VR-геймінг. Налаштування та інше обговорення

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Автор
Повідомлення
NST1983
Member

Повідомлення

Давайте обговоримо і поділимось враженнями та доствідом VR-геймінгу.
Наразі взяв третій квест на заміну другому - оскільки розрив у користуванні був великлий - вау еффекту не відчув по зображенні. А от контролери ТОП.
Халф лайф алікс проходив тричі - включаючи моди. Тепер прикупив МЕТРО Авакенінг - польот нормальний.
Для VR юзаю кабель на пряму з ASUS RT-AX82U в ПК і тільки підключаю до нього один шлем і все.
спойлер
4a0aaa1c-efb0-432b-a604-3ac82b6dbf4a.png
5af81c78-fe6d-488c-a604-36b286380b47.png
882c7a05-5557-4fd1-98e4-9c01e037db6a.png
По налаштуванням вінди сетевухи - чат ГПТ радить такі налаштування
спойлер

Advanced EEE — Выкл

EEE Max Support Speed — Выкл

Green Ethernet — Выкл

Power Saving Mode — Выкл

Gigabit Lite — Выкл

Включить при срабатывании функции Magic Packet — Выкл

Включить при совпадении шаблона — Выкл

Выгрузка протокола ARP — Выкл

Выгрузка протокола NS — Выкл

Приоритет & VLAN — Выкл

Модерация прерывания — Выкл

Ось думаю чи є сенс переходити на 160MHZ і перевірити чи зачіпає DFS, це ж 5 ГГц ? Чи купляти щось типа Asus RT-BE92U з підтримкою 6 ГГц

Відправлено через 32 хвилини 22 секунди:
В общем перемкнув на 160
спойлер
2.4 GHz radio is disabled

SSID: "QT2"
noise: -88 dBm Channel: 40/160
BSSID: K8:7F:54:38:62:64 Capability: ESS RRM
Supported Rates: [ 6(b) 9 12(b) 18 24(b) 36 48 54 ]
HE Capable:
Chanspec: 5GHz channel 50 160MHz (0xe932)
Primary channel: 40
HT Capabilities: 40Mhz SGI20 SGI40
Supported HT MCS : 0-31
Supported VHT MCS:
NSS1 Tx: 0-11 Rx: 0-11
NSS2 Tx: 0-11 Rx: 0-11
NSS3 Tx: 0-11 Rx: 0-11
NSS4 Tx: 0-11 Rx: 0-11
Supported HE MCS:
80 Mhz:
160 Mhz:
QBSS Channel Utilization: 0xe (5 %)

Interference Level: Acceptable
Mode : AP Only

DFS status: state In-Service Monitoring(ISM) time elapsed 557250ms radar channel cleared by DFS channel 40/160 (0xE932)

Channel Information
----------------------------------------
Channel 36 A Band
Channel 40 A Band
Channel 44 A Band
Channel 48 A Band
Channel 52 A Band, RADAR Sensitive
Channel 56 A Band, RADAR Sensitive
Channel 60 A Band, RADAR Sensitive
Channel 64 A Band, RADAR Sensitive
Channel 100 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 104 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 108 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 112 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 116 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 120 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 124 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 128 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 132 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 136 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 140 A Band, RADAR Sensitive, Passive

Stations List
----------------------------------------
idx MAC Associated Authorized RSSI PHY PSM SGI STBC MUBF NSS BW Tx rate Rx rate Connect Time
1A:4E:62:82:И6:06 Yes Yes -40dBm ax No Yes Yes No 2 160M 2161.8M 2401.9M 00:00:05

Шлем заработав на 40/160 МГц, DFS — ISM (без радарів)
:rotate: :up:
NST1983
Member

Повідомлення

Що, реально VR-шіків не має? Та ладно.. Я би в HL Alyx грав бескінечно. :rotate: Ніякий AAA по відчуттю не порівняти
тільки он навушники мені Anker Soundcore VR P10 не дуже, кКолись були короткі затички - по якості звуку набагато краще
stoned
Member

Повідомлення

поділимось враженнями та доствідом VR-геймінгу
Купив під Алікс свого часу Одісей+, пройшов, як поклав на поличку так і припадає пилом з того часу. :gigi:

А тут прийшов час перевстановлювати Шиндовс й зі здивуванням для себе знайшов фікс для стареньких HMD з 24H2+
https://store.steampowered.com/app/3824490
Можливо кому корисно буде.
Yaroslav308
Member

Повідомлення

Я VR-щик з натяжкою, раз в місяць 1-2 годинки граю в Beat Saber. Габен своєю HL Alyx забайтив на Index. :gigi:
antonshe
Member

