Новини
Останні статті і огляди
Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
-
Kirakishou
Member
Scoffer
Я почитав статтю по вашому посиланню і там написано, що це лікується білим фоном. Інструкція від Apple.
Я почитав статтю по вашому посиланню і там написано, що це лікується білим фоном. Інструкція від Apple.
-
Scoffer
Member
Kirakishou
waryag
У мене колись був такий монітор, і воно лікується лише утилізацією. Так, можна прибрати залипше зображення. Але наступна статика так само залипне.
waryag
У мене колись був такий монітор, і воно лікується лише утилізацією. Так, можна прибрати залипше зображення. Але наступна статика так само залипне.
-
st0k
Member
Oled це гармата
Купив собі телек на 55, граю з дивана на іксбоксовському геймпаді, тупо супер ікспіріенс. Кольори вогонь, особливо чорний, в ігри типу бладборна, де все в пітьмі взагалі грати кайф. Найкраще, шо я собі колись купляв для компа, супер буст - всім раджу Oled
Купив собі телек на 55, граю з дивана на іксбоксовському геймпаді, тупо супер ікспіріенс. Кольори вогонь, особливо чорний, в ігри типу бладборна, де все в пітьмі взагалі грати кайф. Найкраще, шо я собі колись купляв для компа, супер буст - всім раджу Oled
-
dead_rat
Member
ОЛЕД це як ССД.
Ресурс обмежений, але чогось мій 64 Гб ссд, куплений в часи коли 64 гб було дуже круто, досі живий.
Через повагу до залізяки, купив йому зовнішній кейс і перевів у розряд флешкі
А ще спамʼяталося як у дитинстві бабуся накривала телевізор рушником.
Ресурс обмежений, але чогось мій 64 Гб ссд, куплений в часи коли 64 гб було дуже круто, досі живий.
Через повагу до залізяки, купив йому зовнішній кейс і перевів у розряд флешкі
А ще спамʼяталося як у дитинстві бабуся накривала телевізор рушником.
-
1234waltz
Member
От доречі, всі елт моніки, окрім найпершого та найдревнішого, в мене дохли. Перший tn та перший ips монік також, але там плата сгоріла.AssayMAS: ↑ 16.08.2025 04:39у меня 15+ лет стояли "на складе" ЭЛТ никого не трогали, но я решил ими попользоваться - так за несколько месяцев весь запас ЭЛТ монитов в виде 3 штук погорел как и переходник HDMI --> VGA. Вообщем есть ЭЛТ вечные - но на момент их рыночной жизни они стоили как пол царства и у простого народа не встречается.Alexsandr: ↑ 16.08.2025 00:05Только этот ЭЛТ пережил сколько лет? Первые плоские телевизоры ТФТ он тоже пережил
-
waryag
Member
Можна створити умови, коли наступної не буде. Для появи потрібно, щоб монітор левову частку часу показував одну й ту ж контрастну картинку роками.Scoffer: ↑ 16.08.2025 12:43 У мене колись був такий монітор, і воно лікується лише утилізацією. Так, можна прибрати залипше зображення. Але наступна статика так само залипне.
-
OldGoodGames
Member
+1dead_rat: ↑ 16.08.2025 14:08 ОЛЕД це як ССД.
Через повагу до залізяки, купив йому зовнішній кейс і перевів у розряд флешкі![]()
згоден! усе залежить від того як користуватись,
але випадковий елемент пожкождження через брак теж є як і усюди,
цікаво було б подивитись статистику з севісів по оледам
і обов'язкове вимикання з розетки, наспрвді гарна звичкаА ще спамʼяталося як у дитинстві бабуся накривала телевізор рушником.
але тоді, і тв також як і уся електроника коштувала значно дорожче і якість була вижчою ніж у сучасних китай приладів за умовні копійки
-
waryag
Member
Хіба що "вижчою"OldGoodGames: ↑ 16.08.2025 15:03 але тоді, і тв також як і уся електроника коштувала значно дорожче і якість була вижчою ніж у сучасних китай приладів за умовні копійки
Я пам'ятаю, як звали майстра, щоб зробив свіженький, тільки з магазу, "славутич", який відмовився включатися. І скільки разів його визивали лагодити "березку".
