Змагаймось в нашій команді Folding@Home!

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Йо-ма-йо, ми вже 193 :rotate: :jump: . SergeyR відразу через 2-х виніс :laugh: :beer:

А я сьогодні всю ніч скрипти ваяв для автоматизованого управління своїм господарством. Ще не повністю автоматизував, але напів автомат вже працює :gigi:
1104х зараз так важко піймати (кожна 10-та), що вже згоден на 1105х і 1107х (тільки не на 1102х чи 1106х). Враховуючи проблеми в 6-го клієнта з постійної зміною ID, то 10 скидувань задачі на кожному компі вручну - адська робота :banghead: Скрипти єдиний вихід, жалію що раніше було ліньки, коли 8011 були сочні і 70хх навалом, тільки раз перемкни задачку :( Ще біда в тому, що нормальні задачі йдуть часто лише на вибраних компах, на інших - ні в яку. Приходиться на одному ловити, на інший перекидувати. Придумую стратегію для автоматичного розподілу задач по компах для максимального ППД (це якщо добрих задач не хвататиме).

У Fahspy зручно результати дивитись, але явно не хватає колонок:
1. Залишковий PPD (чи PPH). =PPD/(% незавершеного). Якщо задача має ППД всього 2000, а пройшло вже 50%, то очевидно, що решту 50% варті ППД=4000, а це вже вплине на вибір залишати задачу чи стерти.
2. Замість отримано (дата і час) краще час що пройшов. Не віднімати ж кожен раз. А крім прогнозу - час до завершення.
3. Ну і саме безглузде, що нема TPF - нема як порівняти задачі і компи. Десь там внизу для кожної задачі окремо не рахується.
4. Але самий головний на мою думку показник - це вигідність задачі=відношення ППД до відносної потужності компа Z=степінь 1,5 (Pкомпа/Pеталона),
де P=(MHz Х Core Х Архітект Х %_вільних_ресурсів)
5. Колонку з базовими очками (для smp важливо, з їх вінігретом завдань).
6. Графік коливання TPF (для визначення глюків). або коефіцієнт пульсації. Всього ж 100 значень на кожен слот :gigi:
7. Крім цифрового, графічне відображення ППД кожного клієнта. Так легше порівнювати
Також необхідна кольорова градація за вибором

І ще, чому FAHSpy не впізнає задачі з Лінукса. Замість 6900 бачить 11289 на 69 :) очок. Раніше (3 місяці тому) бачив. Бази обновляв. Версія клієнта без змін (6,34) :dontknow:

Не можу не відміти прогрес новачка? rizloff.
Lucky9, Andrey235, Shaggu03, вам пора задуматись :-P ;)
Востаннє редагувалось 26.01.2012 19:46 користувачем ronemun, всього редагувалось 2 разів.
colapc
Member

Повідомлення

что за наф... :horror: всю ночь идут 8011 (никакие),пытался найти папку ворк,её просто нет :puzzle: ,как их збить ?
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

1. Збивати 80хх задачі у 7 клієнті зараз нема сенсу - вони знову зі всюди лізуть. Можна ще 609хх і 780х задачі ловити, але тре перед тим smp 13 ставити, а після отримання задачі її зупинити (пауза) і smp назад вернути . Ці задачі рахуються в 15 раз довше ніж 80хх. ППД у них як у кращої 8011 (є ще гірша з 1,5 рази меньшим ППД).

2. На мою думку, зараз краще перейти на клієнт 6.34, там 1104х задачі ловити на bigadv. Але тільки 1104х і 11050 добрі, 11051, 1107х слабі, а 1102х і 1106х взагалі фігові. Щоб 1104х зловити тре збивати выд 1 до 8-10 раз підряд. Але це автоматизувати легко. Не важко здогадатись ;) що автоматом валять найгірші задачі :laugh:

3. у 7 клієнті папка work по замовчуванню у папці даних профіля користувача, наприклад для Admin
для XP . - C:\Documents and Settings\Admin\Application Data\FAHClient\
для 7-ки - C:\Users\Admin\Appdata\Roaming\FAHClient\
Якщо при встановленні програми вибрали "для всіх користувачів" то:
для XP . - C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FAHClient\
для 7-ки - C:\ProgramData\FAHClient\
У 7 клієнті, у папці work зберігаються задачі і проца і відеокарти!. Назва папки є число, яки відповідає номеру завдання (нижній список у інтерфейсі), а не слота (верхній список).
. . Перед стиранням папки тре зупинити клієнт. Просто Stop на слоті не хватає, зупиниться аж тоді як докінчить рахувати теперішній крок, що для 80хх задач не довго. Якщо вибити процес FAHCoreA4 у диспетчері задач то FahClient йог автоматом перезапустить, тому тре вибивати саме FahClient зі всім деревом. Але тоді зупиниться і розрахунок на відеокарті. В кого запускається через службу, то тре її зупиняти.
. . Ще у 7 клієнті збивається задача при зміні режиму слота, з SMP на Uniprocessor (у інтерфейсі), а потім нажати паузу. Слот сам знищить попередні дані і отримає нову задачу для нового режиму. Далі тре вернути назад на SMP для отримання smp задачі. Зрозуміло, перед цим бажано ще й інші параметри (smp) на необхідні підставити.
Востаннє редагувалось 26.01.2012 16:16 користувачем ronemun, всього редагувалось 18 разів.
ShaggY
Member