Повідомлення

Дитині взяв на День Народження квест 3. Тепер шукаю під нього роутер не за всі гроші світу. Бо по кабелю грати це не зовсім те. Крута штука. Поставили на пробу Бордерленд 2, грається нормально. Лінзи теж в квесті гарні, зображення чітке. Взагалі щоб повністю розкрити потенціал цих окулярів треба нормально так увійти в тему.
П.С. Було б класно щоб потранули Сталкер 2 під VR.
Lekrs
Member

Повідомлення

Годинку в день граю у вр, щоб урізноманітнити сидячий геймінг. Весело, тільки хотілось щоб вага зброї відчувалась,. Потрібно гантельку до руки чіпляти :D
NST1983
Member

Повідомлення

antonshe: 23.09.2025 21:07 Дитині взяв на День Народження квест 3. Тепер шукаю під нього роутер не за всі гроші світу. Бо по кабелю грати це не зовсім те. Крута штука. Поставили на пробу Бордерленд 2, грається нормально. Лінзи теж в квесті гарні, зображення чітке. Взагалі щоб повністю розкрити потенціал цих окулярів треба нормально так увійти в тему.
Я би може свій ASUS RT-AX82U продав чи поміняв би на щось краще, але поки думаю, бо тьтху тьху 160Mhz підчипилось норм.

Les Mills Body Combat дуже крута штука для тренування! Я просто прозрів коли увімкнув змішану реальність в цій грі. Дуже зручно, коли ти бачиш кінмату + площадку для боксу!
FoX_UA
HWBOT OC Team

Повідомлення

Маю Quest3, граю (дуже рідко) по Wi-Fi через Virtual Desktop. Комп підключений до Asus RT-BE82u по 2,5Гбіт, далі з роутера в іншу кімнату дріт 1Гбіт до Asus RT-AX82u. Разючої різниці між підключенням напряму до Wi-Fi7 чи Wi-Fi6 - не помітив. Головний роутер стоїть в коридорі, і підключатися до нього через стіну гірше, ніж окремий роутер виділити, все одно без діла лежав :gigi: Майже пуста кімната, чудово можна поприсідати в якихось medal of honor above and beyond.
Зараз в основному колекціоную VR ігри на розпродажах, бо грати в них часу немає :D
NST1983
Member

Повідомлення

FoX_UA: 24.09.2025 10:34 Маю Quest3, граю (дуже рідко) по Wi-Fi через Virtual Desktop. Комп підключений до Asus RT-BE82u по 2,5Гбіт, далі з роутера в іншу кімнату дріт 1Гбіт до Asus RT-AX82u. Разючої різниці між підключенням напряму до Wi-Fi7 чи Wi-Fi6 - не помітив. Головний роутер стоїть в коридорі, і підключатися до нього через стіну гірше, ніж окремий роутер виділити, все одно без діла лежав :gigi: Майже пуста кімната, чудово можна поприсідати в якихось medal of honor above and beyond.
Зараз в основному колекціоную VR ігри на розпродажах, бо грати в них часу немає :D
Бо це все 5 Ghz діапазон. Щоб помітити - треба скоріш за все брати роутер з реальним 6 Ghz :rolleyes: Доречі у нас в Україні дозволили 6 Ghz для юзерів.
Corey666
Member

Повідомлення

NST1983: 23.09.2025 14:38 Що, реально VR-шіків не має? Та ладно.. Я би в HL Alyx грав бескінечно. :rotate: Ніякий AAA по відчуттю не порівняти
тільки он навушники мені Anker Soundcore VR P10 не дуже, кКолись були короткі затички - по якості звуку набагато краще
Є. Купив Quest 3 ще в грудні 2023, перший мій шолом, до цього тільки в клубах грав на Quest 2 та на PSVR 2 в гостях. Зараз граю практично кожен день, взагалі немає проблем з вестибуляркою чи тошнотою, можу годинами грати (і навіть п'яним :gigi: ) Друзі повелися, на мої враження, і також прикупили, так у одного очі болять через 10 хв гри, а інших двох, просто тошнити починає через деякий час.

