Новини
Останні статті і огляди
B850M Pro A + Ryzen 7700 + GSkill
-
phd_eng
Junior
Пам'ять GSkill F5-6000J3636F16GX2-FX5 Expo. По дефолту запрацювала на частоті 4800. Після вмикання EXPO система не завантажувалася. Оновив біос. Профіль EXPO запрацював, але OCCT видає купу помилок. За цим гайдомтрохи підкрутив параметри. І на 6200, і на 6000 тести пам'яті і cpu в OCCT нормально проходять - проганяв їх по 2-3 години. Але, якщо система "холодна" - тобто, була вимкнена з пів години або більше, то в OCCT знову помилки - та на "теплій" системі все в порядку. На частоті 4800 в OCCT за будь яких умов з тестами все нормально. Я так розумію, якщо на 4800 всі тести ок (occt, y-cruncher, tm5), то проц і материнка нормальні, а з пам'яттю не пощастило? Міняти на іншу?
-
Hottoro
Member
Так.phd_eng: ↑ 25.09.2025 20:01Міняти на іншу?
PS Судячи по таймінгам, пам'ять Samsung.
-
sensey
Member
Взагалі багато проблем навіть не з пам'ятью а з конструкццією ддр5 слота який розходиться через тупу смт компоновку замість діп. Спочатку слоти ддр5 були взагалі копією ддр4 слота, але через велику кількість браку почали додавати металеві скоби по краям але по середині цього не зробиш.
-
phd_eng
Junior
Samsung B-DieSamsung
Відправлено через 29 хвилин 26 секунд:
І чому помилки з'являються на "холодній" системі? Мені здавалося, що повинно бути навпаки.
-
sensey
Member
Тому що читайте вище. Коли остиває мідь і тестоліт звужуються, нагрівається і розширюється.phd_eng: ↑ 25.09.2025 21:40Samsung B-DieSamsung
Відправлено через 29 хвилин 26 секунд:
І чому помилки з'являються на "холодній" системі? Мені здавалося, що повинно бути навпаки.
-
AndP
Member
на Скиллах? Очень сомневаюсь.
-
daesz
Member
https://www.reddit.com/r/overclocking/c ... g_results/AndP: ↑ 27.09.2025 20:06на Скиллах? Очень сомневаюсь.
-
AndP
Member
Беги за лотереей.
-
phd_eng
Junior
100% Samsung
-
daesz
Member
Самсунг смокче лапу на ддр5, буквально перший комент із реддітовської теми
На хайніксі а-die з 6к беруть 8 з адекватними таймінгами.6200mhz cl30 Samsung is pretty rare. Some of my kits don’t even get 6000mhz cl30
-
AndP
Member
daesz
я просто удивлен
у меня за всё время, с переходом на дыр5, из 10-12 комплектов, только один комплект Корсаров попался на Микронах. Самсунг ни разу.
я просто удивлен
-
daesz
Member
Це напевно тому, що ви берете комплекти із таймінгами 28-30, а самсунги такі низькі таймінги баруть не настільки часто. Поганенька у них вийшла пам'ять в цьому поколінніAndP: ↑ 27.09.2025 20:26 daesz
я просто удивлену меня за всё время, с переходом на дыр5, из 10-12 комплектов, только один комплект Корсаров попался на Микронах. Самсунг ни разу.