Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.02.2026 16:31
GreenMile: 16.02.2026 15:57Так, бо тягнути далі лєгасі вже не вийде. 365 - це окремий софт із зовсім іншою філософією, який розвивася паралельно, власне, тому вони і тягнули до останнього окремо "офлайновий" офіс до якого звик юзвєрь із посптупвим загоном всіх на 365
але 365 - він також офлайн. Ви не знали?
Ви через пост читаєте? 365 - це від початку інший продукт, так його можна завантажити і запускати офлайн, але це не той офлйановий офіс. Ще раз і вдумливо 365 - це не 2021 з прикрученим хмарним сховищем, це інший софт, по іншому написаний, що вам досі не зрозуміло?
yuriy_dd: 16.02.2026 16:31 а може ви таке змогли б?
Немає де пробувати, у мене ліцензійний 21, якщо я почну ставити сюди 365, я потім від них не відмахаюсь :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.02.2026 17:29Ви через пост читаєте? 365 - це від початку інший продукт, так його можна завантажити і запускати офлайн, але це не той офлйановий офіс
ви зможете це довести?

ви знаєте чим відрізняється Word з офіса 365 в режими роботи офлайн - від Word з офіс 2021?

ви готові продемонструвати міць своїх знань?
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.02.2026 15:19тобто Майкрософт 25+ років робили ворд, щоб зараз перейти на новий зовсім інший продукт?
Так, їм подобається ідея переводу всього на підписки і в хмари. А то ганяють старий офіс десятиріччями, а той ще й працює!
yuriy_dd: 16.02.2026 15:19чому? точність приладу - десята вата, інший прилад значно точніший це підтверджує
Значно точніший це який? І чому? :popcorn:
yuriy_dd: 16.02.2026 15:19це лише означає що в мене є можливість поміряти, і я це можу зробити. Інші - роблять такими ж точно приладами
а ви можете лише щось там пробувати критикувати
Пробувати? :lol:
Ти береш показоміри і вольовим рішенням прирівнюєш їх папуги до одиниць СІ зі зручною для тебе фіксованою похибкою в 0,1Вт. (навіть не в відсотках :lol: )
sapienti sat
GreenMile
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 16.02.2026 18:06
GreenMile: 16.02.2026 17:29Ви через пост читаєте? 365 - це від початку інший продукт, так його можна завантажити і запускати офлайн, але це не той офлйановий офіс
ви зможете це довести?

ви знаєте чим відрізняється Word з офіса 365 в режими роботи офлайн - від Word з офіс 2021?

ви готові продемонструвати міць своїх знань?
Ми тут оцінюємо не міцність моїх знань, а практичну швидкість однопотоку те, що ви порушили всі базові аспекти проведення експерименту. А тепер намагаєтесь увести діалог в сторону. Не вийде.
Порівняння повинне буде проведене на одному софті, одної версії. Тому або тестуйте в офісі 365 на відні, або тесуйте в офісі 2016 на макосі, або йдіть геть звідси.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

GreenMile: 16.02.2026 19:53Тому або тестуйте в офісі 365 на відні, або йдіть геть звідси.
не маю на разі легкої можливості протестити на Microsoft Office 365 на Вінді
висловив припущення - що буде так само тормозити як і на попередніх версіях

хай хтось хто може - хай протестить

пс: а ви взагалі колись робили тести?
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.02.2026 17:57 для перевірки важливості швидкого дна потоку - створив простенький word документ
в мене в офісі 2016 він гортає сторінки з суттєво помітним тормозінням
на MacBook air m4 проблем нема
можете потестити в себе
HeavyDoc.zip
yuriy_dd: 16.02.2026 15:19
Z440_User: ↑ 15.02.2026 23:48
А в чому прикол? Win10
може тому що ви відкрили в режимі лише читання, увійдіть в режим редагування
Все одно не зрозумів в чому прикол?
Win10, Word 2019 в режимі редагування:
спойлер
Мегасучасний та мегапотужний ПК: Socket 1156+Xeon X3470+2*8Gb DDR3-1600MHz+SATAII HDD+GTX460, ще і з фоновими поточними завданнями... :dontknow:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 17.02.2026 12:08Мегасучасний та мегапотужний ПК: Socket 1156+Xeon X3470+2*8Gb DDR3
виглядає що не тормозить, і у вас доволі повільний проц
я тестував на значно швидших і тормозить
треба щоб ще хтось протестував
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd навіть повзунок масштабування так само працює як і гортання.
На тому мегасучасному та надпотужному X3470. :rolleyes:
denon312
Member

