Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

waryag: 13.04.2026 21:38Схоже, що випив
Розговляється
yuriy_dd
Member

isusik63: 13.04.2026 22:36 Зачем ставить пасив зная что будет тролит .
питання тоді до х86 - ви ж знаєте що в багатьох ноутах падіння швидкодії відразу при роботі від батареї ледь не в 2 рази. Навіщо взагалі випускати на батареї?
ви ж все одно проігноруєте це очевидне зауваження
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 22:39Навіщо взагалі випускати на батареї?
У вас червоний нос відпав
isusik63
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 22:35
isusik63: 13.04.2026 22:28 а мене розблочить? чи згадування про маму його надто зачепило?
Врятли
школярику - я вас заблокав задовго до видуманих історій про маму. І правильно зробив.
isusik63: 13.04.2026 22:28Все как обычно , 1 поток в одном бенчи, браузер , документы , 10 дней живёт , щетчик мотает в другую сторону . Тупо мантра свидетеля
я ж вам давав тест - останій - авторо порівнює і ті самі висновки має (ну де х86 аж 43 години показав у програванні ютюб)
вам повторити?
зможете йому відповісти що автор зробив не так?
Юрий я не сижу за темой , захожу с телефона что то новое почитать и ваша тема как всегда весит .
Я не следил, слежу что тут у вас происходит .
Да и в потребности автономии не нуждаюсь .
Н
Лаптопы использую в частности из за маленьких детей и не привязанности до места жительства.
isusik63
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 22:39
isusik63: 13.04.2026 22:36 Зачем ставить пасив зная что будет тролит .
питання тоді до х86 - ви ж знаєте що в багатьох ноутах падіння швидкодії відразу при роботі від батареї ледь не в 2 рази. Навіщо взагалі випускати на батареї?
ви ж все одно проігноруєте це очевидне зауваження
Для просмотра фильма не критично, не заметно .
Ну в Украине как ИБП для роботы , всегда актуально.
GreenMile
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 21:09 абсолютно не сумніваюсь що в цьому режимі можуть працювати лише Е ядра
Ну так в тому і суть цього проца, що коли треба - він жарить на всі гроші, а коли не треба - ледве жевріє. 90% офісних задач - це другий випадок. А ваш так не може :dontknow:
yuriy_dd: 13.04.2026 21:09просто у вас не було складних документів, наприклад Ексель - які відкриваються по 10+ секунд. І тормозять при скролі, зміні, або активації іншого аркушу.
Придумайте щось новіше, це було вже з ворд файлами і вашим отим франкенштейном незроміло нащо створеним. Щодня працюю з екселями - нуль проблем, ніяких тормозів не спостерігаю.
yuriy_dd: 13.04.2026 21:09сам по собі процес Постгре - однопотоковий
І шо? Конкретний сценарій покажіть, з цим процесом де мій 13900к буде одним ядром ворочати, а інші будуть по нулям. Що я маю виконати, яку ОФІСНУ ЗАДАЧУ я маю запустити для цього?
Ви знову займаєтесь підміною понять, вигадуєте нікому не потрібну проблему, з якої героїчно боретесь. Спустіться в реальний світ, конкретно, де я, простий користувач, маю з цим стикнутись?
yuriy_dd: 13.04.2026 21:09нема - бо на М4 - нема HT і одне ядро - це один потік
Взагалі-то первинне ядро, а потім потоки.
yuriy_dd: 13.04.2026 21:09ви розумієте на скільки гірший ваш проц від М4? мій результат - viewtopic.php?p=4120049#p4120049
Тю, в 1,6 рази і шо? )))))))
По-перше, мій проц старіший за ваш, он там є свіжий 285К і він дуже поряд з вашим по цим папугам, там типу 609 чи щось таке. Ой-вей.
По-друге, те шо ваш проц кращий в синтетичному тесті - з реальністю не має нічого спільного.
Поясню простіше: якщо у мене автомобіль потужністю 120 кінських сил, а у вас - 300 кінських сил, реальних заміряних на стенді (ваш тест сінебенч), то це не означає, що ви з Києва до Львова доїдете в 2,5 рази швидше, ніж я (реальні офісні задачі) :D Трохи ж розуміти треба, що синтетичний тест показує сферичну продуктивність в ідеальному випадку, і що він не відображає швидкість виконання реальних задач, бо вони майже ніколи не бувають ідеальними :rolleyes:
yuriy_dd: 13.04.2026 21:09 і це ви написали споживання лише проца, а я всієї системи
Ну якось тупо з вашого боку порівнювати міні-ПК з десктопом, в якому БЖ на 1кВт, дискретна відяха, 2 ХХД, АІО з помпою, 9 вентиляторів, нє? Я ж його для інших задач брав, а не для максимальної економії енергії. Якби я хотів менше споживання я б зібрав собі міні ПК теж, який бі теж жрав трохи більше за проц.
У вашій балалайці споживає фактично тільки проц, тому цілком логічно порівнювати споживання проца, а не хардів, СО, вентяторів і відяхи.
yuriy_dd: 13.04.2026 21:09 дуже погано напевне - якщо це гра. Вважайте що нуль.
От і виходить, що ваш проц можливо дасть там вам приріст в 1 секунду на відкритті якогось ексель-файлу, зате повністю непридатний для ігор всере багатопоточність. Я собі ПК збирав під багатопотік + ігри, однопотік мене не цікавив, бо тобі б я взяв різен. У мене універсальний ПК який може все, а ваш - ні, мені потрібно компілювати, і виконувати інші задачі, де 32 потоки рішають плюс грати в ігри, тому в мене такий вибір. Аби мені треба було щось інше я б взяв інший ПК.
Але до вас це якось туго доходить, що є люди які беруть інструмент під свої власні потреби, а не "найкращий в світі під вузьку задачу". Цим відрізняються фанатики від нормальних споживачів.
yuriy_dd
Member

