Пристрої з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2 з’являться на ринку наступного року

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Пристрої з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2 з’являться на ринку наступного року

О, 16к буде підтримувати.
Де там Касатка, його 8к вже застарілі тре оновлюватись :gigi:
yariksom
Member

Повідомлення

Цікаво чи відеокарти зможуть надати сигнал такого об'єму, хто в курсі?
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

О, нарешті будуть 2000 грц моніки, а то 1000 брати вже не комільфо :)
Барбарис
Member

Повідомлення

Кому той хдмі вперся? Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
Hagen
Junior

Повідомлення

Барбарис: 18.06.2026 19:19 Кому той хдмі вперся? Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
Є такі дивні люди (як наприклад я) хто працює на пк використовуючи монітор а для ігор використовує підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 2гого монітора виступає). Такий собі типу консольний геймінг тільки з продуктивністю і якістю картинки від пк. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 120 кадрами, чого впринципі вистачає, але можна б і більше.
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Потрошку наздоганяють RED Epic 617 (2009) року, у якої 28K :gigi:
спойлер
Зображення
Іще отака прикольна у них є 😍
спойлер
Зображення
MSiAventador
Member

Повідомлення

Барбарис: 18.06.2026 19:19 Кому той хдмі вперся? Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
:facepalm: :facepalm:
Kassatka
Member

Повідомлення

Sanьka: 18.06.2026 17:48 Пристрої з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2 з’являться на ринку наступного року
О, 16к буде підтримувати.
Де там Касатка, його 8к вже застарілі тре оновлюватись :gigi:
І що, з'являться 8K/16К-дисплеї придатної для використання в ролі монітору діагоналі? Це будуть перебушно 4К монітори та телевізори з частотою понад 120 Гц, а також оте кібердр0черське лайно в Full HD на TN, яке
aaleksandrenko: 18.06.2026 18:03 О, нарешті будуть 2000 грц моніки, а то 1000 брати вже не комільфо :)
LG та TCL припинили випуск 8K-телевізорів, Sony теж припинила, хоча в неї ніколи й не було чогось меншого за 75 дюймів та дешевшого за півквартири. Щодо Samsung, то він останній 55-дюймовий 8K випустив у 2023 році, а щодо 65-дюймів, то висказався, що йому невигідно малим тиражем випускати щось, що не користується попитом, а 8K-телевізор може бути тільки дуже дорогим і великим. У 2026 році Гнусмас випустив єдину преміальну модель QN990H, яка доступна лише в діагоналях 85 та 98 дюймів. Якщо припустити, що у людини є гроші на таке, то все одно 85 дюймів ніяк не підходить для класичного використання в ролі монітору з клавомишею з крісла.
Якщо єдиний виробник на сьогодні 8K-телевізорів Samsung і випустить 8K-телевізор з підтримкою нового стандарту HDMI 2.2, та з частотою 8K@120 Гц без компресії чи понад 120 Гц з компресією, то все одно не варто очікувати 65 дюймів, чи тим більше 55 дюймів. І дуже імовірно, що через пару років Самсунг повністю здасться і припинить випуск 8К-телевізорів навіть у 85/98-дюймових діагоналях, на чому ера 8К-телевізорів принаймні у 20-их роках цього сторіччя й мабуть у 30-их повністю припиниться.
Тож якщо є гроші, найрозумнішим виходом є поки ще не зникло з продажу купити кілька штук однакових екземплярів Samsung 65QN900D 2024 року, щоб вистачило на все життя й можна було заміняти, ремонтувати, обмінюватися деталями. Аналогічний Samsung 65QN990F 2025 року теж можна, але там підтримку кодеків VC-1, WMV, WMA вирізали.
Таким чином прогрес все одно зупинився і навіть повернув назад у багатьох аспектах, тому моя моделька 8К-телевізора так і залишатиметься найтоповішою й найкращою, принаймні у 65-діагоналі й з підтримкою кодеку WMV для перегляду колекції мого найулюбленішого прону в цьому форматі.

