Новости
Последние статьи и обзоры
Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
-
rayn
Junior
OLED фігня, бо через рік-два вже починає вигорати... Це не телефон, який більше двох років зазвичай не ходить.
-
l-m
Member
Який саме дисплей у тебе вигорів за рік-два? В телефонах інші матриці.rayn: ↑ 14.08.2025 22:02 OLED фігня, бо через рік-два вже починає вигорати... Це не телефон, який більше двох років зазвичай не ходить.
-
Gold_Star
Member
Я без поняття що таке компенсація в матриці і яким чином вона там закладена. Поменше читайте диванних техноблогерів.Alexsandr: ↑ 14.08.2025 21:52Это да. Но срок службы субпикселей сильно отличается. Вроде бы в матрицу заложена компенсация, но это не панацея.
Нужна статистика лет 5 в офисной работе.
Тут ремарочка. Таке буває при активації AMD Freesync, у якого свій алгоритм VRR. Натомість можна працювати через стандартний Adaptive-Sync - таких проблем там не спостерігається.l-m: ↑ 14.08.2025 21:54І є "VRR Flicker" коли використовується VRR - ось це неприємна фігня в деяких іграх,
-
Gold_Star
Member
Ох і цей олед, сам вигорає і людям очі випалюєrayn: ↑ 14.08.2025 22:02 OLED фігня, бо через рік-два вже починає вигорати... Це не телефон, який більше двох років зазвичай не ходить.
-
FirstTDM
Member
LCD фигня...rayn: ↑ 14.08.2025 22:02OLED фігня
TN+FILM фигня...
IPS (SFT) фигня...
S-IPS фигня...
...................................теперь мы где-то здесь
OLED фигня...
WOLED фигня...
QD-OLED фигня...
................................... а вот сейчас немного забежали вперед "паровоза"...
-
OldGoodGames
Member
якраз хочу взяти олед(50" 8к, 500гц) саме під марафон, не знаю чи витягне сучансі технології те що там показуюють, навантаження дуже жорсткіalexeygalas: ↑ 14.08.2025 18:31 [
Звичайно, якщо день в день на ньому дивитись ICTV марафон з бігаючою сторокою внизу - то і за рік щось там проявиться
все так, я краще взагалі не буду вмикати думаю пару років протягне, а потім новий візьмуalexeygalas: ↑ 14.08.2025 18:31 [
Ну якщо обкластись HUD і віджетами - то може за декілька років щось відкарбується. Але якщо дотримуватись гігієни користування OLED (чорний фон, приховування таскбару, скрінсейвер) і в іграх мінімальний HUD використовувати - то можна дуже сильно продовжити йому строк служби. А якщо через 5 років заміняти - то можна наплювати на то
Последний раз редактировалось OldGoodGames 14.08.2025 22:28, всего редактировалось 2 раза.
-
dead_rat
Member
Ні, Олед класна штука, але не дешева, впринципі на цьому недоліки і закінчуються.rayn: ↑ 14.08.2025 22:02 OLED фігня
В порівнянні з іпс - чорний реально чорний і матриця швидше, що класно для ігр. Мене це не парить, то сиджу на старому іпс, дружині взяв ноут з оледом.
Последний раз редактировалось dead_rat 14.08.2025 22:27, всего редактировалось 1 раз.
-
tornadox
Member
Мав лептоп робочий декілька років на VA матриці, виглядав як вигорівший, дуже швидко втомлювалися очі.
З IPS таких проблем не пригадую, всі мої монітори IPS, макбук OLED - це звісно круто, але поки якісний IPS в якості монітора це самий кращий варіант за свої гроші.
З IPS таких проблем не пригадую, всі мої монітори IPS, макбук OLED - це звісно круто, але поки якісний IPS в якості монітора це самий кращий варіант за свої гроші.
-
OldGoodGames
Member
ось бачите яка не надійна ця олед технологія, для наших умов треба шось надійнішеФеофан Мухин: ↑ 14.08.2025 20:22 А мойому улюбленому OLED телевізору вже не судиться вигоріти - в дім попав шахед і екран посікло уламками віконного скла![]()
-
OldGoodGames
Member
можливо ви просто себе заспокоюєте, але все одно продовжуйте тримати нас у курсі і вести спостереженняl-m: ↑ 14.08.2025 20:39Якщо не грати в одну й тут саму гру, то вже дуже давно не вигорають. У мене ТВ вже 5.5 років крутить фільми та ігри, та досі немає вигорання, чим я навіть здивований.OldGoodGames: ↑ 14.08.2025 18:24 МамкіниГеймери все частіше купують OLED-монітори
ps шо більше не вигоряють?![]()
-
waryag
Member
Не те, щоб не вигорають, але з розвитком технології кілька років звичайно відпрацьовують, часто більше. Що не так сильно відрізняється від типового ресурсу сучасних моніторів на інших технологіях. (вище навели приклад ІПС МСІ, що масово посипалися через 1,5-2 роки)OldGoodGames: ↑ 14.08.2025 18:24МамкіниГеймери все частіше купують OLED-монітори
ps шо більше не вигоряють?
