Барбарис
Я писав вище, максимальна складність, хабару тонами, зброї теж вже на першій лоці.
Звісно я навіть до середини гри не дойшов, може там вже складність почнеться я не спорю.
Але поки нагадує перші сталкери, де зона і противники не несуть небеспеки, просто прогулянка.
Як на мене складність повинна бути різна.
На нижчих для тих хто не любить страждать, а хоча б остання для тих хто вважає що зона повинна бути небеспечною з усіх боків, мутанти, люди і аномалії, плюс тяжка економіка де обмаль всього.
Я не любитель лютого задротства де рюкзак відкривається хвилину і персонаж через два метри повільного бігу задихається і стає як вкопаний і всякі такі приколи типу nlc7.
Просто щоб було складно і небезпечно але без лютого перегибу і не легко як в оригінальних сталкерах, де на любих складностях це прогулянка.
Для мене чудово коли по противнику треба припустимо 4 рази попасти що убити, а по мені 2.
Це не реалістично, але додає напруги перестрілкам і більшого інтересу.
Один постріл, один труп не цікаво, таке собі, губки впитующі по магазину теж.
Але це все фігня, можливо знайдеться мод на більшу складність.
У мене пару раз вже на заліссі ходили люди і на ходу пісяли.
Alligator
Ну освітлення я мав на увазі воно мабуть так задумано, воно то вроді нормальне.
Я мав на увазі що воно суто для мене якесь некомфортне.
Схоже на те коли в сонячний день дивишся проти сонця, вроді і ясно і не комфортно.
Важко описати.
Плюс переконтраст і відсутність полутонів, тіні провалені, вічний полу мрак гавіть дньом, хоча видно що сонячно.
Короче не комфортно для сприйняття.
Я ще коли бачив геймплейні трейлери то писав що мені не подобається така картинка.
Це все суто моє, багатьом на це буде пофіг.
Це все можна спробувати пофіксити самому чи решейдом чи модом.
З монітором у мене якщо що все чудово, це не він винний

в мене олед з чудовими полу тонами.
В іграх де людська картинка, наближена до реальності, то претензій немає, той же last of us part 1 в який я зараз граю.
В перших сталкерах приємна картинка.
А тут не подобається капець як.
В елден рінг жахлива картинка, мало того що невимикаємі хроматичні аберації і вінєтка, так ще постійна така наче грязний монітор.
Там я це поправив модами і решейдом.
Оці всі претензії і особливо жахлива продуктивність, трохи відбили бажання грати.
Це все треба сидіти правити, немає натхнення, поки на паузі.
Поки не видаляв, може зявиться
Я ще на нексусі не лазив що там по модах є.