Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
edshtym
Junior

Повідомлення

bes: 05.06.2026 11:01
edshtym: 05.06.2026 10:54 Та як би навпаки - wifi5 з головою хватає. Все рівно через кабель граю. Треба зниження пінгу :) :) :)
так это ничего не даст, у тебя тем более в кинетике можно настроить приоритет трафика и будет тот же игровой порт что в "игровых" роутерах
спойлер
https://support.keenetic.ua/racer/kn-40 ... vices.html
Дякую, земляк!

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
На "плойку" встановив "найвищий приорітет".
Avenger80
Member

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 10:10оброго! Дайте, будь ласка, пораду. Маю Keenetic Giga KN-1010. 1Гбіт оптику. Але останнім часом "пробила шиза" придбати саме ІГРОВИЙ РОУТЕР, який можливо знизить пінг (розумію, що це маловірно)) авжеж))). Шукати сервера із найнижчим пінгом, підвищення стабільності з'єднання (хоча і зараз вроді норм).
Так ось. Чи реально дадуть ігрові роутери якийсь буст при заміні мого Кінетика? Маю пс5 кабелем з' єднану з мережею.
Я розумію, що якісь роутери за 1К баксів можливо щось покращать, але саме теоретично - чи треба заморачуватися покупкою, чи в порівнянні з моїм теперешнім нічого не зміниться.
Соррі за такі питання, але я не спеціаліст, а "шиза" даве :)
У меня с таким роутером даже VR шлем нормально по wifi работает.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 10:59Коли ноут кабелем до роутера підключений, то баче інтернет. Коли напряму кабель втикаєш у ОНУшку, то не баче(((
може буди проблема в кабелі , бо нещодавно тут я хотів роутер вже міняти з звичайним інетом (кабель, не оптика) , бо кабель напряму в ноут = інет працює, а к роутеру = не працює.
Але зробив заявку , прийшли від оператора = кабель на даху був "підтертий" і роутеру це не подобалось (теж кінетік, про них багато відгуків що дуже превередливи до кабеля).

Але ви пишете що у вас оптика, і не зрозуміло який у вас кабель і як все підключено.
По пінгу = спробувати напряму в пк і з роутером, і так дивитись що і як, але звичайно пінг залежить більше від оператора і через які маршрути він йде.
tablestikus
Member

Повідомлення

FirstTDM: 05.06.2026 10:25
edshtym: 05.06.2026 10:10Так ось. Чи реально дадуть ігрові роутери якийсь буст при заміні мого Кінетика?
Да. Дадут буст. Насколько значительный - зависит от конкретных условий...
"ігрові" роутери відрізняються від інших тільки написом "ігровий".
FirstTDM
Member

Повідомлення

tablestikus: 05.06.2026 11:09"ігрові" роутери відрізняються від інших тільки написом "ігровий".
Согласен! B-)

В данном случае замена роутера 2018 года на современный "игровой" роутер даст буст по любому...
edshtym
Junior

Повідомлення

Klon: 05.06.2026 11:08
edshtym: 05.06.2026 10:59Коли ноут кабелем до роутера підключений, то баче інтернет. Коли напряму кабель втикаєш у ОНУшку, то не баче(((
може буди проблема в кабелі , бо нещодавно тут я хотів роутер вже міняти з звичайним інетом (кабель, не оптика) , бо кабель напряму в ноут = інет працює, а к роутеру = не працює.
Але зробив заявку , прийшли від оператора = кабель на даху був "підтертий" і роутеру це не подобалось (теж кінетік, про них багато відгуків що дуже превередливи до кабеля).

