Arctic приймає замовлення на міні-холодильник

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

зараз стає більш актуально повернути частину енергії з чіпа назад в живлення
Пельтьє ідеально підходить - дуже тонкий шар, бо це по суті p-n перехід, прямо на найгарячіші місця кристалу.
забезпечити максимальну різницю температур - подавати холодну рідину лише тоді коли чіп достатньо прогрівся
Звичайно, тре враховувати робочу температуру для електроніки, але ж глупо цілий час охолоджувати і при цьому хоч частину енергії не повернути на користь
GreenMile
Member

Повідомлення

Олег Мандріаник: 01.04.2025 19:59
GreenMile: 01.04.2025 19:04 Це не "брєд", просто це холодильник на елементах Пельтьє, а не компресорний. Елемент Пельтье працює на властивостях металів, при поданні на нього напруги він з одного боку нагрівається, а з іншого охолоджується (і охолодження залежить від нагріву з іншого боку), але потужність у нього досить мала, тому він не може забезпечити дуже велику різницю температур, так як компресорник. Він більше для того щоб підтримувати охолоджене. Тому для них пишуть дельту від температури зовнішнього середовища.
Походу шутка на 1 апреля. Практического смысла данный девайс не имеет. Он бесполезен от слова СОВСЕМ 🤔😁
Тобто не має сенсу? 95% автомобільних холодильників побудовані на елементах Пельтьє. Нормальна штука для своїх цілей, зважаючи на його ціну.
zaqik
Member

Повідомлення

Народ на серьёзных щах обсуждает кек :lol:
diplo
Member

Повідомлення

Я люблю свежевыжатые соки. Требую соковыжималку.
Олег Мандріаник
Junior

Повідомлення

Тебе какую. У меня разные есть. Приезжай, будет сок. Из помидоров томатный отдельная соковыжималка с насадкой на элетроыфарщировку. Для яблок и прочих фруктов и ягод отдельная соковыжималка
Только тащи материал с собой и давить тоже сам будешь 🤔
diplo
Member

Повідомлення

Олег Мандріаник: 01.04.2025 22:57 Тебе какую. У меня разные есть.
Хочу от Аппле, эмейзинг iSqueezer. Ну асус на крайняк.
Scoffer
Member

Повідомлення

GreenMile: 01.04.2025 19:04
Олег Мандріаник: 01.04.2025 18:57 Він може працювати як на охолодження, забезпечуючи внутрішню температуру на 18–22°C нижчу за температуру довкілля.
Какой-то бред. Холодильники не так работают. Я выставил в морозилке -20С и в холодильном отделении +2С. И он будет держать эти температуры независимо о температуры внешней среды. Просто в жару чаще включаться будет
Це не "брєд", просто це холодильник на елементах Пельтьє, а не компресорний. Елемент Пельтье працює на властивостях металів, при поданні на нього напруги він з одного боку нагрівається, а з іншого охолоджується (і охолодження залежить від нагріву з іншого боку), але потужність у нього досить мала, тому він не може забезпечити дуже велику різницю температур, так як компресорник. Він більше для того щоб підтримувати охолоджене. Тому для них пишуть дельту від температури зовнішнього середовища.
Я більше того скажу, по суті це взагалі не холодильник. Це скоріше електричний термос. Бо якщо туди поставити теплого пиваса, то доведеться тиждень чекати поки воно охолодиться :D
lewerlin
Member

Повідомлення

Scoffer: 02.04.2025 11:56Я більше того скажу, по суті це взагалі не холодильник. Це скоріше електричний термос. Бо якщо туди поставити теплого пиваса, то доведеться тиждень чекати поки воно охолодиться :D
Дельта маленька на практиці. Для 40 градусної спеки, всередині буде градусів 20:-/. Аби був сенс, треба ще кондиціонер(на тому ж фреоні, ага).

Я до речі від портативної морозилки для льоду не відмовився б. Ото була б тема.
GreenMile
Member

Повідомлення

lewerlin: 02.04.2025 12:07
Scoffer: 02.04.2025 11:56Я більше того скажу, по суті це взагалі не холодильник. Це скоріше електричний термос. Бо якщо туди поставити теплого пиваса, то доведеться тиждень чекати поки воно охолодиться :D
Дельта маленька на практиці. Для 40 градусної спеки, всередині буде градусів 20:-/. Аби був сенс, треба ще кондиціонер(на тому ж фреоні, ага).
У вас в квартирі буває +40? Дуже сумніваюсь. При +30 всередині +10...15, ідеальна температура для проходжуючих напоїв, якщо їх звісно не пити з витратою 5 літрів на годину. Просто не треба очікувати від нього чудес, це як велосипед і мотоцикл умовно і те і інше гарне для своїх потреб.
Так-то в люту спеку і звичайний холодильник не дуже то справляється із швидким охолодженням великої кількості рідини, насправді.
lewerlin: 02.04.2025 12:07 Я до речі від портативної морозилки для льоду не відмовився б. Ото була б тема.
Ось, я такий майже купив минулого літа, але світло занадто часто рубали, то ж не було сенсу.
Scoffer
Member

Повідомлення

lewerlin
Я думаю можна "розігнати". Пельтьє гарні тим що з них можна складати бутерброди. Накупити на алі ще декілька штук, встромити потужніший БЖ, і буде саме те що треба :D
lewerlin
Member

Повідомлення

Scoffer: 02.04.2025 12:32Я думаю можна "розігнати". Пельтьє гарні тим що з них можна складати бутерброди. Накупити на алі ще декілька штук, встромити потужніший БЖ, і буде саме те що треба :D
А Артік тоді навіщо, якщо вже самому складати :gigi: ? Раз вони вже назвались "холодильником", то треба ним і бути. Карлсони ж нормальні :lol: .
Scoffer
Member

Повідомлення

lewerlin
А як же кайф від тюнінгу?)
Echo_Night
Junior

Повідомлення

KimRomik: 01.04.2025 18:42 Чому б не зробити таке ж охолодження для ПК? В рази ефективніше всяких кулерів та водянок.
Делали. Даже была гибридная водянка с элементом Пельтье. Крайне неэффективная система. К тому же сильно конденсирует влагу что, мягко говоря, не ок для внутренностей ПК.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

zaqik: 01.04.2025 22:08Народ на серьёзных щах обсуждает кек :lol:
https://news.xbox.com/en-us/2021/10/15/ ... ni-fridge/
Рынок давно завален подобными погремушками, Arctic видимо посчитали, что поезд с деньгами проезжает мимо них :rolleyes:
Відповісти