Ентузіаст модифікував роз'єм живлення GeForce RTX 5090, припаявши до відеокарти ще два 8-контактні роз'єми

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

dext: ↑ 06.10.2026 20:39Де саме людина написала, що йому замінили роз'єм на ВК, який згорів від 8+ річних кабелів невідомої якості?
Це ви написали "Це п.1 - скільком з них виробники замінили ВК як "брак"? Ні-ко-му", ви й повинні це довести, не я. Я лише привів пару прикладів погорівших 8пін, а їх на Реддіті море.
Чи це допомогло автору з RMA, чи це допоможе вам, якщо ваш вендор заднім числом змінить політику RMA? Питання знову риторичне :yes:
Так це може абсолютно любого стосуватись. От згорить ваша 9070ХТ Прайм, відправите на гарантію, а там вам відмовлять, бо ви її розганяли. :laugh:
Це факт: гарантії завжди обмежені.
Так, і на сайті виробника зазначені виключення, я ж вам кидав посилання.
Знайдіть тут виключення для випадку, коли сторонній кабель вигорів з обох сторін
Його нема, тому карта підпадає під гарантію.
Також давайте повернемося до початку: якщо у вас горить роз'єм/кабель на обох кінцях ланцюга, хто за це повинен платити?
Зі сторони карти, її виробник, зі сторони БЖ, його. Вс просто. Головне не брати Поні. Хлоп взяв МСІ і йому замінили.
Тож чи є ваш БЖ/materials/equipment в QVL гнилобайта? :rotate:
Це стосується оперативки. Ви ж самі могли перевірити.
dext
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 06.10.2026 21:16 Це ви написали "Це п.1 - скільком з них виробники замінили ВК як "брак"? Ні-ко-му", ви й повинні це довести, не я. Я лише привів пару прикладів погорівших 8пін, а їх на Реддіті море.
Я вихожу так само з наявної онформації: жодень з цих погорільців, особливо той з 10-річним БЖ не робив RMA, бо це нонсенс, така практика існує лише для 12pin, з "рекомендації" nvidії, яка відома викручуванням рук своїм васалам
Так це може абсолютно любого стосуватись. От згорить ваша 9070ХТ Прайм, відправите на гарантію, а там вам відмовлять, бо ви її розганяли. :laugh:
Гарантовано не відправлю, і не тільки ВК :rotate: Мова не про це
Його нема, тому карта підпадає під гарантію.
GIGABYTE will not be responsible for any failure to perform due to causes beyond its control, including but not limited to, flood, fire, typhoon, submersion, earthquakes, liquid spill, neglect, misuse, abuse, acts of any government, explosions, accidents, wars, rebellions, insurrections, sabotage, epidemics, labor disputes, labor strike, or any agency thereof (including denials or onerous restrictions on required export licenses), customer induced damage and any other force majeure event
Damage from use of materials, equipment not manufactured by GIGABYTE or not found in Qualified Vendor List(QVL)
If any obvious user damage on the exterior, it will no longer be covered by the warranty
Останній пункт це фішка гіги: ви приносите будь-що на немонт, а вам відмовляють через наявність подряпини, майте на увазі
Зі сторони карти, її виробник, зі сторони БЖ, його. Вс просто. Головне не брати Поні. Хлоп взяв МСІ і йому замінили.
Тобто якщо користувач знову поставить той самий БЖ, замінений по гарантії і воно знову (з ненульовою ймовірністю) згорить на обох кінцях - виробник ВК повинен буде вдруге замінити карту, за свій рахунок, як "браковану"? Поясніть логіку визначення відповідальності за цей "брак" :popcorn:

От в іншому випадку PNY без проблем замінила ВК, яка артефачила/зависала - чому не брати PNY? Адекватна компанія
Це стосується оперативки. Ви ж самі могли перевірити.
Це загальний шаблон під все, з дуже широким тлумаченням окремих положень
kairo
Member