Повідомлення

Тим часом "мертий" х86 з мертвою "дискретною" відеокартою.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ой, 55 папуг в криворукометрі не показник? Та ні, то у Z440_User фейковий відос згенерований ШІ, там насправді 24 ядерний топ під інтел :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
У мене плюс мінус також робить, відео не записував бо лінь/ Юра один хрєн мене ігнорить але результат плюс мінус той же на ltsc офісі і два ядра дуже напрягаються при скролінгу, тож знову не однопотік ай ай. Доказів не буде бо самі вище читали.
Z440_User
Member

Повідомлення

Чи ото на гаражний "Pentium4 3.0GHz (single core, HT, EM64T) + і915 (P5GD1Pro) + SATA I (150MB/s) + 4*512MB DDR-400MHz + GT240" засунути Win10+Word 2019 і зняти відос? :idea:
Правда з цими графіками екстрених включень світла... :shuffle:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

denon312: 17.02.2026 15:08Тим часом "мертий" х86 з мертвою "дискретною" відеокартою
ви собі уявляєте як оце все добро буде скрипіти і яке воно не якісне неприємне в руках ?

ще до порівняння це як самому купувати колонки і підсилювач або відразу студійні монітори де виробник узгодив роботу динаміків і підсилювачів (на кожен динамік окремий) досягаючи практично рівної АЧХ

Відправлено через 52 секунди:
Z440_User: 17.02.2026 14:59навіть повзунок масштабування так само працює як і гортання.
На тому мегасучасному та надпотужному X3470
питання чому тоді на сучасних x86 тормозить?
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.02.2026 20:12ви собі уявляєте як оце все добро буде скрипіти і яке воно не якісне неприємне в руках ?
Десь як gateway? :rotate:

Відправлено через 2 години 51 хвилину 11 секунд:
yuriy_dd: 17.02.2026 20:12питання чому тоді на сучасних x86 тормозить?
Відкрив Ваш документ на різних пристроях, а саме компи на р7 9700х та р5 4650ге, ноути на р5 4500у, і5 6200у, м4, і7 1360р, і3 2370м, на і5 та і3 ноутах відкривало довше, але там пам'ять в одноканалі та ддр3, в режимі редагування прокрутка та масштаб без фризів і тд. Цікавий "бенчмарк", самі ж зробили і в Вас не працює, але найбільш цікаве що інші якось запускають його без фризів :rotate:
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.02.2026 20:12ви собі уявляєте як оце все добро буде скрипіти і яке воно не якісне неприємне в руках ?

ще до порівняння це як самому купувати колонки і підсилювач або відразу студійні монітори де виробник узгодив роботу динаміків і підсилювачів (на кожен динамік окремий) досягаючи практично рівної АЧХ
Вам ж краще знати, це ви полюбляєте всякі дешеві речі. ;)
Така річ як фреймворк вам недоступна і то придумуєте всякі гадості бо аргументів нуль як і знань. ;)

Відправлено через 4 години 47 хвилин 1 секунду:
https://wccftech.com/apple-eyeing-a-par ... l-tactics/
Apple is reportedly exploring a partnership with YMTC and CXMT
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 18.02.2026 00:28Десь як gateway?
той мені подобався, тонкий, легкий, автономний. Явно що не скрипів
LVladislavchik: 18.02.2026 00:28Цікавий "бенчмарк", самі ж зробили і в Вас не працює, але найбільш цікаве що інші якось запускають його без фризів
та на всіх інших де запускав, чи кого просив - у всіх тормозить
маю ідею протестити всюди на Libre Office
denon312: 18.02.2026 17:12 Вам ж краще знати, це ви полюбляєте всякі дешеві речі. ;)
може я обираю найкращу ціну. А за скільки на х86 можна купити максимально швидкий одно чи мало потік?
denon312: 18.02.2026 17:12 Така річ як фреймворк вам недоступна і то придумуєте всякі гадості бо аргументів нуль як і знань. ;)
а що реально хороші ноути? напевне дуже великі продажі мають

