B850M Pro A + Ryzen 7700 + GSkill

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
phd_eng
Junior

Повідомлення

Пам'ять GSkill F5-6000J3636F16GX2-FX5 Expo. По дефолту запрацювала на частоті 4800. Після вмикання EXPO система не завантажувалася. Оновив біос. Профіль EXPO запрацював, але OCCT видає купу помилок. За цим гайдомтрохи підкрутив параметри. І на 6200, і на 6000 тести пам'яті і cpu в OCCT нормально проходять - проганяв їх по 2-3 години. Але, якщо система "холодна" - тобто, була вимкнена з пів години або більше, то в OCCT знову помилки - та на "теплій" системі все в порядку. На частоті 4800 в OCCT за будь яких умов з тестами все нормально. Я так розумію, якщо на 4800 всі тести ок (occt, y-cruncher, tm5), то проц і материнка нормальні, а з пам'яттю не пощастило? Міняти на іншу?
Hottoro
Member

Повідомлення

phd_eng: 25.09.2025 20:01Міняти на іншу?
Так.
PS Судячи по таймінгам, пам'ять Samsung.
sensey
Member

Повідомлення

Взагалі багато проблем навіть не з пам'ятью а з конструкццією ддр5 слота який розходиться через тупу смт компоновку замість діп. Спочатку слоти ддр5 були взагалі копією ддр4 слота, але через велику кількість браку почали додавати металеві скоби по краям але по середині цього не зробиш.
phd_eng
Junior

Повідомлення

Samsung
Samsung B-Die

Відправлено через 29 хвилин 26 секунд:
І чому помилки з'являються на "холодній" системі? Мені здавалося, що повинно бути навпаки.
sensey
Member

Повідомлення

phd_eng: 25.09.2025 21:40
Samsung
Samsung B-Die

Відправлено через 29 хвилин 26 секунд:
І чому помилки з'являються на "холодній" системі? Мені здавалося, що повинно бути навпаки.
Тому що читайте вище. Коли остиває мідь і тестоліт звужуються, нагрівається і розширюється.
AndP
Member

Повідомлення

Hottoro: 25.09.2025 20:16
PS Судячи по таймінгам, пам'ять Samsung.
на Скиллах? Очень сомневаюсь.
AndP
Member

Повідомлення

Беги за лотереей.
daesz
Member

Повідомлення

AndP: 27.09.2025 20:11
Беги за лотереей.
Самсунг смокче лапу на ддр5, буквально перший комент із реддітовської теми
6200mhz cl30 Samsung is pretty rare. Some of my kits don’t even get 6000mhz cl30
На хайніксі а-die з 6к беруть 8 з адекватними таймінгами.
AndP
Member

Повідомлення

daesz
я просто удивлен :eek: у меня за всё время, с переходом на дыр5, из 10-12 комплектов, только один комплект Корсаров попался на Микронах. Самсунг ни разу.
daesz
Member

Повідомлення

AndP: 27.09.2025 20:26 daesz
я просто удивлен :eek: у меня за всё время, с переходом на дыр5, из 10-12 комплектов, только один комплект Корсаров попался на Микронах. Самсунг ни разу.
Це напевно тому, що ви берете комплекти із таймінгами 28-30, а самсунги такі низькі таймінги баруть не настільки часто. Поганенька у них вийшла пам'ять в цьому поколінні :)
Відповісти