VR-геймінг. Налаштування та інше обговорення

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Автор
Повідомлення
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

XXXshadyXXX
ще від зіру залежить = в мене астигматизм на одно око, і в девайси яки я тестив (окулус2\3\пс5 вр\ще щось в ВР-кімнатах) = по фокусірованію було прям тяжко, 15 мінут і перерва. А ліпити бутерброд очки\накладки , або заказувати інші лінзи для вр = це ще та фігня, бо є і інши косяки девайсів.

Так що побалувався і забив, в майбутньому якщо випустять щось нове по технологіям і залізо буде без проблем тянути якісну роздільну здатність з високим фпс = то пограю :up:

По сім-рейсам = краще зібрати 3мона з сідухою , грався в гейм-салоні = це прикольно :up:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Klon: 12.05.2026 11:08 По сім-рейсам = краще зібрати 3мона з сідухою , грався в гейм-салоні = це прикольно
У меня 55 4к телек + кокпит Next level racing f-gt lite , ну и дешман руль по меркам симов Logitech g923, где я в педалях все пружины заменил на правильные + усилил коробку что бы жестко переключала передачи :)
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

XXXshadyXXX: 12.05.2026 12:09У меня 55 4к телек + кокпит Next level racing f-gt lite , ну и дешман руль по меркам симов Logitech g923, где я в педалях все пружины заменил на правильные + усилил коробку что бы жестко переключала передачи :)

ну це звісно краще чим "мильний" ВР , ще з боків додати два тв і буде мега штука :up:
NST1983
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 11.05.2026 22:40 NST1983
Нет у меня времени на тренировки и это очень неприятно, 10 минут игры, потом минимум час тебе плохо... Камон :rotate:
У мене взагалі були жосткі проблеми з вестибуляркою, і через шлем я її якраз натренував. Для початку гра в HL Alyx телепортом, а потім вже рухатись стіком плавненько)
NST1983
Member

Повідомлення

https://www.overclockers.ua/ua/news/av2 ... oval-soon/ цікаво чи буде квест підтримувати?

AV2 реально цікавий саме для VR/AR, бо AOMedia прямо пише про покращення для AR/VR, split-screen і кращу ефективність стиснення, але сама специфікація ще свіжа/перехідна, а масова підтримка в залізі зазвичай приходить вже з новими чипами.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

NST1983: 24.05.2026 12:52цікаво чи буде квест підтримувати?
На разі не існує жодного мобільного чіпа з підтримкою апаратного кодування AV2.
Єдині масмаркет рішення з підтримкою апаратного кодування AV2 - відеокарти RTX 4000/5000.
Тому в наявних гарнітурах - точно ні, в тих що вийдуть в найближчі роки (Steam Frame, Quest 4) - 99.9%, що ні.

Ну і коли вийде - дива воно не створить, покращення компресії на 30% це звісно добре, але все одно ніяка компресія не стисне 32 Гбіт/с в 100-800 Мбіт/с без втрат, тому безспроводне підключення як було так і залишиться милом мильним.
Відповісти