Відправлено через 1 годину 58 хвилин 35 секунд:
LVladislavchik: 18.02.2026 00:28ноути на р5 4500у, і5 6200у, м4, і7 1360р, і3 2370м
а якої мін ціни буде коштувати повер банк на 20,000 мАг щоб міг ваші ноути заряджати?
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.02.2026 22:25якої мін ціни буде коштувати повер банк на 20,000 мАг щоб міг ваші ноути заряджати?
Ну от яке це має відношення до того що Ваш ворд документ в Вас вилітає, а в решти тестерів ні? Та й згадаємо що ейр м4 в реальному офісному використанні не такий і автономний як Ви тут розпинаєтеся :rotate:
yuriy_dd: 18.02.2026 22:25той мені подобався, тонкий, легкий, автономний. Явно що не скрипів
Всередині начинка як в китайських підвальних планшетів на різних allwiner та їм подібних, там тільки зовні красива оболонка.
yuriy_dd: 18.02.2026 22:25може я обираю найкращу ціну. А за скільки на х86 можна купити максимально швидкий одно чи мало потік?
А за скільки можна пофіксити багатопотік ейра м4 щоб не тротлив? От Ви знову всіх під одну гребінку гребете свою, не всім конче треба Ваш однопотік, в кожного свій унікальний кейс.

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
LVladislavchik: 12.02.2026 11:32Суть не в оптимізації, суть в обмані та маніпуляціях. Не полінувався знайти цей сайт, однопотік:
спойлер
Багатопотік:
спойлер
Як бачимо, мався на увазі не звичайний м2, а м2 про, але навіть якщо брати результати прошки м2, то тут мак прошка з активним охолодженням і він зливає в однопотоці, виходить маніпуляція

Продовжимо дискусію, мак міні м2 про набирає стільки ж як і мак про з м2 про, окей, піднімаємо ставки, тут dext опублікував результати, де 1360p в його NUC набрав 14909 балів, що більше за 14787 балів, але це настільки мала різниця, можна сказати що вони повністю рівні в продуктивності, то де емейзінг? Звичайно, я не буду заперечувати того, що епл буде трохи енергоефективніший, але в настільному сегменті це не настільки суттєво, а ось в ноутбучному сегменті це суттєво.
yuriy_dd Ви досі не вибачилися за цю маніпуляцію.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 18.02.2026 23:01 якої мін ціни буде коштувати повер банк на 20,000 мАг щоб міг ваші ноути заряджати?
Ну от яке це має відношення до того
ніяке, просто до слова - якраз мені потрібен power bank, маю на 35 ватний (20В підтримує), а х86 ноут заряджати від нього відмовляється, а від 65 Вт-ного - заряджається.
А макбук ейр - навіть від 5 Вт - заряджається
LVladislavchik: 18.02.2026 23:01що Ваш ворд документ в Вас вилітає, а в решти тестерів ні?
в мене тормозить
до слова - якраз в когось вилітав, захочете знайдете
LVladislavchik: 18.02.2026 23:01Та й згадаємо що ейр м4 в реальному офісному використанні не такий і автономний як Ви тут розпинаєтеся
у мене - працює довго, по відкритих доступних джерелах - М4 - в 3-5 разів більш енерго-ефективний за х86 проци
шукайте причину в себе
LVladislavchik: 18.02.2026 23:01Всередині начинка як в китайських підвальних планшетів на різних allwiner та їм подібних
може бути, я не знаю. У х86 - приблизно знаю - розбирав і не раз
LVladislavchik: 18.02.2026 23:01А за скільки можна пофіксити багатопотік ейра м4 щоб не тротлив?
в нього пасивне охолодження. Якщо ви обрали такий ноут для важких задач - ви зробили не правильний вибір
я свідомо купив ейр - і мені навіть потрібно постратись щоб заставити його тротлити
для постійної роботи я обрав мак міні - він ще й сильно дешевше
потрібно думати перед тим як робити вибір і в першу чергу звинувачувати себе
LVladislavchik: 18.02.2026 23:01Ви знову всіх під одну гребінку гребете свою, не всім конче треба Ваш однопотік, в кожного свій унікальний кейс.
ще раз - ви завжди стикаєтесь з швидкістю одно-потоку - наприклад у Віндовс GUI (User32 / GDI) - він весь одно-поточний за специфікацією від майкрософт. Просто відкрийте API
LVladislavchik: 18.02.2026 23:01Ви досі не вибачилися за цю маніпуляцію
а що ви маєте на увазі під маніпуляцією? це коли я кажу що швидкий одно-потік, але ігри не працюють?

