Огляд та тестування «платинового» блоку живлення Seasonic PRIME PX-2200 стандарту ATX 3.1 і потужністю 2200 Вт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Afit
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Огляд та тестування «платинового» блоку живлення Seasonic PRIME PX-2200 стандарту ATX 3.1 і потужністю 2200 Вт

І тут Seasonic такі після новини про новий ТОП від Nvidia.... :laugh:
Li
Member

Повідомлення

А когда-то мне казался мой Seasonic 1200Вт монструозным, а сейчас это уже блок питания средней мощьности, как 700-800ватт 10лет назад.
Afit
Member

Повідомлення

Li: 15.09.2025 13:02 А когда-то мне казался мой Seasonic 1200Вт монструозным, а сейчас это уже блок питания средней мощьности, как 700-800ватт 10лет назад.
Та ладно тебе. Таким же мощным он и остался. Это спецефическое решение, на 2.2Кв для систем с нескольких топовых видеокарт. С одним видеоускорителем и любым процессором, хоть трейдрипером, твого блока заглаза :yes: В игровых сборках он вообще не напрягаясь будет работать
Melofon
Member

Повідомлення

Эффективность данного блока укладывается в стандарт 80 PLUS Platinum для напряжения 230 В.
А в лаборатории Cybenetics дали Titanium 230V сертификат!

Отправлено спустя 4 минуты 41 секунду:
Li: 15.09.2025 13:02 А когда-то мне казался мой Seasonic 1200Вт монструозным, а сейчас это уже блок питания средней мощьности, как 700-800ватт 10лет назад.
Какой ещё средний? :facepalm: 1200ватт сейчас хватит с запасом для любой топовой сборки с одной видеокартой, этот же бп уже для рабочих станций с тремя топовыми видеокартами как минимум нужен т.к. для двух топовых хватит и 1600 ваттника который тоже имеется у сисоник в продаже.
Afit
Member

Повідомлення

Вопрос: А где решение с сертификацией Титаниум на 750-850 ватт :dontknow: Зашёл посмотреть, а таких почти нет
Dragobes
Member

Повідомлення

Дякую за огляд :beer:

1) Хоч це й чистий маркетинг, але я б PCI-E кабель називав "12V-2x6".
2) В мене менш потужна модель. Досі не зрозумів чи потрібен той "Hybrid mode" :think:
Зараз він Off.
спойлер
Зображення
Олег963
Member

Повідомлення

ЦЕЙ БЛОК МОЖЕ ЖИВИТИ МОЮ ХАТУ НА 12 ВОЛЬТ
Timedemo
Member

Повідомлення

ще трохи і буду вже в проектах і будівництві закладать окремий кабель до комп"юторного місця.
Li
Member

Повідомлення

Melofon: 15.09.2025 14:36
Эффективность данного блока укладывается в стандарт 80 PLUS Platinum для напряжения 230 В.
А в лаборатории Cybenetics дали Titanium 230V сертификат!

Отправлено спустя 4 минуты 41 секунду:
Какой ещё средний? :facepalm: 1200ватт сейчас хватит с запасом для любой топовой сборки с одной видеокартой, этот же бп уже для рабочих станций с тремя топовыми видеокартами как минимум нужен т.к. для двух топовых хватит и 1600 ваттника который тоже имеется у сисоник в продаже.
То,что на видеокарту даже топовую хватит с запасом, то понятно. Я о предложениии на рынке. Ранее 1200-1500 был потолком, сейчас далеко нет, да и всё больше людей собирают ПК с БП 900 ватт +.
Kotya
Member

Повідомлення

Тепер такі SFXL бувають😁
my4a4oc
Member

Повідомлення

Dragobes: 15.09.2025 14:45 Дякую за огляд :beer:

1) Хоч це й чистий маркетинг, але я б PCI-E кабель називав "12V-2x6".
2) В мене менш потужна модель. Досі не зрозумів чи потрібен той "Hybrid mode" :think:
Зараз він Off.
спойлер
Зображення
звісно потрібен, для тих у кого вентили там в корпусі по 500 обертів і ніяких хдд, то в мене тоді мій сіасонік чутно, а так клац гібрид мод, без навантаження система наче і не включена, жінка наприклад моя не розуміє, включен пк чи ні :)
zalizo_org
Member

