Розговляєтьсяwaryag: ↑ 13.04.2026 21:38Схоже, що випив
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
AntonyKandaurov
Member
-
yuriy_dd
Member
питання тоді до х86 - ви ж знаєте що в багатьох ноутах падіння швидкодії відразу при роботі від батареї ледь не в 2 рази. Навіщо взагалі випускати на батареї?isusik63: ↑ 13.04.2026 22:36 Зачем ставить пасив зная что будет тролит .
ви ж все одно проігноруєте це очевидне зауваження
-
AntonyKandaurov
Member
У вас червоний нос відпавyuriy_dd: ↑ 13.04.2026 22:39Навіщо взагалі випускати на батареї?
-
isusik63
Member
Юрий я не сижу за темой , захожу с телефона что то новое почитать и ваша тема как всегда весит .yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 22:35школярику - я вас заблокав задовго до видуманих історій про маму. І правильно зробив.
я ж вам давав тест - останій - авторо порівнює і ті самі висновки має (ну де х86 аж 43 години показав у програванні ютюб)isusik63: ↑ 13.04.2026 22:28Все как обычно , 1 поток в одном бенчи, браузер , документы , 10 дней живёт , щетчик мотает в другую сторону . Тупо мантра свидетеля
вам повторити?
зможете йому відповісти що автор зробив не так?
Я не следил, слежу что тут у вас происходит .
Да и в потребности автономии не нуждаюсь .
Н
Лаптопы использую в частности из за маленьких детей и не привязанности до места жительства.
-
isusik63
Member
Для просмотра фильма не критично, не заметно .yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 22:39питання тоді до х86 - ви ж знаєте що в багатьох ноутах падіння швидкодії відразу при роботі від батареї ледь не в 2 рази. Навіщо взагалі випускати на батареї?isusik63: ↑ 13.04.2026 22:36 Зачем ставить пасив зная что будет тролит .
ви ж все одно проігноруєте це очевидне зауваження
Ну в Украине как ИБП для роботы , всегда актуально.
-
GreenMile
Member
Ну так в тому і суть цього проца, що коли треба - він жарить на всі гроші, а коли не треба - ледве жевріє. 90% офісних задач - це другий випадок. А ваш так не можеyuriy_dd: ↑ 13.04.2026 21:09 абсолютно не сумніваюсь що в цьому режимі можуть працювати лише Е ядра
Придумайте щось новіше, це було вже з ворд файлами і вашим отим франкенштейном незроміло нащо створеним. Щодня працюю з екселями - нуль проблем, ніяких тормозів не спостерігаю.yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 21:09просто у вас не було складних документів, наприклад Ексель - які відкриваються по 10+ секунд. І тормозять при скролі, зміні, або активації іншого аркушу.
І шо? Конкретний сценарій покажіть, з цим процесом де мій 13900к буде одним ядром ворочати, а інші будуть по нулям. Що я маю виконати, яку ОФІСНУ ЗАДАЧУ я маю запустити для цього?yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 21:09сам по собі процес Постгре - однопотоковий
Ви знову займаєтесь підміною понять, вигадуєте нікому не потрібну проблему, з якої героїчно боретесь. Спустіться в реальний світ, конкретно, де я, простий користувач, маю з цим стикнутись?
Взагалі-то первинне ядро, а потім потоки.yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 21:09нема - бо на М4 - нема HT і одне ядро - це один потік
Тю, в 1,6 рази і шо? )))))))yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 21:09ви розумієте на скільки гірший ваш проц від М4? мій результат - viewtopic.php?p=4120049#p4120049
По-перше, мій проц старіший за ваш, он там є свіжий 285К і він дуже поряд з вашим по цим папугам, там типу 609 чи щось таке. Ой-вей.
По-друге, те шо ваш проц кращий в синтетичному тесті - з реальністю не має нічого спільного.
