зараз стає більш актуально повернути частину енергії з чіпа назад в живлення
Пельтьє ідеально підходить - дуже тонкий шар, бо це по суті p-n перехід, прямо на найгарячіші місця кристалу.
забезпечити максимальну різницю температур - подавати холодну рідину лише тоді коли чіп достатньо прогрівся
Звичайно, тре враховувати робочу температуру для електроніки, але ж глупо цілий час охолоджувати і при цьому хоч частину енергії не повернути на користь
Последние статьи и обзоры
Новости
Arctic приймає замовлення на міні-холодильник
-
ronemun
Advanced Member
-
GreenMile
Member
Тобто не має сенсу? 95% автомобільних холодильників побудовані на елементах Пельтьє. Нормальна штука для своїх цілей, зважаючи на його ціну.Олег Мандріаник: ↑ 01.04.2025 19:59Походу шутка на 1 апреля. Практического смысла данный девайс не имеет. Он бесполезен от слова СОВСЕМGreenMile: ↑ 01.04.2025 19:04 Це не "брєд", просто це холодильник на елементах Пельтьє, а не компресорний. Елемент Пельтье працює на властивостях металів, при поданні на нього напруги він з одного боку нагрівається, а з іншого охолоджується (і охолодження залежить від нагріву з іншого боку), але потужність у нього досить мала, тому він не може забезпечити дуже велику різницю температур, так як компресорник. Він більше для того щоб підтримувати охолоджене. Тому для них пишуть дельту від температури зовнішнього середовища.![]()
-
zaqik
Member
Народ на серьёзных щах обсуждает кек

-
diplo
Member
Я люблю свежевыжатые соки. Требую соковыжималку.
-
Олег Мандріаник
Junior
Тебе какую. У меня разные есть. Приезжай, будет сок. Из помидоров томатный отдельная соковыжималка с насадкой на элетроыфарщировку. Для яблок и прочих фруктов и ягод отдельная соковыжималка
Только тащи материал с собой и давить тоже сам будешь
Только тащи материал с собой и давить тоже сам будешь
-
diplo
Member
Хочу от Аппле, эмейзинг iSqueezer. Ну асус на крайняк.Олег Мандріаник: ↑ 01.04.2025 22:57 Тебе какую. У меня разные есть.
-
Scoffer
Member
Я більше того скажу, по суті це взагалі не холодильник. Це скоріше електричний термос. Бо якщо туди поставити теплого пиваса, то доведеться тиждень чекати поки воно охолодитьсяGreenMile: ↑ 01.04.2025 19:04Це не "брєд", просто це холодильник на елементах Пельтьє, а не компресорний. Елемент Пельтье працює на властивостях металів, при поданні на нього напруги він з одного боку нагрівається, а з іншого охолоджується (і охолодження залежить від нагріву з іншого боку), але потужність у нього досить мала, тому він не може забезпечити дуже велику різницю температур, так як компресорник. Він більше для того щоб підтримувати охолоджене. Тому для них пишуть дельту від температури зовнішнього середовища.Олег Мандріаник: ↑ 01.04.2025 18:57 Він може працювати як на охолодження, забезпечуючи внутрішню температуру на 18–22°C нижчу за температуру довкілля.
Какой-то бред. Холодильники не так работают. Я выставил в морозилке -20С и в холодильном отделении +2С. И он будет держать эти температуры независимо о температуры внешней среды. Просто в жару чаще включаться будет

-
lewerlin
Member
Дельта маленька на практиці. Для 40 градусної спеки, всередині буде градусів 20:-/. Аби був сенс, треба ще кондиціонер(на тому ж фреоні, ага).Scoffer: ↑ 02.04.2025 11:56Я більше того скажу, по суті це взагалі не холодильник. Це скоріше електричний термос. Бо якщо туди поставити теплого пиваса, то доведеться тиждень чекати поки воно охолодиться
Я до речі від портативної морозилки для льоду не відмовився б. Ото була б тема.
-
GreenMile
Member
У вас в квартирі буває +40? Дуже сумніваюсь. При +30 всередині +10...15, ідеальна температура для проходжуючих напоїв, якщо їх звісно не пити з витратою 5 літрів на годину. Просто не треба очікувати від нього чудес, це як велосипед і мотоцикл умовно і те і інше гарне для своїх потреб.lewerlin: ↑ 02.04.2025 12:07Дельта маленька на практиці. Для 40 градусної спеки, всередині буде градусів 20:-/. Аби був сенс, треба ще кондиціонер(на тому ж фреоні, ага).Scoffer: ↑ 02.04.2025 11:56Я більше того скажу, по суті це взагалі не холодильник. Це скоріше електричний термос. Бо якщо туди поставити теплого пиваса, то доведеться тиждень чекати поки воно охолодиться
Так-то в люту спеку і звичайний холодильник не дуже то справляється із швидким охолодженням великої кількості рідини, насправді.
Ось, я такий майже купив минулого літа, але світло занадто часто рубали, то ж не було сенсу.lewerlin: ↑ 02.04.2025 12:07 Я до речі від портативної морозилки для льоду не відмовився б. Ото була б тема.
-
Scoffer
Member
lewerlin
Я думаю можна "розігнати". Пельтьє гарні тим що з них можна складати бутерброди. Накупити на алі ще декілька штук, встромити потужніший БЖ, і буде саме те що треба
Я думаю можна "розігнати". Пельтьє гарні тим що з них можна складати бутерброди. Накупити на алі ще декілька штук, встромити потужніший БЖ, і буде саме те що треба

-
lewerlin
Member
А Артік тоді навіщо, якщо вже самому складатиScoffer: ↑ 02.04.2025 12:32Я думаю можна "розігнати". Пельтьє гарні тим що з них можна складати бутерброди. Накупити на алі ще декілька штук, встромити потужніший БЖ, і буде саме те що треба

-
Scoffer
Member
lewerlin
А як же кайф від тюнінгу?)
А як же кайф від тюнінгу?)
-
Echo_Night
Junior
Делали. Даже была гибридная водянка с элементом Пельтье. Крайне неэффективная система. К тому же сильно конденсирует влагу что, мягко говоря, не ок для внутренностей ПК.KimRomik: ↑ 01.04.2025 18:42 Чому б не зробити таке ж охолодження для ПК? В рази ефективніше всяких кулерів та водянок.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
https://news.xbox.com/en-us/2021/10/15/ ... ni-fridge/
Рынок давно завален подобными погремушками, Arctic видимо посчитали, что поезд с деньгами проезжает мимо них