S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

Азазелло: 28.02.2025 15:24 Я щось застряг на квесті з ошийниками для Щерби:один зняв зі снорка на Смітнику,другий з псевдогіганта,третій купив недалеко від Малахіту...І все одно на мапі показує що треба бігти на Смітник-там де снорка застрелив,а там нікого нема :-/
О, вітаю. Вирішення без лівого софту немає.
Alligator: 19.02.2025 17:35 О, таки софт лок зловив. Для Щерби збираю 4-ри нашийника в 4-йох точках.
Забрав всі 4-ри, але на смітнику досі відображається точка з нашийником (я там на трупі між машинами забрав ошийник, але нічного не змінилося, походив, нікого немає, пішов на інші. Якщо прийти до нього то він верещить, що не чіпати його поки всі не зберу (ну ось же вони, всі 4-ри!). Монстра з ошийником спамити через консоль чи є вірогідність десь ще зустріти? Не хочу ліву прогу ставити...
Тут собаки та кабани спавняться, але толку від них.
ya98
Member

Повідомлення

"Азазелло"
Я так же битый час парился с последним ошейником, а когда всё достало перебил группу не враждебных наймов, с одного из них снял ошейник(извращенец наверно :gigi: )
Alligator
Member

Повідомлення

ya98: 28.02.2025 22:08 "Азазелло"
Я так же битый час парился с последним ошейником, а когда всё достало перебил группу не враждебных наймов, с одного из них снял ошейник(извращенец наверно :gigi: )
При этом ты со снорка снимал ошийник или пришел, он убит (Или вовсе нету) и ошейник «украли»? И ты просто вернул его?

Відправлено через 1 годину 13 хвилин 55 секунд:
Таки три дні та три ночі по ігровому лічильнику йшов до кінця, а потім за вечір завершив три кінцівки та вже розумію, що чекає в останній.

Так, щоб без спойлерів:
Основне правило - зробити збереження перед рішучим вибором, щоб мати можливість переграти інші варіанти. Що це на щось вплине зрозуміло по кат сцені перед вибором.
Друге правило - не потрібно шукати в інтернеті на, що вплине ваш вибір навіть в основному сюжеті, якщо що то в іншій кінцівці можете вибрати інший спосіб потрапляння в ту чи іншу локацію, глобально це не вплине ні на що.
Зрозуміти яка кінцівка вірна допоможе завершення всіх варіантів бо кожна покаже, що всі інші персонажи антагоністи, а ось ти зробив вибір ... в якому тобою скористалися.

І ось тепер може підтвердити "кривезну" S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, бо тільки після вибору всіх можливих варіацій починаешь розуміти, що означає "двері недоступні" бо як виявилось є бааааагато варіантів:
- двері недоступні бо не подав живлення, а рубильник в протилежній частині мапи
- дверні недоступні бо не вбив монолітівця та треба повернутись за ним
- двері недоступні бо зробив збереження, вмер, відновився, а потрібний заскриптований НПС в час перезапуску не з'явився бо тригер його появлення був в попередній локації і перезапуск його анулював
- двері недоступні бо вони використовуються в інших кінцівках і там предмети для інших варіантів завершення які не потрібні у даному проходженні, але ти про це не зрозумієш поки не перепройдешь інші варіанти
- двері недоступні бо розробники не встигли доробити та вирізали контент за ними
- двері недоступні бо це на майбутні DLS

