Популярність ARC Raiders продовжує зростати — у гри новий рекорд в Steam

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Afit
Member

Повідомлення

MessiaH: 17.11.2025 12:48 Играл в демку, херь лютая, платить за такое деньги это себя не уважать. Вообще какое-то бессюжетное дро4ево
Я и рад что она платная. Неадекватных ещё там пока за 25 часов не встречал.
Kassatka
Member

Повідомлення

Grava: 17.11.2025 17:34 Kassatka
Так вони сінгл онлі :rotate:
А таки ви праві, шутери та екшени і близько не забезпечують тієї реграбельності в сингл режимі, ніж стратегії. У стратегіях, окрім власне кампанії зазвичай є повноцінна гра з ботами. У RTS бот буде намагатися побудувати сильну армію, атакувати й знести тебе, навіть при гарній обороні швидше розвинутись економічно/технологічно - і зрештою теж хана. У глобальних стратегіях теж може організувати вторгнення проти тебе, а також сусіди будуть воювати між собою й укрупнятися. Потім уже фіг захопиш укрупненого сусіда, якщо сам весь час залишався малим. Ну хіба в Crusader Kings можна буде розширити землі через династичні шлюби, інтриги та іншу придворну політику. Кожна гра унікальна, бо сутички на карті - це як зовсім різні історичні битви, а на глобальній карті країни взаємодіють і поглинають одна одну кожен раз по-іншому.
А що в шутерному синглплеєрі - мандруєш туди-сюди по відкритому світу, виконуєш завдання, вступаєш у сутички на боці якоїсь сторони. Але конкуренції сильної не відчуваєш, поки не починаєш нове завдання, то по суті ніхто тебе не підганяє, можна сидіти на базі й пердіти й нічим за це не розплатишся. Теоретично проблема може бути, якщо витратив усі патрони, але й тоді часто можна втікти й пошукати десь у тихих місцях сховки з патронами. А так як правило завжди зброя при тобі й можна вийти зі складної ситуації. А у стратегіях, якщо бот знесе частину твоєї бази чи захопить частину твоїх провінцій, то перевага ще більше скочується на бік ворога й ти безнадійно програв.
Можна було б теоретично влаштовувати повноцінні баталії чисто з одними ботами, наприклад у команді з 4 союзними ботами атакувати 5 ворожих, але мені здається, що таких режимів гри практично не роблять, завжди обмежуються лише мультиплеєром чи кампанією.
Говорю навмання, наскільки я це все уявляю, бо я жодні великі шутери не граю, тож не надто в курсі.

Відправлено через 5 хвилин 14 секунд:
Тому й виходить, що коли кампанію пройшов, то у сингл шутері нема що робити. У той час, як у RTS є скірміш проти ботів, а глобалки взагалі можуть не містити кампанії, а повністю бути зосередженими на сиглплеєрній грі на одній політичній мапі з купою ботів.
GipeR
Member

Повідомлення

tornadox: 17.11.2025 19:14 MqM
GipeR
Gamepass PC всього 290грн в місяць :gigi:
так её нет в game pass
MqM
Member

Повідомлення

Kassatka: 17.11.2025 21:09
Grava: 17.11.2025 17:34 Kassatka
Так вони сінгл онлі :rotate:
А таки ви праві, шутери та екшени і близько не забезпечують тієї реграбельності в сингл режимі, ніж стратегії. У стратегіях, окрім власне кампанії зазвичай є повноцінна гра з ботами. У RTS бот буде намагатися побудувати сильну армію, атакувати й знести тебе, навіть при гарній обороні швидше розвинутись економічно/технологічно - і зрештою теж хана. У глобальних стратегіях теж може організувати вторгнення проти тебе, а також сусіди будуть воювати між собою й укрупнятися.
Про тактичні шутери не чули, не читали) Навіть більше скажу деякі в 90х вимагали планування операції на карті)
daesz
Member

