А вода нормально установлена? У меня 7700 разогнанный 142/110/170 + 200 к частоте и CO -30 под арктик фризером 360 в простое около 36-37 градусов и 55-70 в играх, я понимаю конечно что у вас другой процессор со своей спецификой, но температуры должны быть как у меня или меньшеAZZDM: ↑ 17.07.2025 18:17В играх.Не во всех конечно,скорее в тех,где упор больше в проц.Artem_M: ↑ 17.07.2025 12:03
Чим охолоджуєте?
78-79 градусів - це в тестах, іграх, чи під час бездії?
В стресс тестах тоже будет 76-82 градуса.
В простое на раб столе, держит 51-56
Вода.Lian Li Galahard Trinity II 360
Новости
Последние статьи и обзоры
Простой андервольтинг 9700X и других на АМ5.
-
tehnomad
Junior
-
STARL1GHT
Member
AZZDM: ↑ 12.07.2025 21:45 Хочу андревольтнуть свой 7800X3D.
Подскажите, кроме курвы нужно еще выставлять температурный лимит и лимит потребления?
Или начать с курвы а дальше уже по ситуации пробовать/смотреть?
В стоке сейчас температуры иногда до 78-79 доходят,чет не очень мне как то....
CURVE -10 / -20 / -30 / -40
В залежності від кремнієвої лотереї
Thermal throttle limit: 80
(або 70, якщо вісімдесят градусів для вас «ту мач»)
PPT: 100 - 160
(на практиці навіть більше 80 мало де побачиш)
І перевірте чи коректно під'єднана водянка і є нормальний контакт з процом.
PBO у плюс вам автоматика не дасть виставити з-за архітектурних обмежень перших ревізій підложки з додатковим кешем у середині чіпа. Тільки через окремий тактовий генератор на мамці та розгін шини.
-
AZZDM
Junior
Да, с установкой все ок.Более того,эта вода прекрасно справлялась с 5700X3D.Там температуры вообще шикарные были,никогда больше 71. не былоtehnomad: ↑ 18.07.2025 12:54А вода нормально установлена? У меня 7700 разогнанный 142/110/170 + 200 к частоте и CO -30 под арктик фризером 360 в простое около 36-37 градусов и 55-70 в играх, я понимаю конечно что у вас другой процессор со своей спецификой, но температуры должны быть как у меня или меньшеAZZDM: ↑ 17.07.2025 18:17
В играх.Не во всех конечно,скорее в тех,где упор больше в проц.
В стресс тестах тоже будет 76-82 градуса.
В простое на раб столе, держит 51-56
Вода.Lian Li Galahard Trinity II 360
Понаблюдаю еще неделю и попробую сделать курву в минус и поставлю наверное ограничение по температуре.
Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
Спасибо,попробую по вашему варианту.STARL1GHT: ↑ 18.07.2025 13:13AZZDM: ↑ 12.07.2025 21:45 Хочу андревольтнуть свой 7800X3D.
Подскажите, кроме курвы нужно еще выставлять температурный лимит и лимит потребления?
Или начать с курвы а дальше уже по ситуации пробовать/смотреть?
В стоке сейчас температуры иногда до 78-79 доходят,чет не очень мне как то....
CURVE -10 / -20 / -30 / -40
В залежності від кремнієвої лотереї
Thermal throttle limit: 80
(або 70, якщо вісімдесят градусів для вас «ту мач»)
PPT: 100 - 160
(на практиці навіть більше 80 мало де побачиш)
І перевірте чи коректно під'єднана водянка і є нормальний контакт з процом.
PBO у плюс вам автоматика не дасть виставити з-за архітектурних обмежень перших ревізій підложки з додатковим кешем у середині чіпа. Тільки через окремий тактовий генератор на мамці та розгін шини.
Подскажите а РРТ-это лимит потребления,я правильно понимаю?
По поводу устнановки воды уже смотрел,там все окей..