GreenMile: 13.04.2026 23:18Ну так в тому і суть цього проца, що коли треба - він жарить на всі гроші, а коли не треба - ледве жевріє. 90% офісних задач - це другий випадок. А ваш так не може
мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
GreenMile: 13.04.2026 23:18Придумайте щось новіше, це було вже з ворд файлами і вашим отим франкенштейном незроміло нащо створеним
це простий приклад коли ви створюєте ворд файл по шаблону і заповнюєте даними. Якщо ви такого ніколи не робили - то й судити не можете.
Просто пошукайте як таке робити засобами VBA
GreenMile: 13.04.2026 23:18І шо? Конкретний сценарій покажіть, з цим процесом де мій 13900к буде одним ядром ворочати, а інші будуть по нулям
в загальному випадку навіть одно-потокове навантаження система буде перекидати по ядрам. Хіба ви прибєте до ядра через Affinity
GreenMile: 13.04.2026 23:18 нема - бо на М4 - нема HT і одне ядро - це один потік
Взагалі-то первинне ядро, а потім потоки.
це не є придумав про ядра та потоки. Ось як сам Інтел рахує для вашого проца:
Total Cores 24
# of Performance-cores 8
# of Efficient-cores 16
Total Threads 32
https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html
GreenMile: 13.04.2026 23:18і що він не відображає швидкість виконання реальних задач, бо вони майже ніколи не бувають ідеальними
я ж давав тест з реальними задачами - ще раз повторюю:
спойлер
GreenMile: 13.04.2026 23:18Але до вас це якось туго доходить, що є люди які беруть інструмент під свої власні потреби, а не "найкращий в світі під вузьку задачу". Цим відрізняються фанатики від нормальних споживачів.
це правильно. Але для ноутів для звичайних користувачів - АРМ вже підходять максимально близько
yuriy_dd
Member

про важкий Ексель і швидкість відкриття - повторю що вже писав раніше:

viewtopic.php?p=4115673&hilit=%D0%B5%D0 ... C#p4115673
waryag
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 23:57мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
Епл вважає по-іншому. Скільки виходить середнє споживання, якщо поділити ємність батареї на заявлений рантайм?
yuriy_dd
Member

waryag: 14.04.2026 00:01Епл вважає по-іншому
це крайня межа - Елп так не тестую - без монітора підєднаного
waryag: 14.04.2026 00:01Скільки виходить середнє споживання, якщо поділити ємність батареї на заявлений рантайм?
That's a bullshit question - нема батареї в мак міні:

