Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.04.2026 17:47Це з якого переляку? Енергоефективні ядра для того і зробили щоб вони обробляли певане навантаження не жеручи при цьому в три горлянки.
виглядає що ви дуже слабо розумієте для чого потрібні Е ядра, і коли вони застосовуються. Як система визначає яке навантаження на них дати.
GreenMile: 13.04.2026 17:47В офісних задачах немає такого навантаження, щоб забивало один однопотік до 100%, а інші ядра відпочивали
ну важкий одно-потік завжди забиває Р ядро на максимум - все залежить на скільки швидко те чим ви дивитесь може оновлювати інформацію
GreenMile: 13.04.2026 17:47Приклад вам був наданий на відео вище - відтворення 4к відео у браузері з іншими вкладками, відтворення музики додатку, фонові задачі (месенжери там всякі, АБ ) - споживання до 20Вт в средньому і то все на енергоефективних ядрах крутиться
нічого з того реально не завантажувало систему, це дійсно були фонові задачі, а відео взагалі йшло не на ядрах. А вот що було завантажене для показу відео - це вам питання, або попросіть х86 фанатів вам пояснити.
GreenMile: 13.04.2026 17:47Шо ви тут зараз намагаєтесь ще викрутити, до чого тут Postgre взагалі? У вас як не сінебенч, то ще якась прутня виссана з пальця, яка до офісних задач відношення не має
це я вам демонструю що є дуже багато різних задача, які залежать від одно-потоку
GreenMile: 13.04.2026 17:47Єдине де в домашньому ПК треба однопотік - це ігри, все інше чудово паралелиться вже давно, за виключенням якогось лєгасі лайна, розробленого за царя гороха.
це дуже сміливе твердженя що іграм потрібен одно-потік. Я сумніваюсь що ви розумієте що саме потрібне іграм, і чому наприклад вони спокійно можуть завантажити 8 ядер. Хоча швидкість одно-потоку - теж важлива, але для чого - я вам пояснювати не буду.
GreenMile: 13.04.2026 17:51 о, а ви можете запустити Cinebench 2026 ST - сказати результат та споживання?
А толку? У мене в сінебенчі за моїм бажанням може бути від 15Вт до 320Вт+, залежно від того який я поставлю паверліміт.
ви ніколи не зможете отримати споживання на рівні 320 Вт в Cinebench 2026 ST. Але по вашій відповіді я ще більше переконуюсь - що у вас навіть базових знань бракує розмовляти на такі теми.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

суть в тому щоб порахувати енерго-ефективність сучасних проців. Ви знаєте що це таке?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

як я розумію цього мужика - я прийшов з тих часів. І як я бачу на що перетворилась сучасна Віндовс. І як Епл - реально старається оптимізовувати свою систему, і їй вдається навіть на 8 Гб - взувати все Віндовс що є на х86. (якщо що - Лінукс теж добре)

GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.04.2026 18:24
GreenMile: 13.04.2026 17:47Це з якого переляку? Енергоефективні ядра для того і зробили щоб вони обробляли певане навантаження не жеручи при цьому в три горлянки.
виглядає що ви дуже слабо розумієте для чого потрібні Е ядра, і коли вони застосовуються. Як система визначає яке навантаження на них дати.
Виглядає, що це ви не розумієте як це працює, бо явно не користувались ПК на х86 з появою цих ядер.
Ось у мене вже з годину запущений моніторинг поки я з вами тут переписуюсь, у мене 30+ вкладок в хромі, 6 документів ворд відкрито, три пдф, запущені месенжери, я дивлюсь ютюб і запустив кіно и MPC-HC. Середнє споживання проца за цей час - 18Вт, пікове - 38Вт
спойлер
Screenshot 2026-04-13 190012.png
yuriy_dd: 13.04.2026 18:24 ну важкий одно-потік завжди забиває Р ядро на максимум - все залежить на скільки швидко те чим ви дивитесь може оновлювати інформацію
Немає в офісних задачах важких однопотоків. Вони є або в іграх, або в синтетичних тестах, або в друже специфічних задачах. В реальності - немає.
yuriy_dd: 13.04.2026 18:24 нічого з того реально не завантажувало систему, це дійсно були фонові задачі, а відео взагалі йшло не на ядрах. А вот що було завантажене для показу відео - це вам питання, або попросіть х86 фанатів вам пояснити.
Правильно, про це і мова, що звичайні офісні задачі систему не вантажать, відео декодується на відясі або графічному ядрі, кодеками, на проці це ніхто не робить. Що ще раз говорить про те, що ви відбиті від реального життя.
yuriy_dd: 13.04.2026 18:24це я вам демонструю що є дуже багато різних задача, які залежать від одно-потоку
Немає такої задачі. Наведіть приклад, що ви таке робите в контексті "офісної задачі", де потрібно обробляти Postgre саме на одному ядрі щоб інші 23 ядра нічого не робили в цей час :-P
yuriy_dd: 13.04.2026 18:24це дуже сміливе твердженя що іграм потрібен одно-потік. Я сумніваюсь що ви розумієте що саме потрібне іграм, і чому наприклад вони спокійно можуть завантажити 8 ядер. Хоча швидкість одно-потоку - теж важлива, але для чого - я вам пояснювати не буду.
Це давно відомий факт, а не моє твердження, дуже дивно, що ви цього не знаєте. Ігри як раз здебільшого дуже погано паралеляться і якщо у проца слабкий однопотік у вас не буде недовантажена відяха, а проц при цьому буде показувати, що він зайнятий на 50%, хоча це не так ;)
yuriy_dd: 13.04.2026 18:24 ви ніколи не зможете отримати споживання на рівні 320 Вт в Cinebench 2026 ST. Але по вашій відповіді я ще більше переконуюсь - що у вас навіть базових знань бракує розмовляти на такі теми.
Одне ядро з 24-х звісно не видасть всі 360Вт, я писав що я можу отримати будь-яке значення споживання, просто виставивши відповідні паверліміти в біосі. Але ви так і не пояснили зв'язок між сінебенчем і офісними задачами.
Востаннє редагувалось 13.04.2026 19:11 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.04.2026 18:28
суть в тому щоб порахувати енерго-ефективність сучасних проців. Ви знаєте що це таке?
Так ми і говоримо про енергоефективність в офісніих задачах, я вам навіть відео показав і скрін приклав - 18Вт в середжньому на проці з 24 ядрами. Коли я граю в КП2077 там, чи БГ3, то показник 120-140Вт, для прикладу. І шо по енергоефективності? :rotate:
GreenMile
Member

Повідомлення

Ось КП2077, до речі, 170Вт :rolleyes:
спойлер
13900.png
kabostebeztak
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.04.2026 19:12 Ось КП2077, до речі, 170Вт :rolleyes:
спойлер
13900.png
The Finals спробуй
Там теж тупо бенчмарк ВСІЄЇ системи
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.04.2026 18:28
Ну протестив, дурня повна.
Однопотік взагалі шо попало, жоден з потоків на 100% не завантажений при цьому я так і не зрозумів де саме воно тестило, бо зайняті були три почергово :dontknow:
спойлер
cb2026_ST.jpg
А от з одним ядром все чітко - тільки воно зайняте на повну:
До речі, де ваш тест одного ядра? :rolleyes:
спойлер
cb2026_SC.jpg
Ну і результат 567 (42Вт) і 415 (34Вт).
Покажіть тепер як ваш М4 в Кп2077 себе покаже :shuffle:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.04.2026 19:03Ось у мене вже з годину запущений моніторинг поки я з вами тут переписуюсь, у мене 30+ вкладок в хромі, 6 документів ворд відкрито, три пдф, запущені месенжери, я дивлюсь ютюб і запустив кіно и MPC-HC. Середнє споживання проца за цей час - 18Вт, пікове - 38Вт
абсолютно не сумніваюсь що в цьому режимі можуть працювати лише Е ядра
GreenMile: 13.04.2026 19:03Немає в офісних задачах важких однопотоків. Вони є або в іграх, або в синтетичних тестах, або в друже специфічних задачах. В реальності - немає.
просто у вас не було складних документів, наприклад Ексель - які відкриваються по 10+ секунд. І тормозять при скролі, зміні, або активації іншого аркушу.
GreenMile: 13.04.2026 19:03де потрібно обробляти Postgre саме на одному ядрі щоб інші 23 ядра нічого не робили в цей час
сам по собі процес Постгре - однопотоковий
GreenMile: 13.04.2026 20:22Однопотік взагалі шо попало, жоден з потоків на 100% не завантажений при цьому я так і не зрозумів де саме воно тестило, бо зайняті були три почергово
це так система перекидає навантаження.
GreenMile: 13.04.2026 20:22 До речі, де ваш тест одного ядра? :rolleyes:
нема - бо на М4 - нема HT і одне ядро - це один потік
GreenMile: 13.04.2026 20:22 Ну і результат 567 (42Вт) і 415 (34Вт).
ви розумієте на скільки гірший ваш проц від М4? мій результат - viewtopic.php?p=4120049#p4120049
і це ви написали споживання лише проца, а я всієї системи
GreenMile: 13.04.2026 20:22 Покажіть тепер як ваш М4 в Кп2077 себе покаже :shuffle:
дуже погано напевне - якщо це гра. Вважайте що нуль.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.04.2026 20:22 До речі, де ваш тест одного ядра? :rolleyes:
але до речі тест одного ядра на х86 - це обман - бо по факту це багато-потік, і одно-потоковий процес так просто одне ядро 2 потоки на х86 - не використає
Евгений King
Member