Повідомлення

MqM: 17.11.2025 15:04 Гарний приклад для інших розробників. Може навчаться як якісно робити ігри і що це дає найкращі фінансові показники
Пам'ятаю читав інтерв'ю СЕО юбіків і просто фейспалмив, чєл на серйозних "щах" говорить, що юбі потерпають і знаходять в фінансовій кризі тому, що інші виробники роблять хороші ігри і тому у гравців дуже високі вимоги до якості продукту. І це на хвилинку людина яка першою озвучила термін АААА в пресі (типу хотів показати які в них "топові продукти"), і першими підняли ціну до 80$ за базову копію гри.
Kib
Member

Повідомлення

Щось останніми днями наче ця популярність гри грає їй в мінус. Дуже багато одночасного респу гравців на мапі, 29 хв тільки респанувся, проходить 2 хвилини, ти не встигаєш добігти до точки інтересу, в тебе в спині вже пацюк, вбиваєш пацюка, не встигаєш залутатись, вже інший пацюк, вбиваєш його, по тобі стріляє третій, і це не нова коридорна мапа (на якій взагалі гори трупів в одній точці), це одна із перших "Дамба" досить простора. Мені здається із збільшенням онлайну баланс похитнувся в сторону масових перестрілок.
Grava
Member

Повідомлення

Kib: 18.11.2025 07:00це не нова коридорна мапа (на якій взагалі гори трупів в одній точці)
Нова мапа мабуть кайф для пвп :D
У дуо розібрали по черзі 3 сквади що бігли на стрілянину у одному коридорі, нас забирає четвертий, вони не встигають похилятися як їх забирає п'ятий. Далі ми вийшли але якісь звуки стрільби ще були :laugh:
Kassatka
Member

Повідомлення

MqM: 18.11.2025 02:09 Про тактичні шутери не чули, не читали) Навіть більше скажу деякі в 90х вимагали планування операції на карті)
Звичайно не чув :) , я ні в які шутери не граю, не цікавлюся ними, тож вони для мене всі на одне лице. :dontknow: Знаю тільки, що мультиплеєрні типу контра/PABG - це абсолютно інше, ніж одиночні сюжетні типу Кіберпанк, Сталкер, Дум, Half-Life. А так, серед цих шести серій три штуки пробував грати і чотири штуки відео дивився. І усе. Якесь одне каловдутіє, яке я випадково проісталював з CD на початку нульових не рахується, бо я його запустив і миттю закрив, виявивши, що там гра від першої особи, а не RTS з танчиками типу Emperor: Battle for Dune чи Red Alert, на що я власне очікував, тримаючи в руках диск.
По статтям типу тих, що на оверах, не надто зрозумієш, який там насправді геймплей у шутера. Тим паче, якщо детальний огляд, то я не стану особливо статтю читати, а просто спущуся подивитися срач у коментах. :idea:
А в отих от тактичних шутерах в синглплеєрі команда ворога наступає на твою базу і намагається зачистити всю територію карти від військ твоєї команди? Якщо так, то чудово. Бо якщо тільки команда гравця зачищає територію від ворога, то то буде гра в одні ворота.

Відправлено через 11 хвилин 11 секунд:
Я дуже добре знаю, чим відрізняються RTT від RTS, і власне типові RTT мені особисто майже не заходять. А що є такий звір тактичні шутери, й чим вони відрізняються від нетактичних - не в курсі.
Grava
Member

Повідомлення

Kassatka: 18.11.2025 12:37то буде гра в одні ворота
Так все сінглове то гра в одні ворота. Такого різноманіття ситуацій як в мульиплеері не буде ніколи.
Kassatka
Member