Еще обратил внимание что мат плата держит напряжение 1,305мвт-это норма?Не сильно шарю в этом.На реддите многие пишут ,что ок.А кто то,что много...
-
STARL1GHT
Member
Так, ліміт споживання.AZZDM: ↑ 18.07.2025 13:29 Подскажите а РРТ-это лимит потребления,я правильно понимаю?
-
Mozes
Member
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, по процесору AMD Ryzen 5 7500F, нічого не чіпав, тільки CURVE, пробував на -20, не стартує, -15 завантажується, працює стабільно, температура впала на 5 градусів, у Cinebench23 трохи додалось балів. Може ще щось крутнути? І чи можна ставити CURVE, наприклад -18, чи лише рівні числа?
Процесор - AMD Ryzen 5 7500F
Кулер процесора - Thermalright PA120 SE
Блок живлення 850W MSI (MPG A850G PCIE5)
Материнська плата - TUF GAMING B650M-E
Пам’ять - G.Skill DDR5 32GB 2x16GB 6000MHz Ripjaws S5 Black
SSD-диск - Lexar NQ790 3D NAND 1TB M.2
Процесор - AMD Ryzen 5 7500F
Кулер процесора - Thermalright PA120 SE
Блок живлення 850W MSI (MPG A850G PCIE5)
Материнська плата - TUF GAMING B650M-E
Пам’ять - G.Skill DDR5 32GB 2x16GB 6000MHz Ripjaws S5 Black
SSD-диск - Lexar NQ790 3D NAND 1TB M.2
-
7mindfields
Member
Якщо навіть -20 не бере, не пощастило з екземпляром…Mozes: ↑ 07.08.2025 11:19 чи можна ставити CURVE, наприклад -18, чи лише рівні числа?
Можна і не кратні до 10 значення, типу -18 all cores. Якщо є багато вільного часу - можна знайти слабке ядро, через яке не їде загальний -30 офсет, і налаштувати офсет для кожного окремо, найслабше буде -15, а інші можуть бути -30, -35 (наприклад)
Але варто зазначити, що після офсету -15 вже втрачається перфоманс (якщо це критично)
Додатково можна знизити температурний ліміт, якщо лякають температури
-
edd
Member
EXPO увімкни, щоб ОЗП на 6000МГц увімкнулась. Значення для Curve - будь-які цілі числа. До Curve є додаток "Curve Shaper" - дозволяє коригувати ту криву відповідно до частот (значення додаються до того, що у Curve відповідно до поточної частоти проца): можеш спробувати Med Freq. та High Freq на -5 або -10 поставити (Min Freq та Low Freq залиш в авто). Можна ще з SoC voltage побавитись (на зниження), дефолтне наче 1.2в, в мене працює на 1.05в.Mozes: ↑ 07.08.2025 11:19нічого не чіпав, тільки CURVE, пробував на -20, не стартує, -15 завантажується
-
Евгений King
Member
7745HX (7700/7700X десктоп), при -30 жоджних втрат перфомансу, навпаки буст і частоти вище, в бенчах CPU-Z та 3D Mark так само простежується зростання продуктивності7mindfields: ↑ 07.08.2025 14:29Якщо навіть -20 не бере, не пощастило з екземпляром…Mozes: ↑ 07.08.2025 11:19 чи можна ставити CURVE, наприклад -18, чи лише рівні числа?
Можна і не кратні до 10 значення, типу -18 all cores. Якщо є багато вільного часу - можна знайти слабке ядро, через яке не їде загальний -30 офсет, і налаштувати офсет для кожного окремо, найслабше буде -15, а інші можуть бути -30, -35 (наприклад)
Але варто зазначити, що після офсету -15 вже втрачається перфоманс (якщо це критично)
Може це ефект того, що це все таки ноут і тут все складно в трикутнику TDP - напруга - частота, не знаю
-
Mozes
Member
Дякую, спробую7mindfields: ↑ 07.08.2025 14:29Якщо навіть -20 не бере, не пощастило з екземпляром…Mozes: ↑ 07.08.2025 11:19 чи можна ставити CURVE, наприклад -18, чи лише рівні числа?