Повідомлення

ronemun
6.34 - консольний, тобто старий?
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Так

0rion
2 000 000
:super: :super:
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

:super:

я 88) :gigi: :jump:
-stan-
Member

Повідомлення

кстати да prosha_evolist уже сделал 10WU

наши поздравления
:beer:
Alexsandr
Member

Повідомлення

Я что-то отстал :( Из-за проблем с нетом не отправилось несколько посчитанных заданий, а в лине однов ремя новые задания на тип клиента адвансет вообще не шли, пока убрал параметр типа клиента совсем.
Говорите тчо-то серьезное ловить нужно прописывать 13 потоков и больше ни как?
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

це в 7 клієнті у Вінді, smp>12. Але тоді у Вінді, в кого сильний комп, краще через віртуалку у лінуксі 6900-6901 ловити у версії 6.34. З образом з linuxforge.net це елементарно робиться.
Востаннє редагувалось 26.01.2012 21:07 користувачем ronemun, всього редагувалось 1 раз.
Шаженла
Member

Повідомлення

Мне танци с разгоном надоели, всё :mad:
Я в отпуске на неделю :banghead:
ShaggY
Member

Повідомлення

ronemun: Lucky9, Andrey235, Shaggu03, вам пора задуматись :-P ;)
А про що ти тут мав на увазі?)

В мене був старий як виявилось 6,30 клієнт, зараз зкачав 6,34 зловив 7200? що це звір такий?
наоаштування такі:
спойлер
[settings]
username=ShaggY03
team=156571
passkey=
asknet=no
machineid=3
bigpackets=big
extra_parms=-forceasm -verbosity 9 -local -smp 4
local=452

[http]
active=no
host=localhost
port=8080
usereg=no

[core]
checkpoint=3
addr=

[clienttype]
memory=3072
треба щось міняти?
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Вас перегнали по ППД. Так і по очкам можут перегнати :gigi: :laugh:

7200 - викинь

-треба щось міняти?
У мене bigadv. Також bigpackets=normal і type=3 (у розділ внизу), хоча не впевнений що це тут важливо.
Ідуть тільки 110хх задачі. Правда в мене проци Core2. Я замітив що 6 клієнт сильно залежить від проца. На серваку (2xXeon по 4 ядра) 110хх задачі ні вяку нейдуть, при тих же настройках (я smp підставляв інше (2-4), нічо не дає). З 110хх задач добрі тільки 1104х і 11050, але щоб зловити тре викинути 1-10 інших :) . У 6-му клієнті щоб збити задачу тре обовязково змінити ID (і стерти Work і queue.dat). 110хх задачі довгі (на твому проці 10-12 год), тож це робити тре не часто. Ось простий скрипт, записати в fh.bat і запускати:

set papka=
set svc=
sc stop %svc%
for %%f in (queue.dat MyFolding.html unitinfo.txt work) do del /q /f %papka%\%%f
%papka%\client.cfg
sc start %svc%

після = тре вписати: papka= шлях до папки з файлами client.cfg і ін. (без слеша \ вкінці), svc= імя служби, яка запускає клієнт фолдингу (дивись у диспетчері служб). Якщо в цих значеннях будуть пробіли чи інші службові символи то написане тре брати в лапки. %papka%\client.cfg - відкриється client.cfg щоб змінити ID, зберегти і закрити. ID може бути від 1 до 16 (але обережно, щоб на одному компі не було кілька однакових одночасно)
Це скрипт для компа на якому він запускається. Якщо ж тре з іншого компа, то set тре замінити на set імя_компа, а %papka% на \\імя_компа\%papka%

Цей скрипт так, для початку, потім дороблю на повний автомат.

PS 1. про пробіл після set я помилився, його не тре. Текст виправив
Востаннє редагувалось 27.01.2012 02:18 користувачем ronemun, всього редагувалось 2 разів.
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

ronemun
6-й клієнт бачить справжню кількість потоків, тобто скільки система визначає, тому напевно видаються відповідні завдання. У лінуксі можна обманути його скриптом, зменшити або збільшити кількість видимих ??потоків, на швидкість це не вплине. Для 7-го клієнта не спрацює.
Потрібно створити файл розширенням sh, і вставити команди зі своїм системним паролем, потім у свойствах присвоїти файлу атрибут "виконання файла як програми"
Жирним виділена необхідна кількість потоків.
echo "пароль системи" | sudo -S cat /proc/stat | awk 'BEGIN { TARGET_NCPUS=12 } ; { if ($1 == "intr") { for (i=NR-2;i<TARGET_NCPUS;i++) print "cpu" i S } ; S="" ; for (i=2;i<=NF;i++) S=S " " $i ; print }' > /tmp/stat.save
echo "пароль системи" | sudo -S mount --bind /tmp/stat.save /proc/stat
Для вінди такого способу немає, на скільки мені відомо.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