Поясню простіше: якщо у мене автомобіль потужністю 120 кінських сил, а у вас - 300 кінських сил, реальних заміряних на стенді (ваш тест сінебенч), то це не означає, що ви з Києва до Львова доїдете в 2,5 рази швидше, ніж я (реальні офісні задачі)
Ну якось тупо з вашого боку порівнювати міні-ПК з десктопом, в якому БЖ на 1кВт, дискретна відяха, 2 ХХД, АІО з помпою, 9 вентиляторів, нє? Я ж його для інших задач брав, а не для максимальної економії енергії. Якби я хотів менше споживання я б зібрав собі міні ПК теж, який бі теж жрав трохи більше за проц.yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 21:09 і це ви написали споживання лише проца, а я всієї системи
У вашій балалайці споживає фактично тільки проц, тому цілком логічно порівнювати споживання проца, а не хардів, СО, вентяторів і відяхи.
От і виходить, що ваш проц можливо дасть там вам приріст в 1 секунду на відкритті якогось ексель-файлу, зате повністю непридатний для ігор всере багатопоточність. Я собі ПК збирав під багатопотік + ігри, однопотік мене не цікавив, бо тобі б я взяв різен. У мене універсальний ПК який може все, а ваш - ні, мені потрібно компілювати, і виконувати інші задачі, де 32 потоки рішають плюс грати в ігри, тому в мене такий вибір. Аби мені треба було щось інше я б взяв інший ПК.yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 21:09 дуже погано напевне - якщо це гра. Вважайте що нуль.
Але до вас це якось туго доходить, що є люди які беруть інструмент під свої власні потреби, а не "найкращий в світі під вузьку задачу". Цим відрізняються фанатики від нормальних споживачів.
-
yuriy_dd
Member
мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спитьGreenMile: ↑ 13.04.2026 23:18Ну так в тому і суть цього проца, що коли треба - він жарить на всі гроші, а коли не треба - ледве жевріє. 90% офісних задач - це другий випадок. А ваш так не може
це простий приклад коли ви створюєте ворд файл по шаблону і заповнюєте даними. Якщо ви такого ніколи не робили - то й судити не можете.GreenMile: ↑ 13.04.2026 23:18Придумайте щось новіше, це було вже з ворд файлами і вашим отим франкенштейном незроміло нащо створеним
Просто пошукайте як таке робити засобами VBA
в загальному випадку навіть одно-потокове навантаження система буде перекидати по ядрам. Хіба ви прибєте до ядра через AffinityGreenMile: ↑ 13.04.2026 23:18І шо? Конкретний сценарій покажіть, з цим процесом де мій 13900к буде одним ядром ворочати, а інші будуть по нулям
це не є придумав про ядра та потоки. Ось як сам Інтел рахує для вашого проца:GreenMile: ↑ 13.04.2026 23:18 нема - бо на М4 - нема HT і одне ядро - це один потік
Взагалі-то первинне ядро, а потім потоки.
Total Cores 24
# of Performance-cores 8
# of Efficient-cores 16
Total Threads 32
https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html
я ж давав тест з реальними задачами - ще раз повторюю:GreenMile: ↑ 13.04.2026 23:18і що він не відображає швидкість виконання реальних задач, бо вони майже ніколи не бувають ідеальними
- спойлер
це правильно. Але для ноутів для звичайних користувачів - АРМ вже підходять максимально близькоGreenMile: ↑ 13.04.2026 23:18Але до вас це якось туго доходить, що є люди які беруть інструмент під свої власні потреби, а не "найкращий в світі під вузьку задачу". Цим відрізняються фанатики від нормальних споживачів.
-
yuriy_dd
Member
про важкий Ексель і швидкість відкриття - повторю що вже писав раніше:
viewtopic.php?p=4115673&hilit=%D0%B5%D0 ... C#p4115673
viewtopic.php?p=4115673&hilit=%D0%B5%D0 ... C#p4115673
-
waryag
Member
Епл вважає по-іншому. Скільки виходить середнє споживання, якщо поділити ємність батареї на заявлений рантайм?yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 23:57мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
-
yuriy_dd
Member
це крайня межа - Елп так не тестую - без монітора підєднаногоwaryag: ↑ 14.04.2026 00:01Епл вважає по-іншому
That's a bullshit question - нема батареї в мак міні:waryag: ↑ 14.04.2026 00:01Скільки виходить середнє споживання, якщо поділити ємність батареї на заявлений рантайм?