Коли вийде будь-який монітор чи телевізор 8K (чи більше) у діагоналі 43-65 дюймів з підтримкою інтерфейсу HDMI 2.2, то свистнете. Я на найближчі 10 років не сподіваюся. Якщо, я в цьому виявлюся не правий, то лише тоді визнаю подальший розвиток прогресу у галузі дисплеїв. А поки прогрес повністю зупинено на офіційному рівні з моменту виставки CES 2026.
Барбарис: 18.06.2026 19:19Завжди якісь трабли, дп хоч з фіксацією.
За понад 11 років активного досвіду використання HDMI-кабелів ще жодного разу не стикався з випадком, шоб цей кабель вискочив з роз'єму/посунувся/відійшов, там завжди дуже тісний і цупкий контакт. А от коли купив собі кабель DP-DVI і втикнув у відяху, то здуру рік не знав як його вийняти, так міцно він там сидів, потім якимось чудом вийняв, коли потрібно було відяху дістати чи комп транспортувати, а потім до мене нарешті дійшло, що його не випускає вийняти через оті фіксатори :laugh: , де потрібно натиснути на виступ, щоб вони сховалися. У мене були трабли, що я втикав певну флешку в певний роз'єм і вона там застрягало, що потрібно було багато возитися й прикладати силу, щоб її вийняти, думав, що і тут подібний випадок, а про фіксатори не здогадувався. :dontknow: :lamer:
Hagen: 18.06.2026 19:47 Є такі дивні люди (як наприклад я) хто працює на пк використовуючи монітор а для ігор використовує підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 2гого монітора виступає). Такий собі типу консольний геймінг тільки з продуктивністю і якістю картинки від пк. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 120 кадрами, чого впринципі вистачає, але можна б і більше.
Є такі ще дивніші люди (як наприклад я), хто і працює на пк, і грає в ігри, і переглядає фото високої розподільчої здатності, використовуючи підключений до цього пк телевізор (котрий в ролі 1-го і єдиного монітора виступає). Такий собі типу десктопний геймінг тільки розміром екрану і якістю картинки від ТВ. От там тільки HDMI і доступний. І поточний стандарт без компресії обмежує 60 кадрами у 8K, чого в принципі вистачає, але можна б і більше.

Ну а маючи на це гроші купувати собі в ролі домашнього монітора щось з діагоналлю менше 43 дюйми - це треба себе надзвичайно не любити й не поважати. (А під мій особистий смак, то і 43 дюйми мало, а треба, щоб не менше 46 дюймів було.) Для найефективнішого та найефектнішого використання дисплея його площа повинна покривати все поле огляду очей, в моєму випадку на найкомфортнішій для мене відстані це 47 дюймів з пропорціями 16:9 (ну чи 16:10 теж цілком підійшло б, але в жодному разі не 21:9). Ну і власне монітори 16:9 у 43+ діагоналі, це просто недотелевізори з матрицями від телевізорів, яким не ставлять тюнер і електроніку Смарт-ТВ, натомість додають Display Port та функцію поділу екрану на зони та виведення в них сигналу з кількох джерел водночас. Роки 3 назад вони принаймні у варіанті 43" 4K@60 Гц для роботи були широко доступні в продажу, також виходили окремі геймерські моделі з 120 Гц. Зараз вони всі зазнали комерційної невдачі й зникли з продажу, геймерські зокрема через те, що не витримали конкуренції з доступними по ціні 48-50 дюймовими OLED-телевізорами.
Ну і навіщо купувати монітор без функцій Смарт-ТВ, якщо грошей на цьому по факту не зекономиш, коли є аналогічної діагоналі ТВ на будь-який смак, часто ще й з кращими характеристиками, які ще й додають можливість використовувати пристрій як універсальний 2 в 1 - як монітор з крісла з клавомишею та як власне смарт-ТВ з дивану з пультом/геймпадом.
Ну а якщо я хочу щось понад 4К у нормальній діагоналі 43+, то тут моніторів узагалі ніяких ніколи в продаж не виходило, окрім 8К-телевізорів 55-65 діагоналі тут взагалі нічого ніколи не було в магазинах.

