OpenAI анонсувала ШІ нового покоління o3

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
KimRomik
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить OpenAI анонсувала ШІ нового покоління o3

Комп"ютери розумнішають, а люди тупіють...
cspp
Junior

Повідомлення

Да, но оно сокращает время разработки в разы, например я прошу какую то функцию написать, которую мне вручную пришлось бы неделю подбирать, без знаний тригонометрии к примеру для рисования наклонных прямоугольников и т.д. к тому же подсказки по best practice могут быть и т.д. в результате я новый hud для игры написал за сутки, а не за неделю.
mrigi
Member

Повідомлення

"o1" доступна і за $20 з лімітом на декілька запитань раз у кілька годин.
rizakrko
Member

Повідомлення

Пробував використовувати o1 для розробки. Результат співставний з попередніми моделями - далеко навіть до джуна індуса. Як тільки вийти за межі чогось, що є у великій кількості в інтернеті, то стає абсолютно марним.
Допоки повністю не вирішать проблему з галюцинаціями, то так і залишиться мало корисним для роботи інструментом. Скільки компанії вже роками вкладаються в інструменти ШІ, а скільки з них отримують прибуток від цих інвестицій (окрім продавців лопат, звісно)?
mrigi
Member

Повідомлення

rizakrko: 22.12.2024 13:05Результат співставний з попередніми моделями - далеко навіть до джуна індуса
Результат співставний з гугл+стаковерфлоу у одному флаконі. Це пошук 2.0, який зменшує кількість TL;DR і це гарно. Воно доповнює, а не замінює. А галюцинації є і у людей, інакше не було би помилок у коді.
rizakrko
Member

Повідомлення

mrigi
Мені не потрібний пошук, який вигадує власну реальність.
mrigi
Member

Повідомлення

rizakrko: 22.12.2024 13:51Мені не потрібний пошук, який вигадує власну реальність.
Ти смішний, шкіряний вигадувач власних реальностей.
dead_rat
Member

Повідомлення

mrigi: 22.12.2024 13:37
rizakrko: 22.12.2024 13:05Результат співставний з попередніми моделями - далеко навіть до джуна індуса
Результат співставний з гугл+стаковерфлоу у одному флаконі. Це пошук 2.0
Замість самому копіювати зі Стак оверфлоу, АІ копіює за тебе.

Не забагато хайпу для Пошук 2.0?
mrigi
Member

Повідомлення

dead_rat: 22.12.2024 15:40Замість самому копіювати зі Стак оверфлоу, АІ копіює за тебе.

Не забагато хайпу для Пошук 2.0?
Не копіює, а агрегує з декількох сорсів, фільтрує, робить пост-процесінг і видає у форматі який зрозумілий запитуючому. Значно зменшуються як мінімум два бар'єри: мова спілкування, мова програмування. Відповідь на питання у інтернеті може бути іспанською на пітоні, а тобі зручніше на C# англійською. Причому додатковими запитами ти можеш деталізувати якісь моменти, чи розширити, чи запросити перефразувати щоб до тебе дійшло. Це як додатковий мозок-аутіст біля тебе 24/7. Пам'ятає багато, але сам не знає що з цим робити. А розробник знає що робити, але нажаль фізично не може все на світі пам'ятати скільки би років не працював. Тому це гарне доповнення.
Ні, я не вважаю що хайпу забагато. Може навіть і замало. Бо воно прикладне до багатьох сфер окрім пошуку. Те саме відеоспостереження, камон, зараз кожна IP камера навіть за 30 баксів має розпізнавання людей чи тварин. Домофони розпізнають мешканців багатоквартирних будинків по фото. Таке було неможливо якихось 10 років тому. І це тільки початок.
dead_rat
Member

Повідомлення

mrigi
У вас дуже багата уява але.
1. 99% всіх питаннь по програмуванню - англійською. Якщо хтось тримається там рідної мови, то наврядчи він питає/відповідає щось толкове.
2. Сумніваюся що переклад з умовного Пітона на #С може мати сенс, окрім якихось примітивів.
3. Мені не треба памʼятати - гугл існує все моє професіональне життя. Перше чому навчили на роботі - гуглити

Я згоден, що воно може мати зручніший інтерфейс. Чи додавати контекст. Але все що воно каже треба перевіряти. Задав просте питання, воно каже по закону термін три дні, відкриваю закон(коротенький, три абзаци) там написано - термін тиждень. Занавіс. З іншого боку гуглення закону зайняло б на якісь хвилини довше.

Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
mrigi: 22.12.2024 16:58 Домофони розпізнають мешканців багатоквартирних будинків по фото. Таке було неможливо якихось 10 років тому. І це тільки початок.
Фейс ід вийшов в світ в 2017.
Скоро десять років як воно абсолютно масово і достатньо надійно щоб бути в телефоні.

Фотоапарати розпізнавали обличчя ще в часи мого дитинства мабуть. “Automated facial recognition pioneered in 1960s“

Таке відчуття, що любителі АІ років 20 пролежали в кріокамері і прокинулися в якійсь іншій епосі. Бо все що ви так рекламуєте на 90% є навкруги більшу частину вашого життя
mrigi
Member

Повідомлення

dead_rat: 22.12.2024 17:14Сумніваюся що переклад з умовного Пітона на #С може мати сенс, окрім якихось примітивів.
Начебто алгоритми якось прив'язані до мови. Ні.
Звісно це не про генерування цілих проектів, а про невеличкі порції у межах мабуть 100 строк.
dead_rat: 22.12.2024 17:14Але все що воно каже треба перевіряти
Все що каже людина треба перевіряти. Все що ви пам'ятаєте теж треба перевіряти. Ваша пам'ять нічим не краща і знає менше. Гугл теж треба перевіряти. Все треба перевіряти.
dead_rat: 22.12.2024 17:14Скоро десять років як воно абсолютно масово
Боже, давайте докопаємося до конкретних циферок та дат начебто я повинен пам'ятати коли ML почав з'являтися чи це щось змінює по суті. Нічого. І не десять а вісім. Хай буде 12 якщо вам так легше. Сказати то що хотіли.

Вас ніхто не переконує. Користуйтесь виключно Гуглом. Це як все життя крутити викруткою і ігнорувати шуруповерти. Нема питань, обидва варіанти працюючі. Ще і руки накачані. І так, цей умовний шуруповерт тягне на хайп, бо він не тільки про умовні шурупи.
А відносно Гуглу, на мій погляд видача релевантних результатів з роками тільки погіршується і щось знайти стає все складніше.
maksim2020
Member

Повідомлення

mrigi
У гугла є свій шуруповерт Gemini, якщо що. :gigi:
dead_rat
Member

Повідомлення

mrigi: 22.12.2024 17:46
dead_rat: 22.12.2024 17:14Сумніваюся що переклад з умовного Пітона на #С може мати сенс, окрім якихось примітивів.
Начебто алгоритми якось прив'язані до мови. Ні.
Звісно це не про генерування цілих проектів, а про невеличкі порції у межах мабуть 100 строк.
О, мої вітання.

Ще й як повʼязано. Як тільки ви відійдете від якихось простих речей, то виявиться страшне.
Не від хорошого життя навіть в Java достатньо методів на native C. Бо корпораціям не вдалося перевести алгоритми на іншу мову без надто втрати продуктивності.

Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
mrigi: 22.12.2024 17:46 Боже, давайте докопаємося до конкретних циферок та дат начебто я повинен пам'ятати коли ML почав з'являтися чи це щось змінює по суті. Нічого. І не десять а вісім. Хай буде 12 якщо вам так легше. Сказати то що хотіли.
Ви сказали Вау, десять років тому ніхто і подумать не міг!!

Я перефразую Вау, вісім років тому я і подумать не міг що спрощена функція з телефону в моїй кишені зʼявиться у ІР-камері!!!

Вже не так хайпово ;)

ПС. Це не викрутка vs шуруповерт. Це шуруповерт vs крапельку кращий шуруповерт + емейзінг маркетинг
Відповісти