-
0F
Member
Брехня.yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 23:57 мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
https://support.apple.com/en-gb/103253
-
Евгений King
Member
Тепер схоже діда переплутав таблеткиyuriy_dd: ↑ 13.04.2026 23:57 мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
-
RoMiLiUs
Member
юрєц, давай ще трошки піднажми, через пару сторінок почнеш в розетку віддаватиyuriy_dd: ↑ 13.04.2026 23:57мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
-
yuriy_dd
Member
у вас є? самі перевіряли?0F: ↑ 14.04.2026 00:50 мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спить
Брехня.
https://support.apple.com/en-gb/103253
-
waryag
Member
Є заявлене споживання від виробника. Так, зазвичай воно трохи завищене з різних причин, але не в рази же.yuriy_dd: ↑ 14.04.2026 09:40у вас є? самі перевіряли?
-
denon312
Member
Просто в Їжачка свої методи вимірювання які недоступні простим смертним, а тим паче виробнику. Мабуть обладнання з далекого космому і знання якого так всім бракує також звідти.waryag: ↑ 14.04.2026 17:09 Є заявлене споживання від виробника. Так, зазвичай воно трохи завищене з різних причин, але не в рази же.
-
yuriy_dd
Member
я ж вже писав - я вимірював коли монітор чи периферія - не підключеніwaryag: ↑ 14.04.2026 17:09 Є заявлене споживання від виробника. Так, зазвичай воно трохи завищене з різних причин, але не в рази же.
Епл - явно вимірювала інакше
але само по собі таке мінімальне споживання є
я вмію оптимізовувати. Я ще давав скріни скільки в мене планшет живе днів і скільки годин роботи екрану - я впевнений що ніхто з вас таких цифр не досягне
-
RoMiLiUs
Member
Немає. Ти брехло. Хоча, це не новина.yuriy_dd: ↑ 14.04.2026 19:56але само по собі таке мінімальне споживання є
-
Z440_User
Member
Бо вони майже нікому не потрібні.yuriy_dd: ↑ 14.04.2026 19:56 я впевнений що ніхто з вас таких цифр не досягне
-
GreenMile
Member
Не фантазуйте, навіть raspberry pi і то бере десь від 2-2,5Вт.yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 23:57мій мак міні - може споживати до 1 Вт - при чому він працює, не спитьGreenMile: ↑ 13.04.2026 23:18Ну так в тому і суть цього проца, що коли треба - він жарить на всі гроші, а коли не треба - ледве жевріє. 90% офісних задач - це другий випадок. А ваш так не може
Це приклад заради прикладу, який в реальному світі пересічному користувачу не зустрічається. А навіть якщо і зустрінеться раз за життя, то користувач навіть не помітить що він відкрився на 1,5 секунди довше, ніж міг би відкритись на маку.yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 23:57 це простий приклад коли ви створюєте ворд файл по шаблону і заповнюєте даними. Якщо ви такого ніколи не робили - то й судити не можете.
Просто пошукайте як таке робити засобами VBA
Так я вам про це уже другу сторінку кажу, що тестувати однопотік в сінебенчі до одного місця, бо в реальних задачах жоден проц не буде все обраховувати на одному ядрі, покі інші простоюють. Приклад з автомобілями різної потужності дуже показовий в цьому, сама лиш сира потужність не призводить до пропорційного зменшення часу в дорозі.yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 23:57в загальному випадку навіть одно-потокове навантаження система буде перекидати по ядрам. Хіба ви прибєте до ядра через Affinity
Мені не цікаві тести ноутбуків із зажатими по ТДП процами, особливо де не показано жодної офісної задачі. Це типовий тест задля переглядів в задачах які не потрібні 90% користувачів ноутів. Я навіть уявити не можу, що б мне змусило працювати в прем'єрі чи блендері на зажатому ноуті
От ви тут розказуєте наскільки круто ваш мак працює в воді і екселі, але чомусь жодного ютюбного тесту про ексель немає
І це добре, це стимулює конкуренцію і прокриває більше потреб різних користувачів.yuriy_dd: ↑ 13.04.2026 23:57 це правильно. Але для ноутів для звичайних користувачів - АРМ вже підходять максимально близько