Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор темы: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Member

Sanьka: 17.08.2026 13:39Краса.....неймовірно раритетна краса....з золотих часів міді і теплотрубок
Да, раньше однозначно умели в медь и не экономили, вот такие радиаторы ставили (зеленая цифра - вес меди):
спойлер
Изображение
Sanьka
Member

spoglyadach: 17.08.2026 13:57щось там вже під радіаторами якась DDR4 мабуть, не схоже на OCZ
Звісно ддр4, вони в основному пк ;)

Отправлено спустя 46 секунд:
Але виникла проблема. 4шт не влазять .
Асус зробила дуже щільні слоти озу. 3 влазять. А 4 ні :weep:
spoglyadach
Member

offece-trader
Так це топова лінійка топового виробника пам'яті за дуже багато шекелів, чого б це їм економити мідь та люміній? Скільки там коштували ріпери, 300-400 баксів? Це за пару планок, да мідь там якщо вартує 5 долорів то це добре, люміньтій взагалі копійки

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Sanьka: 17.08.2026 15:28
spoglyadach: 17.08.2026 13:57щось там вже під радіаторами якась DDR4 мабуть, не схоже на OCZ
Звісно ддр4, вони в основному пк ;)
Але виникла проблема. 4шт не влазять .
Асус зробила дуже щільні слоти озу. 3 влазять. А 4 ні :weep:
Да, в материнки на 775 точно лізди 4 таких радіатора, я десь бачив фотки в інтернетах. Хоча як потім охлад повітряний поставити десь поруч я не вигадаю. Мої балістікси які натикані 4 планками у всі слоти і працюють на 3600 з піджатими таймінгами при 1.38в дуже заздрять такій збруї :eek:
Sanьka
Member

Короче епопея
Намагався я впихнути 4, аж слоти тріщали. Наче впихнув, але не стартувало. Ще й впридачу відфвгачив смд елемент :facepalm: (благо на 8гб планці, а не 16гб) Фух, але запустилась норм без нього.
Більше експериментів з впихуванням 4 радіаторів не захотів. Поставив 3 і одну голу озу.
Можливо наступна МП матиме більші проміжки між слотами.
спойлер
. Изображение
offece-trader
Member

Sanьka: 17.08.2026 16:06Короче епопея
Намагався я впихнути 4, аж слоти тріщали.
Так там же трубки, надо было на крайних отогнуть в стороны радиаторы буквально 5мм хватило бы что бы стояло нормально.
Sanьka
Member

offece-trader: 17.08.2026 16:22Так там же трубки, надо было на крайних отогнуть в стороны радиаторы буквально 5мм хватило бы что бы стояло нормально.
Трубки ні до чого. Самі радіатори(чорні) товсті.
Я навіть пробував без термопрокладок. Трохи краще, але все одно не влізає.
Трубки не заважають одна одній якраз.
username_1
Member

S0N1C: 27.07.2026 16:10доречі цікаво, піч NetBurst вимкнули, але оцей X6800 по враженням гарячіше за Р4
хоча і по спекам він наче як 75Вт, але є приписка про 125
Даже на 478 сокете были 64-битные Intel Pentium 4, у которых было заявлено более 100 Вт.
thunder_blade
Member

username_1: 17.08.2026 17:39
S0N1C: 27.07.2026 16:10доречі цікаво, піч NetBurst вимкнули, але оцей X6800 по враженням гарячіше за Р4
хоча і по спекам він наче як 75Вт, але є приписка про 125
Даже на 478 сокете были 64-битные Intel Pentium 4, у которых было заявлено более 100 Вт.
До речі було відео товстого мурка на цей випадок, гта 5ту запускав :gigi:
spoglyadach
Member

thunder_blade: 17.08.2026 18:45 До речі було відео товстого мурка на цей випадок, гта 5ту запускав :gigi:
Хтось ще дивиться цього пітуха? От блін... біда
Sanьka
Member

spoglyadach: 17.08.2026 23:30Хтось ще дивиться цього пітуха?
Це той зашкварнний кацап? Фу :puke:
spoglyadach
Member

Sanьka: 17.08.2026 16:06 Можливо наступна МП матиме більші проміжки між слотами.
На скільки я пам'ятаю у всіх плат там однаковий проміжок бо це стандартизована історія
Sanьka
Member

spoglyadach: 17.08.2026 23:34На скільки я пам'ятаю у всіх плат там однаковий проміжок бо це стандартизована історія
Походу так (((
Чогось вони зробили дуже малі проміжки, хоча раніше були більші і навіть пари на різних рівнях чи взагалі з різних боків цпу.
Напевно якісь обмеження, залізо вже працює на розрив, впихують невпихуєме.
Ответить