑ 24.10.2025 08:54FastBullet: ↑ 24.10.2025 02:02Напиши скільки кадрів в Strix PointКалькулятор дати?
- спойлер
-
yurarad
Member
FastBullet: ↑ 24.10.2025 02:02
Уже куча обзоров в сравнении с Мак за єти же бабки)) Иак оказался лучше и бістре даже с 32 ГБ ОЗУ)) как-то так))
P.S. Юзай Google
Где это Strix Halo вышел на десктоп в исполнении AM5? Дашь ссылку?
-
FastBullet
Member
Где я писал про десктоп?? Его и не будет , так как там ОЗУ встроена в проц. Это как минимум требует специализированной платы, что есть кастомное решениеyurarad: ↑ 24.10.2025 15:49FastBullet: ↑ 24.10.2025 02:02
Уже куча обзоров в сравнении с Мак за єти же бабки)) Иак оказался лучше и бістре даже с 32 ГБ ОЗУ)) как-то так))
P.S. Юзай Google
Где это Strix Halo вышел на десктоп в исполнении AM5? Дашь ссылку?
-
alexeygalas
Member
Це ви трохи з лунарами переплутали )) В Гало просто розпаюється.FastBullet: ↑ 24.10.2025 17:59так как там ОЗУ встроена в проц.
yurarad
Його не буде на АМ5, бо 4 канальний контроллер. Він вже є на деяких вендроських міні пк, готових mini ITX платах в зборі, на платшеті від Анус і на якихось ще 2х моделях лептопів. І все.
Бо ціна. Ніхто за нього не береться, бо не продадуть багато через вартість.
Тому і порівнюють в готових міні пк/лептопах
-
yurarad
Member
Я ж говорю что было бы интересно на такое посмотреть, а в Strix Point я вообще ничего интересного не вижу для себя, ну немного лучше предыдущих, ну есть там ИИ блоки, которые вот мне вообще не нужны. В Strix Halo хоть есть немного интересного, тот же 256 битный контролер памяти и выйти за пределы 120 ватт. Я понимаю что этого проца не будет на АМ5, но я к тому что это было бы действительно интересно увидеть на АМ5. И да, вроде котроллер на всех процах для DDR5 4 канальный разве нет? По 2 32-бит канала на один старый 64-битный канал вроде так?alexeygalas: ↑ 24.10.2025 18:55Це ви трохи з лунарами переплутали )) В Гало просто розпаюється.FastBullet: ↑ 24.10.2025 17:59так как там ОЗУ встроена в проц.
yurarad
Його не буде на АМ5, бо 4 канальний контроллер. Він вже є на деяких вендроських міні пк, готових mini ITX платах в зборі, на платшеті від Анус і на якихось ще 2х моделях лептопів. І все.
Бо ціна. Ніхто за нього не береться, бо не продадуть багато через вартість.
Тому і порівнюють в готових міні пк/лептопах
-
alexeygalas
Member
Це віртуально в самому UDIMM модулі. По ПСП це ті самі 2 каналиyurarad: ↑ 25.10.2025 01:09По 2 32-бит канала на один старый 64-битный канал вроде так?