Повідомлення

dext: ↑ 07.10.2026 05:49Я вихожу так само з наявної онформації: жодень з цих погорільців, особливо той з 10-річним БЖ не робив RMA, бо це нонсенс, така практика існує лише для 12pin, з "рекомендації" nvidії, яка відома викручуванням рук своїм васалам
Знову, ви пишете нічим не підкріплені речі. Винятків з гарантії по роз'ємам у виробників ВК та БЖ немає.
Тобто якщо користувач знову поставить той самий БЖ, замінений по гарантії і воно знову (з ненульовою ймовірністю) згорить на обох кінцях - виробник ВК повинен буде вдруге замінити карту, за свій рахунок, як "браковану"? Поясніть логіку визначення відповідальності за цей "брак" :popcorn:
Там в сусідній новині чуваку триці ЦП міняли.
і воно знову (з ненульовою ймовірністю) згорить на обох кінцях
З якою? 0,0001%? Карт із 12VHPWR продається десятками мільйонів щороку. Тобто на руках у людей сотні мільйонів карт із таким роз'ємом. І все, що ми маємо, це десяток постів на Реддіт.
Це загальний шаблон під все, з дуже широким тлумаченням окремих положень
Покажіть мені хоч один випадок, де людині не замінили карту Гігабайт по гарантії через розплавлений роз'єм. З мільйонів користувачів, хоч хтось би пост написав про це в Реддіт.
dext
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 07.10.2026 11:37 Знову, ви пишете нічим не підкріплені речі. Винятків з гарантії по роз'ємам у виробників ВК та БЖ немає.
Нвідія давала прямі інструкції виробникам ВК без питань міняти згорілі роз'єми, тепер такої інструкції вочевидь немає і виробники вільні відмовляти в тому, що не є провиною виробника ВК (як от прогар на обох кінцях), ви сприймаєте тимчасову подачку від nv як закон, якого ніколи не існувало.
Мета цієї подачки - поширити гірше рішення за будь-яку ціну, а потім перекласти на вас вартість супровіду
Там в сусідній новині чуваку триці ЦП міняли.
Через згорілий 12pin, блок живлення? Не змінюйте тему
З якою?
Не зміщуйте акцент: якщо воно вдругий раз згорить з обох сторін - чи зобов'язаний буде виробник ВК замінити ВК та на підставі чого, в чому тоді принципова, юридична різниця між першим разом?
Покажіть мені хоч один випадок, де людині не замінили карту Гігабайт по гарантії через розплавлений роз'єм. З мільйонів користувачів, хоч хтось би пост написав про це в Реддіт.
Через розплавлений роз'єм 12pin чи 8pin? Див. вище

GPU-side connectors -> not a single case, тому чекаю на пояснення, чому саме виробник ВК повинен щось міняти у випадку прогару з вини кабеля, з обох сторін
kairo
Member

Повідомлення

dext: ↑ 10.10.2026 10:27Нвідія давала прямі інструкції виробникам ВК без питань міняти згорілі роз'єми, тепер такої інструкції вочевидь немає і виробники вільні відмовляти в тому, що не є провиною виробника ВК (як от прогар на обох кінцях), ви сприймаєте тимчасову подачку від nv як закон, якого ніколи не існувало.
Мета цієї подачки - поширити гірше рішення за будь-яку ціну, а потім перекласти на вас вартість супровіду
ЛОЛ, в цьому ж відео Стів каже, що для цього і є гарантія і що в треба звертатись до суду у випадку відмови.
Не зміщуйте акцент: якщо воно вдругий раз згорить з обох сторін - чи зобов'язаний буде виробник ВК замінити ВК та на підставі чого, в чому тоді принципова, юридична різниця між першим разом?
Звісно повинен. Більше того, в разі повторного пошкодження того самого вузла(конектора) споживач має право вимагати повернення коштів по актуальній ціні виробу. В мене так другий раз підряд здох ССД і я запросив повернення коштів і отримав.
Через розплавлений роз'єм 12pin чи 8pin? Див. вище
Так хоч 24пін. На ринку сотні мільйонів карт. Покажіть випадки із відмовою з картами Гіга.
GPU-side connectors -> not a single case, тому чекаю на пояснення, чому саме виробник ВК повинен щось міняти у випадку прогару з вини кабеля, з обох сторін
спойлер
За законом про захист прав споживачів, якщо товар вийшов з ладу в гарантійний період, сервісний центр зобов'язаний довести, що причиною стало порушення правил експлуатації з боку користувача (наприклад, механічний злам, залиття рідиною).

