- спойлер
- От гандони.
І таки ж зробили, що на всіх Blue-Ray приводах для ПК заблокували можливість відтворювати фільми у 4К, тобто сучасної якості. Навіть оновленнями прошивки після того, як така можливість раніше була. Так, цьому є причина з боку правовласників кінофільмів, що через комп'ютер легко зробити піратську копію й ніяка система захисту для вмілого користувача не врятує. Але все одно це не рятує від піратського поширення фільмів через інтернет і вони з'являться для вільного скачування через торенти протягом доби після надходження будь-якого Blue-Ray диска з фільмом у продаж. На відміну наприклад від технології захисту ігор Denuvo, яка дійсно дієво заважає розповсюдженню піратських копій через інтернет принаймні з повноцінним функціоналом та без складних танців з бубном для кінцевого споживача.
Водночас у часи DVD у мене не було ніяких інших пристроїв з дисководами DVD, окрім ПК, і я активно споживав відео на DVD-дисках, зокрема і ліцензійні з захистом (і копіював їх теж звісно
). А от жодного Blue-Ray диска з фільмом я ніколи в руках не тримав, ні ліцензійного, ні піратського. Хоча якби мав відповідний дисковод для компа, то могло б скластися й інакше.
Новости
Последние статьи и обзоры
Пристрої з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2 з’являться на ринку наступного року
-
Kassatka
Member
Аціо