Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

DEVES
До самого ASUS в мене претензій в принципі і немає, претензія є до тих хто ставить цього виробника в один ряд із серйозною технікою.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
ну а шо делать если у кого то корпус ASUS, блок питания тоже ASUS, материнка ASUS, видеокарта ASUS, ssd ASUS (я тут пошутил, но они оказывается таки есть) , мышка и клава ASUS и коврик тоже, монитор ASUS, звуковая карта ASUS - вот он щас все так бросит и пойдет покупать другой роутер ? :gigi: он бы и процессор ASUS бы поставил если бы был :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Шаженла: 25.05.2026 19:07правда я не понимаю как понять его состояние
У них дуже маркий корпус. Там з першого погляду буде видно юзався він чи в коробці лежав з народження.
Але я б не дуже переживав щодо цього, вони працюють багато років без проблем.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

vdemeshko
Та я розумію, що є фанати певних брендів і в принципі в мене із цим проблем немає.
Хто там чим користується це ж і не моя справа, і до речі ASUS не те що б не вміє техніку робити, є цілком гідні речі.
Їхні роутери мені відверто не зрозумілі для кого і для чого вони... Питання ж не тільки в ціні, а і в функціоналі... І тут все сумно.
Tesseract
Member

Повідомлення

У Асуса непогане залізо, але софт для звичайного юзера. В дорогих моделях для трохи просунутого звичайного юзера.
Якщо хочеться якихось незвичних відчуттів під час ігор з панеллю керування роутера, то краще одразу купувати щось під прошивку OpenWRT. Але тоді обов'язково дивитись фотки з розбіркою потенційних кандидатів, щоб розуміти рівень якості заліза. Бо може бути два роутера з майже однаковим залізом, а система охолодження в одного вдвічі менша, ніж у іншого.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 26.05.2026 14:39 DEVES
До самого ASUS в мене претензій в принципі і немає, претензія є до тих хто ставить цього виробника в один ряд із серйозною технікою.
Не все модели, но вполне себе. работают куда дальше и лучше тп-линк и подобных.
Frakis
Junior

Повідомлення

Alexsandr: 29.05.2026 13:26
Ekz0rcyst: 26.05.2026 14:39 DEVES
А роутер keenetic як? поганий?
vladka767
Member

Повідомлення

Frakis
В залежності від того шо вам від нього треба і що конкретно за модель розглядаєте.
Взагалі кінет доволі непогані роутери робить
Ortyomko
Member

Повідомлення

Frakis: 03.06.2026 08:11
Alexsandr: 29.05.2026 13:26
А роутер keenetic як? поганий?
хороший роутер якщо хочеш товаришу майору дати доступ до своєї мережі

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
Ekz0rcyst: 26.05.2026 17:34 Їхні роутери мені відверто не зрозумілі для кого і для чого вони... Питання ж не тільки в ціні, а і в функціоналі... І тут все сумно.
а що не так? мені треба був роутер на вай фай 7 хоча б 2*2 по всім діапазонам і 1 порт 10гбіт (не SFP+). І вийшло, що окрім асуса нічого і немає в більш-менш адекватному ціновому діапазоні.
Хіба це не функціонал? Чи ви про софт просто?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 26.05.2026 17:34Хто там чим користується це ж і не моя справа, і до речі ASUS не те що б не вміє техніку робити, є цілком гідні речі.
Їхні роутери мені відверто не зрозумілі для кого і для чого вони... Питання ж не тільки в ціні, а і в функціоналі... І тут все сумно.
А что не так? Это же просто домашние роутеры - поставил, включил, обновил прошивку, настроил под себя и роутер работает годами без проблем для 99% юзеров. По надежности - вполне достойно, современные стандарты - даже отлично, скорость - хорошо. А что еще нужно дома?
Alexsandr
Member

Повідомлення

Frakis: 03.06.2026 08:11 А роутер keenetic як? поганий?
+- за одинаковую цену. Не говорю что keenetic плохой, просто учитывая потребности (к примеру мои, где и торрент тоже интересен) он мне меньше подходит.
спойлер
Screenshot_3.png
edshtym
Junior