Повідомлення

Діда знову таблетки не випив. Тегає кожного, в надії що з ним будуть балакати :gigi:
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.04.2026 21:15але до речі тест одного ядра на х86 - це обман - бо по факту це багато-потік, і одно-потоковий процес так просто одне ядро 2 потоки на х86 - не використає
Юра, ти взагалі поїхав через фанбойство? Там одне фізичне ядро, що може обробляти два потоки. Заявлено офіційно і в реалі так працює.
Евгений King: 13.04.2026 21:34Діда знову таблетки не випив. Тегає кожного, в надії що з ним будуть балакати :gigi:
Схоже, що випив, але не ті. :rotate:
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Евгений King: 13.04.2026 21:34 Діда знову таблетки не випив. Тегає кожного, в надії що з ним будуть балакати :gigi:
а мене розблочить? чи згадування про маму його надто зачепило?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.04.2026 08:20
isusik63: 13.04.2026 00:41Наводили и не раз листай назад и вчитуйся троллинг макбуков при реальных задачах-роботе
саме так - в тесті Cinebench 2024 на багато-потік - мій макбук ейр М4 тротлить на рівні 20%. В одно-потоці - він не тротлить взагалі.
В реальних наших задачах - найбільше його гріє це відеозвінки в teams
в інших задачах - він холодний як лід, аж не комфортно на коліна ставити. Але М1 - був ще холоднішими
isusik63: 13.04.2026 00:41Ты дописуй что в в тесте сентетики а не в реальных задачах в других бенчах нео и тд от..сует
я тут питаю ніхто відповіді дати не може - може ви спробуєте - який х86 проц (навіть десктопний гроб від розетки з споживанням під 400 Вт) буде скорішим за ніо в браузері чи майкрософт офісі? а то я маю дані що всі вони по вашій термінології - от..суют :lol: :lol:
пс: хоча кого я питаю, ви ж такий же фанат як і інші
Demedik: 13.04.2026 02:05Я как понял, это тема для фарма минусов Юрой? :gigi: :lol:
а що ще можуть зробити фанати? хоч мінус поставлять чи спробують образити. На більше вони не здатні. Може ви здатні?
Вам уже поясняли выше и не раз что циферки в бенче вашем , обусловлены софтом а не арм прогрессом , в других бенчах он уже не так выглядит и проигрывает (вы это знаете и вам на водили пример) , робота на свежих процах (жилезе) в браузерах не заметна по скорости для пользователя. То что вы разными програмами меняли скорость роботы с документами и на х64 лагало , так это ваша проблема .

В реальной задаче например с ЗИП он уже тролит и отстаёт от конкурентов .
Юрий пролистайте назад страниц 100 и перечитайте внимательно.
Я понимаю (да и все понимают) что вы тупо игнорируете и включаете д.....а .

Минусы обусловлены не фанатством а отношением до объективности писанины человека.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Евгений King: 13.04.2026 21:34Діда знову таблетки не випив