Отправлено спустя 3 минуты 32 секунды:
Забув написати, так, EXPO увімкнув, 6000 працює добре, перевіряв, без помилок. Дякуюedd: ↑ 07.08.2025 14:36EXPO увімкни, щоб ОЗП на 6000МГц увімкнулась. Значення для Curve - будь-які цілі числа. До Curve є додаток "Curve Shaper" - дозволяє коригувати ту криву відповідно до частот (значення додаються до того, що у Curve відповідно до поточної частоти проца): можеш спробувати Med Freq. та High Freq на -5 або -10 поставити (Min Freq та Low Freq залиш в авто). Можна ще з SoC voltage побавитись (на зниження), дефолтне наче 1.2в, в мене працює на 1.05в.Mozes: ↑ 07.08.2025 11:19нічого не чіпав, тільки CURVE, пробував на -20, не стартує, -15 завантажується
-
Mozes
Member
Спробував по ядрах окремо, тільки час витратив, проц невдалий, завівся і стабільно працював (але по тестах і температурі нічим не відрізнявся по всіх ядрах на -15) тільки з параметрами: 3 ядра на -20, і 3 ядра на -15, інші варіанти не проходять, або не завантажується, або вилітає при тестах. Погуглив про процесор, у деяких навіть -10 не стартує, так що можна змириться, більше нічого не видавити з нього.7mindfields: ↑ 07.08.2025 14:29Якщо є багато вільного часу - можна знайти слабке ядро, через яке не їде загальний -30 офсет, і налаштувати офсет для кожного окремо, найслабше буде -15, а інші можуть бути -30, -35 (наприклад)Mozes: ↑ 07.08.2025 11:19 чи можна ставити CURVE, наприклад -18, чи лише рівні числа?
-
STARL1GHT
Member
Це ще нормально. Поганим він би був, аби в дефолті вимагав позитивну курву — ось це вже невдалий.Mozes: ↑ 10.08.2025 10:42Спробував по ядрах окремо, тільки час витратив, проц невдалий, завівся і стабільно працював (але по тестах і температурі нічим не відрізнявся по всіх ядрах на -15) тільки з параметрами: 3 ядра на -20, і 3 ядра на -15, інші варіанти не проходять, або не завантажується, або вилітає при тестах. Погуглив про процесор, у деяких навіть -10 не стартує, так що можна змириться, більше нічого не видавити з нього.7mindfields: ↑ 07.08.2025 14:29
Якщо є багато вільного часу - можна знайти слабке ядро, через яке не їде загальний -30 офсет, і налаштувати офсет для кожного окремо, найслабше буде -15, а інші можуть бути -30, -35 (наприклад)
-
Mozes
Member
Напевно, так воно і єSTARL1GHT: ↑ 10.08.2025 11:11Це ще нормально. Поганим він би був, аби в дефолті вимагав позитивну курву — ось це вже невдалий.Mozes: ↑ 10.08.2025 10:42
Спробував по ядрах окремо, тільки час витратив, проц невдалий, завівся і стабільно працював (але по тестах і температурі нічим не відрізнявся по всіх ядрах на -15) тільки з параметрами: 3 ядра на -20, і 3 ядра на -15, інші варіанти не проходять, або не завантажується, або вилітає при тестах. Погуглив про процесор, у деяких навіть -10 не стартує, так що можна змириться, більше нічого не видавити з нього.
-
МОНАХ
Member
► Хлопці, потрібна допомога по ручному налаштуванню РВО - чисто практично не знаю, що прописувати або лишати на "Авто" в деяких моментах...
