Опитування показало, що більшість геймерів не планують збирати новий ПК у найближчі два роки

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
KingofgamE
Member

Повідомлення

Ostin: 18.05.2026 16:30
Kassatka: 18.05.2026 16:24довговічності й ремонтоздатності
Сучасні речі купуються на термін гарантії, а не те, що ви там собі придумуєте.
Хто не може собі дозволити втратити дорогу річ за межами гарантійного терміну - просто не купуйте її. Просте та дієве правило залишатись +\- спокійним в сучасну епоху маркетингу замість якості.
Гарантія на проци, в середньому, рік.
Ви готові щороку купувати проц?
Ostin
Member

Повідомлення

KingofgamE: 19.05.2026 03:23Ви готові щороку купувати проц?
Якщо я купую річ з терміном гарантії 1 рік, я приймаю той факт, що через 13 місяців, якщо воно зламається, я цю річ викину. Якщо це задорого мені - я цю річ не купую. Це моя філософія споживання зараз. І вона працює.
Звісно, сама по собі ситуація неприємна і всі сподіваємось на краще. Але отой факт, що я приймаю такий перебіг подій як імовірність значно вище нуля - дуже економить і бюджет, і нерви.
Щодо проців, то коли останній раз рився на розетці, по 36 місяців була гарантія.
QFlash
Member

Повідомлення

Можна б/у брати в мазі, якщо воно працювало, то чого б йому ламатися, в мене матплати після майнінга працюють шо торба.
Відаки не рекомендую б/у - лотерея, або знаєте в кого брати і якшо шо то повернуть чи обміняють.
Проци - якщо не гонені можна брати, але буває що перемарковані, або кришку підмінюють.
В наші темні часи підробки підробляють.
Але факт - ціни crazy на всьо.
tablestikus
Member

Повідомлення

MqM: 19.05.2026 02:23
tablestikus: 18.05.2026 09:01
Думаєш у нього немає грошей на новиий ПК?
я про те, що по ньому міряти рівень життя пересічних українців) Я так зрозумів ви тут суто для дотепних коментів пишете)
Пересічний пересічному рознь. Бо я он допомогав знайомому з ЗП 20к сину зібрати пк і він дав бюджет 60к грн )
FirstTDM
Member

Повідомлення

Kassatka: 19.05.2026 02:40До чого тут SSD? Це як забивати цвяхи мікроскопом - зберігати багатогігове відео на SSD. Для цього є вінчестери 3,5 дюймів великого обсягу.
А кто знает про "вінчестери 3,5 дюймів великого обсягу", кроме IT энтузиастов? Нормальный юзер последние 4-6 лет покупает ноутбук с SSD, готовый системник с NVMe SSD или сам собирает комп с SSD. Затем учится легально или не очень загружать фильмы/сериалы/видео для офлайн просмотра - вот место быстро и заканчивается.
Kassatka: 19.05.2026 02:40Але для звичайних відео - науково-пізнавальне, гумористичні шоу, політика чи стріми/огляди ігор якість Ютуб/Твіч цілком зійде за відсутністю кращих альтернатив.
Ну да... так и есть...
Kassatka: 19.05.2026 02:40А я звичайні відео з Ютубу дивлюся в десятки разів більше, аніж фільми чи серіали, наприклад.
Имхо, преувеличение - это что же получается: на 2 часа фильма/сериала приходится 20-30 часов "обычных видео" с Ютуба - где время взять на всё это? B-)
Artem_K
Member

Повідомлення

FirstTDM: 19.05.2026 09:26Имхо, преувеличение - это что же получается: на 2 часа фильма/сериала приходится 20-30 часов "обычных видео" с Ютуба - где время взять на всё это?
Питання у кількості фільмів. Я ютуб дивлюся (або фоном слухаю) у сотні разів більше, ніж фільми. Наприклад в цьому році я ще жодного фільму чи серіалу не дивився.
KingofgamE
Member

Повідомлення

tablestikus: 19.05.2026 09:16
MqM: 19.05.2026 02:23

я про те, що по ньому міряти рівень життя пересічних українців) Я так зрозумів ви тут суто для дотепних коментів пишете)
Пересічний пересічному рознь. Бо я он допомогав знайомому з ЗП 20к сину зібрати пк і він дав бюджет 60к грн )
Мій перший пк коштував 5к гривень і для нас це було дорого тоді (десь 2010+- рік). Це не означає, що він буде кожен рік новий йому збирати