Але ви пишете що у вас оптика, і не зрозуміло який у вас кабель і як все підключено.
По пінгу = спробувати напряму в пк і з роутером, і так дивитись що і як, але звичайно пінг залежить більше від оператора і через які маршрути він йде.
Кабеля Ethernet Cat8. Файні та дорогі.. Ска...
Один підключений з ОНУ до роутера. Другий з роутера до плойки.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
tablestikus: 05.06.2026 11:09
FirstTDM: 05.06.2026 10:25

Да. Дадут буст. Насколько значительный - зависит от конкретных условий...
"ігрові" роутери відрізняються від інших тільки написом "ігровий".
А чи реально працює в Асусах "підбір серверів по-пінгу"? Чи це маркетингова хрінь?
Avenger80
Member

Повідомлення

FirstTDM: 05.06.2026 11:14В данном случае замена роутера 2018 года на современный "игровой" роутер даст буст по любому...
Смотря на каком тарифе и что делать - туннели, ВПН и всё такое... может и да. Не забываем, гибкость настроек этого роутера 2018г. (железо), а ПО мая 2026г.
edshtym
Junior

Повідомлення

FirstTDM: 05.06.2026 11:14
tablestikus: 05.06.2026 11:09"ігрові" роутери відрізняються від інших тільки написом "ігровий".
Согласен! B-)

В данном случае замена роутера 2018 года на современный "игровой" роутер даст буст по любому...
Провайдер трассіровав на Франкфурт пінг. То від мене до Києва йде 5мс, а після 46мс. Каже усунути це неможливо. не знаю чому...
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 11:19 Провайдер трассіровав на Франкфурт пінг. То від мене до Києва йде 5мс, а після 46мс. Каже усунути це неможливо. не знаю чому...
А що тут може бути незрозумілого? Хоч трохи подумайте.
edshtym
Junior

Повідомлення

Ekz0rcyst: 05.06.2026 11:35
edshtym: 05.06.2026 11:19 Провайдер трассіровав на Франкфурт пінг. То від мене до Києва йде 5мс, а після 46мс. Каже усунути це неможливо. не знаю чому...
А що тут може бути незрозумілого? Хоч трохи подумайте.
Посилаєтесь на теперешню ситуацію у країні? Але чому з Чернігова пінг 25мс, з Кривбасу вже 36. Хоча все йде через Київ? Я не кажу вже про Львів, де 13мс взагалі.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

edshtym
Та до чого тут це? :) :)
Перепрошую, як по вашому ваш провайдер може вплинути на магістрального провайдера, особливо міжнародного? Максимум напише листа але чи це допоможе?... Я вам зараз відверто напишу, - через те що в когось там, не у вас конкретно не оптимальний пінг ніхто не буде ворушити дупою, взагалі ніяк. Причин просто неймовірна кількість. Перша, це зона відповідальності, - у вашого провайдера банально немає впливу на інфраструктуру іншого, особливо закордонного! Друга це гроші, - якщо ви умовно приносите ~500грн. в місяць то це взагалі не гроші аби починати думати...
Востаннє редагувалось 05.06.2026 11:45 користувачем Ekz0rcyst, всього редагувалось 1 раз.
edshtym
Junior

Повідомлення

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Ekz0rcyst: 05.06.2026 11:40 edshtym
Вибачте, але Вашого тонкого намьока я, тоді, незрозумів :-/

Відправлено через 5 хвилин 14 секунд:
Ekz0rcyst: 05.06.2026 11:40 edshtym
Перепрошую, як по вашому ваш провайдер може вплинути на магістрального провайдера, особливо міжнародного? Максимум напише листа але чи це допоможе?... Я вам зараз відверто напишу, - через те що в когось там, не у вас конкретно не оптимальний пінг ніхто не буде ворушити дупою, взагалі ніяк. Причин просто неймовірна кількість. Перша, це зона відповідальності, - у вашого провайдера банально немає впливу на інфраструктуру іншого, особливо закордонного! Друга це гроші, - якщо ви умовно приносите ~500грн. в місяць то це взагалі не гроші аби починати думати...
Тепер зрозумів. Дякую Вам за розгорнуту відновідь
FirstTDM
Member