Просто сказати «це винен кабель БЖ» — юридично недостатньо. Сервіс має надати офіційний висновок експертизи, який доводить, що кабель мав заводський брак, який вивів з ладу відеокарту. Якщо користувач не згідний із висновком сервісного центру, він має право вимагати незалежної експертизи, яка проводиться за рахунок продавця товару.
dext
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 10.10.2026 12:17 ЛОЛ, в цьому ж відео Стів каже, що для цього і є гарантія і що в треба звертатись до суду у випадку відмови.
"Рекомендації" nvidiї != гарантії, ви знову плутаєте адмінистративні подачки від нвідії із законами :dontknow:

Я вам вже неодноразово приводив аналогії з іншими гаджетами, де ніхто навіть не намагався судити виробників смартів через згорівші кабелі, бо це нонсенс
Звісно повинен. Більше того, в разі повторного пошкодження того самого вузла(конектора) споживач має право вимагати повернення коштів по актуальній ціні виробу.
Тобто якщо другий раз воно згорить з вини кабеля - виробник ВК повинен буде повернути кошти за ВК? :lol: Див. нижче
В мене так другий раз підряд здох ССД і я запросив повернення коштів і отримав.
Через згорівший кабель живлення від БЖ?
Так хоч 24пін.
Ніхто не буде міняти згорівший з вини третьої особи (виробника кабелю) компонент
За законом про захист прав споживачів, якщо товар вийшов з ладу в гарантійний період, сервісний центр зобов'язаний довести, що причиною стало порушення правил експлуатації з боку користувача (наприклад, механічний злам, залиття рідиною).
Звичайно: просто до цього виробники ВК міняли це без питань за вказівкою nviдії, а тепер коли ціна питання захмарна - все частіше будуть відправляти на аналіз. Бо згорівший з обох кінців кабель БЖ - на 99.95% не вина виробника ВК, а вже ваша проблема
kairo
Member

Повідомлення

dext: ↑ 10.10.2026 12:42"Рекомендації" nvidiї != гарантії, ви знову плутаєте адмінистративні подачки від нвідії із законами

Я вам вже неодноразово приводив аналогії з іншими гаджетами, де ніхто навіть не намагався судити виробників смартів через згорівші кабелі, бо це нонсенс
Покажіть мені виключення роз'єму з гарантійних зобов'язань.
Ось повний список виключень:
https://www.gigabyte.com/Support/Consumer/Warranty
Тобто якщо другий раз воно згорить з вини кабеля - виробник ВК повинен буде повернути кошти за ВК?
Так. Цього вимагає закон по правам споживачів.
Ніхто не буде міняти згорівший з вини третьої особи (виробника кабелю) компонент
Цю вину треба спочатку довести.
а тепер коли ціна питання захмарна - все частіше будуть відправляти на аналіз.
Який ще аналіз. Їхній сервісний центр дає висновок. Якщо ви не згідні, вимагаєте незалежну експертизу.
Бо згорівший з обох кінців кабель БЖ - на 99.95% не вина виробника ВК, а вже ваша проблема
Звідки ви це взяли?
dext
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 10.10.2026 12:48 Покажіть мені виключення роз'єму з гарантійних зобов'язань.
Я вам цитував раніше, саме з цього переліку
Так. Цього вимагає закон по правам споживачів.
Ні, бо це не дефект товару/виробництва ВК, а шкода заподіяна іншими неякісними компонентами
Цю вину треба спочатку довести.
Як і вину виробника саме ВК -- за наявності згорівшого з обох боків кабеля БЖ довести саме вину виробника кабеля значно простіше
Який ще аналіз. Їхній сервісний центр дає висновок. Якщо ви не згідні, вимагаєте незалежну експертизу.
Саме для таких хитродупих, хто пхає кабелі невідомої якості і кондиції PNY і вимагає наявності оригінального кабелю :yes:
Звідки ви це взяли?
З формальної логіки? Виробник ВК не повинен нести тягар відповідальності за якість інших компонентів в системі
kairo
Member

Повідомлення

dext: ↑ 10.10.2026 12:58Я вам цитував раніше, саме з цього переліку
Дайте цю цитату, де написано, що роз'єм, це не гарантійний випадок. Я не знайшов.
Ні, бо це не дефект товару/виробництва ВК, а шкода заподіяна іншими неякісними компонентами
Це треба довести спочатку.
Як і вину виробника саме ВК
Якщо виробник не хоче ремонтувати, замовляєте незалежну експертизу за його рахунок. Якщо вона покаже, що кабель не мав дефектів, виробник карти повинен провести гарантійний ремонт або заміну карти. Або повернути гроші.
Саме для таких хитродупих, хто пхає кабелі невідомої якості і кондиції PNY і вимагає наявності оригінального кабелю :yes:
Стів із Gamers Nexus сказав, що вони співпрацюють із користувачем, якому відмовила PNY, так як на його думку відмова була незаконною і скоро вийде відео по цьому випадку.
З формальної логіки? Виробник ВК не повинен нести тягар відповідальності за якість інших компонентів в системі
Формальна логіка в кожного своя, а закон по правам споживачів один. Згорів роз'єм, виробник повинен ремонтувати карту, або довести, що винен був саме дефективний кабель.
dext
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 10.10.2026 13:05 Дайте цю цитату, де написано, що роз'єм, це не гарантійний випадок. Я не знайшов.
Дайте цитату де написано, що гарантійний :rotate:

Раніше наведена "не вироблено, не сертифіковано гігабайтом" - на 100% підходить під універсальну відмову, все ще попереду
Якщо виробник не хоче ремонтувати, замовляєте незалежну експертизу за його рахунок. Якщо вона покаже, що кабель не мав дефектів
Сторонній кабель невідомої якості, згорівший з обох сторін, або комплектний, перевірений і цілий? Саме так це вже відбувається :yes:
Стів із Gamers Nexus сказав, що вони співпрацюють із користувачем, якому відмовила PNY, так як на його думку
Стів так само сказав, що до цього без питань міняли лише тому, що nviдія примусила виробників це робити - звідки впевненість, що ви змусите виробника смартфонів замінити вам смартфон через згорівший кабель від зарядки?
була незаконною
Де рішення суду, пост-фактум? :rolleyes:
Формальна логіка в кожного своя, а закон по правам споживачів один.
Формальна логіка і закон один
Згорів роз'єм, виробник повинен ремонтувати карту, або довести, що винен був саме дефективний кабель.
- Хіба саме не кабель згорів, на обох кінцях?
- Яким чином дефект ВК може призвести до такого прогару, з двох стрін?
- Яким чином заміна ВК убезпечить від такого прогару, з двох стрін?
- До чого тут виробник ВК, ви носили телефон в гарантію після спаленої зарядки, наприклад, з яким успіхом?
kairo
Member

Повідомлення

dext: ↑ 10.10.2026 17:39Дайте цитату де написано, що гарантійний
Гарантія має виключення, а не навпаки. Я вам надав посилання.
Раніше наведена "не вироблено, не сертифіковано гігабайтом" - на 100% підходить під універсальну відмову, все ще попереду
Це про пам'ять. Надайте подібний список по кабелям.
Сторонній кабель невідомої якості, згорівший з обох сторін, або комплектний, перевірений і цілий? Саме так це вже відбувається :yes:
Сервіс повинен довести, що відеокарта вийшла з ладу з вини стороннього кабеля. Це прописано в законі по правам споживачів.
Стів так само сказав, що до цього без питань міняли лише тому, що nviдія примусила виробників це робити - звідки впевненість, що ви змусите виробника смартфонів замінити вам смартфон через згорівший кабель від зарядки?
Не зміщуйте акцент. Мова про відеокарти та роз'єм живлення. Стів каже, що відмова нелегальна і рекомендує звертатись до юристів. Ви самі навели це відео.
Де рішення суду, пост-фактум? :rolleyes:
Не зрозумів.
Формальна логіка і закон один
Так. Ось він: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12#Text
- Хіба саме не кабель згорів, на обох кінцях?
- Яким чином дефект ВК може призвести до такого прогару, з двох стрін?
- Яким чином заміна ВК убезпечить від такого прогару, з двох стрін?
Роз'єм на відеокарті має неоднорідний опір контактів, там де опір нижче збільшується струм і починається оплавлення з обох сторін.
- До чого тут виробник ВК, ви носили телефон в гарантію після спаленої зарядки, наприклад, з яким успіхом?
Не зміщуйте акцент.
dext
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 10.10.2026 21:59 Гарантія має виключення, а не навпаки. Я вам надав посилання.
Тож де там про те, що коти як джерело шкоди є виключенням?
Це про пам'ять. Надайте подібний список по кабелям.
Це загальні положення для всього, термін "QVL" можна застосувати до будь-чого
Сервіс повинен довести, що відеокарта вийшла з ладу з вини стороннього кабеля. Це прописано в законі по правам споживачів.
Ви дуже переоцінюєте власні права та погано знаєте закони:
У ситуації, коли роз'єм пристрою згорів через використання неякісного кабелю або блока живлення (БЖ), відповідальність за відшкодування збитків покладається на виробника (або імпортера/продавця) цього кабелю чи блока живлення.