Повідомлення

Li: 15.09.2025 13:02А когда-то мне казался мой Seasonic 1200Вт монструозным
Він і є монстром. Боюся навіть уявити чим ти його навантажуєш

Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
Dragobes: 15.09.2025 14:451) Хоч це й чистий маркетинг, але я б PCI-E кабель називав "12V-2x6".
не знаю чим цей варіант кращий за той що є. Як на мене абсолютно не людські назви. Зробили б людським стандартом, можна було б назвати Gp1, Gp2 і так далі розвивати. Означало б GPU power version 1, GPU power version 2, а записано коротко і зрозуміло. А з тими множниками в назвах все скочується в "USB 3.2 Gen 2x2"

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
Dragobes: 15.09.2025 14:45Досі не зрозумів чи потрібен той "Hybrid mode"
Зараз він Off.
При такому розміщенні - не потрібен. Бо в тебе (на скільки я розумію) там де ришітка має пропускати повітря вона повернута в бік та ще й в глуху стінку корпуса. Я свій розмістив по людськи ришіткою догори. Вертушка не вмикається ніколи (гібридний режим постійно).
kairo
Member

Повідомлення

Навіщо вам 1,2КВт БЖ в збірці із 7500f та 9070XT?))
my4a4oc
Member

Повідомлення

kairo: 15.09.2025 18:32
можливо людина купила за 3к коли майн схлопнувся) тоді багато було таких пропозицій)
Dragobes
Member

Повідомлення

zalizo_org: 15.09.2025 17:38 Бо в тебе (на скільки я розумію) там де ришітка має пропускати повітря вона повернута в бік та ще й в глуху стінку корпуса.
Розміщення БЖ згідно конструкції корпусу)
Там задня стінка перфорована +фільтр пилу.
zalizo_org
Member

Повідомлення

Dragobes: 15.09.2025 19:00Там задня стінка перфорована +фільтр пилу.
Було б не погано побачити фотографію, коли корпус готовий для роботи. Але так, як ти описав це практично глуха стінка, коли вертушка не працює. Гаряче повітря природнім чином піднімається догори, там його стримує вертикально розміщена решітка БЖ, потім верхня стінка дає теплому повітрю накопичуватися всередині. Якась частка його все ж вийде за решітку БЖ і буде підніматися між стінкою з перфораціями ше й прикритою пиловим фільтром і монтажною панеллю компонентів догори. Тому я б не використовував би гібридний режим у твоєму випадку.
DneprShark
Member

Повідомлення

Оплетка кабелей у новых Сисоников топовая - лучшее что мне встречалось, ну очень удобно собирать и укладывать, и выглядит вживую кайфово :super:
Igoretc
Member

Повідомлення

Потужні БЖ з топ сертифікатом економії не вигідні для універсальних домашніх ПК, які не завжди працюють на великих споживаннях. Тобто коли такий комп простоює або там в неті бровзає чи щось таке, то весь цимес економії електрики пропадає, оскільки ці БЖ свою ефективність досягають десь на половині номіналу, а при умовних +/-200ватах ккд вже зовсім не "титановий".
Я колись свідомо брав свій Сисонік саме на 650 ват, бо ПК збирав універсальне - троха шпіляє в ігруліни, але більшість робочого часу споживання мінімальне - висока ціна дівайсу вже давно окупилась за рахунок екомії електроенергії, а до кінця гарантії ще дуже далеко ))
Li
Member

Повідомлення

kairo: 15.09.2025 18:32
Купил за 500грн, на аукционе :gigi:
Dragobes
Member

Повідомлення

zalizo_org: 15.09.2025 19:59 Тому я б не використовував би гібридний режим у твоєму випадку.
Так, я зрозумів до чого ви.
Маєте рацію :yes:
У такому положенні БЖ бажана робота вентилятора.
Відповісти