Последние статьи и обзоры
Новости
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось EvGaS 10.11.2011 13:51, всего редактировалось 38 раз.
-
MoleX
Member
-GEKTOR-
Максимальні оберти мене не інтересують, в такому режимі всі СО будуть шуміти. Ставити буду 800-900 об/хв , не більшемне чет Д14 совсем не понравился в плане шума.
-
StalkerAnarhist
Member
800-900 не досить і тихо... Тихо це 600-700 об/хв. І до того ж вентилятори ноктуа створюють специфічне гудіння...MoleX:Ставити буду 800-900 об/хв
Тим більше у вентиляторів ноктуа поганий показник стартової напруги, 120-ка помоєму стартує з 6В, а 140-ка з 7В...
Одним словом вентилятори ноктуа це гарно пропіарений продукт, за високою ціною.
-
MoleX
Member
StalkerAnarhist
В системнику стоїть 3 штуки NF-P12 на швидкості ~800 об/хв - ніякого гудіння нечую
Як варіант, впринципі, можливий Thermalright Archon , але ціна
вентилятори ноктуа створюють специфічне гудіння...
В системнику стоїть 3 штуки NF-P12 на швидкості ~800 об/хв - ніякого гудіння нечую
Як варіант, впринципі, можливий Thermalright Archon , але ціна
-
StalkerAnarhist
Member
MoleX:В системнику стоїть 3 штуки NF-P12 на швидкості ~800 об/хв - ніякого гудіння нечую
Chieftec (CFT-750-14CS) з таким БЖ звісна річ що не чути...
Добавлено через 48 секунд:
А чим Thermalright HR-02 Macho не влаштовує?MoleX:Як варіант, впринципі, можливий Thermalright Archon , але ціна
-
MoleX
Member
StalkerAnarhist
розчарую, але БЖ реально дуже тихий , крім того - я не любитель засовувати голову в системник і впритик слухати шум вентилятора, я не сайлент фрік
з таким БЖ звісна річ що не чути...
розчарую, але БЖ реально дуже тихий , крім того - я не любитель засовувати голову в системник і впритик слухати шум вентилятора, я не сайлент фрік
страшний , нехочу витрачати гроші на естетично неприємну річ , хоча і ефективнуThermalright HR-02 Macho не влаштовує?
-
-GEKTOR-
Member
MoleX
https://www.overclockers.ua/cooler/ther ... e-jing.jpg" target="_blank
https://www.overclockers.ua/cooler/ther ... e-jing.jpg" target="_blank
-
MoleX
Member
-GEKTOR-
дякую, я краще на боксовому перебюсь
Як на рахунок Mine 2 ? щось на форумі ніхто не дивиться в його сторону
Як на рахунок Mine 2 ? щось на форумі ніхто не дивиться в його сторону
-
-GEKTOR-
Member
А чего, гарний такий а ти, еххххMoleX:-GEKTOR-
Я думаю не пори с.....
Получи крепление, погоняй и тогда решай. Тем паче я смотрю ты к шуму относишься спокойно.
Все зависит от разгона, если до 1,3в при 4,5-4,7 то можно не парится, абсолют.
-
StalkerAnarhist
Member
Кому як, 1100 об/хв недуже якісного 140 мм вентилятора в закритому просторі дуже чути .MoleX:але БЖ реально дуже тихий
Тоді я взагалі не бачу змісту міняти Вашу профільну "вежу".MoleX:крім того - я не любитель засовувати голову в системник і впритик слухати шум вентилятора, я не сайлент фрік
MoleX:страшний , нехочу витрачати гроші на естетично неприємну річ , хоча і ефективну
-
MoleX
Member
-GEKTOR-
Однозначно, що потестую NH-U12P з новими кріпленнями , але всерівно планую міняти
StalkerAnarhist
Єдине, що чути в моїй системі - хард і боксова жужалка . Можливо, просто повезло з тихим екземпляром в БЖ.
Однозначно, що потестую NH-U12P з новими кріпленнями , але всерівно планую міняти
люблю тиху робту СО і ПК вцілому, але без фанатизмуТем паче я смотрю ты к шуму относишься спокойно.
Без поняття, який розгінний потенціал в процесора, покищо не ставив більше ~1.2В @ 4.0 ( всетаки - бокс )Все зависит от разгона, если до 1,3в при 4,5-4,7 то можно не парится, абсолют.
StalkerAnarhist
Єдине, що чути в моїй системі - хард і боксова жужалка . Можливо, просто повезло з тихим екземпляром в БЖ.
-
-GEKTOR-
Member
MoleX:просто повезло з тихим екземпляром в БЖ.
Определенно. CFT серия шумная сама по себе.
-
MoleX
Member
StalkerAnarhist
СО міняють не лише через шум , а й через нижчі температури та більший розгінний потенціалMoleX:
крім того - я не любитель засовувати голову в системник і впритик слухати шум вентилятора, я не сайлент фрік
Тоді я взагалі не бачу змісту міняти Вашу профільну "вежу".
