Коли пк вимкнений, монітор все ще робить піксель клінінг, так зрозуміліше? навіть коли сингал не подається, я не про те що "під час очистки не треба вилку з розетки тягнути" це наче і так зрозуміло. Це в асусах і в моїй лижі така тема, в делл я так розумію воно так не працює. А в тебе ще там активне охолодження, тому таке дійсно треба вимикати з мережі))Ektalion: ↑ 16.08.2025 16:21Я не знаю , що там в тебе пише . У Делла чорним по білому пише - не вимикайте з розетки під час процедури очистки у ДАНИЙ момент . Ще під час процедури очистки сам екран вимикається, а після живлення вимикається повністю , якщо ПК спить чи взагалі вимкнений . Навіть лампочка живлення монітора перестає блимати.Enjthesilence: ↑ 16.08.2025 16:09 річ не в тому скільки це триває, а в тому що не треба вимикати олед з розетки, тому що він робить очистку пікселів у вимкненому стані про це в інструкції написано. подивись, якщо в твоєму моніторі є журнал відпрацьованих годин\чисток - стане зрозуміліше
Новости
Последние статьи и обзоры
Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
-
Enjthesilence
Member
Последний раз редактировалось Enjthesilence 16.08.2025 16:31, всего редактировалось 2 раза.
-
Gold_Star
Member
Є ще глянцеві QD-OLED, в яких себе також не бачишEktalion: ↑ 16.08.2025 16:25Вони ще бувають напів глянцеві , як у мому випадку . Ти себе не бачиш , як у дзеркалі.
-
Геральт
Active Member
Ну, якщо rtings пишуть noticeable , то думаю то якраз таки помітно. Хоча, може вони не розбираються )l-m: ↑ 16.08.2025 15:55 Це приклад "дивлюсь у книгу та бачу фігу" — на графіках 50% та 0% суцільне "моргання", хоча й з дуже високою частотою![]()
Це не буде помітно, так само як й "моргання" ОЛЕД, але сам факт![]()
Оте горбате, то оледи. А оте рівненньке, то IPS. Раптом погано видно. Ну іпсова LGшка кривенька трошки, але і вона краща по цьому параметру ніж OLED. Та ще й коштує мабуть як добра вечеря (лінь гуглити)
- спойлер

Ага, просто так співпало, що на OLED це помітно, а на IPS - треба постаратись. FreeSync'ом користуюсь від початку як і різними оверлеями. Нічого не блимає. Та власне, про таку "фічу" дізнався виключно завдяки цій темі.Gold_Star: ↑ 16.08.2025 15:45Ем, ні. Матриця тут ні до чого, коли проблема стосується конфлікту різних модифікацій VRR (G-Sync, Freesync) з зовнішнім оверлеєм чи поведінкою гри при нестабільному фпс. Просто на оледах це більш замітніше через його низький фреймтайм. Ось тут на живому прикладі показується, як при активованому G-Sync оцей самий VRR Flickering трігериться простим запуском MSI Afterburner і як воно зникає при його закритті.Геральт: ↑ 16.08.2025 06:44Більше бентежить Noticeable VRR flicker with changing frame rates. І притаманне воно як цим делам так і іншим QD-OLED. Це ще одна хвороба тих матриць чи що?
Я особисто в себе граю на консолі. В настройках зображення є нотатка до опції з VRR (AMD Freesync), що активація цієї технології може викликати нестабільність при відтворенні відео. Як бачите, тут жодного слова про олед. У мене VRR виключений, при цьому синхронізація все ще працює - у HDMI 2.1 є своя стокова технологія Adaptive-Sync, при якій проблем немає ні з блиманням, ні з відео. Так, можливо тут допомагає те, що на консолі усі ігри мають залочений фпс. Звідси виникає наступне питання:Геральт: ↑ 15.08.2025 22:00міняти QHD на QHD не дуже цікаво, хотілося вже тоді 4KНа якій відеокарті тоді ви зібралися грати в 4К та з фпс більше 60?Геральт: ↑ 16.08.2025 06:44на пару до монітора брати 5090 для стабільного фреймрейту я не збираюсь. Як і лочити на 60 (30) кадрах![]()
Ну і заодно вітання вбогому пропрієтарному G-sync.
А карта можливо 10070XT/10080XT, буде видно. А так-то і 9070XT видасть більше 60
Коротше, все з вашими оледами зрозуміло. Дороге, ненадійне, блимаюче, потребує особливого ставлення. Краще вже норм IPS взяти, ніж дешман OLED. А за ціну норм OLED взяти 2 мона: для роботи і розваг. Або й просто міняти один, коли набридне. Запас по ціні дозволяє.