я бачив це :) але все таки чому тоді, коли я виставляю кількість потоків більше 12 чи 16 то різко змінюються задачі (в 7-му клієнті). Врешті решт можна у реєстрі підмінити дані про проц (запускати через емулятор також можна). Тре буде спробувати :) Якщо так, то так можна і інформацію про ОС підмінити :laugh: :laugh:. ;)
Востаннє редагувалось 27.01.2012 02:51 користувачем ronemun, всього редагувалось 1 раз.
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

Клієнт може реагувати на підвищення смп в плані завдань, а от при зниженні можливо бере до уваги реальну кількість потоків.
Скрипт тестував на образі з linuxforge, не впевнений що вийшло, в графічній оболонці можна по диспетчеру подивитися, а в консольної версії незнаю.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Диспетчеру чого? якщо потоків то ps ax, рухатись по консолі вверх-вниз Shift+PageUP-PageDown. Там видно процес FAHСore_a5 з параметрами запуску, серед них -np - кількість потоків з якими клієнт запустив ядро.

Добавлено через 11 минут 23 секунды:
-Скрипт тестував на образі з linuxforge
А куди тут тре закидувати скрипт?

- вставити команди зі своїм системним паролем
а який linuxforge туди впихнув?

у свойствах присвоїти файлу атрибут "виконання файла як програми"
як це в консолі зробити?

Добавлено через 3 минуты 49 секунд:
А головне, в тебе цей образ з linuxforge ловить 699х, 715х - відносно сочні задачки для сильних проців, але які 6903-4 не тянуть. Я суджу по даних від SergeyR, але на такій системі як в нього вигідність задач може сильно змінитися відносно слабих систем. Наприклад, в нього задачі 70хх дають ППД стільки ж як 609х, а в мене - у 2 рази більше.
Freddy Krueger
Member

Повідомлення

Диспетчер завдань як і в вінді, і 12 графіків відповідно (в моєму випадку). Треба буде запустити просто з ключем смп і перевірити.

Я поки що поверхнево тестував на основній машині, завтра на ноутi займуся

Скрипт треба просто десь створити, щоб потім його запускати чи в автозапуск додати. Найпростіше в вінді відредагувати текстовий документ (просто команди вставити і поміняти розширення на sh) і кинути в розшарену папку клієнта. Шлях щось на зразок \\192.168.х.х\fah.

Присвоєння атрибута командою chmod +х . /Ім'я файла.sh. Це якщо вирішиш кинути скрип в папку з клієнтом.

Пароль, навіть і не знаю, можливо і не треба, тому що за замовчуванням ми там root суперюзер. Завтра буду ще тестувати.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Перебір параметрів у клієнті 6,34 (віндовс) показав, що на даний час на ловлю задач ніщо не впливає: ні smp, ні тип (пустий, bigadv, betateam, advmethods), ні bigpackets, крім одного випадку: на 8 ядерній системі Intel так ідуть 609х, а при bigpackets=small ідуть 750х (ППД більше на 20%). Перевірялось на 2, 4, і 8 ядерних системах Intel Core2.

Добавлено через 40 минут 2 секунды:
SergeyR
14 000 000
:super: :super:
ShaggY
Member

Повідомлення

ronemun
Ну по очках, ще далеко))) Тим паче, якщо трохи пошаминати з завданнями, то можна трохи добавити швидкості :)

Сьогодні буду збирати нову машику колезі, то може спробую залишити порахувати її на вихідні) Там буде фенік 960Т буде круто, якщо розлочится :)
А шось вижати з 6790 можна, чи не варто?
Хоча в мене є думки, що якщо розгонится до 4-х, то може собі його взяти замість мого :gigi: :rolleyes:

до речі 7200 дають в мене більший ппд ніж 80ХХ не 6 а 8 з копійками, хоч трохи но краще ніж нічого :)
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Дивно, в мене в базі 7200 прописана як взагалі безнадійна, але зараз збережене значення TPF у калькулятор підставив, дійсно ППД йому підняли (у 2 рази). А 80xx взагалі паскудство. Попробуй bigpackets=small, 750х може кращі будуть.
Але головне, відповідно до статистики, яку викладав SergeyR, у лінуксі на клієнт 6,34 класні жабки ідуть 715х, 696х, 6994, ППД як у 70хх, на 25% більше ніж у 6900-6901, що для твого проца дасть 15к ППД.
Тре пробувати.

Добавлено через 2 минуты 11 секунд:
Andrey235
1000 WU
Відповісти