Оскільки дефект одного товару спричинив пошкодження іншого майна, діє закон «Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції».
Дивимось що там в законі:
Стаття 6. Доведення завдання шкоди
1. Потерпілий повинен довести:
1) наявність шкоди;
2) наявність дефекту в продукції;
3) наявність причинно-наслідкового зв'язку між дефектом в продукції та шкодою.
Good luck :popcorn:
Стів каже
Стів не юрист, а закон взагалі каже інше.

Тому коли вам без питать міняли спалені 12pin з будь-якої причини, то були виключно адміністративні подачки від nviдії, а не за законом.

Всі ваші аргументи засновані на цих попередніх подачках/рекомендаціях/називайте як хочете - юридично нічого не варті :dontknow:
Не зміщуйте акцент.
Не зміщуйте акцент.
:yes:
kairo
Member

Повідомлення

dext: ↑ 11.10.2026 11:01Тож де там про те, що коти як джерело шкоди є виключенням?
Нічого не зрозумів.
Покажіть мені цей QVL.
У ситуації, коли роз'єм пристрою згорів через використання неякісного кабелю або блока живлення (БЖ), відповідальність за відшкодування збитків покладається на виробника (або імпортера/продавця) цього кабелю чи блока живлення.
Така ситуація виникне, якщо сервісний центр(та незалежна експертиза) доведе, що роз'єм на відеокарті згорів саме через використання неякісного кабелю або блока живлення.
Закон України № 3390-VI — це Закон «Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції».
Він регулює так звану позадоговірну (деліктну) відповідальність виробника або імпортера за шкоду, яку дефектний товар заподіяв іншим об'єктам чи здоров'ю, незалежно від наявності вини виробника (strict liability).
Підсумок
Питання гарантії на саму карту: керуйтеся Законом України «Про захист прав споживачів» (повернення/ремонт через СЦ та продавця).
Питання збитків від пожежі/короткого замикання на інше майно: керуйтеся Законом № 3390-VI.
Стів не юрист, а закон взагалі каже інше.
Дайте посилання.

Ця дискусія давно вже втратила сенс. Ви самі собі вигадали, що виробник не повинен ремонтувати карту через оплавлення роз'єму. Якщо вам так хочеться думати, ок, ваше право))
dext
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 11.10.2026 13:12 Нічого не зрозумів.
Буває
Покажіть мені цей QVL.
Є інші положення які під це також підпадають ("матеріали не виготовлені гігабайтом"), тому це казуїстика
Така ситуація виникне, якщо сервісний центр(та незалежна експертиза) доведе, що роз'єм на відеокарті згорів саме через використання неякісного кабелю або блока живлення.
Сервісний центр дає типовий висновок і відмовляє в ремонті, в деяких випадках (гаджети) може взагалі анулювати гарантію.

Далі, якщо не згодні, відповідно до закону - саме ви повинні довести, що то був дефект ВК (який спричинив прогар кабелю БЖ, з двох кінців) - і виробник ВК, відповідно, повинен вам заміними і ВК, і БЖ з кабелями :popcorn:
Закон України № 3390-VI — це Закон «Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції».
Він регулює так звану позадоговірну (деліктну) відповідальність виробника або імпортера за шкоду, яку дефектний товар заподіяв іншим об'єктам чи здоров'ю, незалежно від наявності вини виробника (strict liability).
:facepalm: Це не покриває шкоди заподіянюї іншими компонентами, це стосується лише наявності/відсутності вини виробника в дефекті його товару
Wiki: An early example of strict liability is the rule Rylands v Fletcher, where....
If the owner of a zoo keeps lions and tigers, he is liable if the big cats escape and cause damage or injury.
Приклад достатньо зрозумілий?
Ця дискусія давно вже втратила сенс. Ви самі собі вигадали, що виробник не повинен ремонтувати карту через оплавлення роз'єму. Якщо вам так хочеться думати, ок, ваше право))
Право тут одне, не всі здатні його розрізнити від подачок nviдії, які існують виключно для 12pin :rolleyes:
kairo
Member

Повідомлення

dext: ↑ 11.10.2026 15:21Сервісний центр дає типовий висновок і відмовляє в ремонті, в деяких випадках (гаджети) може взагалі анулювати гарантію.