-
StalkerAnarhist
Member
Якщо Вам шум не важливий, то швидкості 1300 об/хв 2-ох вентиляторів вистачить для охолодження.MoleX:СО міняють не лише через шум , а й через нижчі температури та більший розгінний потенціал
Вас не зрозумієш то Вам треба мінімальний рівень шуму, то максимальна ефективність охолодження...
-
MoleX
Member
StalkerAnarhist
Я все вірно написав - мінімальний рівень шуму при адекватних температурах в розгоні
Про високі оберти нічого небуло сказано, тим більше - немаю бажання слахати "гул" при 1300 об/хв
Тому і попросив порад стосовно вибору СО яка може відповідати даним критеріям. І судячи з прочитаного та побаченого - це Mine 2 оптимальний варіант ціна-якість-ефективність
Я все вірно написав - мінімальний рівень шуму при адекватних температурах в розгоні
Про високі оберти нічого небуло сказано, тим більше - немаю бажання слахати "гул" при 1300 об/хв
Тому і попросив порад стосовно вибору СО яка може відповідати даним критеріям. І судячи з прочитаного та побаченого - це Mine 2 оптимальний варіант ціна-якість-ефективність
-
Artistus
Digital Artist
Те, що ви не бачите сенсу, ще не означає, що його немає...MoleX:рідні вертушки дуже пристойної якості, небачу сенсу їх міняти
Судячи по оглядах, вони пристойної якості, але їм насправді досить далеко до Be Quiet! Silent Wings USC Series, особливо, якщо брати до уваги тишу в роботі.
-
MoleX
Member
Artistus
Так, для мене нема сенсу міняти рідні вентилі від Noctua, сайлент фріки можуть міняти - це їхня справа
Нагадаю ще раз - я не з тих, хто ганяє бенчі кожен день і вислуховує шум кожного вентилятора. Хочу взяти хорошу, тиху СО яка без проблем справиться з 2500k і буде вигравати в NH-U12P.
На даний момент мене інтересує хороша СО з рідним вентилем, який в найближчий час не планую міняти.
P.S. не перетворюєм тему в вибір вентиляторів
Так, для мене нема сенсу міняти рідні вентилі від Noctua, сайлент фріки можуть міняти - це їхня справа
Нагадаю ще раз - я не з тих, хто ганяє бенчі кожен день і вислуховує шум кожного вентилятора. Хочу взяти хорошу, тиху СО яка без проблем справиться з 2500k і буде вигравати в NH-U12P.
На даний момент мене інтересує хороша СО з рідним вентилем, який в найближчий час не планую міняти.
P.S. не перетворюєм тему в вибір вентиляторів
-
Artistus
Digital Artist
То його ж можна якимсь кожухом зверху закрити...MoleX:страшний , нехочу витрачати гроші на естетично неприємну річ , хоча і ефективнуцитата:
Thermalright HR-02 Macho не влаштовує?
Я теж так думав про свій APS-600C, однак, як виявилось, саме він виділявся на фоні шуму решти системи... поки я не замінив його на XFX 750W BE + Be Quiet! Silent Wings USC 140 mm.MoleX:розчарую, але БЖ реально дуже тихий
-
MoleX
Member
Artistus
В моєму випадку - БЖ тихий, і вентиль не напрягає. Шумить лише бокс і HDD
Є реальні власники Scythe Mine 2 ?
Як шумові та температурні характеристики, які враження ?
В моєму випадку - БЖ тихий, і вентиль не напрягає. Шумить лише бокс і HDD
Є реальні власники Scythe Mine 2 ?
Як шумові та температурні характеристики, які враження ?
-
sensey
Member
я вижу вы стали обладателем многих ноукт д14 . У меня даная модель и даже на максимальных оборотах звук(который создается от давления воздуха ети вентили действительного его гоняют а не просто крутятся) на ростаянии 1.5м (корпус под столом) еле слышно. И я не говорю о комплекте поставки.(особенно про отвертку) А о биквайтах особый разговор и такие есть так вот, да они тихие но воздушный поток еле-еле заметен Если вам нужни пропелеры которые просто крутятся для красы то это ваш выбор!!!!!StalkerAnarhist: 800-900 не досить і тихо... Тихо це 600-700 об/хв. І до того ж вентилятори ноктуа створюють специфічне гудіння...
Тим більше у вентиляторів ноктуа поганий показник стартової напруги, 120-ка помоєму стартує з 6В, а 140-ка з 7В...
Одним словом вентилятори ноктуа це гарно пропіарений продукт, за високою ціною.
MoleX если есть возможность я бы не сомневаясь брал нокту д14(единственный недостаток он большой- пол материнки перекрывает) за свои деньги ей нет равных по хладо/качество/комплекто/цене
-
StalkerAnarhist
Member
sensey:У меня даная модель и даже на максимальных оборотах звук на ростаянии 1.5м еле слышно.
Ага і БЖ мабуть якийсь Чіфтек...
Да що ви таке кажете, а як же той же Scythe Mine 2 і Thermalright HR-02 Macho ?sensey:за свои деньги ей нет равных по хладо/качество/комплекто/цене