Це хибре ствердження. В залежності від залежностей DLSS quality може дати кращу картинку. Ну хіба що ти граєш в 16к нейтіві, тоді ні, тоді тільки нейтівГеральт: ↑ 23.02.2025 10:43Бо натив дає найкращу якість. З повагою, кеп.
Новини
Останні статті і огляди
Nvidia підтвердила, що частина GeForce RTX 5090 та RTX 5070 Ti отримала урізаний GPU
-
Scoffer
Member
-
GreenMile
Member
Ваш кеп давно застарів, поки ви тут на натив наярюєте. Як мінімум для ФХД якщо юзати рендерінг в 2к з DLSSQ, а потім через DSR зробити з нього ФХД, то якість картинки істотно краща виходить - набагато більше деталей з'являється, ніж в натівному ФХД.Геральт: ↑ 23.02.2025 10:43Бо натив дає найкращу якість. З повагою, кеп.GreenMile: ↑ 23.02.2025 10:16 чому рівняється тільки натив, а все інше відкидається, бо вам так зручніше?
-
Scoffer
Member
Для 4к все так само: джерело навчання нейронки, як правило, 16к.GreenMile: ↑ 23.02.2025 10:51Як мінімум для ФХД
-
Геральт
Active Member
GreenMile
Угу, куртка дофантазовує деталі, які рідний рендер не генерує. Гарна казка. Якраз для рекламного буклету
Угу, куртка дофантазовує деталі, які рідний рендер не генерує. Гарна казка. Якраз для рекламного буклету
-
unique-neon
Member
Якщо мова за dldsr, то nv і тут набичинила. Залежно від монітору є різні вимоги до dsc компресії чомусь. І коли треба більше ресурсу для dsc, nv відкоючає dldsr. Сам на таке потрапляв після апгрейду монітора.GreenMile: ↑ 23.02.2025 10:51потім через DSR зробити
Виявилось це давно відома "фіча".
-
Earanak
Member
Сорян, мне взападло снова это все прогонять (ссылка на сообщение)h0ck: ↑ 23.02.2025 09:19Зачем тебе линейки кеч5000 если в проф приложениях она хуже от 4000???
-
Scoffer
Member
Earanak
Не пробував замовити у когось пересадку чіпів подвійної ємності?
Не пробував замовити у когось пересадку чіпів подвійної ємності?
-
GreenMile
Member
Ну я іншого і не очікував. Для танкістів - рендер в 2к має більше деталей, бо є більше піскелів, коди ви даунскейлите з 2к до ФХД їх більше зберігається, бо алгоритм ресайзу так працює. Це легко у себе перевірити, але ж такий упертюх як ви цим займатись не будеГеральт: ↑ 23.02.2025 10:54 GreenMile
Угу, куртка дофантазовує деталі, які рідний рендер не генерує. Гарна казка. Якраз для рекламного буклету![]()
-
Earanak
Member
Scoffer, эта тема активно изучалась кстати. Руснявые СЦ пытались в эту тему но ничего не выходило. На Ютубе есть несколько видео с 3090 48GB, которая не смогла заработать )) С младшими картами выходило, даже с 2080Ti, но вот с 3090-4090 - нет. Все фигня. При пересадке чипов менялись страпы, софт начинал видеть 48GB памяти у 3090, но после этого видеокарты не работали стабильно при заполнении более 24гб или вообще не загружались в систему. Да, я в курсе про слухи об 4090D где чип распаивали на PCB от 3090 и якобы там делали 48GB, но уже сколько прошло слухов а ни одного обзора такой карты самопальной я не видел.
Тут другая темка на горизонте.
А6000 Ada 48GB стоит 400-450к.
А5000 Ada 24GB стоит 60-80к.
Если A6000 Блэквелл выйдет на 96GB, пусть даже очень дорогим...
То может сохраниться такой же разброс цены между A6000 и A5000. И в теории то у А5000 будет 48GB.
Короче сейчас больше мысли в этом плане, что может А5000 Блэквелл на 48GB будет стоить как условная 5090.
Но это не точно
Пока еще A6000 Блэквелл не вышла, ожидается анонс на GTC в середине Марта.
Тут другая темка на горизонте.
А6000 Ada 48GB стоит 400-450к.
А5000 Ada 24GB стоит 60-80к.
Если A6000 Блэквелл выйдет на 96GB, пусть даже очень дорогим...
То может сохраниться такой же разброс цены между A6000 и A5000. И в теории то у А5000 будет 48GB.
Короче сейчас больше мысли в этом плане, что может А5000 Блэквелл на 48GB будет стоить как условная 5090.
Но это не точно
-
GreenMile
Member
Наочно показано як це працює, особливо цікаво на старих іграх. На цьому обговорення зі свого боку завершую.
-
Wonderboy
Member
Враховуючи скільки коштує у нас навіть "старий тігуан", аналогія так собіGreenMile: ↑ 23.02.2025 10:29так от їздить він на старому тігуані
-
Inqizitor2022
Member
ты вот это серьезно пишешь или просто прикалываешься? Это означает несовместимость с огромной кучей старых игр, в чем НВидия не была замечена никогда. Как раз одно из преимуществ НВидии было возможность нормальной работы старых игр.Wonderboy: ↑ 23.02.2025 08:58Що не було? Відмови від морально застарілих технологій? Люди вирішили на хайпі трохи лайків заробити.Inqizitor2022: ↑ 23.02.2025 04:52Это фейк или правда? Если правда - то никогда у НВ такого не было
-
Геральт
Active Member
Звісно, що не буде. Нащо мені даунскейлити з QHD, щоб потім розтягнути до QHD? Якщо я можу одразу грати в нативному QHD. А як дуже буде треба, то накинути 200% рендеру. І не через міфічні "деталі", а щоб вбогий АА компенсувати.GreenMile: ↑ 23.02.2025 11:10 Ну я іншого і не очікував. Для танкістів - рендер в 2к має більше деталей, бо є більше піскелів, коди ви даунскейлите з 2к до ФХД їх більше зберігається, бо алгоритм ресайзу так працює. Це легко у себе перевірити, але ж такий упертюх як ви цим займатись не буде![]()
А ютубчик собі лишіть. Ще я по ютубу якість не оцінював...
