Maksym S: ↑
20.07.2025 20:01
Спасибо всем кто советует. Есть действительно интересные предложения (на мой взгляд) которыми я воспользуюсь.
Возможно у мегя другое мышление и мало понимания в этом всем, но почему нельзя сейчас собрать хорошую основу с хорошей материнкой, процессором, памятью и поставить условную RTX5060TI на 16Гб (550евро) через год продать условно за 300 должить и купить уже стоящую видеокарту? Просто мы удешивили всем: процессором, материнкой, памятью, блоком, охлаждением (я бы взял другое, на 3 куллера но по бюджету уже не очень) через условные 2-3 года у меня не упёрся в замену этого всего?
По поводу цвета это желание сына, ком это подарок на ДР. Так что от этого буду отказыватся в последнюю очередь.
Тому що 5070 на 30% продуктивніша за 5060 TI при не сильно вищій ціні, а 9070 і 9070XT і того краще. AAA-ігри вже зараз дуже вибагливі до відеокарти, щоб з комфортом пограти на 2K дисплеї в умовний Сталкер 2 бажано мати хоча б 5070, тому буде розумно доплатити ~100 євро за відеокарту.
Процесора достатньо навіть 7500F (близько 120-130$ на аліекспресі), бо упор здебільшого буде саме в карту. Більш продуктивні процесори беруться здебільшого для MMO-ігр типу CS 2, Rust, Battlefield при умові що треба 240+ фпс і є такий монітор. У порядку зростання: 7500F -> 9600X -> 9700X -> 7800X3D -> 9800X3D.
Материнські плати B650 чи B850 за 150 євро спокійно вивозять топові процесори на 8 і 12 ядер. Брати X-чіпсет є сенс тільки заради ліній PCI, тобто якщо є необхідність одночасно підключати багато SSD, HDD, карт захоплень, USB приладів і т.п.
Оперативну памʼять можна взяти G.skill Ripjaws чи Flare, на 32 GB 6000 MHz CL30. Переплата за G.skill Trident Royal дасть тільки кращий зовнішній вигляд.
Трьохсекційна вода для 6-8 ядерника в ігровій збірці буде надлишковою, є сенс брати тільки для зовнішнього вигляду. Як альтернатива, можна взяти білий кулер за 20-40 євро.
БЖ можна взяти і на 750 Ватт, і це буде з запасом навіть для 5070 Ti.
Maksym S: ↑
20.07.2025 20:01
По поводу цвета это желание сына, ком это подарок на ДР. Так что от этого буду отказыватся в последнюю очередь.
Краще спитайте ще раз, я б на місці будь-якої дитини обрав би кращу продуктивність. Якщо все ж таки треба білу збірку, то бажано обирати усі комплектуючі білого кольору, що зменшить вибір і збільшить ціну. Більш економний варіант - білий корпус, а все інше чорне. Якщо буде все біле, а, наприклад, відеокарта чорна, то ІМХО таке буде виглядати непривабливо