► [MSI: MAG X870E Tomahawk Wi-Fi + Ryzen 9 9900X + DeepCool AK620 Zero Dark]
► Перед тим як виставляти все вручну - проганяю деякі готові пресети на MSI Click BIOS X, щоб хоч приблизно розуміти, куди можна рухатись в ручному режимі.
► Бустити вище - немає сенсу (і заради пари відсотків потім мати "підриви" до 89-94°C), то ж пробую андервольтнути, точніше - оптимізувати.
► На фоні увімкненого дефолтного РВО ("Еnable" мається на увазі, бо "Авто"-режим РВО - ще гірше себе показує за вимкнутий РВО) з його "зальотами" за 90°C+ в тестах, досить непогано себе зарекомендував пресет "Set Thermal Point 85°C" - з додатково залоченим на 80°C "Thermal Control"→"TjMax" може бути запасним варіантом, якщо я не розберуся з ручною доводкою, але хотілося б руками все виставити...
► Тепер - по суті. Перевів РВО в ручний режим налаштування, одразу виставив "курву" в негатив на 20 по всіх ядрах, попутно "Max CPU Boost Clock Override(+)" прописав на максимум (200МГц), а "Platform Thermal Throttle Limit" встановив на 80°C. Все - ОК, система стабільна, всі ядра бустяться на ті самі +200МГц, а в стрес-тестах температурні ліміти на "проці" ледь-ледь досягають 75°C. Різко піднявся "попугайний" показник на 1 ядро і взагалі зросли показники на 2-4-8 потоки. Але от багатоядерка, багатопоточність - просіла до рівня налаштувань стандартного РВО-"Еnable": по багатопоточності зараз показники помітно гірші за налаштування пресету "Set Thermal Point 85°C" (навіть з обмеженням по ньому до 80°C)...
► Зорієнтувався: на пресеті "Set Thermal Point 85°C" "проц" не обмежений заводськими 162Вт і по тестах на цьому пресеті часом, в моменті "забирає" на себе і 225Вт.
► То ж поліз в налаштування "PBO Limits"→"PPT Limit [W]"/"TDC Limit [A]"/"EDC Limit [A]", які до цього стояли на "Авто".
► От якраз тут у мене перша проблема виникла - як виставити "PBO Limits": на "ручне" регулювання чи на "материнку"? В одному місці "покурив тему", що коли на "материнку", то система безлімітно буде брати собі, скільки їй потрібно. В іншому місці "покурив", що потрібно виставляти "мануал", але проставляти у всі три позиції показник 255 - по-суті той самий варіант, що і "на материнку", скільки системі потрібно буде - стільки і візьметься.
► В третьому місці "покурив" такий варіант, що краще власноруч виставити дозовано всі три показники...
► Отут я якраз і "підвис", так як за "PPT Limit [W]" - я вкурсі (більш-менш знаю що його накручувати по своєму "процу"), а от щодо "TDC Limit [A]" та "EDC Limit [A]" - я БНР повністю. Для попереднього тестування встановив "PPT Limit [W]" на 186Вт і ситуація з тестом в багатопотоку покращилася - показники майже наздогнали рівень пресету "Set Thermal Point 85°C"...
► Але ж я лишив на "Авто" "TDC Limit [A]" та "EDC Limit [A]"
.
► Судячи з "покуреної тематики", "Авто" означає, що система буде брати заводські показники "проца"... У випадку, коли я вручну поміняв "PPT Limit [W]" на вищий показник - як тепер працюватимуть інші два: автоматом підтягнуться до зміненого вручну чи так і будуть залочені на заводських показниках? Напевно їх також потрібно піднімати вручну? А - на скільки?
► На даному моменті поки лишив метод "спроб-та-помилок" і вирішив запитатись тут, на конференції, як діяти далі...