-
GreenMile
Member
До чого тут "у нас"? Ви суть посту не вловили, людина має власний будинок, власний бізнес, може дозволити собі купити умовний audi rs з салону, але їздить на 15-річному тігуані на механіці. У нас люди з таким статком щонаймеше б якийсь ТЛК вже давно взяли, а то і не один.Wonderboy: ↑ 23.02.2025 11:35Враховуючи скільки коштує у нас навіть "старий тігуан", аналогія так собіGreenMile: ↑ 23.02.2025 10:29так от їздить він на старому тігуані
-
VladimirV
Member
GreenMile
на практиці все ще простіше, просто в панелі управління Нвідіа ставиться галки DSR DL, і тоді в кожній грі в налаштуваннях екрану з'являються резолюція для вибору більше ніж на вашому мониторі
Просто в кожній грі вибираєте резолюцію максимально доступну і DLAA/DLSS - в залежності від продуктивності вашої карти. Все. Більше ніякого шаманізму. Просто у виборі налаштувань гри у вас з'являється більша роздільна здатність. На рахунок DSR-Плавність в % , - незнаю як працює.
на практиці все ще простіше, просто в панелі управління Нвідіа ставиться галки DSR DL, і тоді в кожній грі в налаштуваннях екрану з'являються резолюція для вибору більше ніж на вашому мониторі
- спойлер
Востаннє редагувалось 23.02.2025 11:49 користувачем VladimirV, всього редагувалось 1 раз.
-
Wonderboy
Member
Ну взагалі-то можна просто відключити ефекти фізіксу і нормально собі грати. В кінці кінців старі ігри на Havoc нормально мають іти.Inqizitor2022: ↑ 23.02.2025 11:39Это означает несовместимость с огромной кучей старых игр
Врешті решт якщо без ігор з фізіксом просто життя немиле, можна збоку встановити якийсь огризок від нвідії і в драйвері перенаправити обчислення на нього
Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
Регулює "замилення" картинки. Я завжди в нуль викручував.VladimirV: ↑ 23.02.2025 11:47На рахунок DSR-Плавність в % , - незнаю як працює.
-
GreenMile
Member
Я в курсі як це працює і вмикається, то я натівному пану пояснював.VladimirV: ↑ 23.02.2025 11:47 GreenMile
на практиці все ще простіше, просто в панелі управління Нвідіа ставиться галки DSR DL, і тоді в кожній грі в налаштуваннях екрану з'являються резолюція для вибору більше ніж на вашому мониторіПросто в кожній грі вибираєте резолюцію максимально доступну і DLAA/DLSS - в залежності від продуктивності вашої карти. Все. Більше ніякого шаманізму. Просто у виборі налаштувань гри у вас з'являється більша роздільна здатність. На рахунок DSR-Плавність в % , - незнаю як працює.
- спойлер
- NVDr.jpg
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Ютюбчик був не для оцінки якості, а лише для того, щоб показати, що воно працює, перевірити можете навіть на своїй АМД карті. Але ви як завджи "ссы в глаза - божья роса", ну і удачі вам з цимГеральт: ↑ 23.02.2025 11:41Звісно, що не буде. Нащо мені даунскейлити з QHD, щоб потім розтягнути до QHD? Якщо я можу одразу грати в нативному QHD. А як дуже буде треба, то накинути 200% рендеру. І не через міфічні "деталі", а щоб вбогий АА компенсувати.GreenMile: ↑ 23.02.2025 11:10 Ну я іншого і не очікував. Для танкістів - рендер в 2к має більше деталей, бо є більше піскелів, коди ви даунскейлите з 2к до ФХД їх більше зберігається, бо алгоритм ресайзу так працює. Це легко у себе перевірити, але ж такий упертюх як ви цим займатись не буде![]()
А ютубчик собі лишіть. Ще я по ютубу якість не оцінював...
-
Timedemo
Member
а нагадайте що в смітник йшло в 30й серіі?stoned: ↑ 23.02.2025 00:43 daesz
Я до того, що це вже стабільно четверте покоління в котрому перші партії йдуть в смітник.![]()
Тюрінг - відвали банок памяті,
Ампер - неправильні СМДхи в обвязці чіпу у вендорів,
Ада - плавлення коннектору живлення,
Блеквелл - твіт прикріпленний Nortrom.
Відправлено через 12 хвилин 38 секунд:
длсс не дає кращої якості в порівнянні з нативомScoffer: ↑ 23.02.2025 10:46Це хибре ствердження. В залежності від залежностей DLSS quality може дати кращу картинку. Ну хіба що ти граєш в 16к нейтіві, тоді ні, тоді тільки нейтівГеральт: ↑ 23.02.2025 10:43Бо натив дає найкращу якість. З повагою, кеп.![]()
-
stoned
Member
Timedemo
-
Timedemo
Member
та ну перестаньте, це не була масова ситуація. вони пачками брались в майнінг, у самого було біля 10ка, ті більше 20ти товаришам поставив.