edshtym: ↑
05.06.2026 10:10оброго! Дайте, будь ласка, пораду. Маю Keenetic Giga KN-1010. 1Гбіт оптику. Але останнім часом "пробила шиза" придбати саме ІГРОВИЙ РОУТЕР, який можливо знизить пінг (розумію, що це маловірно)) авжеж))). Шукати сервера із найнижчим пінгом, підвищення стабільності з'єднання (хоча і зараз вроді норм).
Так ось. Чи реально дадуть ігрові роутери якийсь буст при заміні мого Кінетика? Маю пс5 кабелем з' єднану з мережею.
Я розумію, що якісь роутери за 1К баксів можливо щось покращать, але саме теоретично - чи треба заморачуватися покупкою, чи в порівнянні з моїм теперешнім нічого не зміниться.
Соррі за такі питання, але я не спеціаліст, а "шиза" даве
У меня с таким роутером даже VR шлем нормально по wifi работает.
05.06.2026 10:59Коли ноут кабелем до роутера підключений, то баче інтернет. Коли напряму кабель втикаєш у ОНУшку, то не баче(((
може буди проблема в кабелі , бо нещодавно тут я хотів роутер вже міняти з звичайним інетом (кабель, не оптика) , бо кабель напряму в ноут = інет працює, а к роутеру = не працює.
Але зробив заявку , прийшли від оператора = кабель на даху був "підтертий" і роутеру це не подобалось (теж кінетік, про них багато відгуків що дуже превередливи до кабеля).
Але ви пишете що у вас оптика, і не зрозуміло який у вас кабель і як все підключено.
По пінгу = спробувати напряму в пк і з роутером, і так дивитись що і як, але звичайно пінг залежить більше від оператора і через які маршрути він йде.
05.06.2026 10:59Коли ноут кабелем до роутера підключений, то баче інтернет. Коли напряму кабель втикаєш у ОНУшку, то не баче(((
може буди проблема в кабелі , бо нещодавно тут я хотів роутер вже міняти з звичайним інетом (кабель, не оптика) , бо кабель напряму в ноут = інет працює, а к роутеру = не працює.
Але зробив заявку , прийшли від оператора = кабель на даху був "підтертий" і роутеру це не подобалось (теж кінетік, про них багато відгуків що дуже превередливи до кабеля).
Але ви пишете що у вас оптика, і не зрозуміло який у вас кабель і як все підключено.
По пінгу = спробувати напряму в пк і з роутером, і так дивитись що і як, але звичайно пінг залежить більше від оператора і через які маршрути він йде.
Кабеля Ethernet Cat8. Файні та дорогі.. Ска...
Один підключений з ОНУ до роутера. Другий з роутера до плойки.
FirstTDM: ↑
05.06.2026 11:14В данном случае замена роутера 2018 года на современный "игровой" роутер даст буст по любому...
Смотря на каком тарифе и что делать - туннели, ВПН и всё такое... может и да. Не забываем, гибкость настроек этого роутера 2018г. (железо), а ПО мая 2026г.
05.06.2026 11:19
Провайдер трассіровав на Франкфурт пінг. То від мене до Києва йде 5мс, а після 46мс. Каже усунути це неможливо. не знаю чому...
А що тут може бути незрозумілого? Хоч трохи подумайте.
05.06.2026 11:19
Провайдер трассіровав на Франкфурт пінг. То від мене до Києва йде 5мс, а після 46мс. Каже усунути це неможливо. не знаю чому...
А що тут може бути незрозумілого? Хоч трохи подумайте.
Посилаєтесь на теперешню ситуацію у країні? Але чому з Чернігова пінг 25мс, з Кривбасу вже 36. Хоча все йде через Київ? Я не кажу вже про Львів, де 13мс взагалі.
edshtym
Та до чого тут це?
Перепрошую, як по вашому ваш провайдер може вплинути на магістрального провайдера, особливо міжнародного? Максимум напише листа але чи це допоможе?... Я вам зараз відверто напишу, - через те що в когось там, не у вас конкретно не оптимальний пінг ніхто не буде ворушити дупою, взагалі ніяк. Причин просто неймовірна кількість. Перша, це зона відповідальності, - у вашого провайдера банально немає впливу на інфраструктуру іншого, особливо закордонного! Друга це гроші, - якщо ви умовно приносите ~500грн. в місяць то це взагалі не гроші аби починати думати...
Последний раз редактировалось Ekz0rcyst 05.06.2026 11:45, всего редактировалось 1 раз.
Вибачте, але Вашого тонкого намьока я, тоді, незрозумів
Відправлено через 5 хвилин 14 секунд:
Ekz0rcyst: ↑
05.06.2026 11:40edshtym
Та до чого тут це?
Перепрошую, як по вашому ваш провайдер може вплинути на магістрального провайдера, особливо міжнародного? Максимум напише листа але чи це допоможе?... Я вам зараз відверто напишу, - через те що в когось там, не у вас конкретно не оптимальний пінг ніхто не буде ворушити дупою, взагалі ніяк. Причин просто неймовірна кількість. Перша, це зона відповідальності, - у вашого провайдера банально немає впливу на інфраструктуру іншого, особливо закордонного! Друга це гроші, - якщо ви умовно приносите ~500грн. в місяць то це взагалі не гроші аби починати думати...
Avenger80: ↑
05.06.2026 11:18Смотря на каком тарифе и что делать - туннели, ВПН и всё такое... может и да. Не забываем, гибкость настроек этого роутера 2018г. (железо), а ПО мая 2026г.
Там гигабитный тариф... и если всё по дефолту то новый роутер будет быстрее без вариантов...
edshtym
Додам ще, що все одно звертатись до свого провайдера потрібно бо, як не як шанси не "0", - як мінімум проведуть діагностику лінії, вас попросять провести тести і на основі цього вже можна робити висновок де саме зростає пінг та чи можна на це вплинути...
Якщо це в зоні відповідальності магістрала у вашого локального провайдера то шанси є і не маленькі головне аби сапорт вашого провайдера нормально і аргументовано написав листа.
Бо є ваша зона відповідальності, це у вас в будинку, - роутер, ПК ось це все, є зона відповідальності вашого провайдера, - фізика (оптична лінія, рівні сигналів) і конфігурація обладнання, далі вже йдуть магістральні upstream провайдери, і до конкретного ігрового сервера на якому ви граєте (Люксембург, Франкфурт, Стокгольм) є чимало місць де можуть виникнути проблеми, - зробіть трасування і побачите хоча б приблизно скільки вузлів проходить пакет даних від вашого ПК до ігрового сервера. В нашому регіоні пінг доволі різко зростає на стику в Варшаві.
Відправлено через 53 секунди: FirstTDM
Якщо поточний роутер є вузьким місцем то так, в іншому випадку різниці не буде.
Avenger80: ↑
05.06.2026 11:18Смотря на каком тарифе и что делать - туннели, ВПН и всё такое... может и да. Не забываем, гибкость настроек этого роутера 2018г. (железо), а ПО мая 2026г.
Там гигабитный тариф... и если всё по дефолту то новый роутер будет быстрее без вариантов...
как ты к этому пришел? kn 1010 не может прокачать гиг ?
Я имел ввиду wifi - там будет максимум - 650-700Мбит/с, дальше, если по проводу и это касается всяких впновских штук, то да, 7621 - не прям таки силён по скорости в этом всём.
Klon: ↑
05.06.2026 11:08
Кабеля Ethernet Cat8. Файні та дорогі.. Ска...
Один підключений з ОНУ до роутера. Другий з роутера до плойки.