Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 30.03.2026 20:55Твоя яскравість підходить тільки для твого ж підвального кейсу, ну типу сам подумай
LVladislavchik: 30.03.2026 20:55тому скоріш за все ти прибрехав про яскравість на скріншоті що недавно скидав
ще раз - яскравість авто, її виставляє сам макбук, я показав просто рівень що він виставив. Такою ж автояскравістю користуються всі ініш користувачі макбуків. Освітленості мені достатньо навіть щоб читати з паперу. Ніколи прямого сонця в мене нема в кімнаті. Мої менше світла включають ніж я.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.03.2026 21:02сенс цього топіка
ви не можете більше нічого більшого ніж мені поставити мінус. Ну не здатні ви на вище. Будь-які мої твердження - ви можете не те що заперечити, а навіть обговорити на тому самому рівні. Якісь аргументи сформувати (ну крім ігри на АРМ йдуть погано)
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.03.2026 21:06
GreenMile: 30.03.2026 21:02сенс цього топіка
ви не можете більше нічого більшого ніж мені поставити мінус. Ну не здатні ви на вище. Будь-які мої твердження - ви можете не те що заперечити, а навіть обговорити на тому самому рівні. Якісь аргументи сформувати (ну крім ігри на АРМ йдуть погано)
Саме так, з причини нижче:
- Чому його кличуть Невловимий Джо?
- Бо його ніхто не може спіймати.
- А чому не можуть?
- Та, тому що він нафіг нікому не потрібен (с)

Ваші доводи за АРМ і мак протягом 142 сторінок зводяться до тестів, які нікому не цікаві, в задачах, які нікому не потрібні. Прямо як на картинці нижче, де в ролі макбука - макака:
.
Screenshot 2026-03-30 211403.png
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.03.2026 21:16Ваші доводи за АРМ і мак протягом 142 сторінок зводяться до тестів, які нікому не цікаві, в задачах, які нікому не потрібні
а як ви можете пояснити що тести чи огляди інших х86 ноутів чи десктопів проходять саме на таких же наборах тестів?

пс: це я так пробую вас вивести на конструктивний діалог
dext
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 29.03.2026 00:25 архітектура тут ні до чого
замкнуте коло
всі на х86 і всі програми на х86
випускаєш щось на арм - користувачі не переходять бо нема софту, а софту нема бо нема користувачів
архітектура (ISA, стандарти на комплектуючі) прямим чином впливає на софт, як з точки зору розробки, так і з точки зору підтримки, і ціни, і відкритості, багато більш досконалих архітектур не пережили x86 саме через ціну/доступність/підтримку
kabostebeztak
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 30.03.2026 20:56 kabostebeztak
Мене забув :rotate:
сорі(((
kabostebeztak
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 30.03.2026 19:11
AntonyKandaurov: 30.03.2026 18:59
Юра, можеш далі засирати дохлий х86 бо прогрес по акуму приніс не проц а виробник матриці. Продовжуємо закопувати інтел і амд, сторінка 142! Поїхали, старт!
Конференція Overclockers.ua среться 6 на 1 впродовж 142 сторінок. Адмінам все одно на психічний стан учасників.

Діючі особи:

Не сумуючий та мужній waryag

Винахідливий та кмітливий denon312

Якийсь рандом (orange_deer)

Холоднокровний школярик kabostebeztak

Просто круті мужики dext та AntonyKandaurov
А також

yuriy_dd в ролі yuriy_dd

Тільки в Конференції Overclockers.ua
про себе також нагадала прекрасна людина під ніком LVladislavchik
пішов би з вами усіма пити колу, насправді, пиво мені не можна. та й нашо
denon312
Member

Повідомлення

Хто вгадає хто на малюнку - той молодець
Зображення
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.03.2026 21:20
GreenMile: 30.03.2026 21:16Ваші доводи за АРМ і мак протягом 142 сторінок зводяться до тестів, які нікому не цікаві, в задачах, які нікому не потрібні
а як ви можете пояснити що тести чи огляди інших х86 ноутів чи десктопів проходять саме на таких же наборах тестів?

Для того, щоб заохочувати аудиторію до переглядів і отримувати з неї монетизацію. Чи ви думаєте, ті тестери просто так напрягаються в пилянні відосиків, бо їм дуже болить, щоб усі в світі купляли лише найкращі ноути? ;)

Ви в цій темі на тупий срач вже витратили набагато більше часу, ніж вам зекономив мак поріявняно з віндобуком :)
kabostebeztak
Member

Повідомлення

denon312: 30.03.2026 21:26 Хто вгадає хто на малюнку - той молодець
Зображення
ші - зло
блін може мені хтось аватарку їжачка скинуть, ідея є
kabostebeztak
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.03.2026 21:29
yuriy_dd: 30.03.2026 21:20

Для того, щоб заохочувати аудиторію до переглядів і отримувати з неї монетизацію. Чи ви думаєте, ті тестери просто так напрягаються в пилянні відосиків, бо їм дуже болить, щоб усі в світі купляли лише найкращі ноути? ;)