Я - якість!
OldGoodGames: ↑ 16.08.2025 15:03 і обов'язкове вимикання з розетки, наспрвді гарна звичка
Особливо коли розетки лайно і нікому ними займатися, вони роздовбуються та починають втрачати контакт і коротити.
При тому, що радянська техніка в масі мала механічні кнопки, що розривали контакт.
-
Ostin
Member
Навіщо вкладатись в якість, якщо навіть по цій темі видно, що більшості не треба річ берегти до пенсії, а на кілька років і заміна, бо нове вийшло краще? Це загалом комплексна загальносвітова ситуація, коли маркетинг якості відійшов далеко на задній план, пропонуючи першочергово нові враження та емоції, хоч і на короткий термін. Бо люди ж хочуть "жити тут і сьогодні" (с)OldGoodGames: ↑ 16.08.2025 15:03якість була
Ставитись до цього можна по-різному, але факт є фактом - більшість хоче жити саме так.
P.S. В часи мого дитинства річ, яка пропонується до продажу і планує служити десь 3-5 років, була заздалегідь неліквідною в очах старшого покоління. Але часи змінились. Ну і заради справедливості варто сказати, що ті пузаті телевізори самсунг, які були куплені ще в кінці дев'яностих чи початку 2000 і які збереглися в робочому стані дотепер (в батьків є такий, робочий цілком), не вартують ні крихти уваги на зараз. То чи треба така якість, якщо вона тягне за собою трохи вищу ціну - питання дійсно спірне.
-
l-m
Member
Хм, дивний момент, коли над чимось ніколи не задумувався, аж раптомwaryag: ↑ 16.08.2025 15:26Особливо коли розетки лайно і нікому ними займатися, вони роздовбуються та починають втрачати контакт і коротити.
-
Ostin
Member
l-m
Савєцькає качєства
Савєцькає качєства
-
Enjthesilence
Member
а от це з сучасними оледами робити не треба, тому що вони роблять піксель клінінг у вимкненому стані, тому вимикати його повністю небажаноOldGoodGames: ↑ 16.08.2025 15:03 і обов'язкове вимикання з розетки, наспрвді гарна звичка
але тоді, і тв також як і уся електроника коштувала значно дорожче і якість була вижчою ніж у сучасних китай приладів за умовні копійки
-
Gold_Star
Member
Ем, ні. Матриця тут ні до чого, коли проблема стосується конфлікту різних модифікацій VRR (G-Sync, Freesync) з зовнішнім оверлеєм чи поведінкою гри при нестабільному фпс. Просто на оледах це більш замітніше через його низький фреймтайм. Ось тут на живому прикладі показується, як при активованому G-Sync оцей самий VRR Flickering трігериться простим запуском MSI Afterburner і як воно зникає при його закритті.Геральт: ↑ 16.08.2025 06:44Більше бентежить Noticeable VRR flicker with changing frame rates. І притаманне воно як цим делам так і іншим QD-OLED. Це ще одна хвороба тих матриць чи що?
Я особисто в себе граю на консолі. В настройках зображення є нотатка до опції з VRR (AMD Freesync), що активація цієї технології може викликати нестабільність при відтворенні відео. Як бачите, тут жодного слова про олед. У мене VRR виключений, при цьому синхронізація все ще працює - у HDMI 2.1 є своя стокова технологія Adaptive-Sync, при якій проблем немає ні з блиманням, ні з відео. Так, можливо тут допомагає те, що на консолі усі ігри мають залочений фпс. Звідси виникає наступне питання:
Геральт: ↑ 15.08.2025 22:00міняти QHD на QHD не дуже цікаво, хотілося вже тоді 4K
На якій відеокарті тоді ви зібралися грати в 4К та з фпс більше 60?Геральт: ↑ 16.08.2025 06:44на пару до монітора брати 5090 для стабільного фреймрейту я не збираюсь. Як і лочити на 60 (30) кадрах
-
l-m
Member
Це приклад "дивлюсь у книгу та бачу фігу" — на графіках 50% та 0% суцільне "моргання", хоча й з дуже високою частотоюГеральт: ↑ 16.08.2025 07:31 upd. Глянув заради цікавості свій поточний IPS, ніякого тобі моргання.
