Microsoft стала другою в історії компанією з капіталізацією понад $4 трлн

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Afit
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Microsoft стала другою в історії компанією з капіталізацією понад $4 трлн

Интересно какая доля лицензий виндовс :think:
Geinz21
Member

Повідомлення

Afit: 31.07.2025 13:46 Предлагаю обсудить Microsoft стала другою в історії компанією з капіталізацією понад $4 трлн

У них давно основной источник прибыли корпоративный сектор.
Donate
Member

Повідомлення

Afit: 31.07.2025 13:46 Предлагаю обсудить Microsoft стала другою в історії компанією з капіталізацією понад $4 трлн

5-10% відсотків прибутку не більше. Просто по тої причині що віндовс практично безоплатна, і майкрософт це вигідно.
Стратегія тут на рівні якогось Адобу якому просто вигідне піратство :rotate:
leif
Member

Повідомлення

Donate: 31.07.2025 14:02віндовс практично безоплатна, і майкрософт це вигідно
точно так. вони навіть самі казали десь, в відосі Linus`а колись про це було було, котрий про засоби активації вінди
Afit
Member

Повідомлення

Donate: 31.07.2025 14:02

5-10% відсотків прибутку не більше. Просто по тої причині що віндовс практично безоплатна, і майкрософт це вигідно.
Ну это на наших просторах так. В цивилизованом мире её покупают. Я уже молчу про компании, где проверки по этому поводу проходят
anyname
Member

Повідомлення

Afit: 31.07.2025 14:15
Donate: 31.07.2025 14:02

Ну это на наших просторах так. В цивилизованом мире её покупают. Я уже молчу про компании, где проверки по этому поводу проходят
До Крайтеків настільки часто спецназ вривався з перевірками що вони перестали робити нові ігри
leif
Member

Повідомлення

anyname: 31.07.2025 14:33спецназ вривався з перевірками
перевіряти, чи віндовс ліцензійний використовують?

а без спецназу ніяк? тільки так перевіряють? :spy:
Scoffer
Member

Повідомлення

Afit: 31.07.2025 14:15В цивилизованом мире её покупают.
Купляють, але рідко окремо. Як правило вона йде в комплекті з готовою пекарнею, і коштує копійки. Колись давно в НР можна було повернути гроші за вінду, вертали шось на рівні 5-10 баксів, оце +/- її собівартість для контори.
anyname
Member

Повідомлення

leif: 31.07.2025 14:34
anyname: 31.07.2025 14:33спецназ вривався з перевірками
перевіряти, чи віндовс ліцензійний використовують?

а без спецназу ніяк? тільки так перевіряють? :spy:
Угу.виносять усе залізо з інстальованим світом і перевіряють. якийсь з Крайзисів мав чималі проблеми через це - тупо було ні з чим і ні на чому працювати ( всі компи винесли і перевіряли.російсбка преса ржала через це чи то в Ігроманія , чи то в Навігаторі. Мовляв демократія вона така)
leif
Member

Повідомлення

anyname: 31.07.2025 14:44Угу.виносять усе залізо з інстальованим світом і перевіряють. якийсь з Крайзисів мав чималі проблеми через це - тупо було ні з чим і ні на чому працювати ( всі компи винесли і перевіряли.російсбка преса ржала через це чи то в Ігроманія , чи то в Навігаторі. Мовляв демократія вона така
і це до всіх студій в такій манері приходять? до кожної? чи чим крайтек заслужили такі привілеї?
dead_rat
Member

Повідомлення

Afit
Я купив ліцензійну Він 7 у 2014, вона пережила пару грейдів компа, сама прокачалася до 10 і до 11 і піде в наступний комп колись.

І все десь за 20 чи 30$
Stamb
Member

Повідомлення

сама прокачалася до 10 і до 11
:rotate:
Afit
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.07.2025 14:46 Afit
Я купив ліцензійну Він 7 у 2014, вона пережила пару грейдів компа, сама прокачалася до 10 і до 11 і піде в наступний комп колись.

І все десь за 20 чи 30$
Я с Windows 7, с крякнутым ключом переехал на Win10 в 2015, вполне легально даже так считалось) Но в прошлом месяце с AM4 на AM5 переезжал и не хотела активация происходить с учётки. Когда нажимал связаться с службой поддержки, то выезжала ошибка. Я думаю - посижу пару дней без активации, может у них глюк. Но нет. Что на Win10 что на Win11 то же самое. По ходу халява закончилась. Короче решил купить и не морочить голову больше никогда :idea: Пусть заплюют меня :tomat: но вот прям с контекстного меню, в магазин Microsoft Store и - 5400грн с карты
saren
Member

Повідомлення

Afit
5400грн с карты
чивооо? за что?? :eek:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

А всё почему? Потому, что интеграция с виндой. Экосистема! А остальные криворукие на такое неспособны, кроме Эппла, конечно.

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
У меня 11 винда с помощью руфуса была сразу после выхода установлена. :laugh: И потом только обновляю и всё новыми апдейтами через iso из самой винды с сохранением данных.
Afit
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 31.07.2025 15:45 А всё почему? Потому, что интеграция с виндой. Экосистема! А остальные криворукие на такое неспособны, кроме Эппла, конечно.

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
У меня 11 винда с помощью руфуса была сразу после выхода установлена. :laugh: И потом только обновляю и всё новыми апдейтами через iso из самой винды с сохранением данных.
Я думаю надо было не переустанавливать сразу когда собрал систему, а войти с нового ПК. Может тогда бы не потребовала активации
illyha
Member

Повідомлення

Покупаю на godeal24.com , там после первой покупки дисконт 50%. Раз в пару лет при смене ноута заплатить 10-12 долларов за Профешенал считаю приемлемо.
Можно ли переносить лицензию на новый ноут не пробовал, проще купить еще одну чем искать старый ключ.
Раньше на ибее можно было за пару долларов купить ключ от корпоративки, не знаю как сейчас с этим.
Возня с активаторами осталась в далёком прошлом, сейчас дешевле купить.
Yalg
Member

Повідомлення

Afit: 31.07.2025 14:15Ну это на наших просторах так. В цивилизованом мире её покупают. Я уже молчу про компании, где проверки по этому поводу проходят
На ибее и прочих площадках винду за 1 бакс взять можно.
С готовыми пк и ноутами она идёт в комплекте.
Звезда S0-2
Member

Повідомлення

Вообще удивительно, нематериальный продукт конкурирует с материальным.
Afit
Member

Повідомлення

illyha: 31.07.2025 16:03 Покупаю на godeal24.com , там после первой покупки дисконт 50%. Раз в пару лет при смене ноута заплатить 10-12 долларов за Профешенал считаю приемлемо.
Можно ли переносить лицензию на новый ноут не пробовал, проще купить еще одну чем искать старый ключ.
Раньше на ибее можно было за пару долларов купить ключ от корпоративки, не знаю как сейчас с этим.
Возня с активаторами осталась в далёком прошлом, сейчас дешевле купить.
Всё на много проще. Привязываешь ключ к учётке и вуаля. Теперь остаётся просто войти в неё после переустановки или при покупке нового устройства
Відповісти