Новини
Останні статті і огляди
Шум підшипників корпусних кулерів Arctic F14 PWM PST CO
-
SAV
Member
Вітаю! Хочу придбати цей кулер для видування гарячого повітря з корпусу ПК. Читав, що користувачі скаржаться на шум підшипників навіть на 800 обертах. Дехто каже, що в четвертій ревізії цю проблему вирішили. Допоможіть розібратися: це поодинокі випадки чи масова проблема? І чи справді у IV ревізії виробник усунув цей недолік?
-
MAKKACIN
Member
Серйозно? Створити тему про куллер за 300 грн?
Просто купи інший і все. Потрібна тиша бери noctua. Я не зустрічав проблем з arctic ніколи, але і вухо не підставляв і не прислухався черезчур 
-
Grava
Member
Массова, що на 1400мм, що на 120мм. Але оберти у кожного свої, в мене посторонній шум був лише на обертах 700 - 900.SAV: ↑ 02.04.2025 14:26масова проблема
Про 4 ревізію теж бачив інфу що усунули, але після цього арктік не беру.
-
l-m
Member
Всі кулькові підшипники шумлять, не морочте голову та беріть з гідродинамічними.
-
SAV
Member
Дякую за конструктив.Grava: ↑ 02.04.2025 14:43Массова, що на 1400мм, що на 120мм. Але оберти у кожного свої, в мене посторонній шум був лише на обертах 700 - 900.SAV: ↑ 02.04.2025 14:26масова проблема
Про 4 ревізію теж бачив інфу що усунули, але після цього арктік не беру.
-
diplo
Member
Блин, почитал тему, думаю что это за кулер такой у арктика за 300 грн. Оказывается это вентилятор.
-
Donate
Member
База будь яких вентиляторів початкового рівня. Щось безшумне потрібно шукати у вентиляторів рівня топу, я для себе давно вже обрав BQ SilentWings їх роботу не чутно взагалі і вони дійсно безшумні. Не було хваленої ноктуа на руках тому нічого не скажу. А ось типу арктиків і т.п. вони мають свій паразитний шум в роботі, і тут залежить від рівня твого слухового комфорту, деяким "норм", а деякі хочуть щоб ПК був тихийSAV: ↑ 02.04.2025 14:26 Вітаю! Хочу придбати цей кулер для видування гарячого повітря з корпусу ПК. Читав, що користувачі скаржаться на шум підшипників навіть на 800 обертах. Дехто каже, що в четвертій ревізії цю проблему вирішили. Допоможіть розібратися: це поодинокі випадки чи масова проблема? І чи справді у IV ревізії виробник усунув цей недолік?
-
LVladislavchik
Member
SAV
Арктіки 140мм тільки ARGB брати, бо макси не вміють в оберти нижче 900, якщо цей момент не критичний, то можна розглянути макси, а звичайні PWM PST що на гідродинаміку, що на підшипнику противно виють крильчаткою майже у всьому діапазоні обертів.
Зі 120 ситуація зовсім інша, в PWM PST там крильчатка в 4 ревізії виє сильно тихіше і зазвичай на якихось певних обертах в діапазоні 900-1100 залежно від екземпляру тому змісту від максів та аргб вже небагато, а підшипник незалежно від ревізії буде чути, на те він і підшипник.
Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
Donate
Біквайти Silent Wings 3 не вміють в шум/продуктивність, хоча реально дуже тихі та витривалі, як корпусні ідеально, вони можуть хіба конкурувати з Noctua F12 та Noctua A14, які в силу конструктивних особистостей теж не можуть в шум/продуктивність, а це доволі старі вертушки, на свій час вони всі були хорошим вибором, але зараз треба дивитися на Silent Wings 4, A12x25, A14x25 g2, ті ж арктіки та аналоги зі схожою формою лопастей.
Арктіки 140мм тільки ARGB брати, бо макси не вміють в оберти нижче 900, якщо цей момент не критичний, то можна розглянути макси, а звичайні PWM PST що на гідродинаміку, що на підшипнику противно виють крильчаткою майже у всьому діапазоні обертів.
Зі 120 ситуація зовсім інша, в PWM PST там крильчатка в 4 ревізії виє сильно тихіше і зазвичай на якихось певних обертах в діапазоні 900-1100 залежно від екземпляру тому змісту від максів та аргб вже небагато, а підшипник незалежно від ревізії буде чути, на те він і підшипник.
Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
Donate
Біквайти Silent Wings 3 не вміють в шум/продуктивність, хоча реально дуже тихі та витривалі, як корпусні ідеально, вони можуть хіба конкурувати з Noctua F12 та Noctua A14, які в силу конструктивних особистостей теж не можуть в шум/продуктивність, а це доволі старі вертушки, на свій час вони всі були хорошим вибором, але зараз треба дивитися на Silent Wings 4, A12x25, A14x25 g2, ті ж арктіки та аналоги зі схожою формою лопастей.
-
VladimirV
Member
Ну так він на подвійному шарику Dual ball bearing. Може бути шумним, теоретично. https://www.arctic.de/en/F14-PWM-PST-CO/ACFAN00220ASAV: ↑ 02.04.2025 14:26Arctic F14 PWM PST CO
Хтось юзає корпусні вентилятори вище 1200 обертів? Навіщо? Може там проблема, що люди досі не можуть настроїти оберти. Також, чим ближче лопасті вентилятора до всілякої металевої решітки (корпусу) прилягають в корпусі, тим більше паразитного шуму, не від самого підшипника.
Так, арктіки це нехай будуть "початкові", ставив P14 PWM багато гідродинамічні - в діапазоні 400-999 більш менш нормально вони працюють прийнятно по шуму. В діапазоні 300-600 я нечую іх. А це режим ігор в мене. 1000+ це режим бенчмарків (багато ж фанатів все бенчити по 5 разів на добу).
Абсолютній більшості вистачить P14.
-
GreenMile
Member
Я іноді не можу збагнути, чи то я уже з глузду з'їхав, чи всі навколоSAV: ↑ 02.04.2025 14:26 Вітаю! Хочу придбати цей кулер для видування гарячого повітря з корпусу ПК. Читав, що користувачі скаржаться на шум підшипників навіть на 800 обертах. Дехто каже, що в четвертій ревізії цю проблему вирішили. Допоможіть розібратися: це поодинокі випадки чи масова проблема? І чи справді у IV ревізії виробник усунув цей недолік?
Купляв три таких, прикручені на арктік фрізер 2 - 420, робив пуш-пул систему, радіатор стоїть на передній панелі корпусу. Шо ви там хочете почути від нього одного аж на задній стінці я навіть не знаю