0F
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 23:57 мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
Брехня.
https://support.apple.com/en-gb/103253
Евгений King
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 23:57 мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
Тепер схоже діда переплутав таблетки :lol:
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 23:57мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
юрєц, давай ще трошки піднажми, через пару сторінок почнеш в розетку віддавати :lol: :lol: :lol:
yuriy_dd
Member

0F: 14.04.2026 00:50 мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
Брехня.
https://support.apple.com/en-gb/103253
у вас є? самі перевіряли?
waryag
Member

yuriy_dd: 14.04.2026 09:40у вас є? самі перевіряли?
Є заявлене споживання від виробника. Так, зазвичай воно трохи завищене з різних причин, але не в рази же.
denon312
Member

waryag: 14.04.2026 17:09 Є заявлене споживання від виробника. Так, зазвичай воно трохи завищене з різних причин, але не в рази же.
Просто в Їжачка свої методи вимірювання які недоступні простим смертним, а тим паче виробнику. Мабуть обладнання з далекого космому і знання якого так всім бракує також звідти.
yuriy_dd
Member

waryag: 14.04.2026 17:09 Є заявлене споживання від виробника. Так, зазвичай воно трохи завищене з різних причин, але не в рази же.
я ж вже писав - я вимірював коли монітор чи периферія - не підключені
Епл - явно вимірювала інакше
але само по собі таке мінімальне споживання є
я вмію оптимізовувати. Я ще давав скріни скільки в мене планшет живе днів і скільки годин роботи екрану - я впевнений що ніхто з вас таких цифр не досягне
RoMiLiUs
Member

yuriy_dd: 14.04.2026 19:56але само по собі таке мінімальне споживання є
Немає. Ти брехло. Хоча, це не новина.
Z440_User
Member

yuriy_dd: 14.04.2026 19:56 я впевнений що ніхто з вас таких цифр не досягне
Бо вони майже нікому не потрібні. :dontknow:
GreenMile
Member

yuriy_dd: 13.04.2026 23:57
GreenMile: 13.04.2026 23:18Ну так в тому і суть цього проца, що коли треба - він жарить на всі гроші, а коли не треба - ледве жевріє. 90% офісних задач - це другий випадок. А ваш так не може
мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
Не фантазуйте, навіть raspberry pi і то бере десь від 2-2,5Вт.
yuriy_dd: 13.04.2026 23:57 це простий приклад коли ви створюєте ворд файл по шаблону і заповнюєте даними. Якщо ви такого ніколи не робили - то й судити не можете.
Просто пошукайте як таке робити засобами VBA
Це приклад заради прикладу, який в реальному світі пересічному користувачу не зустрічається. А навіть якщо і зустрінеться раз за життя, то користувач навіть не помітить що він відкрився на 1,5 секунди довше, ніж міг би відкритись на маку.
yuriy_dd: 13.04.2026 23:57в загальному випадку навіть одно-потокове навантаження система буде перекидати по ядрам. Хіба ви прибєте до ядра через Affinity
Так я вам про це уже другу сторінку кажу, що тестувати однопотік в сінебенчі до одного місця, бо в реальних задачах жоден проц не буде все обраховувати на одному ядрі, покі інші простоюють. Приклад з автомобілями різної потужності дуже показовий в цьому, сама лиш сира потужність не призводить до пропорційного зменшення часу в дорозі.
yuriy_dd: 13.04.2026 23:57 я ж давав тест з реальними задачами - ще раз повторюю:
спойлер
Мені не цікаві тести ноутбуків із зажатими по ТДП процами, особливо де не показано жодної офісної задачі. Це типовий тест задля переглядів в задачах які не потрібні 90% користувачів ноутів. Я навіть уявити не можу, що б мне змусило працювати в прем'єрі чи блендері на зажатому ноуті :apes:
От ви тут розказуєте наскільки круто ваш мак працює в воді і екселі, але чомусь жодного ютюбного тесту про ексель немає :-P Тому що там різниці нуль цілих хрін десятих, і переглядів не заробиш на цьому.
yuriy_dd: 13.04.2026 23:57 це правильно. Але для ноутів для звичайних користувачів - АРМ вже підходять максимально близько
І це добре, це стимулює конкуренцію і прокриває більше потреб різних користувачів.
Ответить