Повідомлення

Grava: 18.11.2025 12:49 Так все сінглове то гра в одні ворота. Такого різноманіття ситуацій як в мульиплеері не буде ніколи.
А от в RTS сидіти на базі й не розвиватися якомога швидше не вийде, бо ворог-бот буде приходити дедалі з сильнішою армією й зрештою тебе знесе. Тому це для мене все ж не гра в одні ворота. Розмаїття рішень у бота звісно дуже низьке, не важко передбачити його поведінку. Але ти сам можеш власне використовувати найрізноманітніші стратегії, ті проти яких ворог безсилий спеціально себе обмежити й не використовувати, налаштувати складність бота й дати фору/перевагу йому чи собі, грати на різних картах різними фракціями з різними стартовими налаштуваннями, FFA на гігантській карті з максимальною кількістю ботів, гра в команді проти іншої команди/команд, використовувати гру повітряними й морськими юнітами, власне перейти в іншу RTS, якщо ця поки набридла. Тому мене цілковито влаштовує гра з ботами й бажання виходити в мультиплеєр нема, де грають швидко, потрібен неабиякий мікроконтроль і активне керування клавіатурою, використовують обмежену кількість ефективних стратегій мету й учать її, ну і звісно з туманом війни та без пауз.
І глобальні стратегії - то теж не гра в одні ворота, бо сусіди-боти активно розвиваються, обростають територіями й можуть прагнути захопити твої. Треба тільки складність гри правильно налаштувати, а якщо не виходить, то можна підвищити її моддингом чи навіть чит-кодами. Не обов'язково грати до повного захоплення усієї карти, методично знищуючи слабших сусідів, чи до повідомлення про перемогу якимсь іншим шляхом. Достатньо пограти на старті, а коли твоя держава стане найсильнішою й серйозних конкурентів більше не буде, то покинути катку й розпочати нову. А можна задати собі якусь іншу неочевидну ціль, наприклад посприяти створенню на карті якомога більше держав-єдиновірців, захищати їх від ворогів чи від міжусобних воєн одна з одною.

Відправлено через 35 хвилин 10 секунд:
І головне забув сказати. Розмаїття при грі в синглплеєрному режимі може бути набагата більшим, ніж в мультиплеєрному. А ось чому. В мультиплеєрі потрібно грати найбільш ефективними стратегіями, метою. Якщо не будеш грати метою, то тебе будуть перемагати частіше, ніж ти сам і тобі це не сподобається. А в синглі можна дозволити собі експериментувати й грати як душі заманеться, у випадку чого налаштувати туди-сюди рівень складності.
Це мабуть головна причина, чому при поширенні інтернету та доступності мультиплеєра, а також різних гайдів у спільнотах геймерів RTS стали непривабливими для нубів і здулися, а от шутери та екшени навпаки.
MqM
Member

Повідомлення

Kassatka: 18.11.2025 12:48
MqM: 18.11.2025 02:09 Про тактичні шутери не чули, не читали) Навіть більше скажу деякі в 90х вимагали планування операції на карті)
Звичайно не чув :) , я ні в які шутери не граю, не цікавлюся ними, тож вони для мене всі на одне лице. :dontknow: Знаю тільки, що мультиплеєрні типу контра/PABG - це абсолютно інше, ніж одиночні сюжетні типу Кіберпанк, Сталкер, Дум, Half-Life. А так, серед цих шести серій три штуки пробував грати і чотири штуки відео дивився. І усе. Якесь одне каловдутіє, яке я випадково проісталював з CD на початку нульових не рахується, бо я його запустив і миттю закрив, виявивши, що там гра від першої особи, а не RTS з танчиками типу Emperor: Battle for Dune чи Red Alert, на що я власне очікував, тримаючи в руках диск.
По статтям типу тих, що на оверах, не надто зрозумієш, який там насправді геймплей у шутера. Тим паче, якщо детальний огляд, то я не стану особливо статтю читати, а просто спущуся подивитися срач у коментах. :idea:
А в отих от тактичних шутерах в синглплеєрі команда ворога наступає на твою базу і намагається зачистити всю територію карти від військ твоєї команди? Якщо так, то чудово. Бо якщо тільки команда гравця зачищає територію від ворога, то то буде гра в одні ворота.

Відправлено через 11 хвилин 11 секунд:
Я дуже добре знаю, чим відрізняються RTT від RTS, і власне типові RTT мені особисто майже не заходять. А що є такий звір тактичні шутери, й чим вони відрізняються від нетактичних - не в курсі.
З 3тьої хвилини

І це 1999 рік, що вражає)

Відповісти