Далі, якщо не згодні, відповідно до закону - саме ви повинні довести, що то був дефект ВК (який спричинив прогар кабелю БЖ, з двох кінців) - і виробник ВК, відповідно, повинен вам заміними і ВК, і БЖ з кабелями
Читаємо закон про захист прав споживачів, стаття 17 (ч. 4):
"У разі коли під час гарантійного строку необхідно визначити причини втрати якості продукції, продавець (виконавець, виробник) зобов'язаний у триденний строк з дня одержання від споживача письмової згоди організувати проведення експертизи продукції. Експертиза проводиться за рахунок продавця (виконавця, виробника). Якщо у висновках експертизи буде доведено, що недоліки виникли після передачі продукції споживачеві внаслідок порушення ним встановлених правил використання, зберігання чи транспортування або дій третіх осіб, вимоги споживача не підлягають задоволенню, а споживач зобов'язаний відшкодувати продавцю (виконавцю, підприємству, яке виконує його функції) витрати на проведення експертизи. Споживач, продавець (виконавець, виробник) мають право на оскарження висновків експертизи у судовому порядку."
"Сервісний центр є зацікавленою стороною, тому його акти технічного огляду не є незалежною експертизою."
https://dpss-te.gov.ua/news/nezalezhna- ... ozhyvachiv
:facepalm: Це не покриває шкоди заподіянюї іншими компонентами, це стосується лише наявності/відсутності вини виробника в дефекті його товару
В разі виходу товару з ладу, покупець керується законом "Про захист прав споживачів". До чого тут закон "Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції"? Ми обговорюємо чи підпадає під гарантію оплавлення роз'єму, а не пожежа в квартирі.
Приклад достатньо зрозумілий?
Не зміщуйте акцент. Мова про відеокарту та роз'єм.
dext
Member

Повідомлення

kairo: ↑ 11.10.2026 15:31 необхідно визначити причини втрати якості продукції
Тобто - причини виникнення дефекту продукції.
А от довести що це дефект саме ВК - повинні саме ви, що прописано в законі, презумпція невинуватості тут розповсюджується на всіх.

За наявності випаленого з обох сторін кабеля живлення - довести, що це викликано дефектом ВК ви не зможете, фізично :yes:
В разі виходу товару з ладу
Товар не вийшов з ладу через дефект товару, товар пошкодився з вини третьої сторони (неякісного кабеля живлення, кота)
Ми обговорюємо чи підпадає під гарантію оплавлення роз'єму
Не підпадає, якщо він оплавився від іншого, зовнішнього, неякісного компонента, який є неякісним з обох боків, що видно на фото.
У випадку певних категорій товарів - це є причиною анулювання гарантії взагалі :learn:
Я вам навів цитату зі статті про strict liability, не використовуйте термінів, яких не розумієте і які взагалі кажуть про зворотнє: відповідальність виробника у випадку, коли недбалість/недогляд/дефект товару викликав негативні наслідки в інших
kairo
Member

Повідомлення

dext: ↑ 11.10.2026 16:11Тобто - причини виникнення дефекту продукції.
А от довести що це дефект саме ВК - повинні саме ви, що прописано в законі, презумпція невинуватості тут розповсюджується на всіх.
Ще раз. Відкриваємо сайт Головного Управління Держпродспоживслужби і читаємо:
"Кожен покупець може зіткнутися з ситуацією, коли нова техніка, взуття чи меблі ламаються вже за кілька тижнів після покупки. Ви звертаєтеся до магазину, однак вам відмовляють, опираючись на висновки авторизованого сервісного центру. Сервісний центр є зацікавленою стороною, тому його акти технічного огляду не є незалежною експертизою. У такій ситуації споживач відповідно до статті 17 Закону України «Про захист прав споживачів», має право звернутись до продавця (виконавця, виробника) про організацію проведення експертизи продукції. Продавець зобов'язаний організувати дослідження протягом трьох днів з моменту отримання письмової згоди від покупця та оплатити його."
https://dpss-te.gov.ua/news/nezalezhna- ... ozhyvachiv
Товар не вийшов з ладу через дефект товару, товар пошкодився з вини третьої сторони (неякісного кабеля живлення, кота)
Для цього треба висновок експертизи. Тому дивимся вище.
Не підпадає, якщо він оплавився від іншого, зовнішнього, неякісного компонента
Для цього треба висновок експертизи. Тому дивимся вище.
Я вам навів цитату зі статті про strict liability
Відповісти