Nvidia підтвердила, що частина GeForce RTX 5090 та RTX 5070 Ti отримала урізаний GPU

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Геральт: 23.02.2025 10:43Бо натив дає найкращу якість. З повагою, кеп.
Це хибре ствердження. В залежності від залежностей DLSS quality може дати кращу картинку. Ну хіба що ти граєш в 16к нейтіві, тоді ні, тоді тільки нейтів :laugh:
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 23.02.2025 10:43
GreenMile: 23.02.2025 10:16 чому рівняється тільки натив, а все інше відкидається, бо вам так зручніше?
Бо натив дає найкращу якість. З повагою, кеп.
Ваш кеп давно застарів, поки ви тут на натив наярюєте. Як мінімум для ФХД якщо юзати рендерінг в 2к з DLSSQ, а потім через DSR зробити з нього ФХД, то якість картинки істотно краща виходить - набагато більше деталей з'являється, ніж в натівному ФХД.
Scoffer
Member

Повідомлення

GreenMile: 23.02.2025 10:51Як мінімум для ФХД
Для 4к все так само: джерело навчання нейронки, як правило, 16к.
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile
Угу, куртка дофантазовує деталі, які рідний рендер не генерує. Гарна казка. Якраз для рекламного буклету :)
unique-neon
Member

Повідомлення

GreenMile: 23.02.2025 10:51потім через DSR зробити
Якщо мова за dldsr, то nv і тут набичинила. Залежно від монітору є різні вимоги до dsc компресії чомусь. І коли треба більше ресурсу для dsc, nv відкоючає dldsr. Сам на таке потрапляв після апгрейду монітора.
Виявилось це давно відома "фіча".
Earanak
Member

Повідомлення

h0ck: 23.02.2025 09:19Зачем тебе линейки кеч5000 если в проф приложениях она хуже от 4000???
Сорян, мне взападло снова это все прогонять (ссылка на сообщение)
Scoffer
Member

Повідомлення

Earanak
Не пробував замовити у когось пересадку чіпів подвійної ємності? :D
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 23.02.2025 10:54 GreenMile
Угу, куртка дофантазовує деталі, які рідний рендер не генерує. Гарна казка. Якраз для рекламного буклету :)
Ну я іншого і не очікував. Для танкістів - рендер в 2к має більше деталей, бо є більше піскелів, коди ви даунскейлите з 2к до ФХД їх більше зберігається, бо алгоритм ресайзу так працює. Це легко у себе перевірити, але ж такий упертюх як ви цим займатись не буде ;)
Earanak
Member

Повідомлення

Scoffer, эта тема активно изучалась кстати. Руснявые СЦ пытались в эту тему но ничего не выходило. На Ютубе есть несколько видео с 3090 48GB, которая не смогла заработать )) С младшими картами выходило, даже с 2080Ti, но вот с 3090-4090 - нет. Все фигня. При пересадке чипов менялись страпы, софт начинал видеть 48GB памяти у 3090, но после этого видеокарты не работали стабильно при заполнении более 24гб или вообще не загружались в систему. Да, я в курсе про слухи об 4090D где чип распаивали на PCB от 3090 и якобы там делали 48GB, но уже сколько прошло слухов а ни одного обзора такой карты самопальной я не видел.

Тут другая темка на горизонте.
А6000 Ada 48GB стоит 400-450к.
А5000 Ada 24GB стоит 60-80к.

Если A6000 Блэквелл выйдет на 96GB, пусть даже очень дорогим...
То может сохраниться такой же разброс цены между A6000 и A5000. И в теории то у А5000 будет 48GB.
Короче сейчас больше мысли в этом плане, что может А5000 Блэквелл на 48GB будет стоить как условная 5090.
Но это не точно :laugh: Пока еще A6000 Блэквелл не вышла, ожидается анонс на GTC в середине Марта.
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 23.02.2025 10:54 GreenMile
Гарна казка. Якраз для рекламного буклету :)
Наочно показано як це працює, особливо цікаво на старих іграх. На цьому обговорення зі свого боку завершую.

Wonderboy
Member

Повідомлення

GreenMile: 23.02.2025 10:29так от їздить він на старому тігуані
Враховуючи скільки коштує у нас навіть "старий тігуан", аналогія так собі
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Wonderboy: 23.02.2025 08:58
Inqizitor2022: 23.02.2025 04:52Это фейк или правда? Если правда - то никогда у НВ такого не было
Що не було? Відмови від морально застарілих технологій? Люди вирішили на хайпі трохи лайків заробити.
ты вот это серьезно пишешь или просто прикалываешься? Это означает несовместимость с огромной кучей старых игр, в чем НВидия не была замечена никогда. Как раз одно из преимуществ НВидии было возможность нормальной работы старых игр.
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile: 23.02.2025 11:10 Ну я іншого і не очікував. Для танкістів - рендер в 2к має більше деталей, бо є більше піскелів, коди ви даунскейлите з 2к до ФХД їх більше зберігається, бо алгоритм ресайзу так працює. Це легко у себе перевірити, але ж такий упертюх як ви цим займатись не буде ;)
Звісно, що не буде. Нащо мені даунскейлити з QHD, щоб потім розтягнути до QHD? Якщо я можу одразу грати в нативному QHD. А як дуже буде треба, то накинути 200% рендеру. І не через міфічні "деталі", а щоб вбогий АА компенсувати.
А ютубчик собі лишіть. Ще я по ютубу якість не оцінював...
GreenMile
Member

