AMD також працює над гібридними процесорами Strix Point для платформи AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Rage86
Member

Повідомлення

Учитывая очень высокую стоимость процессоров, эти решения ещё можно оправдать в мобильном сегменте, но вот зачем они в десктопе? :-/
alexeygalas
Member

Повідомлення

10 та 12 ядер в монолітному виконанні буде цікаво. Але графіка все ще буде RDNA 3.5 з VCN4.0. По графіці за рахунок частот може бути до 20% приросту.
Олег Мандріаник
Member

Повідомлення

9500G с графикой 16CU был бы интересным камнем
FastBullet
Member

Повідомлення

Rage86: 23.10.2025 15:57 Учитывая очень высокую стоимость процессоров, эти решения ещё можно оправдать в мобильном сегменте, но вот зачем они в десктопе? :-/
К тому времени уже Мак Мини М5 за 600 баксов и уже есть М4 за те же 600 долларов… А тут по ходу камень только стоить будет 500+, да и еще сильно слабее встройки М5 и к тому же без Ray :( Tracing насколько я понимаю
daesz
Member

Повідомлення

FastBullet
не те що в М4 6 кадрів з РТ в КП77, вірно? :D
Yalg
Member

Повідомлення

FastBullet
А в мак мини уже завезли нормальную замену и апгрейд ОЗУ или все ещё эмейзинг по самый экспириэнс?
1234waltz
Member

Повідомлення

Yalg: 23.10.2025 21:18 FastBullet
А в мак мини уже завезли нормальную замену и апгрейд ОЗУ или все ещё эмейзинг по самый экспириэнс?
Добре б тільки ram розпаяна, але ssd теж розпаяний. Добре що в нових версіях макосі дозволили зовнішні під встановлення частини софта юзати.
unique-neon
Member

Повідомлення

1234waltz: 23.10.2025 23:02
Добре б тільки ram розпаяна, але ssd теж розпаяний. Добре що в нових версіях макосі дозволили зовнішні під встановлення частини софта юзати.
Не виправдовую епл, але. Установлений софт ссд особливо не зношує. На скільки знаю ссд час від часу переписує дані після багатьох читань в нові комірки, щоб освіжити заряд, але не більше того. То має відбуватись хронічний перезапис тимчасовими даними. Не знаю, може монтаж відео тому сприяє, чи щось таке. Так як в маках рами як кіт наплакав, то можливо ще своп там мутозить той нещасний ссд. Ну і розмір ссд має значення, маленький ссд, що епл любить туди пхати зношується пропорційно швидше порівняно з більшими.
yurarad
Member

Повідомлення

На Strix Halo я бы посмотрел, а это будет немногим лучше предыдущих APU для десктопов. Под хорошим охладом с хорошим питаловом и снятыми лимитами Ryzen AI Max+ 395, чтобы ничего не мешало поглядеть на раскрытие потанцевала:)
FastBullet
Member

Повідомлення

daesz: 23.10.2025 17:56 FastBullet
не те що в М4 6 кадрів з РТ в КП77, вірно? :D
Напиши скільки кадрів в Strix Point :lol: :lol: :lol:
Може тоді зрозумієшь !?

Отправлено спустя 9 минут 14 секунд:
Так так)) Тут 3 дурня оновились на 5080 і один на 5090)) за 150к грн (за 5090) можна на Мак Міні (якщо раз в 3 роки новий купувати), то років 15-18 оновлюватись :lol: :lol: :lol: :lol: Та й взагалі подивись, що ти можешь зібрати сьогодні в сегменті ПК за 20к-25к грн)) За 20к це в кращому випадку 5060Ті, за 25к 5070...але це якщо в тебе є ПК, а якщо нема, то і зберешь 200 баксів МП, 100 баксів ОЗУ, і 200 баксів проц і ця збірка вже гірша за Мак Міні М5 (який вийде згодом) і це ще не кажучі про все інше (треба додати до вартості корпус, БЖ, ССД і інше), особливо, про енргоспоживання
І це ще при тому, що такі як ти ще Інтел купують :lol: :lol: :lol: :lol: (натяк зрозумів???)

Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
1234waltz: 23.10.2025 23:02
А ти прям цей, з клубу знатоків, так??? на Мак Міні М4 ссд не розпаяний :lol: :lol: :lol: інфа 100, навіть є варіанти купити до 2 Тб :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S. Не дякуй за ЛІКБЕЗ)))

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
yurarad: 24.10.2025 00:19 На Strix Halo я бы посмотрел, а это будет немногим лучше предыдущих APU для десктопов. Под хорошим охладом с хорошим питаловом и снятыми лимитами Ryzen AI Max+ 395, чтобы ничего не мешало поглядеть на раскрытие потанцевала:)
Уже куча обзоров в сравнении с Мак за єти же бабки)) Иак оказался лучше и бістре даже с 32 ГБ ОЗУ)) как-то так))
P.S. Юзай Google
daesz
Member

Повідомлення

FastBullet: 24.10.2025 02:02Напиши скільки кадрів в Strix Point
спойлер
Калькулятор дати?
1234waltz
Member

Повідомлення

FastBullet: 24.10.2025 02:02 А ти прям цей, з клубу знатоків, так??? на Мак Міні М4 ссд не розпаяний :lol: :lol: :lol: інфа 100, навіть є варіанти купити до 2 Тб :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S. Не дякуй за ЛІКБЕЗ)))
Mac Mini на М4 не тицяв, тому навіть здивований, бо в базових М1/М2 було розпаяно все і SSD не мінявся (ну, звісно можете ризикнути випаяти та припаяти новий). Мабуть в лісі щось здохло (продажі Мак Міні), що Кукан Тіма такий щедрий став.
alexeygalas
Member

Повідомлення

yurarad: 24.10.2025 00:19На Strix Halo я бы посмотрел, а это будет немногим лучше предыдущих APU для десктопов.
Так на десктопі буде двоканал і не буде того потанцювалу

Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
daesz: 24.10.2025 08:54Калькулятор дати?
так 395 це Srix Halo. Strix point це 375/370/365. Мабуть промахнувся не те відео вставив.

FastBullet
Member

Повідомлення

:lol: г
daesz: 24.10.2025 08:54
FastBullet: 24.10.2025 02:02Напиши скільки кадрів в Strix Point
спойлер
Калькулятор дати?
:lol: :lol: :lol: :lol: А ти сам ще не навчився користуватись )?? :D :D :D :D
yurarad
Member

Повідомлення

FastBullet: 24.10.2025 02:02

Уже куча обзоров в сравнении с Мак за єти же бабки)) Иак оказался лучше и бістре даже с 32 ГБ ОЗУ)) как-то так))
P.S. Юзай Google

Где это Strix Halo вышел на десктоп в исполнении AM5? Дашь ссылку?
FastBullet
Member

Повідомлення

yurarad: 24.10.2025 15:49
FastBullet: 24.10.2025 02:02

P.S. Юзай Google

Где это Strix Halo вышел на десктоп в исполнении AM5? Дашь ссылку?
Где я писал про десктоп?? Его и не будет , так как там ОЗУ встроена в проц. Это как минимум требует специализированной платы, что есть кастомное решение
alexeygalas
Member

Повідомлення

FastBullet: 24.10.2025 17:59так как там ОЗУ встроена в проц.
Це ви трохи з лунарами переплутали )) В Гало просто розпаюється.
yurarad
Його не буде на АМ5, бо 4 канальний контроллер. Він вже є на деяких вендроських міні пк, готових mini ITX платах в зборі, на платшеті від Анус і на якихось ще 2х моделях лептопів. І все.
Бо ціна. Ніхто за нього не береться, бо не продадуть багато через вартість.
Тому і порівнюють в готових міні пк/лептопах
yurarad
Member

Повідомлення

alexeygalas: 24.10.2025 18:55
FastBullet: 24.10.2025 17:59так как там ОЗУ встроена в проц.
Це ви трохи з лунарами переплутали )) В Гало просто розпаюється.
yurarad
Його не буде на АМ5, бо 4 канальний контроллер. Він вже є на деяких вендроських міні пк, готових mini ITX платах в зборі, на платшеті від Анус і на якихось ще 2х моделях лептопів. І все.
Бо ціна. Ніхто за нього не береться, бо не продадуть багато через вартість.
Тому і порівнюють в готових міні пк/лептопах
Я ж говорю что было бы интересно на такое посмотреть, а в Strix Point я вообще ничего интересного не вижу для себя, ну немного лучше предыдущих, ну есть там ИИ блоки, которые вот мне вообще не нужны. В Strix Halo хоть есть немного интересного, тот же 256 битный контролер памяти и выйти за пределы 120 ватт. Я понимаю что этого проца не будет на АМ5, но я к тому что это было бы действительно интересно увидеть на АМ5. И да, вроде котроллер на всех процах для DDR5 4 канальный разве нет? По 2 32-бит канала на один старый 64-битный канал вроде так?
alexeygalas
Member

Повідомлення

yurarad: 25.10.2025 01:09По 2 32-бит канала на один старый 64-битный канал вроде так?
Це віртуально в самому UDIMM модулі. По ПСП це ті самі 2 канали
Відповісти