По аксесуарам:
0. Інтернет у мене гігабіт, роутер Archer AX55, але ПК підключений по WiFi (витягує десь 300-350 мбіт з метрів 7, через дві стіни). Я довгий час грав з 5-ти метровим USB 3.0 кабелем, підключеним до ПК, або взагалі в нативки на квесті, тому взагалі це не хвилювало. Але десь рік назад зламався кабель, тому став грати з ПК використовуючи VD, який навіть при такому підключені добре себе показує, особливо якщо врахувати що в мене весь час RTX 3060. Зараз планую це все виправляти, роутер в кімнату заведу, поставлю поряд з ПК який підключу кабелем та нову відеокарту планую взяти. Можливо навіть почну стрімити потроху :super:
1. Ще з перших днів проаналізував, все що рекомендують і купив, як раз по знижці на новорічних святах, Virtual Desktop (але довгий час грав через meta link) та Quest Game Optimizer. Дуже багато використовую ці дві програми останнім часом.
2. Купив кріплення KKCOBVR Q3 Pro з 2-ма акумуляторами по 10K Mah, просто по черзі їх заряжаю, шолом взагалі окремо не заряжаю. Також купив маску KKCOBVR K3, з вентиляторами
в ній, дуже допомогає літом від запотівання лінз. Все працює і максимально комфортно, порівняно з рідними.
3. По звуку сильно не парився, якщо граю в нативку, використовую старі проводні Apple Earpods, а з ПК безпроводні Logitech G733 які по радіоканалу підключенні.

У мене багато улюблених VR ігор. Але найбільше вразили Stormland, Batman Arkham Shadow, IronMan, та Vertigo серія. По HL:A взагалі фанат серії, але він якийсь більш коридорний та повільний, що порівняно не так вразило. Але дуже класні моди є, які дуже захопили мене.

Дуже чекаю на Deadpool, Reach та Thief VR
А також коли ми з тімою, власну гру доробимо, оскільки я геймдизайнером працюю над VR шутером)
NST1983
Member

Повідомлення

Quest Game Optimizer також думав купити, хочу резіка 4-ого в 4 раз пройти! гра просто бімба..
Virtual Desktop топ.
meta link лайно яке ставить за собою ще кучу лайна, з налаштуванням танці з бубном.
HL:A взагалі фанат серії, але він якийсь більш коридорний та повільний - у мене була тоді вестибулярка підкошена, тому не було повільно. :lol:
Друзі повелися, на мої враження, і також прикупили, так у одного очі болять через 10 хв гри, а інших двох, просто тошнити починає через деякий час. - то ледачі жирні свині які шукають відмазки.
Corey666
Member

Повідомлення

NST1983: 29.09.2025 08:00 Quest Game Optimizer також думав купити, хочу резіка 4-ого в 4 раз пройти! гра просто бімба..
Virtual Desktop топ.
meta link лайно яке ставить за собою ще кучу лайна, з налаштуванням танці з бубном.
HL:A взагалі фанат серії, але він якийсь більш коридорний та повільний - у мене була тоді вестибулярка підкошена, тому не було повільно. :lol:
Друзі повелися, на мої враження, і також прикупили, так у одного очі болять через 10 хв гри, а інших двох, просто тошнити починає через деякий час. - то ледачі жирні свині які шукають відмазки.
1. За 9,99$ в програмі просто безліч інструментів, щоб зробити ігровий експіренс краще, граючи на квесті. Але треба додаткове живлення, оскільки там можна збільшувати розширення і налаштування - це швидше розряджає батарею.
2. Також мінімально використовую Meta Link, навіть ігри які створені під нього (Stormland, Lone Echo1&2, Asgard's Wrath) граю через Virtual Desktop.
3. Ну я більше про геймплей саме, те як вороги себе поводять, як реагують. Той же Stormland або Vertigo 2 набагато все динамічніше в цьому плані.
4. Ну друзі, навпаки на спорті, просто так організм сприймає. Я не займаюся нічим і VR, це по суті єдина фізична активність, окрім прогулянок) Виділив місце, подалі від меблі та стін, та привчився крутитися в реальності, не використовуючи стік для цього.

Ось так виглядає місце де зберігаю шолом, ну і просто фотка з прибамбасами купленими :gigi:
спойлер
IMG_20250916_004528482.jpg
20250607_122058.jpg
20250607_122108.jpg
Maxhope
Member

Повідомлення

Купил я Квест 3 512гб, закинул 100500 игр, поиграл в штук 20, ни одной не прошел, на ПК прошел половину Алекс, пару раз поржали под пивас с друзьями и лежит он месяца 2 на полке... Одна из самых бесполезных покупок в моей жизни :D
Резинки от трусов сразу заменил на кастомное крепление за 50$ , купил супер пупер провод с дополнительной зарядкой за 30$ и использовал 2 раза :D
До сих пор мыльная картинка, серые ИПС экраны ужасают , переотражения в линзах, я Квест снимаю смотрю на свой Олед телек и его шикарную четкую картинку и одевать его обратно не хочется.
Corey666
Member

