Оголошено дату виходу доповнення Cost of Hope для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

AlexWest: 27.07.2026 19:37
byaka: 27.07.2026 18:56
Так, на якомусь пентiумi 4 з одним ядром А-life працював ,а 16 ядер вже не зможе витягти А-life i це коли майже в кожному процесорi/вiдеокартi є блоки обробки шi :laugh:
Сталкер 2 і 1 абсолютно різні речі, на абсолютно різних движках. Розробники вам вже прямим текстом казали, що оптимізувати А-лайф у цій грі надзвичайно важко, тому його й порізали. Там навіть простий бінокль вішає продуктивність. Додайте до бінокля а-лайф, і ваш топовий проц вибухне. Може, якісь генії і змогли б це оптимізувати, але GSC не генії, а звичайні розробники, ще й частково недосвідчені, бо багато новеньких. А ви шукаєте якихось складних причин. Нові версії движка будуть потроху виправляти проблему. Тут уже Epic Games треба дякувати, чи хто там відповідає за UE.
Але менший масштаб локацій, а відповідно й окремих комірок та їх кількість, то все б вийшло.
Але так площа мені дуже подобається - додає відчуття самотності та очікування неприємностей. Але останній патч дійсно поламав алайф, бо до того він покращувався. Навіть моди не дуже виправляють наразі. Хоча я давно не грав може й підправили якимось.
Рак
Member

Повідомлення

Prescott: 27.07.2026 16:50 Действия игры происходят в Украине, надпись на заборе: Closed area :lol:
Меня это тоже убивает, вот вышел новый трейлер, нажимаю посмотртеть и что я вижу ? хало хало итс скиф ? ду ю вон андерстенд ю мафака ?
Захожу в ютуб и пишу сталкер трейлер 2 название этого длс на укр языке и что я вижу ? ничего, потужно же

я не знаю английский и он мне на не нужон, убрали язык, ну так сделайте хоч на мове, или для своих и не надо ? главное джонсонюкам продать у них зарплаты больше и больше шанс что купят а не спиратят, я верно понимаю ?
Afit
Member

Повідомлення

byaka: 27.07.2026 18:56
Так, на якомусь пентiумi 4 з одним ядром А-life працював ,а 16 ядер вже не зможе витягти А-life i це коли майже в кожному процесорi/вiдеокартi є блоки обробки шi :laugh:
Сталкер 2 і 1 абсолютно різні речі, на абсолютно різних движках. Розробники вам вже прямим текстом казали, що оптимізувати А-лайф у цій грі надзвичайно важко, тому його й порізали. Там навіть простий бінокль вішає продуктивність. Додайте до бінокля а-лайф, і ваш топовий проц вибухне. Може, якісь генії і змогли б це оптимізувати, але GSC не генії, а звичайні розробники, ще й частково недосвідчені, бо багато новеньких. А ви шукаєте якихось складних причин. Нові версії движка будуть потроху виправляти проблему. Тут уже Epic Games треба дякувати, чи хто там відповідає за UE.
Ну так може треба було робити на іншому двіжку, або розвивати X-ray. Є розробники з попередньої частини які б могли його розвивати. Мені здається що маштабувати те що є легше ніж писати з нуля. Принаїмні є прототип, який би давав ідеї. Все ж таки продуктивність за 20 років скаконула до космічних маштабів, щоб маштабувати те що є
Востаннє редагувалось 27.07.2026 20:41 користувачем Afit, всього редагувалось 1 раз.
AlexWest
Member

Повідомлення

Afit: 27.07.2026 20:39
Ну так може треба було робити на іншому двіжку, або розвивати X-ray. Є розробники з попередньої частини які б могли його розвивати
Я теж так вважаю. Але в GSC своє бачення.
S0N1C
Member

Повідомлення

шось в оновленні 2.0 все якесь дуже зелене та соковите, прям форбіден вест якийсь :shuffle:

https://www.reddit.com/r/stalker/commen ... e_trailer/

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
спойлер
Зображення
tornadox
Member

Повідомлення

byaka: 27.07.2026 17:57 А-life мертвий, без а-life це не сталкер,а звичайний одноразовий шутер.
Ну кому треба A-Life можуть встановити GAMMA

