Останні статті і огляди
Новини
Arctic випустила систему рідинного охолодження Liquid Freezer III Pro 360
-
SPEC1AL1ST
Member
Предлагаю обсудить Arctic випустила систему рідинного охолодження Liquid Freezer III Pro 360
-
Earanak
Member
Ничего себе, 10 градусов разницы на 285K
У меня как раз нейросенсорная тугоухость, так что FullSpeed приемлемо выглядит. Только помпу отдельно надо будет подрубать, наверное. Вообще я без проблем живу с тремя NF-A14 iPPC-3000 PWM на компе без корпуса, наверное эти Арктики будут бесшумными для меня на 3000 Оборотах
Думаю как раз пора свою Arctic 420 II водянку менять, отлично отработала больше трех лет, дождусь 420 Pro модель и махну ее
Еще забавно что iPPC-3000 взлетают буквально от компа на 100% оборотах, если их не зафиксировать 

-
aaleksandrenko
Member
3000 обертів - круто! Особливо коли регулювання відбувається в софті після завантаження вінди. а 15 секунд завантаження ти слухаєш реактивний боінг 
особисто мені вище 1500 обертів неприємно слухати. а 80 градусів для 250вт це норм температура так то.

особисто мені вище 1500 обертів неприємно слухати. а 80 градусів для 250вт це норм температура так то.
-
AlienFighter
Member
3000 обертів - це жах! на макс обертах скільки буде дБ? 100? 150?
-
Earanak
Member
aaleksandrenko, я себе настроил обороты в Биосе, что прошлый что нынешний комп на разном железе и платах (5950X/13900K, X570 ASUS/Z790 MSI) стартовали тихо и без взлета Боинга на трех 140мм/3000RPM вертушках. При этом после запуска системы уже можно спокойно подгружать тот же "Fan Control". Одно другому не мешает 

Востаннє редагувалось 28.03.2025 15:58 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
-
kairo
Member
aaleksandrenko
Я налаштував усі кулери включно із водянкою в БІОСі, тому завантаження ПК тихе.
Я налаштував усі кулери включно із водянкою в БІОСі, тому завантаження ПК тихе.
-
vmsolver
Member
Ничего себе, я за несколько лет к шуму ноутбука в тихом режиме не привык, а тут три вентиля на 3к оборотов каждый. Белая-белая завистьEaranak: ↑ 28.03.2025 15:17Вообще я без проблем живу с тремя NF-A14 iPPC-3000 PWM на компе без корпуса

Даже начал поглядывать на ПК сборки в 20 литровых корпусах или какие там сейчас объемы модно, но чтобы видеокарту ставить полноразмерную. Это вместо нового ноута.
-
aaleksandrenko
Member
Так то воно правильно.Earanak: ↑ 28.03.2025 15:52 aaleksandrenko, я себе настроил обороты в Биосе, что прошлый что нынешний комп на разном железе и платах (5950X/13900K, X570 ASUS/Z790 MSI) стартовали тихо и без взлета Боинга на трех 140мм/3000RPM вертушках. При этом после запуска системы уже можно спокойно подгружать тот же "Fan Control". Одно другому не мешает![]()
Але в мене, наприклад, на гігі в біос немає датчика температури відеокарти. Вентилятори під відюхою прив'язав до температури процесору. В іграх нормально, але прогнати якийсь стрес тест саме відюхи вже не зручно. Виходить треба налаштовувати через софт в вінді

-
Earanak
Member
Earanak: ↑ 28.03.2025 15:17У меня нейросенсорная тугоухость
Да... Кайфанули бы с слуховым аппаратомvmsolver: ↑ 28.03.2025 16:06Белая-белая зависть

Востаннє редагувалось 28.03.2025 16:22 користувачем Earanak, всього редагувалось 2 разів.
-
taras_cs
Member
Ось гарний варіант, із вентиляторами в комплекті. Купив такий дружині.vmsolver: ↑ 28.03.2025 16:06Даже начал поглядывать на ПК сборки в 20 литровых корпусах или какие там сейчас объемы модно, но чтобы видеокарту ставить полноразмерную. Это вместо нового ноута.
Front fan
3x 120/140 mm or 2x 180 mm (2x Prisma AL-18 included in RGB version)
Bottom fan
3x 120/140 mm or 2x 180 mm (3x Prisma AL-14 PWM included in RGB version)

-
kairo
Member
aaleksandrenko
В мене в налаштуваннях БІОСа лише корпусні вентилі та водянка, але ВК при старті компа не шумить. Відеокарта мабуть стартує із свого БІОСа.
В мене в налаштуваннях БІОСа лише корпусні вентилі та водянка, але ВК при старті компа не шумить. Відеокарта мабуть стартує із свого БІОСа.
-
taras_cs
Member
Fractal Design Torrent
-
Nutbar
Member
Правильно розумію, що єдина відмінність від звичайної моделі це вентилятори з шаленими обертами, які в реальному житті все одно мало хто буде так ганяти? Тобто брати не варто. 

