Zerg0: ↑
17.05.2026 14:58
Vladys77: ↑
17.05.2026 14:49
Для того щоб не лупити по 600£ щороку аби пограти, вже давно придумали ігрові консолі. Платиш ті ж 600£ за PS5 Pro і граєш 5-7 років в усі нові ігри. Економія 5*600=3000£ за 5 років
Еге ж, тільки ціни на ігри, скажімо так, досить високі на консолях. Це хіба що тим хто мало грає підходить. Менше віддав за залізо - більше віддав за ігри (я не кажу що ігор буде в цьому випадку за 6 років буде обов'язково накуплено на 2400£).
В тому ж стім є регіональні ціни, є суттєві знижки.
Зворотня сумісність? Ні, не чули. Я от можу зараз на win 11 запустити ігри, яким років по 20, а то й більше. Так, не з усіма іграми все ок, але тим не менш.
З тією ж PS - не так. Це або треба обкладатись декількома ПС (бо на ПС 5 не можливо запустити будь-яку гру з попередніх поколінь), або чекати і сподіватись на те, що буде ремейк\ремастер чи як воно там правильно називається.
Все так, але трішечки не так

.
Ціни на ігри зараз не відрізняються на PS і на ПК, буває різниця в 200-300 грн максимум на релізі. Там також регулярні знижки та розпродажі як в Steam чи будь-де, там також регіональні ціни. А ще є підписка PS Plus де старі топові ігри вже в комплекті. Якщо вам не горить грати на релізі, то за півроку візьмете зі знижкою 30%, за рік 50% чи безкоштовно отримаєте в PS Plus.
Про звортню сумісніть. Я б в кошмарному сні не додумався запускати зараз гру 20-річної давнини

. Вона виглядатиме як лайно і гратиметься аналогічно. Ці ігри хіба що для портування на мобілки. Як KotOR, який я на смартфон скачав, запустив і зрозумів що зараз в таке грати неможливо

.
До того ж вкладати щороку 600£ щоб грати за зворотньою сумісністю в 20-річні ігри... Просто прочитайте це речення вголос
У вас зворотня сумісність на PS буде за замовчуванням, якщо ви раз на 7 років купуватимете нову консоль, а стару не викидатимете. Вам же ніхто не забороняє зараз грати на PS4, а там вийшли ремастери найкращих ігор з PS3. А це ті самі 20 років