Пристрої з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2 з’являться на ринку наступного року

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Пристрої з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2 з’являться на ринку наступного року

О, 16к буде підтримувати.
Де там Касатка, його 8к вже застарілі тре оновлюватись :gigi:
yariksom
Member

Повідомлення

Цікаво чи відеокарти зможуть надати сигнал такого об'єму, хто в курсі?
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

О, нарешті будуть 2000 грц моніки, а то 1000 брати вже не комільфо :)
Барбарис
Member

Повідомлення

Кому той хдмі вперся? Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
Hagen
Junior

Повідомлення

Барбарис: 18.06.2026 19:19 Кому той хдмі вперся? Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
Є такі дивні люди (як наприклад я) хто працює на пк використовуючи монітор а для ігор використовує підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 2гого монітора виступає). Такий собі типу консольний геймінг тільки з продуктивністю і якістю картинки від пк. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 120 кадрами, чого впринципі вистачає, але можна б і більше.
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Потрошку наздоганяють RED Epic 617 (2009) року, у якої 28K :gigi:
спойлер
Зображення
Іще отака прикольна у них є 😍
спойлер
Зображення
MSiAventador
Member

Повідомлення

Барбарис: 18.06.2026 19:19 Кому той хдмі вперся? Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
:facepalm: :facepalm:
Kassatka
Member

Повідомлення

Sanьka: 18.06.2026 17:48 Пристрої з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2 з’являться на ринку наступного року
О, 16к буде підтримувати.
Де там Касатка, його 8к вже застарілі тре оновлюватись :gigi:
І що, з'являться 8K/16К-дисплеї придатної для використання в ролі монітору діагоналі? Це будуть перебушно 4К монітори та телевізори з частотою понад 120 Гц, а також оте кібердр0черське лайно в Full HD на TN, яке
aaleksandrenko: 18.06.2026 18:03 О, нарешті будуть 2000 грц моніки, а то 1000 брати вже не комільфо :)
LG та TCL припинили випуск 8K-телевізорів, Sony теж припинила, хоча в неї ніколи й не було чогось меншого за 75 дюймів та дешевшого за півквартири. Щодо Samsung, то він останній 55-дюймовий 8K випустив у 2023 році, а щодо 65-дюймів, то висказався, що йому невигідно малим тиражем випускати щось, що не користується попитом, а 8K-телевізор може бути тільки дуже дорогим і великим. У 2026 році Гнусмас випустив єдину преміальну модель QN990H, яка доступна лише в діагоналях 85 та 98 дюймів. Якщо припустити, що у людини є гроші на таке, то все одно 85 дюймів ніяк не підходить для класичного використання в ролі монітору з клавомишею з крісла.
Якщо єдиний виробник на сьогодні 8K-телевізорів Samsung і випустить 8K-телевізор з підтримкою нового стандарту HDMI 2.2, та з частотою 8K@120 Гц без компресії чи понад 120 Гц з компресією, то все одно не варто очікувати 65 дюймів, чи тим більше 55 дюймів. І дуже імовірно, що через пару років Самсунг повністю здасться і припинить випуск 8К-телевізорів навіть у 85/98-дюймових діагоналях, на чому ера 8К-телевізорів принаймні у 20-их роках цього сторіччя й мабуть у 30-их повністю припиниться.
Тож якщо є гроші, найрозумнішим виходом є поки ще не зникло з продажу купити кілька штук однакових екземплярів Samsung 65QN900D 2024 року, щоб вистачило на все життя й можна було заміняти, ремонтувати, обмінюватися деталями. Аналогічний Samsung 65QN990F 2025 року теж можна, але там підтримку кодеків VC-1, WMV, WMA вирізали.
Таким чином прогрес все одно зупинився і навіть повернув назад у багатьох аспектах, тому моя моделька 8К-телевізора так і залишатиметься найтоповішою й найкращою, принаймні у 65-діагоналі й з підтримкою кодеку WMV для перегляду колекції мого найулюбленішого прону в цьому форматі.

