Тому краще мати стандартну клавіатуру з усіма клавішами і максимальною кількістю мультимедійних/додаткових клавіш. Воно їсти не просить, а місця на столі не так вже багато займає, щоб це мало якесь значення. Можливо ці клавіші десь і знадобляться, краще з ними, ніж без них чи юзати комбінації клавіш замість однієї. От коли клава в ноуті, там уже жорсткі розміри. І я топлю за те, щоб випускали хоч якісь ноути без цифрового блоку, але зі стандартними клавішами Print Screen, Pause/Break, Ins, Del, Home, End, Pg Up, Pg Dn та стрілками на своїх стандартних місцях, щоб не змінювати звички при переході зі стандартної клави на ноутбук та назад.
Я клавішами стрілками та Ins, Del, Home, End з Ctrl та Shift жонглюю як неприкаяний в сліпому режимі при редагуванні/копіпастингу тексту й мені ламає всі рефлекси, якщо хоч одну з цих клавіш зсунути на півклавіші кудись убік.
А клавішу Pause/Break дуже активно юзаю в іграх у реальному часі, щоб віддавати накази на паузі чи хоча б отримати додатковий час для оцінки і прийняття рішень, а не зливатися проти бота саме через слабкі навички мікроконтролю.
Бляха, як я міг забути. Без нум пада теж не можна повноцінно грати в деякі ігри в реальному часі, бо клавіші мінус та плюс можуть використовуватися для зміни швидкості гри. А серед звичайних клавіш навіть клавіша + через Shift викликається, та й не знаю, чи воно в іграх працює не на нумпаді, а перепризначати клавіші не кожна гра дозволяє.
Тоді взагалі не знаю як компактну клавіатуру побудувати.
Проте блок Ins, Del, Home, End на своїх стандартних місцях для мене все одно набагато важливіше за клавіші - та + на цифровому блоці.
Відправлено через 4 хвилини 22 секунди:
Стосовно ж героїні сьогоднішнього огляду, то її зразу в смітник як окрему ігрову клаву. А от якби таке розташування клавіш було на якомусь ігровому ноутбуці, то це мало б сенс за умови, що дві додаткові клавіші перепризначити як Pause/Break та Print/Screen. Вони власне й знаходяться саме там, де ці клавіші очікуєш знайти.
Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
Просто я вже надзвичайно довго, принаймні останній рік, практично не граю, а лише лазаю в інтернеті, спілкуюся на форумах та в месенджерах, а також тестую ігри на продуктивність та на наявність деяких фіч, не граючи власне в них.