Відправлено через 24 хвилини 42 секунди:
(А власне яка різниця, яким інтерфейсом через який кабель під'єднано дисплей до комп'ютера. Головне, щоб досягалася потрібна роздільна здатність і частота кадрів, щоб було стабільне з'єднання без глюків, щоб якість зображення не псувалася при передачі. Ну і відсутність розриву кадрів у іграх/динамічне підлаштування частоти оновлення кадрів під FPS, що здатен видавати комп у грі а також затримка вводу/швидкість реакції теж може мати доробальне значення для багатьох геймерів. Колись Display Port по певним параметрам з перелічених мав перебуху над HDMI, але з виходом HDMI версії 2.1 уже обидва інтерфейси достатньо технологічні.)
Гедоніст
Member

Повідомлення

Цікаво, чи є тут хтось з 8к монітором.

Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Kassatka: 19.06.2026 00:22й з підтримкою кодеку WMV для перегляду колекції мого найулюбленішого прону в цьому форматі.
Розглядати вареники у 8к і паралельно наярювати гусака - це потужно. Снімаю шляпу.

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Kassatka: 19.06.2026 00:22Ну а маючи на це гроші купувати собі в ролі домашнього монітора щось з діагоналлю менше 43 дюйми - це треба себе надзвичайно не любити й не поважати.
Це треба бути несповна розуму якраз шоб купувати собі бандуру на 65" в якості монітору.
Kassatka
Member

Повідомлення

Гедоніст: 19.06.2026 00:49 Цікаво, чи є тут хтось з 8к монітором.
З 65-дюймовим 8K-телевізором тут є принаймні nazar-pc, окрім мене. І він теж використовує його в ролі дисплея до ПК.
1x Samsung QE65QN990F (65'', 8k@120Hz)
(Фіга собі, виявляється 8K-топ 2025 року вміє у 8K@120 Гц :eek: , у той час, як мій топ 2024 року лише у 8K@100 Гц. Це прогрес. Ну та пофіг, зате мій ще не розучився у WMV-кодек, що для мене куди важливіше, а 120 FPS все одно навряд моє залізо в осяжній перспективі дасть і я не бачу сенсу в більшій частоті кадрів, аніж 100. Якщо в 50" 4K достатньо 30-40 FPS у Forza Horizon, то на 65" 8K в ідеалі достатньо 80-100 FPS.)
Що ж до власне МОНІТОРІВ (32 дюйми Apple/Dell за супероверпрайс), то щось дуже сумніваюся. Дуже рідкісна це штуковина. Якщо в Україні хтось і знайдеться, то на цьому форумі навряд чи він буде писати.
Гедоніст: 19.06.2026 00:49
Kassatka: 19.06.2026 00:22й з підтримкою кодеку WMV для перегляду колекції мого найулюбленішого прону в цьому форматі.
Розглядати вареники у 8к і паралельно наярювати гусака - це потужно. Снімаю шляпу.
Щодо колекції 18+ відео у пережатому SD-форматі у WMV-кодеку, то тут моя попередня Сонька 4K 50" була значно кращою. Усі оглядачі визнають, що Сонька набагато краще за Самсунг апскейлить/покращує/відновлює відео SD/низької якості. Та й на 65 дюймах огріхи такого маленького в оригіналі кадру значно доробальніше кидаються в очі.
Зате колекція 18+ фото у високій роздільній здатності типу 4000x6000 пікселів на 8K-екрані виглядатиме більш чітко і деталізовано.
(А вареники розглядати я намагаюся уникати, у мене дещо інші смаки. :shuffle: )
Гедоніст: 19.06.2026 00:49
Kassatka: 19.06.2026 00:22Ну а маючи на це гроші купувати собі в ролі домашнього монітора щось з діагоналлю менше 43 дюйми - це треба себе надзвичайно не любити й не поважати.
Це треба бути несповна розуму якраз шоб купувати собі бандуру на 65" в якості монітору.
Ну так, трохи незручно. Але це все одно значно краще за класичні малесенькі 27-дюймові та 32-дюймові моніторчики. Що робити, якщо 50-дюймових 8K зроду не випускали, а 55-дюймові давно припинили випускати й тому вони відстали по технологіям та й значно важче не бракований екземпляр відшукати.
Проте станом на сьогодні ще можна спробувати відшукати собі 55-дюймовий в одиничних екземплярах по всій Європі.
Зате з дивану ця бандура перетворюється на оптимальної діагоналі топовий телевізор і його відповідно не треба докуповувати окремо. Економляться гроші й місце в кімнаті.
Гедоніст
Member

