Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
MoleX
Member

Повідомлення

-GEKTOR-
мне чет Д14 совсем не понравился в плане шума.
Максимальні оберти мене не інтересують, в такому режимі всі СО будуть шуміти. Ставити буду 800-900 об/хв , не більше
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

MoleX:Ставити буду 800-900 об/хв
800-900 не досить і тихо... Тихо це 600-700 об/хв. І до того ж вентилятори ноктуа створюють специфічне гудіння...
Тим більше у вентиляторів ноктуа поганий показник стартової напруги, 120-ка помоєму стартує з 6В, а 140-ка з 7В...
Одним словом вентилятори ноктуа це гарно пропіарений продукт, за високою ціною.
MoleX
Member

Повідомлення

StalkerAnarhist
вентилятори ноктуа створюють специфічне гудіння...

В системнику стоїть 3 штуки NF-P12 на швидкості ~800 об/хв - ніякого гудіння нечую

Як варіант, впринципі, можливий Thermalright Archon , але ціна :facepalm:
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

MoleX:В системнику стоїть 3 штуки NF-P12 на швидкості ~800 об/хв - ніякого гудіння нечую

Chieftec (CFT-750-14CS) з таким БЖ звісна річ що не чути...

Добавлено через 48 секунд:
MoleX:Як варіант, впринципі, можливий Thermalright Archon , але ціна :facepalm:
А чим Thermalright HR-02 Macho не влаштовує?
MoleX
Member

Повідомлення

StalkerAnarhist
з таким БЖ звісна річ що не чути...

розчарую, але БЖ реально дуже тихий ;) , крім того - я не любитель засовувати голову в системник і впритик слухати шум вентилятора, я не сайлент фрік
Thermalright HR-02 Macho не влаштовує?
страшний :horror: , нехочу витрачати гроші на естетично неприємну річ , хоча і ефективну :shuffle:
-GEKTOR-
Member

Повідомлення

MoleX
Member

Повідомлення

-GEKTOR-
дякую, я краще на боксовому перебюсь :gigi:

Як на рахунок Mine 2 ? щось на форумі ніхто не дивиться в його сторону
-GEKTOR-
Member

Повідомлення

MoleX:-GEKTOR-
дякую, я краще на боксовому перебюсь :gigi:
А чего, гарний такий а ти, ехххх :gigi:

Я думаю не пори с.....
Получи крепление, погоняй и тогда решай. Тем паче я смотрю ты к шуму относишься спокойно.
Все зависит от разгона, если до 1,3в при 4,5-4,7 то можно не парится, абсолют.
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

MoleX:але БЖ реально дуже тихий
Кому як, 1100 об/хв недуже якісного 140 мм вентилятора в закритому просторі дуже чути :horror: .
MoleX:крім того - я не любитель засовувати голову в системник і впритик слухати шум вентилятора, я не сайлент фрік
Тоді я взагалі не бачу змісту міняти Вашу профільну "вежу".
MoleX:страшний :horror:, нехочу витрачати гроші на естетично неприємну річ , хоча і ефективну
:facepalm:
MoleX
Member

Повідомлення

-GEKTOR-
Однозначно, що потестую NH-U12P з новими кріпленнями , але всерівно планую міняти
Тем паче я смотрю ты к шуму относишься спокойно.
люблю тиху робту СО і ПК вцілому, але без фанатизму
Все зависит от разгона, если до 1,3в при 4,5-4,7 то можно не парится, абсолют.
Без поняття, який розгінний потенціал в процесора, покищо не ставив більше ~1.2В @ 4.0 ( всетаки - бокс )

StalkerAnarhist
Єдине, що чути в моїй системі - хард і боксова жужалка . Можливо, просто повезло з тихим екземпляром в БЖ.
-GEKTOR-
Member

Повідомлення

MoleX:просто повезло з тихим екземпляром в БЖ.