► Судячи з тестування після підняття "PPT Limit [W]" на 186Вт, того, що температури ледь-ледь почали добивати до 78-79°C (крім деяких - на "лінпаку" осст вже періодично, моментами впирається у проставлену відмітку 80°C) а також того, що показники багатопотоку все ще не дотяглися до показників хоча б пресету "Set Thermal Point 85°C" (на який я рівняюсь за неіменням поки що іншого орієнтиру), даний пункт можна буде сміливо ставити і на 200Вт...
► Головне питання - ЩО робити з "Авто"-показниками на "TDC Limit [A]" та "EDC Limit [A]"?
Бо відчуваю, що так не має бути, підняття лімітів мало б відбуватися синхронно по всьому "PBO Limits"... Шкода, що не можливо змінити (або "залізти" в нього) MSI-вський пресет "Set Thermal Point 85°C" - його можна тільки обрати
► [MSI: MAG X870E Tomahawk Wi-Fi + Ryzen 9 9900X + DeepCool AK620 Zero Dark]
► Перед тим як виставляти все вручну - проганяю деякі готові пресети на MSI Click BIOS X, щоб хоч приблизно розуміти, куди можна рухатись в ручному режимі.
► Бустити вище - немає сенсу (і заради пари відсотків потім мати "підриви" до 89-94°C), то ж пробую андервольтнути, точніше - оптимізувати.
► На фоні увімкненого дефолтного РВО ("Еnable" мається на увазі, бо "Авто"-режим РВО - ще гірше себе показує за вимкнутий РВО) з його "зальотами" за 90°C+ в тестах, досить непогано себе зарекомендував пресет "Set Thermal Point 85°C" - з додатково залоченим на 80°C "Thermal Control"→"TjMax" може бути запасним варіантом, якщо я не розберуся з ручною доводкою, але хотілося б руками все виставити...
► Тепер - по суті. Перевів РВО в ручний режим налаштування, одразу виставив "курву" в негатив на 20 по всіх ядрах, попутно "Max CPU Boost Clock Override(+)" прописав на максимум (200МГц), а "Platform Thermal Throttle Limit" встановив на 80°C. Все - ОК, система стабільна, всі ядра бустяться на ті самі +200МГц, а в стрес-тестах температурні ліміти на "проці" ледь-ледь досягають 75°C. Різко піднявся "попугайний" показник на 1 ядро і взагалі зросли показники на 2-4-8 потоки. Але от багатоядерка, багатопоточність - просіла до рівня налаштувань стандартного РВО-"Еnable": по багатопоточності зараз показники помітно гірші за налаштування пресету "Set Thermal Point 85°C" (навіть з обмеженням по ньому до 80°C)...
► Зорієнтувався: на пресеті "Set Thermal Point 85°C" "проц" не обмежений заводськими 162Вт і по тестах на цьому пресеті часом, в моменті "забирає" на себе і 225Вт.
► То ж поліз в налаштування "PBO Limits"→"PPT Limit [W]"/"TDC Limit [A]"/"EDC Limit [A]", які до цього стояли на "Авто".
► От якраз тут у мене перша проблема виникла - як виставити "PBO Limits": на "ручне" регулювання чи на "материнку"? В одному місці "покурив тему", що коли на "материнку", то система безлімітно буде брати собі, скільки їй потрібно. В іншому місці "покурив", що потрібно виставляти "мануал", але проставляти у всі три позиції показник 255 - по-суті той самий варіант, що і "на материнку", скільки системі потрібно буде - стільки і візьметься.
► В третьому місці "покурив" такий варіант, що краще власноруч виставити дозовано всі три показники...
► Отут я якраз і "підвис", так як за "PPT Limit [W]" - я вкурсі (більш-менш знаю що його накручувати по своєму "процу"), а от щодо "TDC Limit [A]" та "EDC Limit [A]" - я БНР повністю. Для попереднього тестування встановив "PPT Limit [W]" на 186Вт і ситуація з тестом в багатопотоку покращилася - показники майже наздогнали рівень пресету "Set Thermal Point 85°C"...