Повідомлення

Avenger80: 05.06.2026 11:18Смотря на каком тарифе и что делать - туннели, ВПН и всё такое... может и да. Не забываем, гибкость настроек этого роутера 2018г. (железо), а ПО мая 2026г.
Там гигабитный тариф... и если всё по дефолту то новый роутер будет быстрее без вариантов...
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

edshtym
Додам ще, що все одно звертатись до свого провайдера потрібно бо, як не як шанси не "0", - як мінімум проведуть діагностику лінії, вас попросять провести тести і на основі цього вже можна робити висновок де саме зростає пінг та чи можна на це вплинути...
Якщо це в зоні відповідальності магістрала у вашого локального провайдера то шанси є і не маленькі головне аби сапорт вашого провайдера нормально і аргументовано написав листа.
Бо є ваша зона відповідальності, це у вас в будинку, - роутер, ПК ось це все, є зона відповідальності вашого провайдера, - фізика (оптична лінія, рівні сигналів) і конфігурація обладнання, далі вже йдуть магістральні upstream провайдери, і до конкретного ігрового сервера на якому ви граєте (Люксембург, Франкфурт, Стокгольм) є чимало місць де можуть виникнути проблеми, - зробіть трасування і побачите хоча б приблизно скільки вузлів проходить пакет даних від вашого ПК до ігрового сервера. В нашому регіоні пінг доволі різко зростає на стику в Варшаві.

Відправлено через 53 секунди:
FirstTDM
Якщо поточний роутер є вузьким місцем то так, в іншому випадку різниці не буде.
Васильович
Member

Повідомлення

І ще - ціною ;)
Avenger80
Member

Повідомлення

FirstTDM: 05.06.2026 12:02Там гигабитный тариф... и если всё по дефолту то новый роутер будет быстрее без вариантов...
Тогда да, без вопросов. Главное чтоб гибкость настроек была хорошей, а не просто, образно говоря, вкл/выкл wifi. :)
bes
Member

Повідомлення

FirstTDM: 05.06.2026 12:02
Avenger80: 05.06.2026 11:18Смотря на каком тарифе и что делать - туннели, ВПН и всё такое... может и да. Не забываем, гибкость настроек этого роутера 2018г. (железо), а ПО мая 2026г.
Там гигабитный тариф... и если всё по дефолту то новый роутер будет быстрее без вариантов...
как ты к этому пришел? kn 1010 не может прокачать гиг ?

Отправлено спустя 8 минут 26 секунд:
Avenger80: 05.06.2026 12:09
FirstTDM: 05.06.2026 12:02Там гигабитный тариф... и если всё по дефолту то новый роутер будет быстрее без вариантов...
Тогда да, без вопросов. Главное чтоб гибкость настроек была хорошей, а не просто, образно говоря, вкл/выкл wifi. :)
а чего без вопросов? потому что он написал "без вариантов"?

Отправлено спустя 48 секунд:
довольно странный технический форум и ветки обсуждения - где люди умничают при помощи чата гпт без каких либо аргументов
Avenger80
Member

Повідомлення

bes: 05.06.2026 12:46как ты к этому пришел? kn 1010 не может прокачать гиг ?
Я имел ввиду wifi - там будет максимум - 650-700Мбит/с, дальше, если по проводу и это касается всяких впновских штук, то да, 7621 - не прям таки силён по скорости в этом всём.
tablestikus
Member

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 11:16
Klon: 05.06.2026 11:08

Кабеля Ethernet Cat8. Файні та дорогі.. Ска...
Один підключений з ОНУ до роутера. Другий з роутера до плойки.
Юзати кат8 як патчкорди? дивно чого не кат9.
Foxgl
Member

Повідомлення

edshtym: 05.06.2026 10:59 Вибачаюсь, пишу з планшету. не знаю, як надати відповідь з посиланням на коментатора.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Grava: 05.06.2026 10:56
Перевірити пінг, потім кабель без роутера у пк та перевірити ще раз. Потім думати чи потрібно воно тобі.
Якась хитра хрінь з провайбером. Коли ноут кабелем до роутера підключений, то баче інтернет. Коли напряму кабель втикаєш у ОНУшку, то не баче(((
Бо прив'язка йде по маку, або підстав в сітьову мак роутера, або звернися до підтримки провайдера
Відповісти