Ви в цій темі на тупий срач вже витратили набагато більше часу, ніж вам зекономив мак поріявняно з віндобуком :)
ну, умовний лінус секс тіпс русофіл by proxy (бо знімав відео з bbno$, русофілом і трошечки антисемітом) і просто мерзота (чек розслідування геймерс нексус) не дивлячись на інвестиції у Framework знімає нормально
orange_deer
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.03.2026 21:00
orange_deer: 30.03.2026 20:46Можна тільки поцікавитись якою мовою ви свій парсер пишете? І чи він використовує тільки базові методи цієї мови, чи якісь додаткові модулі, бібліотеки, і тп?
Код використовує лише конструкції мови, код компільований, ніяких додаткових бібліотек чи модулів, ніяких моїх вставок асемблера чи явних оптимізацій під архітектуру. Той самий код працює на всьому що мені треба - Віндовс х86/ х64, Лінукс х64, МакОС х64. Навіть на Андроїд можу запускати (в Termux)
Що і потрібно було довести :)
Ви оптимізацій не робите, а от розробники цієї мови програмування підлаштовують інструкції під ARM-архітектуру. Тому воно у вас і працює всюди. Не пропускайте той факт, що багато іншого софта чи важких кодів використовують dependencies, які були написані під x86, і деякі з них можна хіба що переписати наново під ARM. Для х86 цього робити не треба, вони на чому завгодно працювати будуть.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.03.2026 20:54Як х86 торможить в Хромі - що навіть відео не може показувати, який рваний скрол сторінки
ну для незрозуміло кого було ж вище написано що адаптивний екран 1-120 гц, ну до чого тут загальна продуктивність, ну хіба я не правий що цей Юра сліпошар? Він кидає відео яке сам не дивиться, навіть через ШІ його не прокручує щоб розуміти контекст і намагається тут одним (!!!) девайсем розповісти стан справ проців х86 архітектури. Хіба за просто так Юру ображають, чи може він заслуговує до себе такого ж відношення як і сам відноситься до тих хто читає а тим більше відповідає йому.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

GreenMile: 30.03.2026 21:29Для того, щоб заохочувати аудиторію до переглядів і отримувати з неї монетизацію. Чи ви думаєте, ті тестери просто так напрягаються в пилянні відосиків, бо їм дуже болить, щоб усі в світі купляли лише найкращі ноути?
так, чисто робити нічого, усі як один світочі правди так і бажають всім розповісти яке все класне-швидке-стильне. ні копійки з цього не мають, ви що, чисто на ентузіазмі пацики вкаливають.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 30.03.2026 21:23багато більш досконалих архітектур не пережили x86 саме через ціну/доступність/підтримку
а що ви скажете про х86 для мобільних?
denon312: 30.03.2026 21:26Хто вгадає хто на малюнку - той молодець
ви мені стаєте не цікаві. Ще щось одне таке подібне - змушений буду вас заблокувати.
GreenMile: 30.03.2026 21:29Ви в цій темі на тупий срач вже витратили набагато більше часу, ніж вам зекономив мак поріявняно з віндобуком
не бійтесь, іноді я маю час
orange_deer: 30.03.2026 21:34Ви оптимізацій не робите, а от розробники цієї мови програмування підлаштовують інструкції під ARM-архітектуру
я вам більше скажу - те що я використовую - підтримувало target / CPU architecture = MacOS / aarch64 - ще до того як зявились такі пристрої
orange_deer: 30.03.2026 21:34що багато іншого софта чи важких кодів використовують dependencies, які були написані під x86, і деякі з них можна хіба що переписати наново під ARM. Для х86 цього робити не треба, вони на чому завгодно працювати будуть
а як ви поясните - що практично все що навіть просто перекомпільовано під АРМ - працює скоріше ніж аналог на х86?

чому ви нічого не сказали про тест - мак швидший в всяких блендерах в 2-4 рази споживаючи в 2 рази менше
чекаю на вашу аргументовану думку
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.03.2026 21:45а що ви скажете про х86 для мобільних?
господє-боже, вже давно обсосали цей мув інтела який чисто похоронив 10 лярдів долларів валіз аби спробувати "налошка" протовкнути свій інтел атом на ринок мобілок. скільки можна це знову жувати?
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.03.2026 21:45 ви мені стаєте не цікаві. Ще щось одне таке подібне - змушений буду вас заблокувати.
а як це має відношення до тебе? впізнав себе? :rotate:
GreenMile
все просто - він безробітний
orange_deer
viewtopic.php?p=4106739&hilit=4%D0%BF%D ... 0#p4106739 - тут трішки цікаового про Їжачка, любить китайський мотлох, русняві форуми і ігри. Нікнейми: yd77, yuriydudchak, ydudchak, yuriy_d, yuriy_dd (може містити трішки персональної інформації)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

denon312: 30.03.2026 22:00тут трішки
бачте - ви не можете нічого сказати по суті даної теми, але з радістю готові колупатись скануючи веб. На нормальних форумах - за подібну поведінку вас би забанили. Але тут адміністрація на боці більшості. А більшість - це фанати х86, які не визнають прогресу АРМ.
І ваші образи, чи ще щось - на мене не впливають. Правди це не змінить.

пс: зауважте - я не ображаю (ну майже)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

На нормальних форумах - за подібну поведінку вас би забанили. Але тут адміністрація на боці більшості. А більшість - це фанати х86, які не визнають прогресу АРМ.
так так так, весь світ проти мене, я один лише знаю протиотруту але мене давлять з усіх сторін.
якщо тобі тут не любиться - чеши на свої улюблені кацапоголові помийки і не втрачай час на "ненормальний" форум.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

а правда вже в тому - що навіть самий дешевий макбук від батареї без охолодження на проці від айфона з 2024 споживаючи десь 5 Вт працює з важкими офісними документами швидше ніж самий потужний х86 від розетки який споживає 200-300 і більше ват

і ви нічого з цим вже не можете зробити - тому обираєте ображати мене

і правда в тому - що бюджетний сегмент офісних ноутів піде під макбуки. Хоч я особисто би хотів бачити і вірю що буде конкуренція Віндовс ноутів на АРМ процах від Квалком / Нвідіа / Майкрософт / MTK
хоча система ціно-утворення від Епл - мені дуже подобається, і дуже є бажання купити макбук ейр на 15" - хоч він мене зраза не треба, і краще дочекатись мак міні на М5 чи навіть М5 Про
Відповісти