журнал відпрацьованих годин\чисток
Ахаха, ТО в монітору. Ну круто, чого вже там
Последний раз редактировалось Геральт 16.08.2025 17:07, всего редактировалось 2 раза.
-
DuckRider
Member
Хочешь красиво - берешь олед, хочешь не трястись как собака, а просто кинуть пк 24/7 показывать статику - ипсГеральт: ↑ 16.08.2025 16:56Ну, якщо rtings пишуть noticeable , то думаю то якраз таки помітно. Хоча, може вони не розбираються )l-m: ↑ 16.08.2025 15:55 Це приклад "дивлюсь у книгу та бачу фігу" — на графіках 50% та 0% суцільне "моргання", хоча й з дуже високою частотою![]()
Оте горбате, то оледи. А оте рівненньке, то IPS. Раптом погано видно. Ну іпсова LGшка кривенька трошки, але і вона краща по цьому параметру ніж OLED. Та ще й коштує мабуть як добра вечеря (лінь гуглити)
- спойлер
Ага, просто так співпало, що на OLED це помітно, а на IPS - треба постаратись. FreeSync'ом користуюсь від початку як і різними оверлеями. Нічого не блимає. Та власне, про таку "фічу" дізнався виключно завдяки цій темі.Gold_Star: ↑ 16.08.2025 15:45
Ем, ні. Матриця тут ні до чого, коли проблема стосується конфлікту різних модифікацій VRR (G-Sync, Freesync) з зовнішнім оверлеєм чи поведінкою гри при нестабільному фпс. Просто на оледах це більш замітніше через його низький фреймтайм. Ось тут на живому прикладі показується, як при активованому G-Sync оцей самий VRR Flickering трігериться простим запуском MSI Afterburner і як воно зникає при його закритті.
Я особисто в себе граю на консолі. В настройках зображення є нотатка до опції з VRR (AMD Freesync), що активація цієї технології може викликати нестабільність при відтворенні відео. Як бачите, тут жодного слова про олед. У мене VRR виключений, при цьому синхронізація все ще працює - у HDMI 2.1 є своя стокова технологія Adaptive-Sync, при якій проблем немає ні з блиманням, ні з відео. Так, можливо тут допомагає те, що на консолі усі ігри мають залочений фпс. Звідси виникає наступне питання:
На якій відеокарті тоді ви зібралися грати в 4К та з фпс більше 60?![]()
Ну і заодно вітання вбогому пропрієтарному G-sync.
А карта можливо 10070XT/10080XT, буде видно. А так-то і 9070XT видасть більше 60
Коротше, все з вашими оледами зрозуміло. Дороге, ненадійне, блимаюче, потребує особливого ставлення. Краще вже норм IPS взяти, ніж дешман OLED. А за ціну норм OLED взяти 2 мона: для роботи і розваг. Або й просто міняти один, коли набридне. Запас по ціні дозволяє.
Последний раз редактировалось DuckRider 16.08.2025 17:11, всего редактировалось 1 раз.
-
l-m
Member
Не тупи, це не те блимання. На твоєму першому графіку це блимання яке є абсолютно завжди, якщо яскравість менше ніж 100%.Геральт: ↑ 16.08.2025 16:56Ну, якщо rtings пишуть noticeable , то думаю то якраз таки помітно. Хоча, може вони не розбираються )l-m: ↑ 16.08.2025 15:55 Це приклад "дивлюсь у книгу та бачу фігу" — на графіках 50% та 0% суцільне "моргання", хоча й з дуже високою частотою![]()
- спойлер
На другому, що ти тепер приводиш, це VRR Flicker, для якого треба виконати декілька умов одночасно — активувати VRR (причому вище люди писали що не на всіх стандартах VRR воно є), та мати у грі нестабільний фпс. Хоча б одну з умов прибираємо, й нічого вже не блимає. Особисто я його бачив тільки в деяких іграх на темних екранах завантаження, і все.
Спробуй спочатку хоч мінімально розібратись та зрозуміти про що мова, а потім писати.
IPS гірше практично за всіма показниками візуальної якості. Але якщо треба дешево й на сто років, так, не підходить.Геральт: ↑ 16.08.2025 16:56Краще вже норм IPS взяти, ніж дешман OLED
Последний раз редактировалось l-m 16.08.2025 17:20, всего редактировалось 2 раза.
-
Gold_Star
Member
Під ваші потреби, я думаю, підійде в принципі будь-який монітор, який має щось схоже на IPS. Враховуючи, що на поточному моніторі 2011 року у вас виставлений рівень яскравості 85 при паспортних 300 ніт, ресурсу підсвітки наразі вистачає всього на 300*15%=45 ніт, які для вас комфортні та достатні навіть у денний час. Заодно і відеокарту не прийдеться міняти, а до неї і високочастотний процесор, який може рендерити багато стабільних кадрів для 4КГеральт: ↑ 16.08.2025 16:56Краще вже норм IPS взяти, ніж дешман OLED.