Там не обов'язково проходити сюжет, можна просто досліджувати зону.
Wanek Petrowsky
Junior

Повідомлення

Рак: 27.07.2026 20:28 я не знаю английский и он мне на не нужон, убрали язык, ну так сделайте хоч на мове, или для своих и не надо ? главное джонсонюкам продать у них зарплаты больше и больше шанс что купят а не спиратят, я верно понимаю ?
Так, ти все правильно розумієш. Тільки чому тут дивуватися?
S0N1C
Member

Повідомлення

Рак: 27.07.2026 20:28
Prescott: 27.07.2026 16:50 Действия игры происходят в Украине, надпись на заборе: Closed area :lol:
Меня это тоже убивает, вот вышел новый трейлер, нажимаю посмотртеть и что я вижу ? хало хало итс скиф ? ду ю вон андерстенд ю мафака ?
Захожу в ютуб и пишу сталкер трейлер 2 название этого длс на укр языке и что я вижу ? ничего, потужно же

я не знаю английский и он мне на не нужон, убрали язык, ну так сделайте хоч на мове, или для своих и не надо ? главное джонсонюкам продать у них зарплаты больше и больше шанс что купят а не спиратят, я верно понимаю ?
в трейлері є українська аудіо доріжка
Зображення
MqM
Member

Повідомлення

О це тебе попаяло і без випалювача мізків

Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
BoKl: 27.07.2026 18:11
byaka: 27.07.2026 17:57
А-life мертвий, без а-life це не сталкер,а звичайний одноразовий шутер.
Поясніть мені, який сенс від a-life якщо нема війни угруповань, для чого він? Що в грі робити крім виконання квестів та пошуку схронів? У мене пішло 346 годин на всі кінцівки та досягнення в грі, як це зробив, то гру видалив і зараз чекаю на DLC.
А-лайф ще стосується монстрів та подорожів персонажів (тобто всякі несподівані сутички)

Отправлено спустя 4 минуты 57 секунд:
Рак: 27.07.2026 20:28

До чого тут знання англійської? Невже і латиниці не знаєш? Важко написати латинськими буквами Сталкер?
Мовчу, що в ігровій сфері це вже давно ігри саме латинськими написами писати. Мовчу, що сама назва Сталкер на оригінальних дисках так і писалася

Отправлено спустя 1 минуту 46 секунд:
Ну так може треба було робити на іншому двіжку, або розвивати X-ray. Є розробники з попередньої частини які б могли його розвивати. Мені здається що маштабувати те що є легше ніж писати з нуля. Принаїмні є прототип, який би давав ідеї. Все ж таки продуктивність за 20 років скаконула до космічних маштабів, щоб маштабувати те що є
Немає тих розробників, їх всіх розігнали ще в 2011 році:) А ті, що розвивали рушій пішли в 4а games :)
Ви зовсім не в темі, і пішли вони тоді зі скандалом, ще й судилися між собою за рушій і певний прихвачений контент зі Сталкер

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
AlexWest: 27.07.2026 20:41

Ну так може треба було робити на іншому двіжку, або розвивати X-ray. Є розробники з попередньої частини які б могли його розвивати
Я теж так вважаю. Але в GSC своє бачення.
У них не було можливостей, вже буда спроба зробити Ікс-рей 2.0 в 2010-2011 роках. Навіть зливали сорси того рушія, і згідно чуткам там повний хаос в коді був
Afit
Member

Повідомлення

MqM: 28.07.2026 00:39
Afit: 27.07.2026 20:39 Ну так може треба було робити на іншому двіжку, або розвивати X-ray. Є розробники з попередньої частини які б могли його розвивати. Мені здається що маштабувати те що є легше ніж писати з нуля. Принаїмні є прототип, який би давав ідеї. Все ж таки продуктивність за 20 років скаконула до космічних маштабів, щоб маштабувати те що є
Немає тих розробників, їх всіх розігнали ще в 2011 році:) А ті, що розвивали рушій пішли в 4а games :)
Ви зовсім не в темі, і пішли вони тоді зі скандалом, ще й судилися між собою за рушій і певний прихвачений контент зі Сталкер

