Новини
Останні статті і огляди
Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
-
penetrator
Member
Оч хочу перейти на олед, но все эти истории с шумом от вентиляторов...
Жду, когда кто-то выпустит олед монитор с пассивным охлаждением.
По цене последний алиенвар на олед дешевле моего на ипс на 300 евро.
Жду, когда кто-то выпустит олед монитор с пассивным охлаждением.
По цене последний алиенвар на олед дешевле моего на ипс на 300 евро.
-
FirstTDM
Member
Кстати, полностью согласен!Voozy: ↑ 14.08.2025 17:20OLED навіть важливіше, ніж нова відяха ІМХО
Впечатления от игры начинаются от монитора, а не от видяхи... ну так и получается в реальности.
QD-OLED реально раскрывает новые вау! почти от всех современных игрушек - и тут уже не так важно 60 фпс у тебя или 120 фпс - в ААА синглах картинка на QD-OLED доставляет на 100% кайфа
Востаннє редагувалось 14.08.2025 18:10 користувачем FirstTDM, всього редагувалось 1 раз.
-
Nekros
Member
Чуваче. У мене самсунгівська матриця 34”144гц VA 21:9 3440:1440 шлейфи і гостінг очі вилазять1234waltz: ↑ 14.08.2025 17:09Шкода, що Самсунг про це не знали та випустили 180 Гц бюджетні VAшки баксів по 150-200. Звісно вони не конкуренти преміальному OLEDу, але бюджетний OLED що пару разів дорожчий та виїдаючий очі PWM проти такого виглядає не дуже впевнено і постає питання "шоб шо".
Востаннє редагувалось 14.08.2025 18:08 користувачем Nekros, всього редагувалось 1 раз.
-
FirstTDM
Member
Хм... зачем ждать? Серия от MSI вообще без вентиляторов с пассивным охладом - в чем проблема?penetrator: ↑ 14.08.2025 18:00Жду, когда кто-то выпустит олед монитор с пассивным охлаждением.
MSI 321URX, MSI 321UPX, MSI 321UP QD-OLED
Востаннє редагувалось 14.08.2025 18:11 користувачем FirstTDM, всього редагувалось 1 раз.
-
DDt
Member
как раз новость что американцы хотят BOE набутылить за кражу IP у Самсунга
производителям которые зависят от дешёвых олед матриц будет туговато
производителям которые зависят от дешёвых олед матриц будет туговато
-
alexeygalas
Member
Плазма була наступною ТОП технологією після CRT. CRT теж давав ідеальний чорний колір. Тільки були свої недоліки - монструозні розміри із збільшенням діагоналі, вигорання люмінофору та низька яскравіть. Але досі лишається один жирний плюс - затримка. Кожна ТОП технологія свого покоління була чудова. У мене досі Panasonic TH-42PZ85E в селі мультики показує через Android TV приставку без жодного сліду вигорання. Правда болячки плазми у вигляді мерехтіння, шуму та жовтизни при перегортуванні інтерфейсу пристуні і в порівнянні навіть з LCD сучасним трохи кидається в очі. Але коли сідаєш дивитись фільм в SDR з хорошим потоком - картинка ідеальна.Kirakishou: ↑ 14.08.2025 17:22Плазмовий дисплей був значно кращим,
Сплюньте і забудьте як страшний сон. Скільки би зон не було - всеодно будете мати glow еффект в титрах і навіть в переміщенні курсору миші. І одразу захочете вимкнути Local Dimming. Я на MB M4 Pro, на якому всього 16" і 2500 зон - на темному екрані помічаю glow на курсорі миші. А в інших моніторах там буде до 700 зон в кращому випадкуРак: ↑ 14.08.2025 17:55мини лед
Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
Nekros
Ну не секрет, що VA це більше для малювання ніж для динамічної зміни планів (тобто ігри). І кути малі. Для кіно теж підходить добре, на 24fps ghosting не проявиться
Відправлено через 2 хвилини 8 секунд:
Дуже схоже на страшилки. У мене в LCD моніторі навіть вентилятор стоїть. Але один. В плазмовому тв грядка із 6 шт стоїть. Але вони працюють так синхронізовано, що їх і не чутноpenetrator: ↑ 14.08.2025 18:00Оч хочу перейти на олед, но все эти истории с шумом от вентиляторов...