-
vmsolver
Member
Earanak
Нуу... пропустил)
Нуу... пропустил)
Спасибо, сохранил название, вообще никогда не обращал внимание на мелкие сборки, у некоторых даже ручка есть (слабенькими показались), а тут прямо заценил, вой двух турбинок в ноуте это сильно не моё ))taras_cs: ↑ 28.03.2025 16:21Fractal Design Torrent
-
starinfo
Member
теж стоять 5 куллерів серверних на 3200-3400 обертів 120ки
в самій системі можно в цілому гарно налаштувати, але при запуску компа сусіди мабуть чують)
в самій системі можно в цілому гарно налаштувати, але при запуску компа сусіди мабуть чують)
-
Mixx
Member
Nutbar
Я так розумію, PRO в назві натякає на використання в сегменті робочих станцій з гарячими цп, охолодити будь-якою ціною як самоціль, можливо для когось і буде адекватно, хоча мені і працювати куди комфотніше, коли отого всього просто не чути, вище 1000об для 120мм і десь 700об для 140мм вже неприємно від шуму повітряного потоку проходящого крізь радіатор/сито в корпусі... До речі 14600к може вижерати часом (розгін 5.6/4.4) понад 200вт і все це охолоджуєтьбся звичайним середньобюджетним повітрям на 900-1000об/хв, теплоємності радіатора вистачає, а низькі оберти компенсуються кількістю та розміщенням вертушок.
Я так розумію, PRO в назві натякає на використання в сегменті робочих станцій з гарячими цп, охолодити будь-якою ціною як самоціль, можливо для когось і буде адекватно, хоча мені і працювати куди комфотніше, коли отого всього просто не чути, вище 1000об для 120мм і десь 700об для 140мм вже неприємно від шуму повітряного потоку проходящого крізь радіатор/сито в корпусі... До речі 14600к може вижерати часом (розгін 5.6/4.4) понад 200вт і все це охолоджуєтьбся звичайним середньобюджетним повітрям на 900-1000об/хв, теплоємності радіатора вистачає, а низькі оберти компенсуються кількістю та розміщенням вертушок.
Востаннє редагувалось 28.03.2025 17:45 користувачем Mixx, всього редагувалось 3 разів.
-
MessiaH
Member
У меня таких вентиляторов в корпусе 3 штуки на радиаторе водянки, 5 - спереди на корпусе, 2 - на выдув сзади, 3 - на выдув сверху и ещё снизу в самом корпусе на днище на вдуве 3 iceberg thermal icegale extraEaranak: ↑ 28.03.2025 15:17Вообще я без проблем живу с тремя NF-A14 iPPC-3000 PWM на компе без корпуса, наверное эти Арктики будут бесшумными для меня на 3000 Оборотах
Отправлено спустя 1 минуту 46 секунд:
до 2000 оборотов эти крутиляторы не особо шумныеaaleksandrenko: ↑ 28.03.2025 15:47особисто мені вище 1500 обертів неприємно слухати
-
aaleksandrenko
Member
Я не про вентилятори відеокарти. А корпусні вентилятори під відеокартою. Які хочу прив'язати до датчика відеокарти, але в біос його немаєkairo: ↑ 28.03.2025 16:21 aaleksandrenko
-
kairo
Member
aaleksandrenko
В мене налаштування вентилів в БОІСі лише для старту ПК, щоб не шуміли при запуску. Далі всі вентилі регулюються утилітою від материнки(Armoury Crate) і там є налаштування від датчику температури GPU.
В мене налаштування вентилів в БОІСі лише для старту ПК, щоб не шуміли при запуску. Далі всі вентилі регулюються утилітою від материнки(Armoury Crate) і там є налаштування від датчику температури GPU.
Востаннє редагувалось 28.03.2025 17:52 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
GreenMile
Member
А окремий термосенсор плата підтримує?aaleksandrenko: ↑ 28.03.2025 17:45Я не про вентилятори відеокарти. А корпусні вентилятори під відеокартою. Які хочу прив'язати до датчика відеокарти, але в біос його немаєkairo: ↑ 28.03.2025 16:21 aaleksandrenko