Може це Ви не зовсім в темі :baby: Бо є Дмитро Ясенєв і він приєднався до команди S.T.A.L.K.E.R 2 (але вже десь в 2020 і очевидно він не приймав рішення). Саме він є головним програмістом системи штучного інтелекту A-Life. Дуже толковий дядько який любить свою справу. Також саме він був ініціатором перезібрати системи рендеренгу в Survarium і добились вони абсолютної багатопотоковості двіжка. Я до сих пір не у всих іграх бачу щоб настільки рівномірно всі потоки були навантажені, що особливо важливо тоді було для дохлих ноутів і FX. Якби були такі люди в команді відразу й задача стояла вдосконалити двіжок гри, а не по бистрому на популярному двіглу, щоб з аутсорсом не було проблем (можна багато кому розтикати завдань), от тоді було би діло. :up:
MqM
Member

Повідомлення

Afit: 28.07.2026 02:01
MqM: 28.07.2026 00:39

Може це Ви не зовсім в темі :baby: Бо є Дмитро Ясенєв і він приєднався до команди S.T.A.L.K.E.R 2 (але вже десь в 2020 і очевидно він не приймав рішення). Саме він є головним програмістом системи штучного інтелекту A-Life. Дуже толковий дядько який любить свою справу. Також саме він був ініціатором перезібрати системи рендеренгу в Survarium і добились вони абсолютної багатопотоковості двіжка. Я до сих пір не у всих іграх бачу щоб настільки рівномірно всі потоки були навантажені, що особливо важливо тоді було для дохлих ноутів і FX. Якби були такі люди в команді відразу й задача стояла вдосконалити двіжок гри, а не по бистрому на популярному двіглу, щоб з аутсорсом не було проблем (можна багато кому розтикати завдань), от тоді було би діло. :up:
А-лайф це не рушій, а надбудова системи поведінки ші нпс на рушію. До чого тут рушій ви поясните? :shuffle:
Погугліть ле опинився X-ray 2.0 що розроблявся. Я якраз в темі, людина, що пише ші системи не означає, що здатна написати рушій - це завдання важче:)
В Сурваріумі останні соки з того рушія витягували, це не повна нова версія:)
“Vostok Engine», использует технологию отложенного освещения и затенения (англ. Deferred shading), которая позволяет достичь высокой достоверности в рендеринге освещения при высокой геометрической сложности сцены. Поддерживается рендеринг в высоком динамическом диапазоне с плавающей запятой.
Поддерживается высокая детализация (до 4 000 000 полигонов в кадре), и качественно отображаются как закрытые, так и открытые пространства, площадь открытых пространств может достигать 2 кв. км”
Навіть ліміти підтверджують спадковість :D
Ну 2 км це сильно звісно в 2014 році :D
А гра ще пізніше вийшла :lol:
Це такий Сталкер 2 ви хотіли ви отримати?
Vladys77
Member

Повідомлення

Не факт що я за місяць KCD2 доб"ю :D
Sailor Popeye
Member

Повідомлення

Добавили би вже квадроцикл чи щось таке. А то найбільше бісить в грі ці локації, на яких просто треба йти і слухати задишку Скіфа. Щось трохи подосліджувати, зібрати луту і вже все, треба йти розвантажуватись до торговця.
Ararat
Member

Повідомлення

Швидко свідки алайфа підїхали. Того самого з першого сталкера який створює неймовірні ситуації яких ніхто ніколи не бачив. :lol:
Striker
Member

Повідомлення

Vladys77: 28.07.2026 04:43Не факт що я за місяць KCD2 доб"ю
Я вже рівно 3 місяці проходжу неспішно, пройшов повністю всі квести на карті і першу частину одного DLC. Далі йду по сюжету. Як раз ще місяць думаю активніше грати, а там і Stalker з новим DLC. :rolleyes:
hohlid19
Member

Повідомлення

Panasi
После финала зона меняется, из-за чего послефинального геймплея нету. До точки невозврата длс будет работать
AlexWest
Member

