► Та які можуть бути образи

(
я ж - на Оверах і тим-більше - не новачок тут

). Я ж з самого початку написав, що мій підхід до цієї збірки вельми не стандартний на фоні середньо-логічно-прийнятних і зрозумілих, то ж було б дивно чекати повного розуміння з цієї точки зору. А от що стосується безпосередньо самого "заліза", що мені і було потрібно, тут я можу тільки подякувати всім, хто відгукнувся, бо серед всього цього обговорення дійсно взяв для себе кілька важливих корисностей:
• 1. Перестав "озиратися" на 16/32-"проц";
• 2. Взяв куди більш адекватне по ціні охолодження "проца" (тут ще, звісно, потрібно буде тестувати і дивитися, що воно з того на практиці вийде, але - тим-не-менше... бо все-одно "водянка" в цій збірці для мене - "релігійне табу");
• 3.

Переконали мене не брати відверте Г... на М.2 - ОК, буду потихеньку долучатися до поціновувачів швидкісних еС-еС-Де

;
• 4. Вберегли від купівлі підозрілого блока живлення, бо тут мій досвід зіграв би дуже круто проти мене.
• 5. Розклали мені по поличках стосовно АМ5 та оперативної пам'яті (правда, це в іншій темі, але все ж...).
- для мене сенсу та користі досить гарно випало

.
► А те що пишу багато - ... ну

, тут я вже втомився вибачатись - "профдеформація" завсідника літературних форумів - "зрозуміти і пробачити", якщо терпіння дозволяє.
► А робочі задачі з графікою та рендером? Надовго мені тих 8 ядер вистачить?
► 7700 - це оптимально-максимальний по потребах "проц" прямо на сьогодні, варіант, про який кажуть - "вистачить всім і на все". Це як і3 в 2012-2013, коли мене переконували - "...на кой тобі той і5, а тим більше і7!" - вже в 2016-му я був дуже радий, що взяв таки і7, бо прийшлося б апгрейдитись, точніше у випадку з Інтел - збирати нову систему, а можливостей не було... і ще довгий час після того не було, а і7 - тащив в самому актуалі все те, що мені потрібно було.
STARL1GHT: ↑
24.07.2025 17:23
Пам'ять можна низькопрофільну взяти від GSkill Flare X - по ціні також буде досить притомно за кіт 32 \ 64Gb.
► По "оперативці" мене вже трохи скерували

. 32Гб-тами в моєму випадку вже не обійтися, зараз маю 24Гб і вже "вішаюсь". Тут питання навіть не в тому, що DDR3 не рівня DDR5 - це зрозуміло - тут питання в банальній "грубій мощі": в першу чергу потрібен тупо об'єм, щоб на 1,5Гб-йтному проекті розширенням 12000х16000пік. і 300п/д можна було б працювати не тільки на двох "шарах" графіки, а хоча б на трьох

(зараз, щоб створити ще один "шар" і нормально, без тормозів малювати на ньому, потрібно всі інші "шари" об'єднувати в один, зберігати проект окремо, за новим номером і потім, якщо щось потрібно поправити на одному з тих шарів, що були об'єднані, потрібно шукати один з цих номерних проектів і висмикувати той шар, який ще на попередньому етапі не був об'єднаним... гєморой ще той, одним словом).
► Буде мінімум 2х32Гб, максимум 2х48Гб, зараз якраз підбираю наявні в доступі модифікації.
---
- спойлер
-
P.S. ► Забув дописати: олх та інші алі разом з ними - ідуть лісом (як тут хтось раніше хотів підколоти, мол, чел в кінці-кінців купить ноутбук з олх - АГА! ЩАС!
). Хлєбнув я з ними проблем - "вихлоп" 50х50: або потрібно бути дуже хитрим баригою, або мати купу зайвих грошей... Коротше - в гробу бачив і хай там і лишаються; мій вибір - живий постачальник, до якого можу власними руками дотягнутися, "потримати за шию" в гарантійному випадку і в буквальному сенсі дістати кишки, якщо бодай хоч якийсь маленький нюанс піде НЕ ТАК. Вже звиняйте, якщо кому такий підхід не подобається
.