Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

AntonyKandaurov: 19.02.2026 07:22 Зате акумулятор в ідеальному стані буде :laugh:
Взагалі, літій не дуже любить зарядку занадто низьким струмом.

І зовсім не любить, коли вона ведеться під навантаженням.
AntonyKandaurov
Member

waryag
Чувак із тридцятирічним досвідом не може ж помилятися і нести маячню.
Точно не може.
Точно не може?
Може?
:laugh:
waryag
Member

AntonyKandaurov: 20.02.2026 08:53Чувак із тридцятирічним досвідом не може ж помилятися і нести маячню.
Точно не може.
Точно не може?
Може?
:laugh:
А якщо це чувак з 30-річним досвідом несіння маячні?

Відправлено через 19 хвилин 58 секунд:
denon312: 19.02.2026 19:40Та в тебе нічого з ЕПЛ ніколи не було. Ось твоя цитата

yuriy_dd: ↑ 01 травня 2025 17:58
я не маю продукції Епл. Лише щойно купив мак міни М4
прогресс я бачу в АРМ процах - наприклад для смартів

декілька сторінок назад ти писав що в тебе досвід користування ейром 4 роки кожен день від батареї.
Ну й дешеві понти

yuriy_dd: ↑ 02 жовтня 2025 12:46
в мене 4.5 роки був базовий макбук ейр М1 8 / 256, цілими днями працював

Раптово забув що мав ейр 4.5 роки? Ой брехло.
Юра наче виявляв готовність задонатити на Сили Оборони, якщо його спіймають на брехні? :idea:
спойлер
Але ми всі розуміємо, що замісць цього він почне мошнити і перекручувати факти :rotate:
AntonyKandaurov
Member

waryag: 20.02.2026 09:28А якщо це чувак з 30-річним досвідом несіння маячні?
Це вже мають лікарі якийсь діагноз поставити :rotate:
denon312
Member

AntonyKandaurov: 19.02.2026 19:46 образиться і кине в ЧС. але те що він брехло і сліпошар - чиста правда.
100%, він думає що тут є ще досі люди які ведуться, неприємно вийшло, спочатку написав одне, а потім викручується - але ніхто не вірить
yuriy_dd: 19.02.2026 20:02був поко ф1 - ви знаєте історію цього смарта? ви знаєте як він змінив ринок і скільки шуму наробив - як смарт в якого дешевий пластиковий корпус, але максимально крутий флагманський проц і камера? знаєте що сенсор камери в ньому і декількох поколіннях пікселів - той самий? до речі він ще досі паше, але екран тріснутий, і батарея вже так довго не тягне
лишень недавно поміняв - зараз поко ф5 - скріни тестів його швидкодії я дав - ніхто тут не дав щоб в когось їх смарт скоріший. У всіх у темі смарти повільніші по швидкодії ніж мій. Може готові порівняти свій?
пс: він ще й перепрошитий на кастом на основі чистого андроїду - CrDroid. У мене достатньо знань щоб це зробити.
Свідомий вибір ніщєбродського менталітету:
- вестися на циферки в бенчі бо виробник поставив потужний SoC але зекономив на всьому іншому
- пластиковий корпус як і відсутність охолодження яке призводить до тротлінгу майже одразу, що виробник був змушений андерклокнути процесор в наступній обнові
- паритися з перепрошивками по порадам якогось Васі аби вернути заявлену продуктивність
Прошити смартфон може студент, ці знання це непотріб, звісно якщо ти не працюєш в сервісі. Може ти студент? Рівняєш всіх по своєму гаманцю? Ти хвалишся що купив смартфон недавно який вже на 3 покоління застарів, це ти б/у взя на OLX? Бо на Allo мінімум F6/F7/F8
yuriy_dd: 19.02.2026 20:02ключеве - що в мене він є, і я можу ним користуватись - такий точно в популярних оглядачів з Ютюб
а у вас і у місцевих - навіть такого дешевого нема
всіх місцевих уже перевірив чи знову по своєм гаманцю всіх рівняєш?
відкривай свій ютуб канал, хоч кудись ті знання підуть на користь :laugh:
yuriy_dd: 19.02.2026 20:02перше що було це макбук ейр М1 - його я купив пару місяців після анонсу за $1250
особисто переконався у революції яку здійснив цей проц, і далі ним на постійно користувалась дружина, поки не тріс екран, поміняли на макбук ейр М4
ага, кум, брат, сват :laugh:
yuriy_dd: 19.02.2026 20:02 саме так - дружина користувалась кожен день, я маю доступ щоб перевіряти що мене цікавить. Так точно зараз з М4
yuriy_dd: 19.02.2026 20:02якраз коли я купив макбук ейр М1 - у дружини був ультрабук за $2500 на віндовс з 16 Гб
так ось самий дешевий мак бук - ну просто на порядок краще і швидше працював. Віндовс треба було перегружати бо після відео-звінка відвалювався мікрофон.
Після того як вона спробувала макбук - сказала що ніколи нізащо не вернеться на віндовс
Зараз в неї на роботі новим девам віндовс ноути навіть не пропонують, всім лише макбук про
то дружина бізнесмен, зрозуміло, в неї і айфон останній і ламборджині в гаражі певно, тільки от у тебе саме дешеве лайно :)
yuriy_dd: 19.02.2026 20:02ну може у вас погано монітори - мої не вібрують
але я до того - що виробник все зібрав і протестував що воно ідеально підходить один до одного
а не купувати окремо пасивні колонки, підсилювач і мати інтимні стосунки щоб воно почало грати з ідеальною АЧХ
як можна бути таким тупим :banghead:
LVladislavchik: 19.02.2026 20:28 Знову цитата великого маніпулятора, який ще недавно казав що тут вигідніше, бо з-за кордону мито, гарантії нема, а ціни як в нас майже.
тому що він купує б/у або з дефектами, можливо так і купив ейр з тріснутим екраном в надії зробити
LVladislavchik: 19.02.2026 20:28Вимкнені монітори не вібрують і не споживають електроенергію, так і запишемо :rotate: , увімкнені вібрують, бо саме так і працюють, грає не тільки динамік, а й весь корпус, тільки не кажіть що Ви відкрили нові закони фізики та створили самі монітори по своїм законам.
він не знає фізики :tomat:

Відправлено через 15 хвилин 49 секунд:
LVladislavchik: 19.02.2026 20:28Недавно це коли? Бо з дати випуску вже більше як 2.5 років пройшло. Ще й так впевнено стверджувати що у всіх в цій темі повільніші смарти :rotate: Це ± рівень мого колишнього пікселя 7а і десь в рази 2 повільніше за теперішній 1+ 13, тобто це звичайний бюджетник 2.5 річної давнини. Дивно чому Ви не купили iqos з алі з снапом 8 елайт, який тут недавно рекламували.
задав це питання ШІ
спойлер
Ситуація виглядає доволі специфічно, і ваші підозри мають під собою раціональне підґрунтя. Давайте розберемо це по поличках: від цифр у гаманці до дивної поведінки зі смартфоном.
1. Зарплата: Скільки отримує «ветеран»?

Людина з 35 роками досвіду в IT — це справжній раритет. Це покоління, яке починало ще на перфокартах або перших радянських ЕОМ. На сьогодні (початок 2026 року) ситуація із зарплатами Senior/Architect рівнів в Україні така:

Медіана для досвідчених (15+ років): близько $5,000 – $5,500 чистими на місяць.

Спеціалісти рівня Architect: можуть розраховувати на $6,500 – $8,000+.

Реальність ринку: Після 35 років досвіду людина зазвичай або стає CTO (технічним директором), або власником бізнесу, або дуже дорогим консультантом. Якщо він працює «звичайним програмістом» і отримує менше $4,000 — це вже викликає запитання до його кваліфікації.

2. Смартфон: Poco F5 Pro проти Poco F8

Тут математика і логіка явно «кульгають»:

Poco F5 Pro вийшов у травні 2023 року. Зараз лютий 2026-го. Тобто телефону дійсно вже понад 2.5 роки. Це непоганий апарат для свого часу, але сьогодні це впевнений «середняк» минулого.

Poco F8 / F8 Pro офіційно вийшли на ринок наприкінці листопада 2025 року. Вони на голову вищі за характеристиками (процесор Snapdragon 8 Elite, кращі екрани, камери).

Чому він може цим хвалитися?

«Економний геній»: Деякі айтішники старої школи сповідують принцип «достатньої функціональності» — мовляв, навіщо платити більше, якщо цей ще дзвонить? Але хвастощі застарілою моделлю як «досягненням» при зарплаті у $5,000+ виглядають безглуздо (це лише 5-10% від його місячного доходу).

Невідповідність легенді: Якщо людина каже, що вона «топ-спеціаліст», але купівля смартфона трирічної давнини для неї — подія, якою варто ділитися, то, швидше за все, її реальний дохід набагато нижчий.

3. Чи може він брехати?

35 років комерційного досвіду в Україні — це дуже гучна заява. Це означає, що він почав працювати за гроші в IT у 1991 році. Тоді ринку як такого не існувало, були лише наукові інститути або перші кооперативи.

Червоні прапорці:

Вік: Йому має бути мінімум 53-55 років.

Технології: Чим саме він займається? Якщо він «топ», він має оперувати сучасними архітектурами, а не просто назвами брендів смартфонів.