Повідомлення

Kassatka: 19.06.2026 01:22Усі оглядачі визнають, що Сонька набагато краще за Самсунг апскейлить/покращує/відновлює відео SD/низької якості.
Kassatka: 19.06.2026 01:22(А вареники розглядати я намагаюся уникати, у мене дещо інші смаки. )
Групові сеанси перегляду піструнів на Самсунгах та Sony у 8к? :eek: :eek: :eek:
Як сумно я живу.
Kassatka
Member

Повідомлення

Гедоніст: 19.06.2026 01:31 Групові сеанси перегляду піструнів на Самсунгах та Sony? :eek: :eek: :eek:
Як сумно я живу.

Піструни взагалі кандидат на видалення зразу. А от диньки чи філейна частина, вигин, це куди естетичніше, аніж вареники. Я доволі страждаю, від того, що серед торентів фото на П0рнолабі практично неможливо відшукати чисто м'яку ер0тику без окремих більш грубих і непристойних фото.
Аціо
Member

Повідомлення

Гедоніст
В мене ще коли була ера 22-27" 1080р-2к був 43" 4к цілком зручно з відстані близько метра, і дуже зручно працювати, зараз вже пара Самсів прошек 43" відпрацьовує, а граю інколи і на 75" але правда то консоль. Так от якщо завезуть до нас нові 55" з новою технологією мікріків напевно візьму, там може б і розглянув 43-50" але їх такими не роблять там від 55 до 100"+.
Kassatka
Member

Повідомлення

Аціо: 19.06.2026 04:06був 43" 4к цілком зручно з відстані близько метра, і дуже зручно працювати
43 дюйми 4К надзвичайно зручно працювати, коли нема потреби використовувати масштабування, отже водночас можна вмістити на екрані дуже багато корисної інформації чи як завгодно розкидати кілька вікон.
Було ж у продажу купа для роботи 43-дюймових 4K@60 Гц моніторів у тому числі з високим кольоровим охопленням для дизайнерів. Я аж ніяк не можу зрозуміти чому за останні три роки повністю припинили випуск нових моделей, а ті що були, припинили виготовляти й вони майже зникли з продажу. Якась прям напасть, дуже прикро.
Ну добре, замість геймерських 43+ дюймових моніторів, зараз куди простіше купити 48-50 дюймовий OLED-телевізор. А робочі монітори куди зникли? Їх же не можуть телевізори замінити, особливо коли потрібні професійно налаштовані кольори. Іще великі монітори мають перевагу над телевізорами, що їх можна робити вигнутими й це досить корисно для великого екрану на моніторній відстані, у той час як для відстані телевізору не так потрібно і для телевізору важливий кут огляду для групового перегляду, через що вигнуті телевізори швидко виявилися не потрібними. Чи це замість 16:9 масово на UltraWide перейшли, бо ці ніби ще є у магазинах у великих діагоналях.
Тепер людина замість купити максимально ефективний для роботи інструмент буде обмежувати себе нещасним 32-дюймовим моніторчиком, або ж сидіти за UltraWide, де можна розмістити багато вікон, але все одно від поля зору використовується лише частина по висоті, а також не можна розмістити багато контенту по висоті, а веб-сторінки чи сторінки тексту/коду розтягуються саме по висоті, а не по ширині. Чи вони юзають багатомоніторні конфігурації, а для сторінки веб-сайту, текстового документу, коду програми повертають звичайний 16:9 монітор вертикально?
Avenger80
Member

Повідомлення

Kassatka
Лучше купи VR шлем. :gigi:
Відповісти