-
FirstTDM
Member
Однозначно ДА!tornadox: ↑ 14.08.2025 22:27але поки якісний IPS в якості монітора це самий кращий варіант за свої гроші.
Только вот хороший IPS на 120Гц от Dell (он просто прекрасен для офисной работы в 2D) стоит почти как QD-OLED...
-
Vpupkin
Member
А те що ВА вигорає нікого не парить, а от оледи то біда.
-
l-m
Member
Навіщо мені себе заспокоювати? Я його купував одразу знаючи що має вигоріти, та розраховувало що років через 5 просто куплю новий. Але виявилось що навіть через 5.5 рівномірність кольрів досі краща ніж нових ЖК, які з коробки криві та з засвітами.OldGoodGames: ↑ 14.08.2025 22:40можливо ви просто себе заспокоюєтеl-m: ↑ 14.08.2025 20:39
Якщо не грати в одну й тут саму гру, то вже дуже давно не вигорають. У мене ТВ вже 5.5 років крутить фільми та ігри, та досі немає вигорання, чим я навіть здивований.
Ага, обов'язково, кожен тиждень в понеділок о 10:00 буду подавати рапорт.
І навіщо було питати, якщо не цікаво
-
waryag
Member
4к це преміум сегмент з відповідними цінами. Нормальні ВК для нього з тисячі лише стартують.Megaclite: ↑ 14.08.2025 17:00Нормальний Oled 32 4k $1000
не дуже хочеться викидати такі гроші
і при тому OLED монітори коштують дорожче чим телевізори
так що геймерів знов найо..ть
Для персічного геймеру ближче 27@2,5к.
-
Gold_Star
Member
У QD-OLED з цим до речі інакше. Самсунг радить виконувати цю процедуру не частіше ніж кожні 2000 годин інтенсивної роботи, а виконується вона півгодини часу. І принаймні на їхніх телевізорах вона може запускатись автоматично у виключеному стані, попередньо попередивши та при наступному включенні повідомивши про успішну очистку пікселів.Enjthesilence: ↑ 14.08.2025 21:42з мінусів можу лише віднести потребу раз на 8 годин робити піксель клінінг (3-4 хв)
-
Kirakishou
Member
l-m
l-m: ↑ 14.08.2025 21:54У ОЛЕД-моніторів є два види мерехтіння - незнаний дроп яскравості під час кожного Гц оновлення екрана.
Зрозумів. Я до цього чутливий, тому мені будь-яке мерехтіння – чи то VRR Flicker, чи то дроп яскравості, чи то ШІМ не підходить. Зараз у мене хороший відкалібрований екран без ШІМ, до якого я звик. До цього мав справу з ШІМ, і в мене починала голова боліти, коли сидів перед таким екраном, а також коли читав вночі на телефоні книги. Можливо VRR Flicker і дроп яскравості не так впливатимуть, але я не хочу перевіряти. Та і я не з тих, хто викидає працюючу техніку. Поки що 4К все ще актуальна роздільна здатність, він відкалібрований і чудово працює. Тому чекатиму або коли він вийде з ладу, або коли з’явиться доступний 8К і контент для нього.l-m: ↑ 14.08.2025 21:54І є "VRR Flicker" коли використовується VRR - ось це неприємна фігня в деяких іграх, але вона не тільки на ОЛЕД та фікситься деякими хаками.
-
Alexsandr
Member
Я без понятия каких блогеров вы смотрите. Компенсация простая, подымать яркость диода по счетчику наработки что бы компенсировать уменьшение яркости. Естественно это не получится делать идеально без внешних замеров.Gold_Star: ↑ 14.08.2025 22:06 Я без поняття що таке компенсація в матриці і яким чином вона там закладена. Поменше читайте диванних техноблогерів.
Pixel Refresher, или очистка пикселей, выравнивает диоды, корректируя напряжение, подаваемое на каждый отдельный пиксель.
Процесс состоит из двух основных шагов:
Анализ состояния пикселей. Алгоритм телевизора постоянно отслеживает время работы и яркость каждого пикселя.
Корректировка напряжения. Для пикселей, яркость которых со временем снизилась (проводится контроль параметров), контроллер дисплея увеличивает подаваемое на них напряжение. Это позволяет им светиться ярче, компенсируя деградацию и выравнивая общую яркость по всему экрану.
-
Enjthesilence
Member
в асусів також піксель клінінг робиться у вимкненому стані, та й не сказав би що 2хв почекати раз у 8 годин - це щось жахливеGold_Star: ↑ 14.08.2025 22:52У QD-OLED з цим до речі інакше. Самсунг радить виконувати цю процедуру не частіше ніж кожні 2000 годин інтенсивної роботи, а виконується вона півгодини часу. І принаймні на їхніх телевізорах вона може запускатись автоматично у виключеному стані, попередньо попередивши та при наступному включенні повідомивши про успішну очистку пікселів.Enjthesilence: ↑ 14.08.2025 21:42з мінусів можу лише віднести потребу раз на 8 годин робити піксель клінінг (3-4 хв)
-
Scoffer
Member
Це ти вибрав гарний екземпляр. У пересічного геймерського (l-m: ↑ 14.08.2025 21:54але по замірах воно є
- PG27AQDP