yuriy_dd: ↑
13.04.2026 18:24
GreenMile: ↑
13.04.2026 17:47Це з якого переляку? Енергоефективні ядра для того і зробили щоб вони обробляли певане навантаження не жеручи при цьому в три горлянки.
виглядає що ви дуже слабо розумієте для чого потрібні Е ядра, і коли вони застосовуються. Як система визначає яке навантаження на них дати.
Виглядає, що це ви не розумієте як це працює, бо явно не користувались ПК на х86 з появою цих ядер.
Ось у мене вже з годину запущений моніторинг поки я з вами тут переписуюсь, у мене 30+ вкладок в хромі, 6 документів ворд відкрито, три пдф, запущені месенжери, я дивлюсь ютюб і запустив кіно и MPC-HC. Середнє споживання проца за цей час - 18Вт, пікове - 38Вт
- спойлер
ну важкий одно-потік завжди забиває Р ядро на максимум - все залежить на скільки швидко те чим ви дивитесь може оновлювати інформацію
Немає в офісних задачах важких однопотоків. Вони є або в іграх, або в синтетичних тестах, або в друже специфічних задачах. В реальності - немає.
нічого з того реально не завантажувало систему, це дійсно були фонові задачі, а відео взагалі йшло не на ядрах. А вот що було завантажене для показу відео - це вам питання, або попросіть х86 фанатів вам пояснити.
Правильно, про це і мова, що звичайні офісні задачі систему не вантажать, відео декодується на відясі або графічному ядрі, кодеками, на проці це ніхто не робить. Що ще раз говорить про те, що ви відбиті від реального життя.
Немає такої задачі. Наведіть приклад, що ви таке робите в контексті "
офісної задачі", де потрібно обробляти Postgre саме на одному ядрі щоб інші 23 ядра нічого не робили в цей час
13.04.2026 18:24це дуже сміливе твердженя що іграм потрібен одно-потік. Я сумніваюсь що ви розумієте що саме потрібне іграм, і чому наприклад вони спокійно можуть завантажити 8 ядер. Хоча швидкість одно-потоку - теж важлива, але для чого - я вам пояснювати не буду.
Це давно відомий факт, а не моє твердження, дуже дивно, що ви цього не знаєте. Ігри як раз здебільшого дуже погано паралеляться і якщо у проца слабкий однопотік у вас не буде недовантажена відяха, а проц при цьому буде показувати, що він зайнятий на 50%, хоча це не так
ви ніколи не зможете отримати споживання на рівні 320 Вт в Cinebench 2026 ST. Але по вашій відповіді я ще більше переконуюсь - що у вас навіть базових знань бракує розмовляти на такі теми.
Одне ядро з 24-х звісно не видасть всі 360Вт, я писав що я можу отримати будь-яке значення споживання, просто виставивши відповідні паверліміти в біосі. Але ви так і не пояснили зв'язок між сінебенчем і офісними задачами.