Повідомлення

Sailor Popeye: 28.07.2026 07:36 Добавили би вже квадроцикл чи щось таке. А то найбільше бісить в грі ці локації, на яких просто треба йти і слухати задишку Скіфа. Щось трохи подосліджувати, зібрати луту і вже все, треба йти розвантажуватись до торговця.
Та не підходить там транспорт під геймплейну концепцію. Їздиш, тупо давиш собак і плотей. Возиш тонами зброю та товар. Навіть якби додали анімацію, що кровосос чи бюрер тебе консервують прямо в тій машині.
В Поклику Прип'яті вже все придумали: бродячі провідники і фасттревел до будь-якої (зачищеної) локації, чи більше хабів, бодай маленьких. А ще витривалість зробити нормальною, а не як в старого астматика. І гра стала би приємнішою в два рази.
Геральт
Member

Повідомлення

Рак: 27.07.2026 20:28 я не знаю английский и он мне на не нужон, убрали язык, ну так сделайте хоч на мове, или для своих и не надо ? главное джонсонюкам продать у них зарплаты больше и больше шанс что купят а не спиратят, я верно понимаю ?
Спочатку вихваляюсь, що не знаю англ. (в 2026-то :facepalm: ), потім нию, що не розумію напис в грі на англ. :insane:
Що там за страшні проблеми з мовою?
спойлер
Зображення
TheDmytrius
Member

Повідомлення

byaka: 27.07.2026 18:23 В грi великi вiдстанi якi абсоютно нiчим незаповненi це повна нудьга.А-life в першому сталкерi створював унiкальнi ситуації та подiї i це не просто спавн противникiв за спиною.
Якщо під першим сталкером ви маєте на увазі Тінь Чорнобиля, то там A-Life був майже не помітним.
Прояв A-Life є хіба що в НПС, які мають точку Б. В зоні A-Life вони поступово телепортуються в напрямку тієї точки. На шляху немає жодної симуляції. НПС не міг ніде загинути.

Рандомні спавни мандруючих одиначок при просуванні по сюжету (наприклад, на Янтарі після відключення псі-пристрою) та костри на зачищених територіях - це не A-Life.
З циклічних подій, як не дивно, коли на локацію заходить гравець, пригадую наступне:
[*]Бандити штурмують депо Свалки.
[*]Бандити штурмують АТП на Кордоні.
[*]Наймити штурмують північний блокпост в Барі.
Це теж не A-Life.
Afit
Member

Повідомлення

MqM: 28.07.2026 04:25
Afit: 28.07.2026 02:01

А-лайф це не рушій, а надбудова системи поведінки ші нпс на рушію. До чого тут рушій ви поясните? :shuffle:
Погугліть ле опинився X-ray 2.0 що розроблявся. Я якраз в темі, людина, що пише ші системи не означає, що здатна написати рушій - це завдання важче:)
В Сурваріумі останні соки з того рушія витягували, це не повна нова версія:)
“Vostok Engine», использует технологию отложенного освещения и затенения (англ. Deferred shading), которая позволяет достичь высокой достоверности в рендеринге освещения при высокой геометрической сложности сцены. Поддерживается рендеринг в высоком динамическом диапазоне с плавающей запятой.
Поддерживается высокая детализация (до 4 000 000 полигонов в кадре), и качественно отображаются как закрытые, так и открытые пространства, площадь открытых пространств может достигать 2 кв. км”
Навіть ліміти підтверджують спадковість :D
Ну 2 км це сильно звісно в 2014 році :D
А гра ще пізніше вийшла :lol:
Це такий Сталкер 2 ви хотіли ви отримати?
1) Де я писав що треба рушій як в Survarium? Сам придумав і сам сміється. Я привів приклад його робіт. Тим паче порівнювати бюджет цих 2 ігор я думаю немає сенсу, а це напряму залежить на її можливостях.
2) Рушій в S.T.A.L.K.E.R 2 є, а A-Life немає. То можливо з самого початку вибір не мав би базуватись на ньому? Одна із фішок S.T.A.L.K.E.R це якраз A-Life і без нього це неприпустимий відкат, бо як може гра поступатись проекту 20р давності? :dontknow:
Відповісти