- спойлер
Це не буде помітно, так само як й "моргання" ОЛЕД, але сам факт
-
Lukash
Member
Це було в залі магазину електорніки. Лампи зі стелі в очі прямо били. Матові IPSки набагато краще було видно.DiGiTaL: ↑ 15.08.2025 14:31Что конкретно бликует? Обычный глянцевый экран ноутбука. Разве отличается чем-то от IPS?Lukash: ↑ 15.08.2025 14:19Коли обирав собі ноубук, зайшов подивитися на OLED ноутбуки - був шокований як вони блікують.
Я на oled ноутах уже года 3, больше на ips не переползу скорее всего, устраивает во всём, контраст, цвета, черный-черный.
-
Ektalion
Member
Це процедура триває 5 хв і то після використання 4+ год. поспіль.Enjthesilence: ↑ 16.08.2025 15:45 а от це з сучасними оледами робити не треба, тому що вони роблять піксель клінінг у вимкненому стані, тому вимикати його повністю небажано
-
Enjthesilence
Member
річ не в тому скільки це триває, а в тому що не треба вимикати олед з розетки, тому що він робить очистку пікселів у вимкненому стані про це в інструкції написано. подивись, якщо в твоєму моніторі є журнал відпрацьованих годин\чисток - стане зрозумілішеEktalion: ↑ 16.08.2025 16:06Це процедура триває 5 хв і то після використання 4+ год. поспіль.Enjthesilence: ↑ 16.08.2025 15:45 а от це з сучасними оледами робити не треба, тому що вони роблять піксель клінінг у вимкненому стані, тому вимикати його повністю небажано
-
Ektalion
Member
Я не знаю , що там в тебе пише . У Делла чорним по білому пише - не вимикайте з розетки під час процедури очистки у ДАНИЙ момент . Ще під час процедури очистки сам екран вимикається, а після живлення вимикається повністю , якщо ПК спить чи взагалі вимкнений . Навіть лампочка живлення монітора перестає блимати.Enjthesilence: ↑ 16.08.2025 16:09 річ не в тому скільки це триває, а в тому що не треба вимикати олед з розетки, тому що він робить очистку пікселів у вимкненому стані про це в інструкції написано. подивись, якщо в твоєму моніторі є журнал відпрацьованих годин\чисток - стане зрозуміліше
Востаннє редагувалось 16.08.2025 16:24 користувачем Ektalion, всього редагувалось 1 раз.
-
l-m
Member
ОЛЕД-монітори бувають і матові. Хоча їх менше ніж глянцевих, бо багатьом подобається що глянець наче як дає трохи чіткішу/чистішу картинку.Lukash: ↑ 16.08.2025 16:06Це було в залі магазину електорніки. Лампи зі стелі в очі прямо били. Матові IPSки набагато краще було видно.DiGiTaL: ↑ 15.08.2025 14:31
Что конкретно бликует? Обычный глянцевый экран ноутбука. Разве отличается чем-то от IPS?
Я на oled ноутах уже года 3, больше на ips не переползу скорее всего, устраивает во всём, контраст, цвета, черный-черный.
Так що це не проблема ОЛЕД, просто виберіть модель з матовим покриттям.
-
Ektalion
Member
l-m: ↑ 16.08.2025 16:23 ОЛЕД-монітори бувають і матові. Хоча їх менше ніж глянцевих, бо багатьом подобається що глянець наче як дає трохи чіткішу/чистішу картинку.
Так що це не проблема ОЛЕД, просто виберіть модель з матовим покриттям.
Вони ще бувають напів глянцеві , як у мому випадку . Ти себе не бачиш , як у дзеркалі.