Arctic випустила систему рідинного охолодження Liquid Freezer III Pro 360

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Ничего себе, 10 градусов разницы на 285K :insane: У меня как раз нейросенсорная тугоухость, так что FullSpeed приемлемо выглядит. Только помпу отдельно надо будет подрубать, наверное. Вообще я без проблем живу с тремя NF-A14 iPPC-3000 PWM на компе без корпуса, наверное эти Арктики будут бесшумными для меня на 3000 Оборотах :laugh: Думаю как раз пора свою Arctic 420 II водянку менять, отлично отработала больше трех лет, дождусь 420 Pro модель и махну ее :up: Еще забавно что iPPC-3000 взлетают буквально от компа на 100% оборотах, если их не зафиксировать :lol:
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

3000 обертів - круто! Особливо коли регулювання відбувається в софті після завантаження вінди. а 15 секунд завантаження ти слухаєш реактивний боінг ;)
особисто мені вище 1500 обертів неприємно слухати. а 80 градусів для 250вт це норм температура так то.
AlienFighter
Member

Повідомлення

3000 обертів - це жах! на макс обертах скільки буде дБ? 100? 150?
Earanak
Member

Повідомлення

aaleksandrenko, я себе настроил обороты в Биосе, что прошлый что нынешний комп на разном железе и платах (5950X/13900K, X570 ASUS/Z790 MSI) стартовали тихо и без взлета Боинга на трех 140мм/3000RPM вертушках. При этом после запуска системы уже можно спокойно подгружать тот же "Fan Control". Одно другому не мешает :dontknow:
Востаннє редагувалось 28.03.2025 15:58 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
Я налаштував усі кулери включно із водянкою в БІОСі, тому завантаження ПК тихе.
vmsolver
Member

Повідомлення

Earanak: 28.03.2025 15:17Вообще я без проблем живу с тремя NF-A14 iPPC-3000 PWM на компе без корпуса
Ничего себе, я за несколько лет к шуму ноутбука в тихом режиме не привык, а тут три вентиля на 3к оборотов каждый. Белая-белая зависть :beer:

Даже начал поглядывать на ПК сборки в 20 литровых корпусах или какие там сейчас объемы модно, но чтобы видеокарту ставить полноразмерную. Это вместо нового ноута.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Earanak: 28.03.2025 15:52 aaleksandrenko, я себе настроил обороты в Биосе, что прошлый что нынешний комп на разном железе и платах (5950X/13900K, X570 ASUS/Z790 MSI) стартовали тихо и без взлета Боинга на трех 140мм/3000RPM вертушках. При этом после запуска системы уже можно спокойно подгружать тот же "Fan Control". Одно другому не мешает :dontknow:
Так то воно правильно.
Але в мене, наприклад, на гігі в біос немає датчика температури відеокарти. Вентилятори під відюхою прив'язав до температури процесору. В іграх нормально, але прогнати якийсь стрес тест саме відюхи вже не зручно. Виходить треба налаштовувати через софт в вінді :-/
Earanak
Member

Повідомлення

Earanak: 28.03.2025 15:17У меня нейросенсорная тугоухость
vmsolver: 28.03.2025 16:06Белая-белая зависть
Да... Кайфанули бы с слуховым аппаратом :laugh:
Востаннє редагувалось 28.03.2025 16:22 користувачем Earanak, всього редагувалось 2 разів.
taras_cs
Member

Повідомлення

vmsolver: 28.03.2025 16:06Даже начал поглядывать на ПК сборки в 20 литровых корпусах или какие там сейчас объемы модно, но чтобы видеокарту ставить полноразмерную. Это вместо нового ноута.
Ось гарний варіант, із вентиляторами в комплекті. Купив такий дружині.
Front fan
3x 120/140 mm or 2x 180 mm (2x Prisma AL-18 included in RGB version)
Bottom fan
3x 120/140 mm or 2x 180 mm (3x Prisma AL-14 PWM included in RGB version)
Зображення
kairo
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
В мене в налаштуваннях БІОСа лише корпусні вентилі та водянка, але ВК при старті компа не шумить. Відеокарта мабуть стартує із свого БІОСа.
taras_cs
Member

Повідомлення

Fractal Design Torrent
Nutbar
Member

Повідомлення

Правильно розумію, що єдина відмінність від звичайної моделі це вентилятори з шаленими обертами, які в реальному житті все одно мало хто буде так ганяти? Тобто брати не варто. :dontknow:
vmsolver
Member

Повідомлення

Earanak
Нуу... пропустил)
taras_cs: 28.03.2025 16:21Fractal Design Torrent
Спасибо, сохранил название, вообще никогда не обращал внимание на мелкие сборки, у некоторых даже ручка есть (слабенькими показались), а тут прямо заценил, вой двух турбинок в ноуте это сильно не моё ))
starinfo
Member

Повідомлення

теж стоять 5 куллерів серверних на 3200-3400 обертів 120ки
в самій системі можно в цілому гарно налаштувати, але при запуску компа сусіди мабуть чують)
Mixx
Member

Повідомлення

Nutbar
Я так розумію, PRO в назві натякає на використання в сегменті робочих станцій з гарячими цп, охолодити будь-якою ціною як самоціль, можливо для когось і буде адекватно, хоча мені і працювати куди комфотніше, коли отого всього просто не чути, вище 1000об для 120мм і десь 700об для 140мм вже неприємно від шуму повітряного потоку проходящого крізь радіатор/сито в корпусі... До речі 14600к може вижерати часом (розгін 5.6/4.4) понад 200вт і все це охолоджуєтьбся звичайним середньобюджетним повітрям на 900-1000об/хв, теплоємності радіатора вистачає, а низькі оберти компенсуються кількістю та розміщенням вертушок.
Востаннє редагувалось 28.03.2025 17:45 користувачем Mixx, всього редагувалось 3 разів.
MessiaH
Member

Повідомлення

Earanak: 28.03.2025 15:17Вообще я без проблем живу с тремя NF-A14 iPPC-3000 PWM на компе без корпуса, наверное эти Арктики будут бесшумными для меня на 3000 Оборотах
У меня таких вентиляторов в корпусе 3 штуки на радиаторе водянки, 5 - спереди на корпусе, 2 - на выдув сзади, 3 - на выдув сверху и ещё снизу в самом корпусе на днище на вдуве 3 iceberg thermal icegale extra

Отправлено спустя 1 минуту 46 секунд:
aaleksandrenko: 28.03.2025 15:47особисто мені вище 1500 обертів неприємно слухати
до 2000 оборотов эти крутиляторы не особо шумные
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

kairo: 28.03.2025 16:21 aaleksandrenko
В мене в налаштуваннях БІОСа лише корпусні вентилі та водянка, але ВК при старті компа не шумить. Відеокарта мабуть стартує із свого БІОСа.
Я не про вентилятори відеокарти. А корпусні вентилятори під відеокартою. Які хочу прив'язати до датчика відеокарти, але в біос його немає
kairo
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
В мене налаштування вентилів в БОІСі лише для старту ПК, щоб не шуміли при запуску. Далі всі вентилі регулюються утилітою від материнки(Armoury Crate) і там є налаштування від датчику температури GPU.
Востаннє редагувалось 28.03.2025 17:52 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
GreenMile
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 28.03.2025 17:45
kairo: 28.03.2025 16:21 aaleksandrenko
Я не про вентилятори відеокарти. А корпусні вентилятори під відеокартою. Які хочу прив'язати до датчика відеокарти, але в біос його немає
А окремий термосенсор плата підтримує?
Відповісти