P.S. в сталкері є дуже гарна порада про рюкзак... перше проходження я грав як рембо, тащив на собі екзоскелет та пару гаус гармат бо це можно ж продати втридорого, а на ділі Нова Гра+ та варіант гри після завершення сюжету немає.
P.P.S. в схованках дійсно дуже багато корисної зброї та снаряги, а у разі ультимейт едішен навіть у чомусь читорською, але я спокійно пройшов з дробовиком "Кувалдою" від арени та штурмової гвинтівки "Попадос" малого калібру, це звичайно зробило складності при вбивстві босів, але все реально. До речі вбивство босів досить цікаве й логічне проте через кількість потрібних влучань в них виникають питання "А чи роблю я все вірно?". Но непотрібно біжати через пів карти за екзоскелетом Алмаз, багато хвилин штовхати ящик та отримати такі "гарну річ", яка стане доступна для прокачки саме перед входом у Прип'ять і "барабанна дріб" через те місце де ця броня лежить, тобто вона спокійно береться по сюжету і до цього моменту вона взагалі не потрібна ні в якому вигляді :gigi:

Відправлено через 5 годин 49 хвилин 54 секунди:
UPD, в патче 1.2 нельзя пройти концовку за Шрама. Рихтер отказывается идти по воде, лечится через консоль UETools_Ghost и отключением UETools_Walk когда пройти через воду, возле второго костра катсцена нормализуется.
VovaII
Member

Повідомлення

Alligator
Коротко кажучи: нехай логічні глюки поправлять, — я поки на Awoved "переключився". :)
mult
Member

Повідомлення

VovaII
А я на last of us part 1 :)
Просто приголомшлива гра як по графіці і сюжету і напруги :)
Як я писав раніше, мені саме гірше в сталкер 2 це графіка, от вона суто для мене дуже не комфортна.
Мені боляче дивитись на картинку, якісь провали в тінях, переконтраст, вічні потьомки якісь, сама колірна гама неприємна.
Правити не пробував, може це і реально, поки нема бажання.
Ну і продуктивність з моїм залізом на 4к теж погана, комфортно грати можна тільки з генератором кадрів і длсс і то якось тягне з дьорганим фреймом.
А ще мужики ходять і пісяють прямо на ходу крізь штани і телепортуються на декілька метрів :)
В попередні патчі майже не грав, але судячи з тодішніх відгуків як було складно грати, то зараз на максимальній складності нема нічого складного.
Чим то нагадує перші сталкери де розвалюєш всіх навіть не напружуючись, луту і зброї тони.
Мене таке не пре і швидко набридає бути імбою.
Так це в мене зброї крім АК74 і МР5 немає.
Знову ж таки треба шукати моди і правити.
Короче треба добряче посидіти щоб знайти моди, налаштувати і всяке таке.
Щось забагато перепон, а потім ще виявиться що десь будуть непрохідні сюжети як у людей вище.
Може вже на новій відеокарті спробую цю гру :)
Барбарис
Member

Повідомлення

mult, це на легкому всіх розвалюєш? І сцикунів та телепортерів чогось мені ще не траплялось.
Alligator
Member

Повідомлення

Барбарис, сцикунів бачив тільки в "смішних картинках" про сталкер, телепорти на низькій графіці зустрічаються, тобто НПС стоїть на свої двух ногах хоча по факту мертвий на віддалені, якщо підійти то лежить труп як і потрібно, забавно що це діє з мертвими сталкерами у яких артефакти біля руки, тоді болванчик без рук стоїть :gigi: , а ще коряво прорисовані підбородки та борода під час розмови та й дійсно гра в темних тонах, на 3080 біля вікна було дуже не комфортно грати, якщо досліджувати зону ще норм, то перестрілки в тунелях де й так не видно то навмання. Убити босів на середньому займало від декількох магазинів 5,45х39 з бронебійними кулями до однієї касети Гаус Пушки одразу на двух босів, на броню взагалі фіолетово бо більше всього надокучав отряд "Грім" перед фінальним акордом валяється новісінький комбінезон х7, а у двох варіантах кінцівки ще один дають, це вже не кажучи про екзоскилет "Алмаз" перед самою зоною та ще парочку по дорозі у Прип`яті.