це спроба образити

waryag: 13.04.2026 21:38 Юра, ти взагалі поїхав через фанбойство? Там одне фізичне ядро, що може обробляти два потоки. Заявлено офіційно і в реалі так працює.
пояснюю на пальцях - результат що дали з 13900К - на одне ядро (2 потоки через НТ) результат вищий на третину ніж результат на один потік
але якщо програма одно-потокова - то вона буде працювати на рівні результату одного потоку, а не одного ядра - бо вона не може працювати на 2-х потоках
щоб програма могла використатит 2 потоки - треба її переписувати і додавати підтримку багато-потоковості, що є дуже складно в загальному випадку - на стільки складно що Майкрософт за 35+ років не зробила що відкриття файлу в офісі відбувалось в багато-потоці
isusik63
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 13.04.2026 22:05
Евгений King: 13.04.2026 21:34 Діда знову таблетки не випив. Тегає кожного, в надії що з ним будуть балакати :gigi:
а мене розблочить? чи згадування про маму його надто зачепило?
Врятли , Юра розчитует в этой теме на новеньких , которые не будут читать контр огрументы на прошлых страницах.
Все как обычно , 1 поток в одном бенчи, браузер , документы , 10 дней живёт , щетчик мотает в другую сторону . Тупо мантра свидетеля .
Контр огрументы на протяжении всей темы игнорирует , про угрозы малолетке, писанины склона , споры на деньги , банды клонов и на других ресурсах Юра сливаетса и переводит тему как всегда.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.04.2026 22:22Вам уже поясняли выше и не раз что циферки в бенче вашем , обусловлены софтом а не арм прогрессом
що? результати в різних бенчах і моїх тестах - корелюють між собою
isusik63: 13.04.2026 22:22в других бенчах он уже не так выглядит и проигрывает
це в яких таких бенчах? тут зявився ще один - Блендер - так там М проци дуже круто
isusik63: 13.04.2026 22:22(вы это знаете и вам на водили пример)
я знаю лише 7зіп, яка причина - я не знаю, може це якась внутрішня кухня самої програми
isusik63: 13.04.2026 22:22робота на свежих процах (жилезе) в браузерах не заметна по скорости для пользователя
просто у вас нема роботи з важкими сторінками чи важкими документами. У мене є.
isusik63: 13.04.2026 22:22 В реальной задаче например с ЗИП он уже тролит и отстаёт от конкурентов .
хто тротлить? ейр з пасивним охолодженням проти систем з активним? а може поставимо в рівні умови?
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.04.2026 22:26пояснюю на пальцях - результат що дали з 13900К - на одне ядро (2 потоки через НТ) результат вищий на третину ніж результат на один потік
але якщо програма одно-потокова - то вона буде працювати на рівні результату одного потоку, а не одного ядра - бо вона не може працювати на 2-х потоках
щоб програма могла використатит 2 потоки - треба її переписувати і додавати підтримку багато-потоковості, що є дуже складно в загальному випадку - на стільки складно що Майкрософт за 35+ років не зробила що відкриття файлу в офісі відбувалось в багато-потоці
Більше того - якщо програма не заточена (або не повністю) під прискорювачі епл - з чата вийдуть продуктивність і енергоефективність одночасно. І таке в реальному світі трапляється постійно, на що тобі багато разів вказували. І на що ти в тисячний раз постив чергову порцію відосів з синтетикою... :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 13.04.2026 22:28 а мене розблочить? чи згадування про маму його надто зачепило?
Врятли
школярику - я вас заблокав задовго до видуманих історій про маму. І правильно зробив.
isusik63: 13.04.2026 22:28Все как обычно , 1 поток в одном бенчи, браузер , документы , 10 дней живёт , щетчик мотает в другую сторону . Тупо мантра свидетеля
я ж вам давав тест - останій - авторо порівнює і ті самі висновки має (ну де х86 аж 43 години показав у програванні ютюб)
вам повторити?
зможете йому відповісти що автор зробив не так?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 13.04.2026 22:30
isusik63: 13.04.2026 22:22Вам уже поясняли выше и не раз что циферки в бенче вашем , обусловлены софтом а не арм прогрессом
що? результати в різних бенчах і моїх тестах - корелюють між собою
isusik63: 13.04.2026 22:22в других бенчах он уже не так выглядит и проигрывает
це в яких таких бенчах? тут зявився ще один - Блендер - так там М проци дуже круто
isusik63: 13.04.2026 22:22(вы это знаете и вам на водили пример)
я знаю лише 7зіп, яка причина - я не знаю, може це якась внутрішня кухня самої програми
isusik63: 13.04.2026 22:22робота на свежих процах (жилезе) в браузерах не заметна по скорости для пользователя
просто у вас нема роботи з важкими сторінками чи важкими документами. У мене є.
isusik63: 13.04.2026 22:22 В реальной задаче например с ЗИП он уже тролит и отстаёт от конкурентов .
хто тротлить? ейр з пасивним охолодженням проти систем з активним? а може поставимо в рівні умови?
Отвечаю вашими словами , ищите в вашей теме , у меня времени и желания нет , все равно проигнорируйте.
Соглашусь такой работы нет , да уже дивайсов на х64 не включал месяц ( ага , фанат х64).
Ну тут до производителя яблука вопросы , не до меня .
Зачем ставить пасив зная что будет тролит .
Відповісти