Новини
Останні статті і огляди
Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
-
Liam
Member
Предлагаю обсудить Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
Ну так OLED дійсно краще за застарілий LCD. Дайте 10 років та про LCD забудуть як було з CRT.
Ну так OLED дійсно краще за застарілий LCD. Дайте 10 років та про LCD забудуть як було з CRT.
-
Sanьka
Member
Оці відсоткові показники росту .......
До прикладу Ріст з 1% до 2% це +100% , але по факту це всього 2%.
Таким цифрами хіба що на нараді директорів на вуха вішати лапшу.
До прикладу Ріст з 1% до 2% це +100% , але по факту це всього 2%.
Таким цифрами хіба що на нараді директорів на вуха вішати лапшу.
-
Kirakishou
Member
Liam
Але OLED не всім по кишені, тому поки не буде дешевого OLED, інші типи матриць мають місце.
Але OLED не всім по кишені, тому поки не буде дешевого OLED, інші типи матриць мають місце.
-
Liam
Member
Я написав, що треба негайно купувати? Будьте уважні.Kirakishou: ↑ 14.08.2025 16:30 Liam
-
1234waltz
Member
Такими темпами вони ще довго будуть бороти, враховуючи що давно є "швидкісні" VA з HDR, де ні шлейфів (як в старих VA), ні глоу (як в IPS), ні вигорання (як в OLED).Sanьka: ↑ 14.08.2025 16:29 До прикладу Ріст з 1% до 2% це +100% , але по факту це всього 2%.
-
Nekros
Member
Ці «швидкісні» VA тільки на папері швидкісні і у кращому випадку там буде 6мс блек-ту-вайт і з шлейфами, та поганий hdr який залежить від кількості лед підсвітки яка може не встигати або погано працювати з малими обʼєктами на єкрані по типу курсора. Так ще ці «швидкісні» VA коштують майже стільки як і ОЛЕД1234waltz: ↑ 14.08.2025 16:50 Такими темпами вони ще довго будуть бороти, враховуючи що давно є "швидкісні" VA з HDR, де ні шлейфів (як в старих VA), ні глоу (як в IPS), ні вигорання (як в OLED).
-
Megaclite
Member
Нормальний Oled 32 4k $1000Kirakishou: ↑ 14.08.2025 16:30 Liam
не дуже хочеться викидати такі гроші
і при тому OLED монітори коштують дорожче чим телевізори
так що геймерів знов найо..ть
-
denizen
Member
я купив, жодного разу не пожалкував. це найкраща покупка за останні 10 років.
-
1234waltz
Member
Шкода, що Самсунг про це не знали та випустили 180 Гц бюджетні VAшки баксів по 150-200. Звісно вони не конкуренти преміальному OLEDу, але бюджетний OLED що пару разів дорожчий та виїдаючий очі PWM проти такого виглядає не дуже впевнено і постає питання "шоб шо".
-
Voozy
Member
OLED навіть важливіше, ніж нова відяха ІМХО
-
Kirakishou
Member
Плазмовий дисплей був значно кращим, ніж екрани на електронно-променевих трубках чи тогочасні рідкокристалічні екрани. Різниця в якості картинки була значно більшою, ніж різниця сучасних рідкокристалічних екранів та екранів на органічних світлодіодах. Але через десять років на ринку вже домінували рідкокристалічні екрани, а про плазмові панелі всі забули.Liam: ↑ 14.08.2025 16:39Я написав, що треба негайно купувати? Будьте уважні.
Ви точно впевнені, що через десять років на ринку домінуватимуть екрани на органічних світлодіодах? Я не сперечаюся, що станом на зараз екрани на органічних світлодіодах найкращі в плані якості картинки, але якщо вони не стануть дешевими, то їх замінить якась інша, більш дешева технологія.
-
Striker
Member
Купував собі новий IPS 2к - ще ні разу не пожалкував. Нормальний OLED коштував в 2 рази дорожче. Що там такого суперового в тому OLED, що варто переплачувати в 2 рази більше?
-
Alexsandr
Member
Посмотрим на статистику, на сколько лет их хватит до явного выгорания. Тем более микролед как вариант конкурентный и т.п.Liam: ↑ 14.08.2025 16:25 Ну так OLED дійсно краще за застарілий LCD. Дайте 10 років та про LCD забудуть як було з CRT.
-
fantomrulezz
Member
Які не мають швидкості, як оледи (час відгуку мінімум 10-20 мс проти 0,1 мс у оледів).1234waltz: ↑ 14.08.2025 16:50давно є "швидкісні" VA з HDR, де ні шлейфів (як в старих VA), ні глоу (як в IPS), ні вигорання (як в OLED).
Які не мають широченного кольорового охоплення і шикарних соковитих кольорів як оледи.
Які не мають кутів огляду як у оледів.
Які не мають ідеального чорного і нескінченого контрасту як оледи.
Які гірші тупо у всьому, окрім лише ресурсу.
Про HDR на VA-шках в порівнянні з оледами особливо посміявся
-
1234waltz
Member
dci-p3 це стандарт, він або підтримується, або ні. Якщо є два екрана з dci-p3, то "нетакі" кольори, це або хворий манявсесвіт споглядача, або калібровка, яка налаштовується. Розкажіть яблочникам дизайнерам, як їх IPS на аймаках не такі кольори даютьfantomrulezz: ↑ 14.08.2025 17:30 Які не мають широченного кольорового охоплення і шикарних соковитих кольорів як оледи.
Швидкості олед має тільки олед, я ніде і не писав, що va та ips можуть її досягти. Шкода що ви не читаєте тестів, оглядів і навіть технічних спеків. Вже пару років як 1 ms (MPRT). 1 ms, не десять і не двадцять.fantomrulezz: ↑ 14.08.2025 17:30 Які не мають швидкості, як оледи (час відгуку мінімум 10-20 мс проти 0,1 мс у оледів).
Чорний колір це буквально одна з головних фішек VA, яка до OLED трошки не дотягує, але роздивлятись різницю будете під мікроскопом на статичному зображенні.fantomrulezz: ↑ 14.08.2025 17:30 Які не мають ідеального чорного і нескінченого контрасту як оледи.
Так-так, а шим на 70% ОЛЕД моніків очі не виїдає, так і запишемо.fantomrulezz: ↑ 14.08.2025 17:30 Які гірші тупо у всьому, окрім лише ресурсу.
Все що я написав, що бюджетний OLED не конкурент ні IPS, ні VA. Бо бюджетний олед це в 99% випадках жахливий шим та ніякий ресурс.
-
taras_cs
Member
Мабуть, це не змова, а специфіка:Megaclite: ↑ 14.08.2025 17:00і при тому OLED монітори коштують дорожче чим телевізори
так що геймерів знов найо..ть
https://mezha.media/2021/11/26/vyrobnyk ... hu-danykh/

-
Mozdev
Member
Хочу OLED/// FHD, 22-24", >144 Гц.
Або 27", 2к.
Не дороще 400-500 баксів.
Або 27", 2к.
Не дороще 400-500 баксів.
-
taras_cs
Member
Я б OLED телевізор краще купив. Точніше, я так і зробив
- спойлер

-
Рак
Member
Вот и я думаю взять олед, или мини лед, мой мси 2к ипс хваленый пошел полосами как у всех, только гляньте на комментарии..... теперь гемор с этими возвратами по резетке
https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-g274 ... 384196134/
https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-g274 ... 384196134/
Востаннє редагувалось 14.08.2025 17:57 користувачем Рак, всього редагувалось 2 разів.
-
Vpupkin
Member
Народ потроху починає розуміти що РК це застаріло фу.