AMD підтвердила, що процесори Strix Halo сформують лінійку Ryzen AI Max 300

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Yaroslav308
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить AMD підтвердила, що процесори Strix Halo сформують лінійку Ryzen AI Max 300

Да сколько можно, назовите уже "iRyzen AI Pro Max" и успокойтесь.
yurius_r
Member

Повідомлення

Тіпа з одного боку все круто, але з іншого - якого дідька тут не PCIE5?! Це ж вже в 2025-му буде
mrigi
Member

Повідомлення

Якийсь рандомний набір слів сформує лінійку іншого рандомного набору слів.
Hemul
Member

Повідомлення

yurius_r: 18.10.2024 21:50 Тіпа з одного боку все круто, але з іншого - якого дідька тут не PCIE5?! Це ж вже в 2025-му буде
Зачем в ноутбуке нужен PCIE5?
Marmota
Member

Повідомлення

mrigi
Я думаю что там независимо от лагеря уже не знают какой ещё мега-супер-ульра-AI набор слов использовать, чтоб выглядело круто и привлекательно для клиентов.
yurius_r
Member

Повідомлення

Hemul
Навряд чи це будуть лише ноути.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

тим часом нові зен5 навіть не добралися до thinkpad/elitebook лінійок. будемо чекати ці роки через 2 :lol:
ayermolenko
Junior

Повідомлення

Буде дуже цікаво, якщо якийсь Minisforum випустить ІТХ плату з таким процесором, для збірки компактного але доволі потужного ПК, 40CU виглядає як непогано для не дуже вимогливих ігор
KROOM
Member

Повідомлення

От прямо цікаво буде глянути на 8С/16Т-32Cu... чи не будуть в умовах обмеженого теплопакету результати інколи кращі за старші моделі 🤔.
unique-neon
Member

Повідомлення

ayermolenko: 19.10.2024 16:08Буде дуже цікаво, якщо якийсь Minisforum випустить ІТХ плату з таким процесором
В мене ентузіазму вже поменшало щодо таких рішень. Не плата, але маю їх міні пк um890. Процесор 8945hs сам по собі підтримує PBO. Так ось, біос максимально куций:
- мінімум налаштувань
- нема PBO
- нема таймігів RAM
- нема керування вентиляторами
- а віндові тули навіть не бачать ці вентилятори
- вентилятори і охолодження до слова на їх платах свої кастомні, проблема для заміни
- мій девайс відмовлявся засинати, через якийсь pci express root port, тут правда не впевнений це мініси нахімічили чи амд, бо цей порт демонструє проблеми на різних приладах (пофіксив відключенням в девайс менеджері, відповідно відключився і прилад, що на ньому висів)
ayermolenko
Junior

Повідомлення

unique-neon: 20.10.2024 08:35
ayermolenko: 19.10.2024 16:08Буде дуже цікаво, якщо якийсь Minisforum випустить ІТХ плату з таким процесором
В мене ентузіазму вже поменшало щодо таких рішень. Не плата, але маю їх міні пк um890. Процесор 8945hs сам по собі підтримує PBO. Так ось, біос максимально куций:
- мінімум налаштувань
- нема PBO
- нема таймігів RAM
- нема керування вентиляторами
- а віндові тули навіть не бачать ці вентилятори
- вентилятори і охолодження до слова на їх платах свої кастомні, проблема для заміни
- мій девайс відмовлявся засинати, через якийсь pci express root port, тут правда не впевнений це мініси нахімічили чи амд, бо цей порт демонструє проблеми на різних приладах (пофіксив відключенням в девайс менеджері, відповідно відключився і прилад, що на ньому висів)
У мене якраз плата, BD770i на 7745HX. Немає налаштувань памʼяті, але є налаштування TDP, керування вентиляторами є. Але нащо мені ті налаштування, якщо процесор в базі видає показники десктопного 7700? З нюансами, але мене влаштовує. І якщо б вийшла подібна плата на процесорі з 40 CU, я б подумав) залежно від ціни звісно
Lorichic
Member

Повідомлення

ayermolenko: 20.10.2024 21:43У мене якраз плата, BD770i на 7745HX.
Я такие платы с распаяным процессором и готовые коробки от производителей мини пк больше не расматриваю, был intel nuc в своё время, в биос минимум настроек, память не подпихнуть, ноль телодвижений под себя, взял мини itx плату A620, 8500g, память hynix a-die, корпус silverstone milo 10 (3.7L c возможностью ужать до 2.8L), кулер ID-COOLING IS-50X V3, до 20тыс вышло, память выставил на 6000, тайминги поджал, в биос настроек PBO нет, но можно TDP снизить через минусовый офсет или лимит температуры, если АМД выпустит интересный APU в будущем под ам5 может процессор проабгрейдю без замены остального, для нормальной работы встройки память желательно настраивать, а в готовых решениях это залочено
Відповісти