Відправлено через 29 хвилин 27 секунд:
чи може ви маєте на увазі що по тестам 1360P споживає до 92 Вт - наголошую лише проц, не вся система
але порівнювати мені його можна лише з М2, який споживає вся система десь 40 Вт?

а може ви самі порівняєте? ви вмієте таке робити? достатньо у вас на таке знань?
Grava
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.02.2026 00:16А макбук ейр - навіть від 5 Вт - заряджається
Така собі перевага. За скільки заряджається? День, якщо його не чіпати?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Grava
Зате акумулятор в ідеальному стані буде :laugh:
Барбарис
Member

Повідомлення

Цікаво читати цей парад абсурду. Але переливання з пустого в порожнє набридло, тому закинув цей файл в джеміні.
спойлер
Це класичний приклад «синтетичного стрес-тесту». Хоча файл технічно є валідним документом Word, він створений з однією метою — перевантажити рушій розмітки (layout engine) текстового процесора.
Ось детальний розбір того, чи має такий файл сенс у реальному житті та чому результати тестів саме такі:
Чи існують такі документи в реальності?
У тому вигляді, як ви надали — ні, майже ніколи.
* Сенс файлу: В основному тексті ми бачимо гігантську таблицю, заповнену одиницями. У реальній роботі таблиці з тисячами дрібних комірок зазвичай ведуться в Excel.
* Чому не у Word: Word не призначений для обробки баз даних. Він намагається вирахувати положення кожної одиниці відносно країв сторінки, розривів та полів у реальному часі. Використання такої структури у Word — це як спроба перевезти куб піску в легковому авто, рахуючи кожну піщинку окремо.
* Винятки: Іноді подібні «важкі» документи виникають через помилки експорту з іншого софту (наприклад, складні звіти з ERP-систем), але зазвичай це вважається технічним сміттям, яке неможливо нормально редагувати.
Чому Intel 13-го покоління «програє» MacBook M4?
Ваше спостереження дуже влучне, але причина не лише в «силі» заліза, а в тому, як софт взаємодіє з архітектурою:
* Версія Office: Ви порівнюєте Office 16 (2016) та Office 365. Office 365 на Mac — це найсучасніша ітерація софту, яка ідеально оптимізована під багаторівневе кешування та специфічні інструкції ARM. Office 2016 на Windows має застарілий код, який не вміє ефективно розподіляти такі специфічні задачі між P-cores (продуктивними) та E-cores (енергоефективними) ядрами Intel 13-го покоління.
* Пропускна здатність пам'яті: У чіпа M4 пам'ять інтегрована безпосередньо в кристал (Unified Memory). Коли Word обробляє тисячі вузлів таблиці, швидкість передачі даних між CPU та RAM стає пляшковим горлом. У M4 ця швидкість значно вища, ніж у більшості стандартних збірок на Intel.
* Ефективність обробки XML: Документ .docx — це архів з XML-файлами. Чіпи Apple мають дуже потужні блоки для роботи з текстом та стисненням, що дозволяє їм швидше «розпарсити» таку аномальну таблицю.
Чи має сенс такий файл?
Як доказ «абсолютної переваги» — мало. Це як тестувати гоночний болид і позашляховик у болоті: позашляховик проїде, але це не означає, що він швидший на трасі.
* Для розробників: Так, це чудовий спосіб знайти «баги» у рушії рендерингу та оптимізувати софт.
* Для звичайного користувача: Ні. Для роботи з великими масивами даних існують CSV, SQL або Excel.
Висновок: Цей документ — це «пастка» для застарілих алгоритмів рендерингу. На MacBook M4 він працює краще завдяки новішій версії софту та архітектурним особливостям роботи з пам'яттю, але це не означає, що Intel 13-го покоління «слабкий» — він просто намагається вирішити абсурдну задачу за допомогою старого інструментарію.
Роблю висновок, що автор свідомо зробив таке безглуздя.
Відповісти