Повідомлення

Wonderboy: 23.02.2025 11:35
GreenMile: 23.02.2025 10:29так от їздить він на старому тігуані
Враховуючи скільки коштує у нас навіть "старий тігуан", аналогія так собі
До чого тут "у нас"? Ви суть посту не вловили, людина має власний будинок, власний бізнес, може дозволити собі купити умовний audi rs з салону, але їздить на 15-річному тігуані на механіці. У нас люди з таким статком щонаймеше б якийсь ТЛК вже давно взяли, а то і не один.
VladimirV
Member

Повідомлення

GreenMile
на практиці все ще простіше, просто в панелі управління Нвідіа ставиться галки DSR DL, і тоді в кожній грі в налаштуваннях екрану з'являються резолюція для вибору більше ніж на вашому мониторі :dontknow: Просто в кожній грі вибираєте резолюцію максимально доступну і DLAA/DLSS - в залежності від продуктивності вашої карти. Все. Більше ніякого шаманізму. Просто у виборі налаштувань гри у вас з'являється більша роздільна здатність. На рахунок DSR-Плавність в % , - незнаю як працює.
спойлер
NVDr.jpg
Востаннє редагувалось 23.02.2025 11:49 користувачем VladimirV, всього редагувалось 1 раз.
Wonderboy
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 23.02.2025 11:39Это означает несовместимость с огромной кучей старых игр
Ну взагалі-то можна просто відключити ефекти фізіксу і нормально собі грати. В кінці кінців старі ігри на Havoc нормально мають іти.
Врешті решт якщо без ігор з фізіксом просто життя немиле, можна збоку встановити якийсь огризок від нвідії і в драйвері перенаправити обчислення на нього :dontknow:

Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
VladimirV: 23.02.2025 11:47На рахунок DSR-Плавність в % , - незнаю як працює.
Регулює "замилення" картинки. Я завжди в нуль викручував.
GreenMile
Member

Повідомлення

VladimirV: 23.02.2025 11:47 GreenMile
на практиці все ще простіше, просто в панелі управління Нвідіа ставиться галки DSR DL, і тоді в кожній грі в налаштуваннях екрану з'являються резолюція для вибору більше ніж на вашому мониторі :dontknow: Просто в кожній грі вибираєте резолюцію максимально доступну і DLAA/DLSS - в залежності від продуктивності вашої карти. Все. Більше ніякого шаманізму. Просто у виборі налаштувань гри у вас з'являється більша роздільна здатність. На рахунок DSR-Плавність в % , - незнаю як працює.
спойлер
NVDr.jpg
Я в курсі як це працює і вмикається, то я натівному пану пояснював.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Геральт: 23.02.2025 11:41
GreenMile: 23.02.2025 11:10 Ну я іншого і не очікував. Для танкістів - рендер в 2к має більше деталей, бо є більше піскелів, коди ви даунскейлите з 2к до ФХД їх більше зберігається, бо алгоритм ресайзу так працює. Це легко у себе перевірити, але ж такий упертюх як ви цим займатись не буде ;)
Звісно, що не буде. Нащо мені даунскейлити з QHD, щоб потім розтягнути до QHD? Якщо я можу одразу грати в нативному QHD. А як дуже буде треба, то накинути 200% рендеру. І не через міфічні "деталі", а щоб вбогий АА компенсувати.
А ютубчик собі лишіть. Ще я по ютубу якість не оцінював...
Ютюбчик був не для оцінки якості, а лише для того, щоб показати, що воно працює, перевірити можете навіть на своїй АМД карті. Але ви як завджи "ссы в глаза - божья роса", ну і удачі вам з цим :)
Timedemo
Member

Повідомлення

stoned: 23.02.2025 00:43 daesz
Я до того, що це вже стабільно четверте покоління в котрому перші партії йдуть в смітник. :-/
Тюрінг - відвали банок памяті,
Ампер - неправильні СМДхи в обвязці чіпу у вендорів,
Ада - плавлення коннектору живлення,
Блеквелл - твіт прикріпленний Nortrom.
а нагадайте що в смітник йшло в 30й серіі?

Відправлено через 12 хвилин 38 секунд:
Scoffer: 23.02.2025 10:46
Геральт: 23.02.2025 10:43Бо натив дає найкращу якість. З повагою, кеп.
Це хибре ствердження. В залежності від залежностей DLSS quality може дати кращу картинку. Ну хіба що ти граєш в 16к нейтіві, тоді ні, тоді тільки нейтів :laugh:
длсс не дає кращої якості в порівнянні з нативом
stoned
Member

Повідомлення

Timedemo
Timedemo
Member

Повідомлення

та ну перестаньте, це не була масова ситуація. вони пачками брались в майнінг, у самого було біля 10ка, ті більше 20ти товаришам поставив.
Відповісти