Коли вийде будь-який монітор чи телевізор 8K (чи більше) у діагоналі 43-65 дюймів з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2, то свистнете. Я на найближчі 10 років не сподіваюся. Якщо, я в цьому виявлюся не правий, то лише тоді визнаю подальший розвиток прогресу у галузі дисплеїв. А поки прогрес повністю зупинено на офіційному рівні з моменту виставки CES 2026.
Барбарис: 18.06.2026 19:19Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
За понад 11 років активного досвіду використання HDMI-кабелів ще жодного разу не стикався з випадком, шоб цей кабель вискочив з роз'єму/посунувся/відійшов, там завжди дуже тісний і цупкий контакт. А от коли купив собі кабель DP-DVI і втикнув у відяху, то здуру рік не знав як його вийняти, так міцно він там сидів, потім якимось чудом вийняв, коли потрібно було відяху дістати чи комп транспортувати, а потім до мене нарешті дійшло, що його не випускає вийняти через оті фіксатори :laugh: , де потрібно натиснути на виступ, щоб вони сховалися. У мене були трабли, що я втикав певну флешку в певний роз'єм і вона там застрягало, що потрібно було багато возитися й прикладати силу, щоб її вийняти, думав, що і тут подібний випадок, а про фіксатори не здогадувався. :dontknow: :lamer:
Hagen: 18.06.2026 19:47 Є такі дивні люди (як наприклад я) хто працює на пк використовуючи монітор а для ігор використовує підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 2гого монітора виступає). Такий собі типу консольний геймінг тільки з продуктивністю і якістю картинки від пк. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 120 кадрами, чого впринципі вистачає, але можна б і більше.
Є такі ще дивніші люди (як наприклад я), хто і працює на пк, і грає в ігри, і переглядає фото високої розподільчої здатності, використовуючи підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 1-го і єдиного монітора виступає). Такий собі типу десктопний геймінг тільки розміром екрану і якістю картинки від ТВ. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 60 кадрами у 8K, чого в принципі вистачає, але можна б і більше.

Ну а маючи на це гроші купувати собі в ролі домашнього монітора щось з діагоналлю менше 43 дюйми - це треба себе надзвичайно не любити й не поважати. (А під мій особистий смак, то і 43 дюйми мало, а треба, щоб не менше 46 дюймів було.) Для найефективнішого та найефектнішого використання дисплея його площа повинна покривати все поле огляду очей, в моєму випадку на найкомфортнішій для мене відстані це 47 дюймів з пропорціями 16:9 (ну чи 16:10 теж цілком підійшло б, але в жодному разі не 21:9). Ну і власне монітори 16:9 у 43+ діагоналі, це просто недотелевізори з матрицями від телевізорів, яким не ставлять тюнер і електроніку Смарт-ТВ, натомість додають Display Port та функцію поділу екрану на зони та виведення в них сигналу з кількох джерел водночас. Роки 3 назад вони принаймні у варіанті 43" 4K@60 Гц для роботи були широко доступні в продажу, також виходили окремі геймерські моделі з 120 Гц. Зараз вони всі зазнали комерційної невдачі й зникли з продажу, геймерські зокрема через те, що не витримали конкуренції з доступними по ціні 48-50 дюймовими OLED-телевізорами.
Ну і навіщо купувати монітор без функцій Смарт-ТВ, якщо грошей на цьому по факту не зекономиш, коли є аналогічної діагоналі ТВ на будь-який смак, часто ще й з кращими характеристиками, які ще й додають можливість використовувати пристрій як універсальний 2 в 1 - як монітор з крісла з клавомишею та як власне смарт-ТВ з дивану з пультом/геймпадом.
Ну а якщо я хочу щось понад 4К у нормальній діагоналі 43+, то тут моніторів узагалі ніяких ніколи в продаж не виходило, окрім 8К-телевізорів 55-65 діагоналі тут взагалі нічого ніколи не було в магазинах.

Відправлено через 24 хвилини 42 секунди:
(А власне яка різниця, яким інтерфейсом через який кабель під'єднано дисплей до комп'ютера. Головне, щоб досягалася потрібна роздільна здатність і частота кадрів, щоб було стабільне з'єднання без глюків, щоб якість зображення не псувалася при передачі. Ну і відсутність розриву кадрів у іграх/динамічне підлаштування частоти оновлення кадрів під FPS, що здатен видавати комп у грі а також затримка вводу/швидкість реакції теж може мати доробальне значення для багатьох геймерів. Колись Display Port по певним параметрам з перелічених мав перебуху над HDMI, але з виходом HDMI версії 2.1 уже обидва інтерфейси достатньо технологічні.)
Гедоніст
Member

Повідомлення

Цікаво, чи є тут хтось з 8к монітором.

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Kassatka: 19.06.2026 00:22й з підтримкою кодеку WMV для перегляду колекції мого найулюбленішого прону в цьому форматі.
Розглядати вареники у 8к і паралельно наярювати гусака - це потужно. Снімаю шляпу.