P.S. на 3090 з максимальними налаштуваннями графіки, в кімнаті з шторами блекаут, озвучуванням 5.1 та 65" 4к телевізорі ніяких проблем з освітленням, тінями, бородами, волосами та телепортами NPC, досить образливо, що вся картинка портится на графіці нижче високої, гра дійсно шикарна, але оновлювати ПК через це...
Геральт
Member

Повідомлення

Alligator: 03.03.2025 17:03 65" 4к телевізорі
А можна фото або хоча б схематично описати? Якщо джойстик, зрозуміло. Не зрозуміло як з клавомишею. Окремий стіл на віддалі від стіни чи як?
Барбарис
Member

Повідомлення

Alligator, ааааа розумію. В мене колись на мобільній 103М в Скайрімі брат бурі в Пролозі криво падав після стріли. На десктопній в нього анімація з'явилась.
Alligator
Member

Повідомлення

Геральт: 04.03.2025 18:55А можна фото або хоча б схематично описати? Якщо джйостик, зрозуміло. Не зрозуміло як з клавомишею. Окремий стіл на віддалі від стіни чи як?
Клава с довгим кабелем USB, мишка безпровідна. Джойстик є, але з ПК якось не зайшло.
спойлер
Зображення
Відправлено через 7 хвилин 42 секунди:
P.S. камера телефона дууууже засвітлює, очима все червоне трішки має бліки в місцях віддзеркалень, а крім екрану, клави, датчику со2 та сабвуферу з відеокартою нічого не видно.
Геральт
Member

Повідомлення

Alligator
Загалом умови гарні, але клава на колінах мені не зручно. Навіть радіо. Власне цей момент і цікавив. Дякую за фото
Alligator
Member

Повідомлення

Геральт, є варіант лежа, але тоді позвоночник привіт передає. :shuffle:
mult
Member

Повідомлення

Барбарис
Я писав вище, максимальна складність, хабару тонами, зброї теж вже на першій лоці.
Звісно я навіть до середини гри не дойшов, може там вже складність почнеться я не спорю.
Але поки нагадує перші сталкери, де зона і противники не несуть небеспеки, просто прогулянка.
Як на мене складність повинна бути різна.
На нижчих для тих хто не любить страждать, а хоча б остання для тих хто вважає що зона повинна бути небеспечною з усіх боків, мутанти, люди і аномалії, плюс тяжка економіка де обмаль всього.
Я не любитель лютого задротства де рюкзак відкривається хвилину і персонаж через два метри повільного бігу задихається і стає як вкопаний і всякі такі приколи типу nlc7.
Просто щоб було складно і небезпечно але без лютого перегибу і не легко як в оригінальних сталкерах, де на любих складностях це прогулянка.
Для мене чудово коли по противнику треба припустимо 4 рази попасти що убити, а по мені 2.
Це не реалістично, але додає напруги перестрілкам і більшого інтересу.
Один постріл, один труп не цікаво, таке собі, губки впитующі по магазину теж.
Але це все фігня, можливо знайдеться мод на більшу складність.
У мене пару раз вже на заліссі ходили люди і на ходу пісяли.

Alligator
Ну освітлення я мав на увазі воно мабуть так задумано, воно то вроді нормальне.
Я мав на увазі що воно суто для мене якесь некомфортне.
Схоже на те коли в сонячний день дивишся проти сонця, вроді і ясно і не комфортно.
Важко описати.
Плюс переконтраст і відсутність полутонів, тіні провалені, вічний полу мрак гавіть дньом, хоча видно що сонячно.
Короче не комфортно для сприйняття.
Я ще коли бачив геймплейні трейлери то писав що мені не подобається така картинка.
Це все суто моє, багатьом на це буде пофіг.
Це все можна спробувати пофіксити самому чи решейдом чи модом.
З монітором у мене якщо що все чудово, це не він винний :) в мене олед з чудовими полу тонами.
В іграх де людська картинка, наближена до реальності, то претензій немає, той же last of us part 1 в який я зараз граю.
В перших сталкерах приємна картинка.
А тут не подобається капець як.
В елден рінг жахлива картинка, мало того що невимикаємі хроматичні аберації і вінєтка, так ще постійна така наче грязний монітор.
Там я це поправив модами і решейдом.
Оці всі претензії і особливо жахлива продуктивність, трохи відбили бажання грати.
Це все треба сидіти правити, немає натхнення, поки на паузі.
Поки не видаляв, може зявиться :)
Я ще на нексусі не лазив що там по модах є.
Востаннє редагувалось 04.03.2025 21:11 користувачем mult, всього редагувалось 3 разів.
SleepNeep
Member