Повідомлення

Доброго! Дайте, будь ласка, пораду. Маю Keenetic Giga KN-1010. 1Гбіт оптику. Але останнім часом "пробила шиза" придбати саме ІГРОВИЙ РОУТЕР, який можливо знизить пінг (розумію, що це маловірно)) авжеж))). Шукати сервера із найнижчим пінгом, підвищення стабільності з'єднання (хоча і зараз вроді норм).
Так ось. Чи реально дадуть ігрові роутери якийсь буст при заміні мого Кінетика? Маю пс5 кабелем з' єднану з мережею.
Я розумію, що якісь роутери за 1К баксів можливо щось покращать, але саме теоретично - чи треба заморачуватися покупкою, чи в порівнянні з моїм теперешнім нічого не зміниться.
Соррі за такі питання, але я не спеціаліст, а "шиза" даве :)
bes
Member

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 10:10 Доброго! Дайте, будь ласка, пораду. Маю Keenetic Giga KN-1010. 1Гбіт оптику. Але останнім часом "пробила шиза" придбати саме ІГРОВИЙ РОУТЕР, який можливо знизить пінг (розумію, що це маловірно)) авжеж))). Шукати сервера із найнижчим пінгом, підвищення стабільності з'єднання (хоча і зараз вроді норм).
Так ось. Чи реально дадуть ігрові роутери якийсь буст при заміні мого Кінетика? Маю пс5 кабелем з' єднану з мережею.
Я розумію, що якісь роутери за 1К баксів можливо щось покращать, але саме теоретично - чи треба заморачуватися покупкою, чи в порівнянні з моїм теперешнім нічого не зміниться.
Соррі за такі питання, але я не спеціаліст, а "шиза" даве :)
разница навряд будет заметна, хоть киннетик это и "российские" роутеры но я бы уже досиживал на нем до какого то нового стандартна вайфай. Если у тебя оптика еще и заведена в кинетик это надо еще терминал gpon пристраивать - вообшем больше головняка
FirstTDM
Member

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 10:10Маю Keenetic Giga KN-1010
Это старая модель 2018 года - уже можно менять на что-то современное
edshtym: 05.06.2026 10:10Так ось. Чи реально дадуть ігрові роутери якийсь буст при заміні мого Кінетика?
Да. Дадут буст. Насколько значительный - зависит от конкретных условий...
edshtym: 05.06.2026 10:10придбати саме ІГРОВИЙ РОУТЕР, який можливо знизить пінг
Можно попробовать - про цену говорить не будем, но явно дешевле чем "якісь роутери за 1К баксів":

* ASUS STRIX GS-BE18000 - ключевая фишка Wi-Fi 7 — MLO (Multi-Link Operation) т.е. одновременно по двум диапазонам (5 ГГц + 6 ГГц)
edshtym
Junior

Повідомлення

Оптика в ONU заведена. А звідти вже у Кінетик кабелем.

Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
ключевая фишка Wi-Fi 7
Віфі мене влаштовує повністю. Та й граю лише через кабель.
bes
Member

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 10:31 ключевая фишка Wi-Fi 7
ну если тебе надо конкретно wifi7 то надо смотреть еще какой именно wifi7 из них - потому что в некоторых заявлена агрегация частот для сертификаций а по факту 6 гигагерц нету
edshtym
Junior

Повідомлення

Та як би навпаки - wifi5 з головою хватає. Все рівно через кабель граю. Треба зниження пінгу :) :) :)
Grava
Member

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 10:54Треба зниження пінгу
Перевірити пінг, потім кабель без роутера у пк та перевірити ще раз. Потім думати чи потрібно воно тобі.
edshtym
Junior

Повідомлення

Вибачаюсь, пишу з планшету. не знаю, як надати відповідь з посиланням на коментатора.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Grava: 05.06.2026 10:56
edshtym: 05.06.2026 10:54Треба зниження пінгу
Перевірити пінг, потім кабель без роутера у пк та перевірити ще раз. Потім думати чи потрібно воно тобі.
Якась хитра хрінь з провайбером. Коли ноут кабелем до роутера підключений, то баче інтернет. Коли напряму кабель втикаєш у ОНУшку, то не баче(((
bes
Member

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 10:54 Та як би навпаки - wifi5 з головою хватає. Все рівно через кабель граю. Треба зниження пінгу :) :) :)
так это ничего не даст, у тебя тем более в кинетике можно настроить приоритет трафика и будет тот же игровой порт что в "игровых" роутерах
спойлер
https://support.keenetic.ua/racer/kn-40 ... vices.html
Відповісти