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Kassatka: 19.06.2026 00:22Ну а маючи на це гроші купувати собі в ролі домашнього монітора щось з діагоналлю менше 43 дюйми - це треба себе надзвичайно не любити й не поважати.
Це треба бути несповна розуму якраз шоб купувати собі бандуру на 65" в якості монітору.
Kassatka
Member

Повідомлення

Гедоніст: 19.06.2026 00:49 Цікаво, чи є тут хтось з 8к монітором.
З 65-дюймовим 8K-телевізором тут є принаймні nazar-pc, окрім мене. І він теж використовує його в ролі дисплея до ПК.
1x Samsung QE65QN990F (65'', 8k@120Hz)
(Фіга собі, виявляється 8K-топ 2025 року вміє у 8K@120 Гц :eek: , у той час, як мій топ 2024 року лише у 8K@100 Гц. Це прогрес. Ну та пофіг, зате мій ще не розучився у WMV-кодек, що для мене куди важливіше, а 120 FPS все одно навряд моє залізо в осяжній перспективі дасть і я не бачу сенсу в більшій частоті кадрів, аніж 100. Якщо в 50" 4K достатньо 30-40 FPS у Forza Horizon, то на 65" 8K в ідеалі достатньо 80-100 FPS.)
Що ж до власне МОНІТОРІВ (32 дюйми Apple/Dell за супероверпрайс), то щось дуже сумніваюся. Дуже рідкісна це штуковина. Якщо в Україні хтось і знайдеться, то на цьому форумі навряд чи він буде писати.
Гедоніст: 19.06.2026 00:49
Kassatka: 19.06.2026 00:22й з підтримкою кодеку WMV для перегляду колекції мого найулюбленішого прону в цьому форматі.
Розглядати вареники у 8к і паралельно наярювати гусака - це потужно. Снімаю шляпу.
Щодо колекції 18+ відео у пережатому SD-форматі у WMV-кодеку, то тут моя попередня Сонька 4K 50" була значно кращою. Усі оглядачі визнають, що Сонька набагато краще за Самсунг апскейлить/покращує/відновлює відео SD/низької якості. Та й на 65 дюймах огріхи такого маленького в оригіналі кадру значно доробальніше кидаються в очі.
Зате колекція 18+ фото у високій роздільній здатності типу 4000x6000 пікселів на 8K-екрані виглядатиме більш чітко і деталізовано.
(А вареники розглядати я намагаюся уникати, у мене дещо інші смаки. :shuffle: )
Гедоніст: 19.06.2026 00:49
Kassatka: 19.06.2026 00:22Ну а маючи на це гроші купувати собі в ролі домашнього монітора щось з діагоналлю менше 43 дюйми - це треба себе надзвичайно не любити й не поважати.
Це треба бути несповна розуму якраз шоб купувати собі бандуру на 65" в якості монітору.
Ну так, трохи незручно. Але це все одно значно краще за класичні малесенькі 27-дюймові та 32-дюймові моніторчики. Що робити, якщо 50-дюймових 8K зроду не випускали, а 55-дюймові давно припинили випускати й тому вони відстали по технологіям та й значно важче не бракований екземпляр відшукати.
Проте станом на сьогодні ще можна спробувати відшукати собі 55-дюймовий в одиничних екземплярах по всій Європі.
Зате з дивану ця бандура перетворюється на оптимальної діагоналі топовий телевізор і його відповідно не треба докуповувати окремо. Економляться гроші й місце в кімнаті.
Гедоніст
Member

Повідомлення

Kassatka: 19.06.2026 01:22Усі оглядачі визнають, що Сонька набагато краще за Самсунг апскейлить/покращує/відновлює відео SD/низької якості.
Kassatka: 19.06.2026 01:22(А вареники розглядати я намагаюся уникати, у мене дещо інші смаки. )
Групові сеанси перегляду піструнів на Самсунгах та Sony у 8к? :eek: :eek: :eek:
Як сумно я живу.
Kassatka
Member

Повідомлення

Гедоніст: 19.06.2026 01:31 Групові сеанси перегляду піструнів на Самсунгах та Sony? :eek: :eek: :eek:
Як сумно я живу.

Піструни взагалі кандидат на видалення зразу. А от диньки чи філейна частина, вигин, це куди естетичніше, аніж вареники. Я доволі страждаю, від того, що серед торентів фото на П0рнолабі практично неможливо відшукати чисто м'яку ер0тику без окремих більш грубих і непристойних фото.
Аціо
Member

Повідомлення

Гедоніст
В мене ще коли була ера 22-27" 1080р-2к був 43" 4к цілком зручно з відстані близько метра, і дуже зручно працювати, зараз вже пара Самсів прошек 43" відпрацьовує, а граю інколи і на 75" але правда то консоль. Так от якщо завезуть до нас нові 55" з новою технологією мікріків напевно візьму, там може б і розглянув 43-50" але їх такими не роблять там від 55 до 100"+.
Відповісти