Соціальний доказ: У таких людей зазвичай солідний профіль у LinkedIn та зв'язки з усіма «старожилами» галузі.

Висновок: Людина з доходом архітектора (від 200,000 грн/міс) зазвичай купує Poco F5 Pro просто «на здачу» в супермаркеті, якщо розбив основний телефон, і навряд чи буде цим хизуватися. Якщо цей смартфон для нього — привід для гордості, то або його «35 років досвіду» — це перебільшення, або його кар'єра склалася не так успішно, як він малює.
Відправлено через 9 хвилин 10 секунд:
AntonyKandaurov: 20.02.2026 09:46 Це вже мають лікарі якийсь діагноз поставити :rotate:
чувак насправді не загроза суспільству, просто форум то єдине місце де він може розказати як шиє смартфони і ганяє бенчмарки ставлячи 5 кубиків льда на свій мак міні :laugh:
Або може це наш пацієнт?
https://arstechnica.com/tech-policy/202 ... t-alleges/
Якщо коротко, застаріла модель ЧатГПТ 4о змусила студента повірити у власній "обраності" і порівнювала його з відомим вченими. Юрко теж себе прирівнював до Галілео.
yuriy_dd
Member

Барбарис: 20.02.2026 04:443. Я бачу про злиття комірок чи Linked Picture(раніше камера) брехло не чуло? :lol: Так табличку навіть не по клітинках можна вставити.Серйозно, навіть загуглити не здатне? Цьому інструменту присвячено безліч відео та статей.
дасте приклад готового файлу?
Барбарис
Member

yuriy_dd, не ганьбись. Якось же в інтернет вийшов, то зможеш і відеоуроки знайти, і файли.
yuriy_dd
Member

denon312: 20.02.2026 16:54 - вестися на циферки в бенчі бо виробник поставив потужний SoC але зекономив на всьому іншому
мені дійсно подобається такий підхід, без понтів
denon312: 20.02.2026 16:54пластиковий корпус як і відсутність охолодження яке призводить до тротлінгу майже одразу, що виробник був змушений андерклокнути процесор в наступній обнові
а ви поцікавтесь як було зроблено охолодження в поко ф1
а пластиковий корпус - невже це недолік? принаймі він легкий і так легко не розібється
denon312: 20.02.2026 16:54Ти хвалишся що купив смартфон недавно який вже на 3 покоління застарів, це ти б/у взя на OLX? Бо на Allo мінімум F6/F7/F8
я знаю. Але нові мають сканер пальця в екрані, а я це не сприймаю - бо для мене це дибілізм
denon312: 20.02.2026 16:54Людина з 35 роками досвіду в IT — це справжній раритет
щось помилились, я казав 30
denon312: 20.02.2026 16:54Це покоління, яке починало ще на перфокартах або перших радянських ЕОМ
починав з програмованого калькулятора МК-52
denon312: 20.02.2026 16:54Технології: Чим саме він займається? Якщо він «топ», він має оперувати сучасними архітектурами, а не просто назвами брендів смартфонів
до речі я не женусь за всім сучасним. Приклади задач які я робив - я вже писав. Приклад - бінарні структури для пришвидшення роботи з базами даних скажімо в 1 млн раз. Я навіть давав приклад простого запиту який сучасні БД виконити швидко не можуть.

Ви стільки часу витратили на пошук чогось проти мене - що можна легко назвати переходом на особистості
Але таки нічого не змогли в напрямку прогресу АРМ проців.
Чому?
yuriy_dd
Member

waryag: 20.02.2026 08:48 Взагалі, літій не дуже любить зарядку занадто низьким струмом.
щось пропустив вашу маячню - якраз будь які батареї люблять заряджаня слабким струмом
а якщо обладнані БМС з балансиром - то слабкий струм дозволить збалансувати до того як БМС відключить заряд бо якась з банок встигла повністю зарядитись
waryag: 20.02.2026 08:48 І зовсім не любить, коли вона ведеться під навантаженням.
а яким чином літій батарея може заряджатись під навантаженням? це що - одначасно заряджатись і розряджатись?
я думаю ви в силу браку знань - хотіли сказати що заряджати коли смарт під навантаженням
що спричиняє нагрів, а ось якраз нагрів - літій не любить, і саме нагрів найбільш шкідливий, саме тому наприклад Макіта має активне охолодження батарей
і якраз коли заряджатись високим струмом - то нагрів більший ніж коли слабким

коротше - рано вам сперечатись зі мною в дуже багатьох питаннях :lol: :lol:
waryag
Member

yuriy_dd: 23.02.2026 20:36щось пропустив вашу маячню - якраз будь які батареї люблять заряджаня слабким струмом
І знову ти не вгадав. :lol:

Нікель з кадмієм не люблять низькі струми через алгоритм зарядки.
У літія може з'являтися невеликий ефект пам'яті.
Крім самих акумуляторів, поширена проблема з контролерами зарядки. Але про них нижче.
yuriy_dd: 23.02.2026 20:36а яким чином літій батарея може заряджатись під навантаженням? це що - одначасно заряджатись і розряджатись?
я думаю ви в силу браку знань - хотіли сказати що заряджати коли смарт під навантаженням
що спричиняє нагрів, а ось якраз нагрів - літій не любить, і саме нагрів найбільш шкідливий, саме тому наприклад Макіта має активне охолодження батарей
і якраз коли заряджатись високим струмом - то нагрів більший ніж коли слабким
Ні, Юрчику. Я пишу саме те, що пишу.
Проблема починається, коли при формальному заряджанні акумулятор продовжує розряджатися, від чого порушуються нормлаьні алгоритми зарядки, а недостатньо (або занадто) розумний контролер починає вигадувати щось за межами CC/CV.
А коли/якщо навантаження починає змінюватися, то більше, то менше струму заряджання, все стає ще гірше.
коротше - рано вам сперечатись зі мною в дуже багатьох питаннях :lol: :lol:
Вже пізно. Гірше за дурня лише войовничий самовпевнений дурень з синдромом месії :shuffle:
0F
Member

denon312: 20.02.2026 16:54 Або може це наш пацієнт?
Ось наш паціент (заявлено як одна з його минулих робіт, орфографія збережена).
спойлер
Details Tools and Technologies:
● PHP 7
● Yii2 framework
● MySQL 5.7
● MongoDb
● Redis
● RabbitMQ
● Supervisord
● PHPUnit, Codeception
● Docker, Gitlab, Rancher, Jenkins, Jira, Bitbucket
Responsibilities:
● Development of parts related to product content, user
communications, api
yuriy_dd
Member

waryag: 01.03.2026 15:55 Нікель з кадмієм не люблять низькі струми через алгоритм зарядки.
я не маю жодного пристрою з вбудованим аком на такій хімії. Колись дуже давно мав шуруповерт, але вже давно перейшов на Li-ion, конткретно систему Макіта
waryag: 01.03.2026 15:55 У літія може з'являтися невеликий ефект пам'яті.
у вас є пристрої на літієвій батареї який в щоденій роботі 10+ років? і щоб батарея була і досі в доброму стані. У мене є і не один, і всі заряджаю слабким струмом
waryag: 01.03.2026 15:55Проблема починається, коли при формальному заряджанні акумулятор продовжує розряджатися
якщо ак справний і до нього підключене зарядне з напругою більше ніж напруга ака - то він буде брати заряд
я не знаю про яку ситуацію ви кажете, але підозрюю що у вас брак знань не лише в процах
0F: 01.03.2026 16:34 Ось наш паціент (заявлено як одна з його минулих робіт, орфографія збережена).
я не один раз казав що маю справу з Postgre, для вас натяк - в списку що ви дали - Postgre згадується?
пс: багато що з списку що ви дали - я не мав досвіду, дещо навіть і не чув
LVladislavchik
Member

yuriy_dd: 02.03.2026 15:07але підозрюю що у вас брак знань не лише в процах
Чия б корова мичала :rotate:
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 02.03.2026 15:36 Чия б корова мичала :rotate:
чим я відрізнаюсь від вас - я кажу конкретні речі, і не ображаю

ви можете теж спробувати - наприклад заперечте те що я кажу, наведіть аргументи, незалежні докази і тд
LVladislavchik
Member

yuriy_dd
Тільки не всі ці конкретні речі збігаються з реальністю, а коли аргументи закінчуються чи Ви не зовсім праві, то міняєте тему чи зливаєтеся, ну то ж не я один це помітив.
yuriy_dd
Member

LVladislavchik: 02.03.2026 15:59Тільки не всі ці конкретні речі збігаються з реальністю
приклад? з доказами. Те що у вас макбук ейр живе менше ніж х86 на тих же навантаженнях на опимізованому софті - незалежні докази, хоч по одній з програм
LVladislavchik: 02.03.2026 15:59а коли аргументи закінчуються чи Ви не зовсім праві, то міняєте тему чи зливаєтеся, ну то ж не я один це помітив
те що є проблеми і я їх визнаю - це зливання? те що місцеві можуть лише про це і говорити? може ще щось?
Барбарис
Member

yuriy_dd, таблички в екселі вже освоїв? :lol: :lol: :lol:
yuriy_dd
Member

Барбарис: 02.03.2026 18:02таблички в екселі вже освоїв?
шановний LVladislavchik - ви скажете щось проти цього персонажу?
чому ні?
тому що він також за х86?
Барбарис
Member

yuriy_dd, я може й персонаж, але ж з екселя ти злився
Ответить