-
Геральт
Active Member
l-m
Це ти не тупи, там навіть відоси є. Саме перше відео, верхній правий монітор і самий нижній. Я махав такий глибокий чорний (саме цікаво, що воно ніби в темних сценах частіше проявляється). Посиджу на мілкому чорному
https://www.rtings.com/monitor/learn/re ... rr-flicker
Ясно, що треба активувати VRR, а на чорта потрібіний вискогерцовий мон без активованого VRR? І де ти бачив стабільний FPS? На соснолях навтіь його нема. А про ПК взагалі мовчу.
Ну от коли візьму OLED з g-sync і хапну тих флікерів, то буду розбиратись...як їх прибрати. Вимкн G-sync, VRR, ріви...можна ще дверкою хлопнути©анекдот
Gold_Star
Я не сиджу за монітором 2011року, ото сюрприз
Але він все ще справно працює кожний день.
Це ти не тупи, там навіть відоси є. Саме перше відео, верхній правий монітор і самий нижній. Я махав такий глибокий чорний (саме цікаво, що воно ніби в темних сценах частіше проявляється). Посиджу на мілкому чорному
https://www.rtings.com/monitor/learn/re ... rr-flicker
Ясно, що треба активувати VRR, а на чорта потрібіний вискогерцовий мон без активованого VRR? І де ти бачив стабільний FPS? На соснолях навтіь його нема. А про ПК взагалі мовчу.
Ну от коли візьму OLED з g-sync і хапну тих флікерів, то буду розбиратись...як їх прибрати. Вимкн G-sync, VRR, ріви...можна ще дверкою хлопнути©анекдот
Gold_Star
Я не сиджу за монітором 2011року, ото сюрприз
Але він все ще справно працює кожний день.
-
Gold_Star
Member
Геральт: ↑ 16.08.2025 17:13Я не сиджу за монітором 2011року, ото сюрприз
А, тобто ви всього лише забули оновити профіль на форумі. Ну, буває. А монітор все ж раджу поміняти - не тільки для уникнення публічного шеймінгу, а заради здоров'я ваших очейГеральт: ↑ 15.08.2025 18:33Отой Dell U2412M, що в профілі
-
Геральт
Active Member
Gold_Star
Нічого не забув. просто хтось не уважний. Мова була про U2412M, а сиджу я за S2721DGF.
А до речі, отой піксель шифт, як на здоров'я очей впливає, просто цікаво?
Нічого не забув. просто хтось не уважний. Мова була про U2412M, а сиджу я за S2721DGF.
А до речі, отой піксель шифт, як на здоров'я очей впливає, просто цікаво?
-
Gold_Star
Member
Тобто його навіть на S2721DGF немає? Співчуваю.Геральт: ↑ 16.08.2025 17:23А до речі, отой піксель шифт, як на здоров'я очей впливає, просто цікаво?
-
Геральт
Active Member
Чого його, pixel shift? Так він потрібний лише недолугим ультрасучасним матрицям, а там стара добра IPSGold_Star: ↑ 16.08.2025 17:27Тобто його навіть на S2721DGF немає?
To reduce the possibility of screen burn-in or image retention, Samsung OLED monitors come with the Pixel Shift function. This function automatically refreshes and moves the pixels on your screen to prevent screen issues.
When Pixel Shift is used, the edges of the image may move outside of the screen borders and may not be visible. This is not a device defect. You can turn off Pixel Shift to keep the screen at the home position.
Зашибісь. Колись такий монітор здали б по гарантії, а зараз не баг, а фіча
Последний раз редактировалось Геральт 16.08.2025 17:39, всего редактировалось 1 раз.
-
OldGoodGames
Member
waryag
Ostin
l-m
нічого смішного
тв наприклад коштував пару зп і на нього копили, зараз можно просто забігти і купити тв за умовні 100$,
техніка була простіша і надійніша, запитайте будь-кого майстра електронщика, зараз за низької ціні і якість низька,
стосовно розеток у людей "з руками" усе працювало добре
Ostin
l-m
нічого смішного
тв наприклад коштував пару зп і на нього копили, зараз можно просто забігти і купити тв за умовні 100$,
техніка була простіша і надійніша, запитайте будь-кого майстра електронщика, зараз за низької ціні і якість низька,
стосовно розеток у людей "з руками" усе працювало добре
-
Gold_Star
Member
Угууу. Виявляється, мій VA монітор 5-річної давності все ще ультрасучасний та злий бедбойГеральт: ↑ 16.08.2025 17:32Так він потрібний лише недолугим ультрасучасним матрицям, а там стара добра IPS
-
Геральт
Active Member
Gold_Star
Мозіла не знайшла збігів по слову "shift" в запропонованій статті
Якщо мова про "вигорання" IPS, то це вже розжували кілька сторінок раніше. Нема в IPS ніякого вигоряння, а отже і оті шифти не потрібні.