Отправлено спустя 1 минуту 30 секунд:
Artem_K: 19.05.2026 10:11
FirstTDM: 19.05.2026 09:26Имхо, преувеличение - это что же получается: на 2 часа фильма/сериала приходится 20-30 часов "обычных видео" с Ютуба - где время взять на всё это?
Питання у кількості фільмів. Я ютуб дивлюся (або фоном слухаю) у сотні разів більше, ніж фільми. Наприклад в цьому році я ще жодного фільму чи серіалу не дивився.
Така ж історія :shuffle:
Список фільмів росте, а часу немає :D
FirstTDM
Member

Повідомлення

Artem_K: 19.05.2026 10:11Я ютуб дивлюся (або фоном слухаю) у сотні разів більше, ніж фільми. Наприклад в цьому році я ще жодного фільму чи серіалу не дивився.
О вкусах не спорят B-)

Я вот отказался от бесконечно числа почти одинаковых ютубовских роликов - они только время забирают, за редким исключением. Надо что-то важное и полезное - мне в текстовом виде лучше заходит, да и быстрее получается книги, статьи, даташиты, спецификации, форумы... читать/изучать. А фильмы/сериалы - это и отдых, и знакомство с культурой, и даже, иногда, полезные сведения об окружающем мире... :)
Soulwatcher
Member

Повідомлення

Timedemo: 18.05.2026 19:34Про монополию не совсем понял, каждому дана возможность создать видеокарту, но никто не хочет или не может этого сделать.
:laugh:
А ещё каждому дана возможность купить право на изделия, архитектуру, дрова, но что-то не продают тем, кто может изготавливать и насыщать рынок.
tablestikus
Member

Повідомлення

KingofgamE: 19.05.2026 10:57
tablestikus: 19.05.2026 09:16
Мій перший пк коштував 5к гривень і для нас це було дорого тоді (десь 2010+- рік). Це не означає, що він буде кожен рік новий йому збирати
люди які кожен рік збирають собі новий пк - соті відсотка якщо не меньше
Vladys77
Member

Повідомлення

Zerg0: 17.05.2026 14:58
Vladys77: 17.05.2026 14:49 Для того щоб не лупити по 600£ щороку аби пограти, вже давно придумали ігрові консолі. Платиш ті ж 600£ за PS5 Pro і граєш 5-7 років в усі нові ігри. Економія 5*600=3000£ за 5 років :super:
Еге ж, тільки ціни на ігри, скажімо так, досить високі на консолях. Це хіба що тим хто мало грає підходить. Менше віддав за залізо - більше віддав за ігри (я не кажу що ігор буде в цьому випадку за 6 років буде обов'язково накуплено на 2400£).

В тому ж стім є регіональні ціни, є суттєві знижки.

Зворотня сумісність? Ні, не чули. Я от можу зараз на win 11 запустити ігри, яким років по 20, а то й більше. Так, не з усіма іграми все ок, але тим не менш.

З тією ж PS - не так. Це або треба обкладатись декількома ПС (бо на ПС 5 не можливо запустити будь-яку гру з попередніх поколінь), або чекати і сподіватись на те, що буде ремейк\ремастер чи як воно там правильно називається.
Все так, але трішечки не так :lol: .

Ціни на ігри зараз не відрізняються на PS і на ПК, буває різниця в 200-300 грн максимум на релізі. Там також регулярні знижки та розпродажі як в Steam чи будь-де, там також регіональні ціни. А ще є підписка PS Plus де старі топові ігри вже в комплекті. Якщо вам не горить грати на релізі, то за півроку візьмете зі знижкою 30%, за рік 50% чи безкоштовно отримаєте в PS Plus.

Про звортню сумісніть. Я б в кошмарному сні не додумався запускати зараз гру 20-річної давнини :laugh: . Вона виглядатиме як лайно і гратиметься аналогічно. Ці ігри хіба що для портування на мобілки. Як KotOR, який я на смартфон скачав, запустив і зрозумів що зараз в таке грати неможливо :D .

До того ж вкладати щороку 600£ щоб грати за зворотньою сумісністю в 20-річні ігри... Просто прочитайте це речення вголос :laugh:

У вас зворотня сумісність на PS буде за замовчуванням, якщо ви раз на 7 років купуватимете нову консоль, а стару не викидатимете. Вам же ніхто не забороняє зараз грати на PS4, а там вийшли ремастери найкращих ігор з PS3. А це ті самі 20 років :gigi:
longaro
Member

Повідомлення

Чувачьки еще не понимают шо цены на железо вырасли не просто от логистики или дифицитов , а от их новой ценности , которую они получили , когда пришло Аи .. Такая же ценность на них лягла во время майнинга , но она улетучилась когда пришли Асики и прочее . А тут Аи задержится на всегда уже , лал .. :laugh:
Потому перепродажа и именно топов , как раз актуальна . Просто это подняло планку бюджета , такой вот минус ... Тоже самое и с машинами , там такая же тактика перепродаж работает :rolleyes:
Відповісти