Пристрої з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2 з’являться на ринку наступного року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kassatka
Member

Повідомлення

Аціо
спойлер
От гандони. :mad: І таки ж зробили, що на всіх Blue-Ray приводах для ПК заблокували можливість відтворювати фільми у 4К, тобто сучасної якості. Навіть оновленнями прошивки після того, як така можливість раніше була. Так, цьому є причина з боку правовласників кінофільмів, що через комп'ютер легко зробити піратську копію й ніяка система захисту для вмілого користувача не врятує. Але все одно це не рятує від піратського поширення фільмів через інтернет і вони з'являться для вільного скачування через торенти протягом доби після надходження будь-якого Blue-Ray диска з фільмом у продаж. На відміну наприклад від технології захисту ігор Denuvo, яка дійсно дієво заважає розповсюдженню піратських копій через інтернет принаймні з повноцінним функціоналом та без складних танців з бубном для кінцевого споживача.
Водночас у часи DVD у мене не було ніяких інших пристроїв з дисководами DVD, окрім ПК, і я активно споживав відео на DVD-дисках, зокрема і ліцензійні з захистом (і копіював їх теж звісно :D ). А от жодного Blue-Ray диска з фільмом я ніколи в руках не тримав, ні ліцензійного, ні піратського. Хоча якби мав відповідний дисковод для компа, то могло б скластися й інакше.
kairo
Member

Повідомлення

Hagen: 18.06.2026 19:47
Барбарис: 18.06.2026 19:19 Кому той хдмі вперся? Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
Є такі дивні люди (як наприклад я) хто працює на пк використовуючи монітор а для ігор використовує підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 2гого монітора виступає). Такий собі типу консольний геймінг тільки з продуктивністю і якістю картинки від пк. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 120 кадрами, чого впринципі вистачає, але можна б і більше.
В мене аналогічний сетап.
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Сейчас бы выпускать новый стандарт HDMI когда многие производители все еще выпускают барахло с HDMI 2.0 и DP 1.4 вместо актуальных HDMI 2.1 и DP 2.1 чисто потому, что старые версии на 1 цент дешевле :lol:
walkman3000
Member

Повідомлення

Kassatka: 19.06.2026 09:49І таки ж зробили, що на всіх Blue-Ray приводах для ПК заблокували можливість відтворювати фільми у 4К, тобто сучасної якості. Навіть оновленнями прошивки після того, як така можливість раніше була
драйви з LibreDrive прошивкою вже не працюють?
Відповісти