Востаннє редагувалось 14.08.2025 18:23 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
Megaclite
Member
Да.
Взяти LG OLED42C4 + монітор 4k 32"
вийде по ціні як один Alienware AW3225QF
-
Alexsandr
Member
Как там можно рисовать при заметном ограничении углов обзора?alexeygalas: ↑ 14.08.2025 18:20 Ну не секрет, що VA це більше для малювання ніж для динамічної зміни планів (тобто ігри). І кути малі. Для кіно теж підходить добре, на 24fps ghosting не проявиться
-
FirstTDM
Member
Угу... так и было... но это уже прошло и не актуально...alexeygalas: ↑ 14.08.2025 18:17Плазма була наступною ТОП технологією після CRT. CRT теж давав ідеальний чорний колір.
Полностью поддерживаю! Тут некого "идеала" никак не достичь - OLED лучше по характеристикам...alexeygalas: ↑ 14.08.2025 18:17Сплюньте і забудьте як страшний сон. Скільки би зон не було - всеодно будете мати glow еффект в титрах і навіть в переміщенні курсору миші.
-
alexeygalas
Member
Дивитись прямоAlexsandr: ↑ 14.08.2025 18:21Как там можно рисовать при заметном ограничении углов обзора?
-
OldGoodGames
Member
МамкіниГеймери все частіше купують OLED-монітори 
ps шо більше не вигоряють?
ps шо більше не вигоряють?
-
Alexsandr
Member
Так на углах цвета меняются
-
StTechnik
Member
Я в принципе так себе «геймер», но год как на OLED. Никаких вентиляторов, никаких выгораний. Для работы мне тоже подошел. Для игр - тем более. Качество изображения конечно топ. Цена - ну то другой вопрос. Деньги - не сложно восполнимый ресурс.
-
Alexsandr
Member
Массовый продажный сегмент не согласен.StTechnik: ↑ 14.08.2025 18:28 Деньги - не сложно восполнимый ресурс.
-
NST1983
Member
І навіть баби більше не потрібні, замінює всеVoozy: ↑ 14.08.2025 17:20 OLED навіть важливіше, ніж нова відяха ІМХО
-
StTechnik
Member
Alexsandr
Так я ж не про массовый.
Так я ж не про массовый.
-
FirstTDM
Member
Нет... уже почти не выгорают при правильной работе с девайсом и включении рекомендуемых опций...OldGoodGames: ↑ 14.08.2025 18:24ps шо більше не вигоряють?
-
alexeygalas
Member
Ну якщо обкластись HUD і віджетами - то може за декілька років щось відкарбується. Але якщо дотримуватись гігієни користування OLED (чорний фон, приховування таскбару, скрінсейвер) і в іграх мінімальний HUD використовувати - то можна дуже сильно продовжити йому строк служби. А якщо через 5 років заміняти - то можна наплювати на тоOldGoodGames: ↑ 14.08.2025 18:24ps шо більше не вигоряють?
Звичайно, якщо день в день на ньому дивитись ICTV марафон з бігаючою сторокою внизу - то і за рік щось там проявиться
Востаннє редагувалось 14.08.2025 18:33 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
OldGoodGames
Member
точно міні лед а не мікро лед? бо міні лед це підсвітка як я розумію, а мікро лед/ргб це типу як олед де кожен піксель світеться самостійно без підсвітки?Рак: ↑ 14.08.2025 17:55 Вот и я думаю взять олед, или мини лед, мой мси 2к ипс хваленый пошел полосами как у всех, только гляньте на комментарии..... теперь гемор с этими возвратами по резетке
https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-g274 ... 384196134/
-
FirstTDM
Member
Угу... так и есть... каждые 3-5 лет и надо менять платформу и монитор, естественно - если появилось что-то более быстрое/качественное...alexeygalas: ↑ 14.08.2025 18:31 А якщо через 5 років заміняти - то можна наплювати
Или кто-то покупает домашний ПК на "всю жизнь" один раз