► Але ж я лишив на "Авто" "TDC Limit [A]" та "EDC Limit [A]"
► Судячи з "покуреної тематики", "Авто" означає, що система буде брати заводські показники "проца"... У випадку, коли я вручну поміняв "PPT Limit [W]" на вищий показник - як тепер працюватимуть інші два: автоматом підтягнуться до зміненого вручну чи так і будуть залочені на заводських показниках? Напевно їх також потрібно піднімати вручну? А - на скільки?
► На даному моменті поки лишив метод "спроб-та-помилок" і вирішив запитатись тут, на конференції, як діяти далі...
► Судячи з тестування після підняття "PPT Limit [W]" на 186Вт, того, що температури ледь-ледь почали добивати до 78-79°C (крім деяких - на "лінпаку" осст вже періодично, моментами впирається у проставлену відмітку 80°C) а також того, що показники багатопотоку все ще не дотяглися до показників хоча б пресету "Set Thermal Point 85°C" (на який я рівняюсь за неіменням поки що іншого орієнтиру), даний пункт можна буде сміливо ставити і на 200Вт...
► Головне питання - ЩО робити з "Авто"-показниками на "TDC Limit [A]" та "EDC Limit [A]"?
-
AndP
Member
МОНАХ
тоже пытался в ручную что-то выжать. Результат не стоит потраченного времени. Лично у меня очень не плохие показатели на Пресетах. Так и использую 9900х на Пресете 80 гр с курвой -30.
Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
На этом Пресете у меня PPT - 162W. TDC - 120A. EDC - 180A.
тоже пытался в ручную что-то выжать. Результат не стоит потраченного времени. Лично у меня очень не плохие показатели на Пресетах. Так и использую 9900х на Пресете 80 гр с курвой -30.
Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
На этом Пресете у меня PPT - 162W. TDC - 120A. EDC - 180A.
-
МОНАХ
Member
► О, Дякую!AndP: ↑ 28.09.2025 23:51 На этом Пресете у меня PPT - 162W. TDC - 120A. EDC - 180A.
► Взагалі-то, є варіант як то "по-колхозному" приблизно взнати ліміти: встановити цей мій пресет "Set Thermal Point 85°C" - запустити тест і промоніторити максимуми "жору" цих показників... Просто, з одного боку, може є якась більш точна/правильна метода виставляння цих показників, а з іншого - MSI не "завезла" пресетів на 80°C - градація у них іде 65°C/75°C/85°C - доводиться пресет окремо обмежувати "TjMax"-ом, а в такому випадку не дуже зрозуміло, що там саме з TDC та EDC, бо по РРТ я одразу зрозумів, що ліміти там або зняті, або точно за 225Вт виставлені (бо на деяких оглядах цей "проц" і 230Вт забирав на себе)... в той самий час, коли навіть на "курві" в -20 та +200МГц на "Авто" (скоріше за все оці самі PPT - 162W. TDC - 120A. EDC - 180A) процесор не вибирає свій ліміт по температурі, яким я його обмежив... при цьому даючи гірші показники багатопотоку, ніж в тому ж самому пресеті на 85°C.
► Так-то я - теж за пресет, але... на пресеті не буде +200МГц, що дало плюс на показниках 1 ядра (на MSI РВО - або пресетом, або вручну "курву" та інші показники накручуй, одночасно і те і інше не зробити, а сам пресет - не подивитися, які показники в ньому прописані... ну, або я не знаю, як це зробити), а з іншого боку, раз вже так все складається, за рахунок "курви" можна буде чітко підвести PPT, TDC, EDC таким чином, щоб їх обмеження більш-менш відповідали на максимумі прогріву "проца" у 80°C, а не "пригали" вздовж всього свого необмеженого діапазону, допоки температурний ліміт не почне все це "гасити".