Определенно. CFT серия шумная сама по себе.
MoleX
Member

Повідомлення

StalkerAnarhist
MoleX:
крім того - я не любитель засовувати голову в системник і впритик слухати шум вентилятора, я не сайлент фрік

Тоді я взагалі не бачу змісту міняти Вашу профільну "вежу".
СО міняють не лише через шум , а й через нижчі температури та більший розгінний потенціал ;)
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

MoleX:СО міняють не лише через шум , а й через нижчі температури та більший розгінний потенціал
Якщо Вам шум не важливий, то швидкості 1300 об/хв 2-ох вентиляторів вистачить для охолодження.
Вас не зрозумієш то Вам треба мінімальний рівень шуму, то максимальна ефективність охолодження...
MoleX
Member

Повідомлення

StalkerAnarhist
Я все вірно написав - мінімальний рівень шуму при адекватних температурах в розгоні
Про високі оберти нічого небуло сказано, тим більше - немаю бажання слахати "гул" при 1300 об/хв
Тому і попросив порад стосовно вибору СО яка може відповідати даним критеріям. І судячи з прочитаного та побаченого - це Mine 2 оптимальний варіант ціна-якість-ефективність
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

MoleX:рідні вертушки дуже пристойної якості, небачу сенсу їх міняти
Те, що ви не бачите сенсу, ще не означає, що його немає... ;)
Судячи по оглядах, вони пристойної якості, але їм насправді досить далеко до Be Quiet! Silent Wings USC Series, особливо, якщо брати до уваги тишу в роботі.
MoleX
Member

Повідомлення

Artistus
Так, для мене нема сенсу міняти рідні вентилі від Noctua, сайлент фріки можуть міняти - це їхня справа :)
Нагадаю ще раз - я не з тих, хто ганяє бенчі кожен день і вислуховує шум кожного вентилятора. Хочу взяти хорошу, тиху СО яка без проблем справиться з 2500k і буде вигравати в NH-U12P.
На даний момент мене інтересує хороша СО з рідним вентилем, який в найближчий час не планую міняти.

P.S. не перетворюєм тему в вибір вентиляторів ;)
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

MoleX:
цитата:
Thermalright HR-02 Macho не влаштовує?
страшний , нехочу витрачати гроші на естетично неприємну річ , хоча і ефективну
То його ж можна якимсь кожухом зверху закрити...
MoleX:розчарую, але БЖ реально дуже тихий
Я теж так думав про свій APS-600C, однак, як виявилось, саме він виділявся на фоні шуму решти системи... поки я не замінив його на XFX 750W BE + Be Quiet! Silent Wings USC 140 mm.
MoleX
Member

Повідомлення

Artistus
В моєму випадку - БЖ тихий, і вентиль не напрягає. Шумить лише бокс і HDD

Є реальні власники Scythe Mine 2 ?
Як шумові та температурні характеристики, які враження ?
sensey
Member

Повідомлення

StalkerAnarhist: 800-900 не досить і тихо... Тихо це 600-700 об/хв. І до того ж вентилятори ноктуа створюють специфічне гудіння...
Тим більше у вентиляторів ноктуа поганий показник стартової напруги, 120-ка помоєму стартує з 6В, а 140-ка з 7В...
Одним словом вентилятори ноктуа це гарно пропіарений продукт, за високою ціною.
я вижу вы стали обладателем многих ноукт д14 :laugh: . У меня даная модель и даже на максимальных оборотах звук(который создается от давления воздуха ети вентили действительного его гоняют а не просто крутятся) на ростаянии 1.5м (корпус под столом) еле слышно. И я не говорю о комплекте поставки.(особенно про отвертку) А о биквайтах особый разговор :D и такие есть :gigi: так вот, да они тихие но воздушный поток еле-еле заметен :down: Если вам нужни пропелеры которые просто крутятся для красы то это ваш выбор!!!!!
MoleX если есть возможность я бы не сомневаясь брал нокту д14(единственный недостаток он большой- пол материнки перекрывает) :D за свои деньги ей нет равных по хладо/качество/комплекто/цене :teacher:
StalkerAnarhist
Member

Повідомлення

sensey:У меня даная модель и даже на максимальных оборотах звук на ростаянии 1.5м еле слышно.

Ага і БЖ мабуть якийсь Чіфтек...
sensey:за свои деньги ей нет равных по хладо/качество/комплекто/цене
Да що ви таке кажете, а як же той же Scythe Mine 2 і Thermalright HR-02 Macho ?
Відповісти