Повідомлення

Геральт: 04.03.2025 19:42 Alligator
Загалом умови гарні, але клава на колінах мені не зручно. Навіть радіо. Власне цей момент і цікавив. Дякую за фото
можна взяти щось подібне, для пацієнтів :gigi:
спойлер
Зображення
Барбарис
Member

Повідомлення

mult, фіг його знає, пройшов давно - більша частина гри ще до патчів, що порізали складність, а далі моноліт нормально так навалює. Мені і так було не дуже складно, бо переважно хедшотив. Через це й з патронами проблем не було, але зазвичай людям складно й після патчів(просто стиль написання схожий, а так як багато тексту то пропустив складність - не зручно з телефона сприймати тут пости).
Азазелло
Member

Повідомлення

Трохи дика ситуація в грі з артефактами:я от забив на сюжет і мотаюсь по зоні як скажений в пошуках одного артефакту.Зібрав по 5 штук "Компасів" і "Гіперкубів",3 "Грозові ягоди"-це ніби легендарні,тобто трапляються рідко,звичайних артефактів повна скриня-біля 80 штук,продав уже на 500000 купонів,але,блін,Сидорович замовив "Дзигу"-він ніби поширений,але хрін його знайденш :insane:
TSMatvey
Member

Повідомлення

граю торент едішин і в останньому патчі гра не бачить зміни навушників. типу були колонки монітора, в процесі гри вмикнув блутуз вуха і все, гра їх не бачить, треба перезапускати всю гру. раніше такого не було. 2) Ще в деяких місцях ловлю якісь непереборні краши - то біля цементного заводу. то тепер на янові не можу морфанути сайгу, викидує і все. а інші техніки не можуть прокачати сайгу. хтось стикався? При попередньому проходження такого не було
Hotspur
Member

Повідомлення

Найшов і одягнув броню Сокіл - стало краще бігати ніж в СЕВІ іскрівській. Після всіх останніх патчів - не вілітало не разу, дуже рідкі лаги іноді бувають. Сталкери лутають мої трупи :weep: :weep: :weep: і здається стали стріляти реалістично а не 99% мені лоб з 500 метрів
ya98
Member

Повідомлення

Hotspur
Не могу согласиться - по прежнему вылетает. Не далее как сегодня забежал на кардон ошмонать тайники. Трижды выносил блокпост чтоб добраться до сумки возле параши, но всякий раз игра вылетала как только доходил до середины двора. Надеюсь патч 1.2.2, который должны выкатить на днях или раньше, порешает проблемы. А сталкеры таки обносят моих жмуров, поэтому если раньше видел перестрелку - бежал на помощь. Теперь стою в сторонке, а после "обмена гранатами" добиваю бандосов, собираю хабар и лишь после этого начинаю лечить раненых. Прямо скажем это не естественное поведение для хорошего парня(мы же обычно считаем себя хорошими). Так что реализма стало ещё меньше.
0kie
Member

Повідомлення

ya98: 09.03.2025 21:37патч 1.2.2, который должны выкатить на днях или раньше
Уже вышел. Для GOG версии скачал с торрента, поставил - работает. Не играл. Просто запустил главное меню, пробежался по настройкам и выключил - не моё это всё... :)
Відповісти