► А може то я дійсно щось занадто сильно тим всім заморочився
-
AndP
Member
Это стандартные лимиты от АМД
Если лезть дальше, в РВО, эти лимиты можно снять и повысить/понизить.
Відправлено через 7 хвилин 22 секунди:
Зачем по колхозному? В Ryzen Master всё точно тебе покажет и лимиты и загрузку в %МОНАХ: ↑ 29.09.2025 00:30
► Взагалі-то, є варіант як то "по-колхозному" приблизно взнати ліміти: встановити цей мій пресет "Set Thermal Point 85°C"
-
МОНАХ
Member
► Про РРТ - знаю практично з першої хвилини, як тільки зацікавився даним процесором, а от про TDC і EDC - оце якраз в процесі і вивчаю, що воно і до чого.
► Я з самого початку планував через неї взятися за "курву", але щось ця програма у мене один раз через два (в буквальному сенсі цієї фрази) працює - зазвичай сильно тупить і жодного моніторингу не показує (або перегружаюсь, або перевстановлюю...), тому я і плюнув на неї і поліз на пряму в UEFI - так звичніше і надійніше.AndP: ↑ 29.09.2025 01:48 Зачем по колхозному? В Ryzen Master всё точно тебе покажет и лимиты и загрузку в %
► Загалом, дійсно, можна поставити пресет і, якщо пощастить, то за третім разом через Ryzen Master витягти ліміти пресету...
-
AndP
Member
МОНАХ
сколько в Cinebench R23 мультикор дает?
Відправлено через 23 хвилини 10 секунд:
Відправлено через 4 хвилини 55 секунд:
При полной нагрузке у меня всё происходит в таком порядке. https://ibb.co/BDHyy4j
сколько в Cinebench R23 мультикор дает?
Відправлено через 23 хвилини 10 секунд:
Я так понимаю, ты уже разобрался с физикой?МОНАХ: ↑ 29.09.2025 02:18
► Про РРТ - знаю практично з першої хвилини, як тільки зацікавився даним процесором, а от про TDC і EDC - оце якраз в процесі і вивчаю, що воно і до чого.![]()
Відправлено через 4 хвилини 55 секунд:
При полной нагрузке у меня всё происходит в таком порядке. https://ibb.co/BDHyy4j
-
МОНАХ
Member
►
►AndP: ↑ 29.09.2025 21:27 МОНАХ, сколько в Cinebench R23 мультикор дает?
...
► Cinebench R23 - теж, не кожна завантажена версія ще нормально запрацювала. Я більше орієнтувався на Geekbench 6, 3DMark і PassMark (простенький CpuZ теж підрубав в багатопотоці, щоб по бистрому оцінити ступінь прогріву, але по інформативності він - такий-собі...), які в мене нормально запрацювали.
► Разом з тим багатопоток в Cinebench R23 у мене наступний: - правда я на даний момент ще борсаюсь між заводськими налаштуваннями РВО і трохи завищеними: при заводських лімітах РВО і "курві" -20 обмеження у 80°C виявляються безглуздим, так як "проц" не прогрівається вище 72-73°C, рідко "залітає" в моменті на 75°C максимум - шукаю такі допуски зверх заводських лімітів, щоб при цій же "курві" прогрівався до 75-76°C, а "миттєві "зальоти" досягали 78-80°C... Поки повністю сам ще не розумію до кінця всі ці свої "тілорухи", але так як все це трохи помітно, від 2%-6%, відбивається на тестах багатопотоку, то поки що у мене думка (справив, бо спочатку випадково написав "дурка"
► Всі результати досить стабільно-передбачувані, якраз в рамках огляду самого "проца" 9 9900х
► Більш розлогу статистику підготую і викладу - тут та/або в темі з оглядом самого "проца" десь пізніше.
P.S. До речі
-
man1242
Member
який кращий тест для ам5 перевірки на стабільність курви ? В ОССТ -30 на усі ядра дроп системи але на -25 40хв стабільно їде.