Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Scoffer
я думал что они уже продают то решение - как раз весной вроде и видел новость.. ну тогда только пурифай/нкор :D хотя они ICE Edge вроде изначально для концертного оборудования или для озвучик больших помещений (может даже и кинотеаторов и тд) вроде как разрабатывали - не для home audio
NST1983
Member

Повідомлення

MSiAventador: 05.09.2026 16:55
NST1983: 05.09.2026 16:51

Не знаю що це за абрівіатури з Вінди. :rolleyes:
Щоб отримати максимальну якість для девайсів, як стаціонарний ЦАП, то туди треба щось на ARM зі своїм живленням, можна навіть лінейним, та софтину типа volumio чи daphile, я так зробив 13 років назад коли страждав Hi-FI, та потім доопрацював. І там можна нормально "твикнути" і ядро і плеер (MPD), але то зовсім інша історія. Але цікаво що тут за підтримка у USB плати... SA9137L працює як USB Audio Class 2.0, але треба знати USB VID:PID щоб глянути наприклад тут https://git.kernel.org/pub/scm/linux/ke ... h=v6.18.49
Для Він11 треба встановити софт BRAVO-HD Audio CPL , ось такі налаштування для Muse 300:
Зображення
Та то сарказм був, мені Windows взагалі не цікава :)

У мене свій проєкт під Cubietruck / Cubieboard A20 / A10 / Banana Pi M1:
https://github.com/norrest/SQpl

Ще у 2013 робив, потім забив, а цього року трохи оживив. Плата жере 5–10 Вт, музика може йти по мережі або напряму з SSD – у плат нормальний SATA. AirPlay та UPnP є, Roon Audio зараз нема.

Тракт там максимально короткий: MPD -> ALSA ->snd-usb-audio в ядрі -> DAC. Без PulseAudio/PipeWire та іншої десктопної обв'язки. Плюс трохи своїх твиків: RT-пріоритет MPD, USB autosuspend прибраний, USB Audio не засинає, є implicit_fb, autoclock та кілька фіксів під проблемні DAC.

MPD взагалі смішно легкий - навіть старий одноядерний Cubieboard A10 нормально тягне FLAC і DSD. Якщо DSD у SACD ISO — просто витягнути звідти DSF/DFF, є софт, який робить це практично миттєво.

Ну і можна і треба окремо живити плату та SATA SSD від нормального лінійного БЖ, щоб менше USB-срані від типового ПК та його імпульсних живлень прилітало в ЦАП.

AirPlay і UPnP у проєкті є. Roon Audio — ні, його я поки вирізав. Хотів доречі свій Roon запилити, але часу не має. Та
feson
Member

Повідомлення

NST1983: 05.09.2026 16:51
MSiAventador: 05.09.2026 16:37
Перевірив DSD в ROON - працює як неопізнаний пристрій BRAVO-HD:
SA9137L працює як USB Audio Class
Чіпи SA9023 - SA9137L BRAVO це досить поширені USB транспорти які ставлять в різні прибори.

Про SA9023 були відгуки в мережі що погано дає I2C - мило та нема прозорості у порівнянні з Amanero та X-MOS.
І доречі на частоти там PLL та 1 ген.

SA9127 - там вже 2 гена на 44.1 48....та вище....

Сподіваюсь що і у SA9137L також стоіть в обвязці два гена - інакше бед бед.

Доречі я знайшов як вийшли добрі виміри у Максима Лядова Fiio5 - він міряв як CD pleer а не в режимі USB DAC.
Показники RMAA - норм тоді як слухати з карти та акумулятора - а при підключенні до ПК погано - зелений графік скрин нижче.

Отправлено спустя 8 минут 1 секунду:
І що таке погіршення - це рокчіп чи може живлення погане чи це зарядка акума таку дає перешкоду звуку.....
Візьму ще на ноуті від акумулятора переміряю RMAA....
Вкладення
CD-KARD1.jpg
QFlash
Member

Повідомлення

Що за... :lol:

Відправлено через 35 хвилин 27 секунд:
На АВ
Screenshot 2026-09-05 184427.png
Інтермодуляція пішла - то мікрохи в пердаку. Ще поміняю.
3 гармоніка придушена.
Шум конкретний, а пофіг.
Шумлять мікрохи.
Живлення має бути +/-42V.
feson
Member

Повідомлення

Стара школа.....
NST1983
Member

Повідомлення

Оце цап дак цап у мене був) :shuffle: АК кажись 4490, аманеро) і пару бумажних кондеїв втулив) грав офігезно)
спойлер
IMG_20170615_193004_HDR.jpg
IMG_20170609_112847.jpg
IMG_20170611_095455_HDR.jpg

Відповісти