Повідомлення

Нарешті зробив апгрейд з EVGA RTX 3060 до ASUS PRIME RTX 5070 Ti та підключив PC до інтернету кабелем, а ще додумався створити точку доступу з Asus PCE-AX1800 Wi-Fi карти якою раніше PC підключений був до інтернету, і підключив шолом на пряму до неї - тепер всюди максимальна якість відеострімінгу з мінімальними затримками.
Зараз граю в Reach який працює тільки через Meta Quest Airlink (самий важкий по навантаженню) при x1.5 (4128X2208) та 120Hz, якість стрімінгу fixed (200), гра працює на майже стабільних 120fps.
Але наприклад в старих Stormland та Robo Recall більше 90 fps не вдалося добитися, навіть через VD (самий легкий по навантаженню). Є підозра що процесор не витягує вже)

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Maxhope: 19.10.2025 19:28 Купил я Квест 3 512гб, закинул 100500 игр, поиграл в штук 20, ни одной не прошел, на ПК прошел половину Алекс, пару раз поржали под пивас с друзьями и лежит он месяца 2 на полке... Одна из самых бесполезных покупок в моей жизни :D
Резинки от трусов сразу заменил на кастомное крепление за 50$ , купил супер пупер провод с дополнительной зарядкой за 30$ и использовал 2 раза :D
До сих пор мыльная картинка, серые ИПС экраны ужасают , переотражения в линзах, я Квест снимаю смотрю на свой Олед телек и его шикарную четкую картинку и одевать его обратно не хочется.
Кожному своє, а мене навпаки спонукало зробити апгрейди деякі) Також дуже хочу різні рукавиці, жилети та платформи VR і ще різні прибамбаси спробувати.
NST1983
Member

Повідомлення

Я також заради VR апдейти робив.
Доречі, нікому не погано пілся гри у VR? Ну типа не передавлює сосуди і тп?
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

NST1983: 21.09.2025 11:45 Давайте обговоримо і поділимось враженнями та доствідом VR-геймінгу.
создавал когда-то похожую тему, народ не особо поддержал обсуждение: viewtopic.php?t=256141&hilit=VR

по поводу расположения шлема на голове, не используйте дефолтовую резинку от Oculus: https://www.amazon.com/Zybervr-Accessor ... B0CHPDYLW1

Я после Oculus Rift S, шлемы Meta больше не использую, слишком уж бесячий софт для РС и обязательная привязка к фейсбуку. Пришел к выводу что лучше платформы чем SteamVR шлемов нет. Юзаю проводной Valve Index и беспроводной Vive Focus 3 когда хочется катнуть во что-то более динамичное.
antonshe: 23.09.2025 21:07 Дитині взяв на День Народження квест 3. Тепер шукаю під нього роутер не за всі гроші світу.
если до 50$, то выбирал бы между Xiaomi Router AX1500 либо Mikrotik hAP ax lite (он 574 Мбіт/с)
Не сталкер, но максимально близкое по вайбу:
https://store.steampowered.com/app/2307 ... _Radius_2/
NST1983
Member

Повідомлення

У мене не родна, а Quest 3 + BOBOVR S3 Pro і ше на морду якась тож +/- модна накладка на заміну рідної.
Але все-одно передавлює це все судини.
Oculus Rift S у мене був- самий кращий по легкості. Дивно, проблем у мене з ним не було.
Lukash
Member

Повідомлення

Вітайте у клубі. Буквально на днях взяв Meta quest 3s.
Був негативний досвід з PSVR першого покоління (сильно нудило), тому поки що обережно, в сидячому режимі.
Поперла безкоштовна гра War of Wizards (MOBA, де надо закляття стіками малювати), до компа ще не підключав.
Ще не вирішив, куди краще гроші витрачати - купувати ігри в рідному магазині чи на стім.
NST1983
Member

Повідомлення

Щось мене не дуже комфортно выід бліків Quest 3, та ще таке враження, що правий кут трохи більше жовтить у порівнянні з лівим.
Роутер налаштував на 160Mhz - судячи з логів, на "радари" не попадаю.
спойлер
router.png
Доречі, в virtualdesktop - при встановленні галочки "Automatucaly adjust beatrate" - затримка краще стала.
sirifil
Junior

Повідомлення

Маю PSVR2 за адаптером до пк
Алекс пройшов норм.
Пограв резіки 7 і 8 тоже норм але не так щоб страшно
Зараз почав medison vr то бляха страшно до всирачки ні одна плоска гра так не лякала але то напевно через те що в вр а не на моніторі хоча резіки не лякали а більше прикалювали
Люблю грати сидячи бо стоячи швидко стомлююсь(хлопчику 42 рочки як ніяк) а сидячи норм
Відповісти