В будь-якому випадку, маю великі сумніви, що совання зображення тудим-сюдим позитивно впливає на зір. Так що навіть в цьому плані OLED гірше.
Мозіла не знайшла збігів по слову "shift" в запропонованій статті
Якщо мова про "вигорання" IPS, то це вже розжували кілька сторінок раніше. Нема в IPS ніякого вигоряння, а отже і оті шифти не потрібні.
В будь-якому випадку, маю великі сумніви, що совання зображення тудим-сюдим позитивно впливає на зір. Так що навіть в цьому плані OLED гірше.
Последний раз редактировалось Геральт 16.08.2025 17:45, всего редактировалось 2 раза.
-
Vlaad13
Member
18 сторінок срачу - є сенс перечитувати?
чи може хтось підсумувати - до чого таки дійшли пани?
чи може хтось підсумувати - до чого таки дійшли пани?
-
Gold_Star
Member
Геральт
Приблизно як у вашому гіпотетичному S2721DGF немає pixel shifting. Або виробник навмисне ігнорить проблему вигорання/залипання LCD, щоб клієнт після закінчення гарантійного терміну купував новий монітор
Приблизно як у вашому гіпотетичному S2721DGF немає pixel shifting. Або виробник навмисне ігнорить проблему вигорання/залипання LCD, щоб клієнт після закінчення гарантійного терміну купував новий монітор
-
Gold_Star
Member
Ну так, десь раз на півгодини зображення міняє позицію на ~пару пікселів. Ви ж напевно не переміщуєте елементи інтерфейсу по екрані, чи крім залізної статики ваш 14-річний "піонер" нічого не вивозить?Геральт: ↑ 16.08.2025 17:41 совання зображення тудим-сюдим позитивно впливає на зір
-
Геральт
Active Member
Так гарантійний вже 2х гарантійного фактино пройшло, а клієнт впирається
Не треба воно йому (монітору). То забавка для молодих і модних.
Чому гіпотетичному? Gold_Star
Ні, не переміщую. Елементи інтерфейсу залишаються строго на своїх місцях. Піксель в піксель. З дня встановлення вінди. І навіть якщо додастяь якийсь ярлик, то він додасться на своє місце і не буде самовільно гуляти по робочу столу.
Так, старовір і ретроград
Не треба воно йому (монітору). То забавка для молодих і модних.
Чому гіпотетичному? Gold_Star
Ні, не переміщую. Елементи інтерфейсу залишаються строго на своїх місцях. Піксель в піксель. З дня встановлення вінди. І навіть якщо додастяь якийсь ярлик, то він додасться на своє місце і не буде самовільно гуляти по робочу столу.
Так, старовір і ретроград
Последний раз редактировалось Геральт 16.08.2025 17:52, всего редактировалось 1 раз.
-
l-m
Member
Ще раз. Ти для свого монітора не привів графік VRR Flicker, тому що він старий, та його не тестували на цю проблему. Ти привів графік Image Flicker (на якому блимання є) - https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... #test_1433
Тому ти не можеш стверджувати що у твого монітора точно немає VRR Flicker. Та тим паче якось його порівнювати з іншими по цьому параметру.
Але якщо ти після декількох прямих вказівок та прохань розібратись, досі не розумієш що Image Flicker та VRR Flicker це зовсім різні проблеми, то тут медицина безсила.
На відосах спеціальний тестовий патерн розроблений виключно для виявлення проблеми. Там використовується циклічна зміна фпс з максимальної частоти монітора до 10 Гц. Тому що, як вони пишуть:Геральт: ↑ 16.08.2025 17:13там навіть відоси є
Отакі справи.Still, no game or benchmark would always cause flickering, especially not with the consistency necessary for us to measure it.
По який чорний ти взагалі говориш, якщо у тебе замість нього гидота у засвітах, кольорових плямах та глоу?
Це один з найгірших результатів всіх часів, твій монітор на 208 місці з 218, тобто входить 4.5% найгірших - https://www.rtings.com/monitor/tools/table/175166
Звісно тобі будь-яке лайно підійде, ця розмова повністю марна, ніякий ОЛЕД тобі не потрібен.
-
OldGoodGames
Member
ні до чого,Vlaad13: ↑ 16.08.2025 17:43 18 сторінок срачу - є сенс перечитувати?
чи може хтось підсумувати - до чого таки дійшли пани?![]()
раніше було краще©
бо від якості/швидкодії техніки сучасний контент цікавіше не стане